Jump to content

Ninoslav

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ninoslav

  1. I to sto kazes Ninoslave, lik sigurno nije zvucao zvanicno jos tako bezobrazan. Ali ja se secam kad sam ih zvala u februaru, pa u maju isti taj lik mi se javio na konzularnom odeljenju tako da ako budem zvala sigurno ce mi se on opet javiti protest6wz.gif . Ja se iskreno nadam da je on neka sekretarica i da ga necu gledati na intervjuudiablo.gif. Sad sam sakupila nekih 45 slika osecam se kao neki pacenik sve to da nosim sto bi Klaxi rekla u kesama. Jos chatovi, sta da nosim 100 strana?? I mejlovi i pisma pa to je van pameti. Sta su tebi radili na intervjuu Ninoslave? Ja sam mislila da ce to biti opusteno ali ovaj lik mi objasni kao da oni seku glave tamo shocked.gif

    I sad moram da menjam ticker, grrrr to me je sad posebno iznerviralo mad.gif

    Ko nije citao evo ovde pise, da ne dupliram smile.png

    http://www.visajourney.com/forums/topic/193897-serbia/?p=5697734

    Inace ja sam od dokaza imao preko 50-tak zajednickih slika, kopirao sam prepiske sa skype, sa gmail-a i preko google voice kako smo se culi. Slike su mi vratili, te kopije od skype i ostalo zadrzali, taxse nisu ni gledali and that's it. smile.png

  2. Makice jesi sigurna da te je zvao neko iz ambasade ili je to samo fake? Sve to sto ti pises da ti je on rekao nema blage veze sa mozgom. Kao prvo verencka viza nije najnize rangirana, videces da kad odes na interviju prvo pozovu ko je za imigrant visa odvoje ih sa strane i oni odmah udju prvi. Neznam koji te je to lik zvao i sta ti je sve napricao ali meni lici na prevaru. I obicno se razgovori zakazuju pozivnim pismom a ne telefonom. Ipak ti pozovi ponovo ambasadu i raspitaj se i napomeni da te neko zvao i da nije bas bio pristojan.

  3. Hvala ti za informaciju.. Procitao sam ovaj link:

    usvisa-info.com/en-RS/selfservice/us_immigrant_visas

    Isto na drugom linku sam procitao ovo:

    All passports with visas will be returned to the applicant via DHL. This service is provided at no additional cost to the applicant. To receive documents back from the Consular Section (i.e. your passport with visa), the applicant must be registered on this site. To do so, please click on "Log In" at the top of this site. Follow the steps to select trip purpose, preferred DHL delivery location, and other relevant information requested for each applicant.

    To view the full list of DHL pickup locations click here.

    In general, documents are delivered within 3 business days once the Consular Section has released the applicant's documents for delivery. Please note, however, that there is never a guarantee with regards to how quickly the Consular Section will process your application. As the time it takes to adjudicate an applicant's case is at the sole discretion of the Consular Section, we cannot provide you any information regarding when your personal documents will be turned over to DHL.

    Zato pitam.. Jer mi nije bilo jasno.. pitao sam i svog advokata, cekam na odgovor, svakako hvala ti za informaciju.

    Posle 7 decembra promenio se nacin zakazivanja intervjua, nacin uplate i jos neke stvari tako da se mozda i u vezi tvoje vize nesto promenilo.

    Nista ne brini, sve ce vam lepo reci u ambasadi kad odete na interviju.

    Pozz

  4. Dobar dan svima,

    Moja zena ima CR1 visa razgovor krajem Januara u Beogradu.

    Zanima me proces, ukoliko dobije vizu, kako se vraca pasos sa vizom? Jel se vraca u konzulat da se uzme, jel se salje na kucnu adresu, ili se ide u DHL service center?

    Na web stranici Americke ambasade u Beogradu pise da se salje u Service Centar, ukoliko si registrovan na njihovom sajtu, sto mi je malo konfuzno, jer mi niko nije rekao da se prijavim na taj sajt. Ukoliko nisam registrovan, na koji nacin se dokumenti salju nazad?

    Dakle, ako je neko prosao ceo proces, kako su vam vratili dokumente?

    Kad dobije vizu konzul vam kaze u koliko sati da se vratite sutradan i podignete istu. Nista ne brini, nigde se ne trebas registrovati. :)

  5. Juce sam isla da pitam i ko ima k-1 vizu moze da podnese za socijalni broj cim se ozeni, mi smo izgubili 20 dana. Od dana ka d se podnese dobije se za oko 6 nedelja, i to je za dzabe, a posle normalno podneses za radnu dozvolu sa svim ostalim papirima. A nemoj da cekas marriage cer. idi sam trazi meni je sve bilo gotovo za 10 dana, ili ja gresim mozda ste vec bili da trazite, posto kad sam se ja vencala rekli su mi da odem za najvise 8 radnih dana.

    Meni nisu jasni sa adresama, sta se pise na money order a gde se salje. Ako procitas napisi mi gde si ti poslao, verovatno ima veze gde zivis ja zivim u Chicagu,...sutra saljem pa mi je lakse da se konsultujem sa nekim, plasim se da ne pogresim pa da mi ne vracaju....Hvala punooo

    Sve papire zajedno saljes na:

    AHn: FBAS

    USCIS

    131 S.Dearborn 3rd Floor

    Chicago IL

    60603-5517

    Money order:

    U.S. Department of Homeland Security

    Neznam kako su ti rekli da moze da se uzme SSN kad smo i mi bili i nama su rekli da nemoze :(

    Imas private mesage pa mi se javi.

    Pozz

  6. Sve ovo sto je Ninoslav naveo i mi planiramo da posaljemo,jedino sto me iznenadjuje je u vezi potvrda iz suda i mupa?U ambasadu sam nosila te potvrde na srpskom,nisam ni znala da ce mi trebati prevedene na engleski, pa ih tako i nemam.Ne znam da li da cimam moje da mi to prevode u Srbiji,mislim da je to vise alternativno postavljeno.

    Te potvrde mozes a i ne moras. Mi smo bili kod advokata (nasa zena koja radi ovde) i ona nam je to rekla da posaljemo, a posto smo imali vec uradjene kopije nista nas nije kostalo i to da posaljemo.

    Juce stiglo pismo od USCS i u decembru imam zakazano za biometrics.

    Pozz

  7. Sta ste sve od dokumentacije spremili:

    1. americkog drzavljanina-kopija pasosa, dokazi o razvodu i sta sve jos tacno treba

    2. za verenika/cu iz Srbije-izvod iz maticne knjige rodjenih, kopija pasosa i vize i sta sve jos, dokaz o vakcinama

    Mi smo slali sledece,

    Za mene (Srbija):

    1. I-864

    2. G-1145

    3. I-485

    4. Pismo sa objasnjenjem gde sam i kada sluzio vojsku (ima posebno pitanje u I-485 form)

    5. I-765

    6. G-325A za mene i suprugu

    7. I-797 - copy NOA2 od K-1 vizu sto nam je odobrena

    8. Pasos - kopija

    9. Viza - kopija i gde se vidi pecat kada sam usao u USA

    10. Izvod iz maticne knjige rodjenih - Internacionalni - copy (bio je na francuskom) neki kazu vazi a neki ne vazi, pa smo poslali i

    11. Izvod iz maticne knjige rodjenjih obican na Srpskom jeziku - copy + prevod na Engleski

    12. Vaccination documentation - copy - onu potvrdu o vakcinama sto su dali na lekarskom u BG

    13. I-94 - copy - obe strane

    14. Potvrda iz policije da nemam record - copy + prevod na Engleski

    15. Potvrda iz suda - copy + prevod na Engleski

    16. Potvrda iz vojnog odseka - copy + prevod na Engleski

    Za suprugu (USA):

    1. Pismo od posao gde radi, sa godisnjim prihodima

    2. Birth Certificate - copy

    3. Mariage certificate - original

    4. Pasport - copy

    5. ID - copy

    6. Takse za prethodne 3 godine

    Cini mi se da je to sve, mozda sam jos nesto zaboravio, ako se setim napisacu.

    Pozz

  8. hvala ti puno, samo mi napisi kada dobijes pismo da je sve ok i kada te pozovu da das otiske da bi znala koliko traje proces, odprilike...

    Cao, pismo stiglo danas, i to 2 komada.

    Jedno za I-765 a drugo za I-485 i to je onaj NOA1 ili da su dobili papire i u redu je sa uplatom, tako da treba cek na $1070 ($985 za I-485 i $85 za biometric fee) a za I-765 ne treba ako saljes zaljeno, ako saljes posebno onda tad treba $380.

    Javicu ti kad dobijemo NOA2.

    Sta ste vi uradili? Si dobila Mariage certificate i ste poslali?

    Pozz

  9. a ja sam videla da se placa i obrazac za radu dozvolu 300 i ne znam tacno koliko oko 380usd, ali ako tebi posalju pismo da je ok molim te napisi mi da znam, ja sam se danas vencala i cekam jos dve nedelje pa da saljem papire.

    Eeeeeee cestitam vam na vencanju i sve najlepse u daljem zivotu :)

    E sad taj fee od $380 je za to ako hoces da radis (job) pre nego sto dobijes green card, ali se toliko placa ako samo radis njega bez AOS, a ako radis sve zajedno onda se ne placa. To ima objasnjeno u upustvu ali treba sve da se detaljno procita, tako da to nemoras da platis.

    Znaci saljes ove papire:

    1. G-325a - Biografic information

    2. I-864 - Affidavit of support

    3. I-485 - Adjustment of status - Green Card

    4. I-765 (optional) - Application for Employment Authorization (ne placas ako ga saljes zajedno sa I-486)

    5. I-131 (optional) - Ako hoces da putujes pre nego da dobijes green card

    6. G-1145 (optional) - Da te emailom obaveste o tvom slucaju.

    Nadam se da sam ti pomogao.

    Pozz

  10. izvini sto te smaram, jel ste dobili pismo da su primili vase papire, ja sam mislila da treba vise da se plati.

    Nismo nista jos dobili jer smo poslali ove nedelje. Nemozes odmah da posaljes cim se vencate jer vam treba Mariage certificate a to smo mi cekali 2 nedelje :(

    Pa ta je cena, $85 biometric fee i $985 za AOS.

  11. Da stigli smo, u subotu idemo da se vencamo pa da saljemo po redu. Ja sam bila malo duze u Srbiji pa me zeza taksa moram da nadjem sponzora. Cula sam da ne zovu na intervju ove slucajeve koji su dobili verenicku vizu, ali nema veze sta bude bice..Hvala unapred.....

    Malo gresis, pre nego sto ti daju green card mora da imate intervju. Ali o tome bi mogli da nam napisu stariji clanovi koji su vec to odradili.

    Pozz

  12. Pozdrav svima, imam jedno pitanje:::

    radi se o K-1 vizi, kada udje verenik u US da li moze da podnese sa socijalni broj pre nego sto se vencamo ili mora da saceka da se vencamo pa da saljemo sve zajedno????

    Hvala puno

    Nemoze :(

    I mene to muci, evo vise kako sam mesec dana ovde i nemoze da dobijes SSN sve dok ne posaljes papire i ne dobijes work permit a tek tada mozes da trazis SSN, a dok sve to ne uradis kao da ne postojis ovde, i nista ne mozes da uradis bez njega.

    Pozz

  13. Ja sam imao isprintano te taxes i dao sam mu on je samo pogledao sta je i odmah mi vratio, znaci nije hteo ni da gleda tako da ti to ne treba, mada kako hoces, nista te ne kosta pa mozda nije lose da ih imas. Nama nije trazio kao ni ovoj curi sto je bila isto kad i ja.

    Od momenta kad su dobili moje pismo nazad da imam sve papire do kad sam dobio to drugo pismo sa datumom intervijua je proslo nedelju dana, a razgovor mi je bio zakazan za manje od mesec dana.

    Znaci ja poslao 13.08. dobio pismo 22.08. a razgovor bio 17.09.

    Kad dobijes pismo ima sve istrukcije kako i sta, i trebas uplatiti taksu od $240 u Raiffaizen banci, ako si za K-1 vizu.

    Pitajte ako treba jos nesto.

    Pozzdrav

  14. E cao, evo i mene, pa da javim dobre vesti :dance: :dance: :dance: :dance:

    Viza je u pasosu, karta kupljena, letimo iz Skoplja preko Istanbula u Subotu, ostala jos 2-3 dana pa sad pocinje jurnjava :blink:

    Neznam odakle da pocnem da pisem, ima puno toga a ipak nista novo sto nije vec napisano pre mene.

    Razgovor bio zakazan za 8,30h, u 8h vec pocinju pa prozivaju, medju njima prozvali i mene. Turisticke, radne i ostale neuseljenicke vize tj oni koji apliciraju za to stanu sa leve strane na stepenicama, a ja sa desne posto racunaju da je imigrantska.

    Udjes unutra, izvadis iskljucis i predas mob tel, skines sve metalno i prolazis kroz senzor, a torba kroz skener. Onda ides u cekaonicu i cekas ... cekas ... cekas ... dok ne crkes :)

    Salim se, sve je i nije nista strasno samo sto se mnogo ceka. Prozvao me nas covek u malu sobicu broj 8, uzeo dokumenta koja je trebalo da donesem i rekao da sacekam, onda te zovu na salter 2 da das otiske, i opet cekas.

    E onda posle mnogo sati cekanja opet te zovu u sobici broj 8, ovaj put bio Amerikanac, tacnije crnac i pocinje razgovor, dignes desnu ruku, zakletva i pita ona opsta pitanja, kako ste se upoznali, kad ste se videli, gde ona radi, kad cete da se vencate i sve to traje manje od 5 minuta.

    Onda kaze ako je sve ok sa papirima da dodjes sutra po pasos. Pojavis se sutradan, ista procedura na ulazu, opet cekanje, ovog puta malo manje, onda te zovu na salter, daju ti kovertu koju nesmes da otvaras i viziran pasos, to nosis sa sobom kad ulazis u USA.

    Ja sam od dokaza o vezi dao zajednicke fotografije i prepiske sa skype-a i gmaila, a devojka koja je bila za isto K-1 vizu nisu joj uzeli nista.

    Ja sam zavrsio u 12h a ona je bila vece srece pa zavrsila u 10h.

    Sto se tice I-134 to popunjava sponzor i samo potpise. Ne treba da se notarizuje, mi smo imali za svaki slucaj i notarizovano, ponudio sam ali su rekli da ne treba. Takodje sam imao kopije taxes za zadnje 3 godine i to nije hteo da uzme, vratio mi je, i vratio mi je izvode sa bankovnih racuna.

    Neznam sta vise da napisem, ako vas jos nesto interesuje pitajte dok sam tu, u subotu letim :))))

    Pozdrav svima.

  15. Ninoslave, jel kupujes u agenciji ili ces online?

    Ja kupujem npr na expedia.com ili cheaptickets.com ili hotwire.com ili travelocity.com .... Sto duze cekas, bice skuplje, ali ja sam npr nasla za kraj septembra povratna karta oko $740 ... ali to je kupljeno jos pre mesec dana.

    Kupicemo online jer je tako najeftinije, mada Biser Tours ima dobre cene pa kad idem po vizu svraticu i do njih. Znam da je bolje kupiti kartu mnogo ranije, ispustili smo dobar deal sa AlItalia preko Rima u jednom pravcu za $580, ali nesmemo kupiti kartu dok mi ne izdaju vizu, uvek postoji ono ALI :(

    http://www.onetravel.com/

    http://www.cheapoair.com/

    Tu ima dobrih cena, videcemo, tek kad bude viza u pasosu cemo da jurimo, pa i ako platimo malo vise sta da se radi sto kaze nas narod: Merak nema cenu!!! :)

    Pozz

  16. Izgleda da se svi uspavali :)

    Evo da ja nesto napisem, 17.sept imam zakazan intervju, uplatio sam taksu pre neki dan, $ racunaju na 100, tako da treba 24.000 din ili $250 :)

    Sve spremno, trazimo polako i karte, bilo je najeftinijih BG-CHG one way za $630 ali nismo smeli da kupimo dok ne dobijemo vizu, sad su malo skocile pa idu i do $920 grrrrr.

    Ako neko zna dobru i jeftinu agenciju neka ostavi kontakt.

    Pozz svima

  17. Meni je u uputstvu pisalo da vratim samo DS-230 i uputstvo a lekarski,DS-156.DS-156k i sve ostalo sto su trazili nosi se na intervju.:)

    Tako sam i ja razumeo :) Samo me bunilo sta da pisem kao datum putovanja i datum vencanja pa sam zvao ambasadu i rekli da napisem otprilike jer to i nije toliko bitno :)

×
×
  • Create New...