Jump to content
Miki1995

K1 Viza- Bosnia

Share

31 posts in this topic

Recommended Posts

Meni nisu nikad poslali email.

Ja kad sam bio zvao meni su govorili da treba 8 sedmica. To oni svima kazu. 

Nebi vam bilo lose da nazovete I da vidite sta se desava. Ja imam osjecaj da ste dobili case #. ☺️

• Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Just now, Sedin.I said:

Meni nisu nikad poslali email.

Ja kad sam bio zvao meni su govorili da treba 8 sedmica. To oni svima kazu. 

Nebi vam bilo lose da nazovete I da vidite sta se desava. Ja imam osjecaj da ste dobili case #. ☺️

Ma najgore sto ne znam dobro Engleski ja, a zar mi ne bi jucer dali to u email ako sam dobila. Sta dalje ide poslije tog case# , koliko treba vremena da to stigne u Sarajevu, je li tvoja zarucnica u Bosni ili?

Just now, Miki1995 said:

Ma najgore sto ne znam dobro Engleski ja, a zar mi ne bi jucer dali to u email ako sam dobila. Sta dalje ide poslije tog case# , koliko treba vremena da to stigne u Sarajevu, je li tvoja zarucnica u Bosni ili?

Izvini ako sam dosadna, ali bas se osjecammm groznoo cekajuci ovo vise, tesko bas

Znam kako ti je, I mi cekamo od decembra sve. Moja zivi u bosni, u gracanici. 

Kad dobijes case # onda salju za Sarajevo. Sad ce opet da salju Maja 14-og. 

Zar nemoze on nazvat da provjerit sve? 

Trebat ce 3-7 Dana da dodje do ambasada. Ti ces morat ici na ljekarski prije razgovora. Trebat ce ti papir iz Doma zdravlja da pokaze koje si vakcine primila do sad. 

A tvoj ti treba poslat affidavit of support. Papir od posla da je zaposljen. Papir sto pokazuje zadnji nekoliko Plata od posla. Trebat ce mu da posalje zadnje dvije godine sto je radio porez (tax).  I treba da ispuni ds160. 

Mislim da je to sve. 

I meni je privi put da ovo sve radim pa Citam ovdje sta treba od prilike. 

Nadam se da ce ovo malo pomoc. 

1 minute ago, Sedin.I said:

Znam kako ti je, I mi cekamo od decembra sve. Moja zivi u bosni, u gracanici. 

Kad dobijes case # onda salju za Sarajevo. Sad ce opet da salju Maja 14-og. 

Zar nemoze on nazvat da provjerit sve? 

Trebat ce 3-7 Dana da dodje do ambasada. Ti ces morat ici na ljekarski prije razgovora. Trebat ce ti papir iz Doma zdravlja da pokaze koje si vakcine primila do sad. 

A tvoj ti treba poslat affidavit of support. Papir od posla da je zaposljen. Papir sto pokazuje zadnji nekoliko Plata od posla. Trebat ce mu da posalje zadnje dvije godine sto je radio porez (tax).  I treba da ispuni ds160. 

Mislim da je to sve. 

I meni je privi put da ovo sve radim pa Citam ovdje sta treba od prilike. 

Nadam se da ce ovo malo pomoc. 

Cuj 14 tog salju, to ima odredjeni datum neki, eh i mi cekamo od decembra. Ja sam to sve pripremila, vakcine, od policije ona 2 uvjerenja, da nisam sluzila vojsku, da sam bracno slobodna uvjerenje, samo eto sto nista da oni jave, a ja sam 6 mjesec trudnoce, sto jos vise povecava napetost iskreno .. vec se teze krecem i to, ne znam da li cu moci putovati posle, haos zivi et, sve nesta zeza, daj Boze na dobro, on je isao preko neke advokatice tamo, pa ona mu navodno rekla da ceka da ne zove, joj Boze dragi, on je sve njoj odnijeo te obrasce o plati, u nje su svi ti papiri, sta mislis koliko se ovdje dugo ceka na razgovor? Kakvi li budu termini

Just now, Miki1995 said:

Cuj 14 tog salju, to ima odredjeni datum neki, eh i mi cekamo od decembra. Ja sam to sve pripremila, vakcine, od policije ona 2 uvjerenja, da nisam sluzila vojsku, da sam bracno slobodna uvjerenje, samo eto sto nista da oni jave, a ja sam 6 mjesec trudnoce, sto jos vise povecava napetost iskreno .. vec se teze krecem i to, ne znam da li cu moci putovati posle, haos zivi et, sve nesta zeza, daj Boze na dobro, on je isao preko neke advokatice tamo, pa ona mu navodno rekla da ceka da ne zove, joj Boze dragi, on je sve njoj odnijeo te obrasce o plati, u nje su svi ti papiri, sta mislis koliko se ovdje dugo ceka na razgovor? Kakvi li budu termini

P.s. hvala puno na odgovoru

Za razgovor neznam, kad dobijes case # I kad posalju za ambasadu, ja mislim da onda mozes napravit termin za ljekarski I za razgovor. 

Ja nisam preko advokata isao. Ja sam sve sam. Nek slobodno nazove. Ako treba mogu I ja nazvat za vas, nije nikakav problem. Pola sata posla. 

24 minutes ago, Sedin.I said:

Za razgovor neznam, kad dobijes case # I kad posalju za ambasadu, ja mislim da onda mozes napravit termin za ljekarski I za razgovor. 

Ja nisam preko advokata isao. Ja sam sve sam. Nek slobodno nazove. Ako treba mogu I ja nazvat za vas, nije nikakav problem. Pola sata posla. 

Blago tebi, ova je njegova bas  poskupa , a on ne zna sam, evo ja sam im opet poslala email, govorila sam ja njemu vec kaze zeznut ce sta i nije nazvao, pa ja dosadjujem sa emailom , sta cu ne preostaje mi nista drugo, kad ne znam dobro Engl.. je li ja mogu nekako izrisati ovo sto pisem ovdje na forumu

The NVC is ready to accept fees, documents, and forms in support of this immigrant vida application. We will send detailed instructions to thr pettitioner , principal applicant, and or attorney of record soon. Thank you for your patience, we look forward to working with you

Eto to su mi jucer napisali

9 minutes ago, Sedin.I said:

To znaci da ste vec dobili case # 😁

Nek on vidi sa advokatom sta treba dalje da se radi. 

Stvarno, pa ja im poslala poruku ponovo, trazila broj, sta sad da radim? Da li ce biti problem ? 

Just now, Miki1995 said:

Stvarno, pa ja im poslala poruku ponovo, trazila broj, sta sad da radim? Da li ce biti problem ? 

Uhh bas sam se obradovala ako je to tacno, hvala mnogo

5 hours ago, Miki1995 said:

Uhh bas sam se obradovala ako je to tacno, hvala mnogo

Slobodno nazovite I trazite case# 😁 

Ja I kad saznat, zanima I mene kako je sve

On 5/2/2019 at 5:04 PM, Sedin.I said:

Ja sam bio zvao svaki dan da vidim jesu li dobili nase papire u NVC. Kad sam saznao da su dobili, onda sam zvao svaki dan da vidim ima li case #. 

Jeste li bi zvali NVC da vidite ima li case #. 

Case # ce da pocne sa slovima SAR. 

Cao , da li si tu, izvini ako mozes da mi kazes sta ja mogu sa tim brojem case # kad dobijem, pita moj zarucnik, mozemo li ista uciniti sa brojem , ili moram cekati dok dodje pismeno u Sarajevo

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
3 hours ago, Miki1995 said:

Cao , da li si tu, izvini ako mozes da mi kazes sta ja mogu sa tim brojem case # kad dobijem, pita moj zarucnik, mozemo li ista uciniti sa brojem , ili moram cekati dok dodje pismeno u Sarajevo

Možeš da proveri status slučaja na CEAC website, da znaš kad je napustio NVC, kad je stigao u ambasadu, kad je spremno za dalje korake, kasnije tu ces videti kad je viza izdata. 

• 3 years later...
13 hours ago, Amelme said:

Ljudii, poslije NOA2 šta dalje, koji papiri nam trebaju, kako se radi ljekarski 😭😭

Cao ja sam tek dobila noa1 08/09/2022 bas sam dugo čitala o proceduri sad ću da vidim šta je sljedeći stepen za vas pa ću vam odgovoriti. A imam jedno pitanje ako mi možete pomoći. Moj NOA1 piše “notice date 08/08/2022” i “recieved date 08/05/2022” znate li koji datum je taj kad je tačno krenula aplikacija u proceduri kao “filed” kod nji ako znate? Pozdrav. Odakle ste iz Bosne ako mogu pitati i gdje u Americi živite/vas vjerenik/ica čisto da znam možda možemo ostati u kontaktu dok traje procedura za dalje pomoć itd!

3 minutes ago, DijanaR said:

Cao ja sam tek dobila noa1 08/09/2022 bas sam dugo čitala o proceduri sad ću da vidim šta je sljedeći stepen za vas pa ću vam odgovoriti. A imam jedno pitanje ako mi možete pomoći. Moj NOA1 piše “notice date 08/08/2022” i “recieved date 08/05/2022” znate li koji datum je taj kad je tačno krenula aplikacija u proceduri kao “filed” kod nji ako znate? Pozdrav. Odakle ste iz Bosne ako mogu pitati i gdje u Americi živite/vas vjerenik/ica čisto da znam možda možemo ostati u kontaktu dok traje procedura za dalje pomoć itd!

Želim ti puno sreće, gledaš taj prvi datum , raniji 🖤

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.