Jump to content

119 posts in this topic

Recommended Posts

Ljudi, imam pasos vazeci na djevojacko prezime, zelim putovati na ljeto u bih. Je li moram vaditi novi pasos jer ki je green card,drivers license i ID na novo prezime? Je li iko isao u Washington ili Chicago,kakva je procedura?? Hvalaa

• 3 months later...

pozz svima! nadam se da cete svi dobiti dobre vijesti uskoro :) nase iskustvo je malo drugacije od mnogih, jer smo dobili expedited processing u USCIS, jer sam se ja vratila iz amerike i zivjela s dragim, a i vec smo preko 2 god u braku tako da je dokazivanje veze bilo prilicno lako. dobra vijest je da smo DANAS dobili potvrdu da je NVC proces zavrsen, i u emailu sa obavijesti nam je dat datum intervjua u Sarajevskoj ambasadi. tako da ako neko ceka datum, ocito su poceli sa zakazivanjem :)

jel neko bio na intervjuu u skorije vrijeme? malo je zbunjujuca ova lista potrebnih dokumenata, ako ima neko first-hand iskustvo da podijeli, bilo bi super!

sretno svima!

Cao BeatrixSa,

Ja sam u slicnoj situaciji samo na pocetku tog procesa. Vratila sam se u Bosnu prosle godine u Julu i vjencala se sa dragim u Decembru. Zajedno smo proveli evo skoro godinu dana i ja sad idem nazad kako bi predala njemu za vizu. Interesuje me dokumente koje si predala sa I130 i koliko dugo je trebalo da se sve rijesi, tj za dobitak vize? Ja i miz se nadamo da ce to biti negdje do 6 mjeseci ali cula sam dosta ljudi kaze da treba cak i godina ili vise. Bila bi ti zahvalna na odgovoru.

Hvala puno, i naravno ako iko drugo ima beke informacije koje mi mogu pomoci molim vas da napisete.

• 5 months later...

Cao svaima,

Par pitanja za vas ako neko moze da mi pomogne bilo bi super, pogotovo ako je neko vec u istom procesu kao mi ili je prosao kroz slicnu situaciju.

Moj muz je predao papire za njegove roditelje da dodju u Ameriku prije par mjeseci (ir-5 viza). Naravno, sve smo im poslali sto su trazili ali nazalost dobili smo onaj RFE :( u kojem pise :

If any documents is not in English it must be submitted with a certified English translations. You have submitted a foreign language documents that appears to be a Birth Certificate for Danijel. Submit a complete and accurate English translation and a photocopy of the corresponding foreign language document. Translation without the relating foreign language documents are not acceptable. The translator must certify that the translation is complete and accurate, and that he or she is competent to translate from the foreign language to English.

Ok. Mi smo predali MEDJUNARODNI rodni list kad smo predali jos u Junu da njegovi dodju vamo. Na tom medjunarodnom rodnom listu fino ima Engleski, i stvarno ne znam sto oni taj dokumenat nisu primili. Takav isti sam rodni list poslala za muza kada je dolazio u Ameriku, i nije bilo nikakve frke. Ne bitno, ne bih da se svadjam i prepirem sa njima haha. Cuti i salji sta ti traze:

Par pitanja za vas:

--> Moze li se predat taj isti medjunarodni rodni list sto nisu primili, posto jos imam kopiju od njega da bez potrebe ne zezamo njegove dole u Bosni da salju ponovo.. Uzela bih taj medjunarodni rodni list, i odnela ga blizu kuce ovde u Americi da prevedem i nek udare pecat. Brine me zato sto vec taj medjunarodni nije odobren da ce me zezat.

--> Rodni list koji ce biti preveden na engleski, nece bit toliko star jer cim se prevede saljemo, ali ne znam da li ce me zezat sto je onaj foreign malo stariji oko 7 mjeseci jer smo njega izvadili kada smo predavali njegovim za vizu jos u Junu. Procitala sam ovde par puta da dokumenti ne mogu biti stariji od 6 mjeseci, ali ne znam da li to vazi za rodni list.

Ako moze neko da mi pomogne. Hvala unapred!

Filed: Citizen (pnd) Country: Slovenia
Timeline

Zovite i trazite tier2. Mozda je fake check lista.

Mozes poslati kopiju i oznaci jim gdje pise na engleskom!

Srerno!

N-400 Timeline
04/02/19 N-400 Submitted online
04/22/19 Biometrics
11/05/19 Interview (Approved)

ROC Timeline

Service Center: California

08/11/17 I-751 Packet delivered to USCIS

09/18/17 Biometrics Appointment

08/17/18 2nd extension letter (additional 6 months)

11/02/18 New card is being  produced (Approved)

NVC
11-04-2014 NVC case receive

05-20-2015 Visa received

10-06-2015 Time to kick back and let it fly

• 4 months later...
Filed: Timeline

Zdravo svima :)

sakupljam dokumente za vjerenicku vizu, u pismu iz ambasade su mi naveli i potvrdu da nisam sluzila vojni rok.

Nije mi logicno jer sam zensko, a ne mogu naci ni gdje se potvrda vadi.

Svi brojevi ambasade koje sam nasla su beskorisni, spoje sa automatom ili mi operater da email koji ne radi. Strasno. :/

• 2 months later...

Cao,

Trenutno muz i ja popunjavamo DS-260 za njegove roditelje. Forma trazi da navedemo sve adrese od njegovih roditelja gdje su zivili od svoje 16 godine. Ovde citam da moras da pazis sta navodis zato sto mogu da traze police certificates. Njegovi roditelji su zivjeli cjelo vrijeme u Bosni, samo sto su selili od grada do grada. Jedno vrijeme su zivili u Bijeljini, u Brckom itd. Da li nase uvjerenje u nekaznjavanju vazi za citavu bosnu i hercegovinu? Ne razumijem se bas nesto posebno u to. Ili treba iz svakog grada u kojem su zivili u Bosni?

Hvala unaprijed!

• 1 year later...

Pozdrav svima :)

Tek sam otkrila ovaj podforum iako sam registrovana od marta 2017, tako da po datumu ne vidim je li aktivan još uvijek ili ne.

Vjerenik i ja smo aplicirali za K1 vizu, on je u USA(petitioner), ja sam u Bosni/ Sarajevo. NOA1 nam je stigao 10.03., dobili smo RFE na koji smo odgovorili i čekamo sad odluku, nadamo se da će biti NOA2. Već nam je slučaj aktivan 130 dana.

Zamolila bih da mi napišete iskustva za medical, gdje ste  ga obavili, u Eurofarm-u  ili kod doktora Bakira na KCUS.

Također može li savjet u vezi Affidavit of support i ostalih dokumenata sa potpisom koje treba ponijeti na intervju, može li biti skenirani potpis ili wet signature?

Lp

1 hour ago, DalilaAdnan said:

Pozdrav svima :)

Tek sam otkrila ovaj podforum iako sam registrovana od marta 2017, tako da po datumu ne vidim je li aktivan još uvijek ili ne.

Vjerenik i ja smo aplicirali za K1 vizu, on je u USA(petitioner), ja sam u Bosni/ Sarajevo. NOA1 nam je stigao 10.03., dobili smo RFE na koji smo odgovorili i čekamo sad odluku, nadamo se da će biti NOA2. Već nam je slučaj aktivan 130 dana.

Zamolila bih da mi napišete iskustva za medical, gdje ste  ga obavili, u Eurofarm-u  ili kod doktora Bakira na KCUS.

Također može li savjet u vezi Affidavit of support i ostalih dokumenata sa potpisom koje treba ponijeti na intervju, može li biti skenirani potpis ili wet signature?

Lp

Dalila, ja sam radila kod bakira, bilo je jednostavno i brzo. Potpis na svim dokumentima mora biti wet.

8 minutes ago, Lelyze said:

Dalila, ja sam radila kod bakira, bilo je jednostavno i brzo. Potpis na svim dokumentima mora biti wet.

Hvala puno na odgovoru :) 

Je li sve vezano za preglede bilo  na jednom mjestu, na kliničkom, ili si morala ići još u neki dom zdravlja za drugi dio pregleda?

12 minutes ago, DalilaAdnan said:

Hvala puno na odgovoru :) 

Je li sve vezano za preglede bilo  na jednom mjestu, na kliničkom, ili si morala ići još u neki dom zdravlja za drugi dio pregleda?

Na klinickom sam radila pluca, onda smo otisli do njegove klinike gdje je ostatak zavrsen. jesu 2 klinike, ali mi je bilo super sto je Bakir bio posvecen samo nama, i sve je zavrseno bilo u roku sat-dva (bilo nas je 3 za K1). Doduse to je bilo krajem 2014, pa moguce da je sad drugacije. Najbolje da ga nazoves i raspitas se. Jako je ljubazan.

1 minute ago, Lelyze said:

Na klinickom sam radila pluca, onda smo otisli do njegove klinike gdje je ostatak zavrsen. jesu 2 klinike, ali mi je bilo super sto je Bakir bio posvecen samo nama, i sve je zavrseno bilo u roku sat-dva (bilo nas je 3 za K1). Doduse to je bilo krajem 2014, pa moguce da je sad drugacije. Najbolje da ga nazoves i raspitas se. Jako je ljubazan.

Tako ću i uraditi, hvala ti još jednom puno!

Lp

Filed: Timeline

Hey Dalila, 

i ja sam prije godinu dana radila pregled kod Bakira, isli smo po cijelom Sarajevu. :D

Rendgen na klinickom, pa mi vadili krv na drugom mjestu, pa opet pregeled kod Bakira u (pretpostavljam) njegovoj klinici je treca lokacija.

Obasnila bi bolje gdje se sta nalazi ali ne znam Sarajevo.

5 minutes ago, panda3 said:

Hey Dalila, 

i ja sam prije godinu dana radila pregled kod Bakira, isli smo po cijelom Sarajevu. :D

Rendgen na klinickom, pa mi vadili krv na drugom mjestu, pa opet pregeled kod Bakira u (pretpostavljam) njegovoj klinici je treca lokacija.

Obasnila bi bolje gdje se sta nalazi ali ne znam Sarajevo.

Hvala panda3 :)

Jeste li se svi odlučili za Bakira zbog cijene? Čini mi se da sam pročitala da je jeftiniji medical kod njega, u Eurofarm-u se sve obavi na jednom mjestu ali košta za mene 350KM a za sina čini mi se reče 250KM.

Je li vam dao kopiju nalaza, znam da savjetuju da se zatraži jer treba kasnije za AOS i vrijedi 1 godinu?

Ja sam platila 150, ali tada je i u Eurofarmu bila ista cijena. Odlucila sam se za njega jer je bilo brze, i nisam morala dugo cekati na appointment. Da, dao mi je kopiju svih nalaza.

I ne zaboravi kopiju vakcina ;)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.