Jump to content

119 posts in this topic

Recommended Posts

Kad su nam poslali iz uscis cekali smo prvo broj od njih od njih, taj case number. Zatim smo morali platit aos paket I Iv paket. Ispuniti formu ds 261 online I poslati. Zatim kad je moj muz to platio sve onda smo slali aos paket I Iv paket zajedno, ja sam mu slala iz bosne dokumente o nekaznjavanju sudskom I iz mjesta rodjenja.nvc nam je uzeo 60 dana za pregked. Eto sad nam je case zavrsen, nakon case complete onda cekas da zakazu intervju u ambasadi.

1korak-broj slucaja od nvc

2 korak- ispuniti formu ds 261 online

3 korak-platiti aos

4 korak-platiti Iv paket

5 korak-ispuniti formu ds 260 online

6 korak- skupiti aos paket

7 korak- skupiti iv paket

8 korak- poslati aos I iv paket

9korak-pregled nvc, cekati 60 dana

10 korak-datum intervjua

eto tako smo mi radili redom, nadam se da ce ti pomoci ista.

Filed: Citizen (pnd) Country: Slovenia
Timeline

zdravo,jel mozes ti meni pojasniti malo ranije korake koje si cinila,vi ste pri kraju a ja na pocetku,ako nije problem bio bi zahvalan jako,naime zanima me od samo starta ono od slanja i 130,znaci jasno mi je kako to ide,partener u americi to salje,samo me zanima od dokumentacije koja se salje sa tim i 130 sta od mene treba,da li ja trebam nesto popuniti,i kako to poslati,da li postom do supruge ili moze mailom ili moze ona odnijeti sa sobom sada kada dodje,i zanima mi jos oko sponozora kolika su minimalna primanja osobe koja moze biti sponozor?

Sto se tice I-130 peticije i sto od tebe treba.... ti moras ispuniti i POTPISATI form G-325A. Potpisani form sa dvije slike za putovnicu (5x5cm) posalji partneru u US. Ako si bio prije u braku, potvrdu o raskidu braka, prevedenu.

To je sto se formulara tice da treba toj potpis.

Opcenito treba za I-130

- form G-1145

- potpisani I-130

- cek

- potpisani G-325A (petitioner) + 2 slike

- potpisani G-325A (ti)+ 2 slike

- vjencani list

- rodni list (US) ili (cijela kopija US putovnice-sve strane)

- potvrda o raskidu braka (ako bio bilo tko prije u braku)

- dokazi o vezi (slike,pisma,chat logovi, avio karte, zigovi u potovnici, itd...sto god. Slike mozete staviti u word po 4 na stranu i isprintat. Uz svaku sliku napisite tko je gore,kada i gdje je snimljena)

vise imas na: http://www.visajourney.com/content/i130guide1

Na osnovu cega nvc zakazuje intervju? Ima li ikoga zivog loll

Hm koliko znam, kada dobe slobodni termin sa strane ambasade, NVC imigrantu posalje potvrdu.

N-400 Timeline
04/02/19 N-400 Submitted online
04/22/19 Biometrics
11/05/19 Interview (Approved)

ROC Timeline

Service Center: California

08/11/17 I-751 Packet delivered to USCIS

09/18/17 Biometrics Appointment

08/17/18 2nd extension letter (additional 6 months)

11/02/18 New card is being  produced (Approved)

NVC
11-04-2014 NVC case receive

05-20-2015 Visa received

10-06-2015 Time to kick back and let it fly

Sto se tice I-130 peticije i sto od tebe treba.... ti moras ispuniti i POTPISATI form G-325A. Potpisani form sa dvije slike za putovnicu (5x5cm) posalji partneru u US. Ako si bio prije u braku, potvrdu o raskidu braka, prevedenu.

To je sto se formulara tice da treba toj potpis.

Opcenito treba za I-130

- form G-1145

- potpisani I-130

- cek

- potpisani G-325A (petitioner) + 2 slike

- potpisani G-325A (ti)+ 2 slike

- vjencani list

- rodni list (US) ili (cijela kopija US putovnice-sve strane)

- potvrda o raskidu braka (ako bio bilo tko prije u braku)

- dokazi o vezi (slike,pisma,chat logovi, avio karte, zigovi u potovnici, itd...sto god. Slike mozete staviti u word po 4 na stranu i isprintat. Uz svaku sliku napisite tko je gore,kada i gdje je snimljena)

vise imas na: http://www.visajourney.com/content/i130guide1

Hm koliko znam, kada dobe slobodni termin sa strane ambasade, NVC imigrantu posalje potvrdu.

Da mi smo tako radili. To je moj muz ispunjavo I slao. Znaci zavisi od ambasade. Cudno da dosad nismo dobili, da nemaju termina slobodni.mislim da sarajevo nije previse zauzeto. Znaci I vi sada cekate slucaj kompletan?

Timeline

Mi smo tek poslali sve potrebne papire na NVC tako da cekamo tih #"!#"# 60 dana da prodje :/ nadamo se bez checkliste.....

Neke amabasade su u decembru prestale zakazivati termine za januar....tako da...moguce da je to to

PS.:Upravo jos saznao ce moja molba za promjenu ambasade prouzrokovati 30 dana zakasnjenja (nadam se da ce se to ubrojati u tih 60 dana). Da sam znao,ne bi molio za promjenu grrr

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Ah mi smo imali checlist, I onda smo opet cekali 50 dana, tacno 50-ti dan smo imali slucaj zavrsen.srecom sad je uredu.aha moguce je to, ko ce znati, nadam se sad da cemo dobiti datum intervjua krajem januara.sljedece sedmice pocinje rasporedivanje za februar ili mart? A gdje je vasa ambasada?

Timeline

Drzim palceve za datum.

Prva ambasada je bila dodjeljena u Zagreb. To su automatsko dodjelili jer smo stavili na I130 moju hrvatsku adresu.
Posto imam adresu i u Sloveniji, zatrazio sam promjenu za Ljubljanu (nekako mi je simpaticnije tamo) :)

Da sam znao da jim treba 30 dana da odluce o promjeni, ni nebi zatrazio....gr

Sto se chekliste tice.....bit ce sigurno jer upotrebljavamo samo assets za AOS, ali to se moze rjesit na ambasadi direktno. Samo da ne nadju neku drugu gresku!

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Yeah mi smo imali checlist zbog aos form.hvala I ja vama takodjer.pa bilo bi bolje da niste mjenjali ambasadu, jer vam samo uzima dodatno vrjeme, ali mozda vam to uracunaju u tih 60 dana.nadam se da mi zakazat za krajem februara ili pocetak marta, da li znas jos se zakaziva za februar ili je pocelo zakazivanje za mjesec mart sad?

Timeline

A do sad smo u procesu imali srece, pa se nadam cemo i dalje imati.

Na zalost neznam za koji mjesec se zakazivaju sada....Istina, malo je cudno da od 10.12. nisu nista zakazali..
Ako sam dobro razumio, u NVC su rekli,da nisu dobili podatak sa strane ambasada.....a u SA da nisu nista dobili sa strane NVC-ja? tko je tu lud....

Obicno ide procedura:

- NVC zakaze termin (kada dobije slobodni termin sa strane ambasade)

- posalje email sa terminom tebi

- posalje case na ambasadu

.....

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Vidim bas da ste imali srece po podatcima koje si napisao.mi smo svoj slucaj zapoceli u 9 mj 2013 god samo uscis nam je uzeo 6mj I nvc 10 mj , ovo predugo traje. Tek sad smo dosli do tog zadnjeg I to nam razvlace a nemam pojma zasto, muz kaze da je sad sve uredno , da ne traze vise nista vise I kad ih nazove kazu vi ste u procesu za datum intervjua , za rasporedivanje.kad vam dodjele datum bicete obavjesteni putem emaila.skroz su bezobrazni I inhuman.zvala sam ambasadu u sarajevu kazu cekajte datum od nvc .stvarno neznam ni ja ko je lud.od samog procesa nemamo srece ja I moj muz. Ja sam tzko deprimirana.vidm da drugi narod nije dugo cekao da im zakazu u sarajevu al moguce zbog praznika da su nas pomjerili .

A do sad smo u procesu imali srece, pa se nadam cemo i dalje imati.

Na zalost neznam za koji mjesec se zakazivaju sada....Istina, malo je cudno da od 10.12. nisu nista zakazali..

Ako sam dobro razumio, u NVC su rekli,da nisu dobili podatak sa strane ambasada.....a u SA da nisu nista dobili sa strane NVC-ja? tko je tu lud....

Obicno ide procedura:

- NVC zakaze termin (kada dobije slobodni termin sa strane ambasade)

- posalje email sa terminom tebi

- posalje case na ambasadu

.....

yeah tako I ja mislim.moguce da je do ambasade.da odugovlace, al imam osjecaj da cu dobit u februaru datum intervjua.

Vidim bas da ste imali srece po podatcima koje si napisao.mi smo svoj slucaj zapoceli u 9 mj 2013 god samo uscis nam je uzeo 6mj I nvc 10 mj , ovo predugo traje. Tek sad smo dosli do tog zadnjeg I to nam razvlace a nemam pojma zasto, muz kaze da je sad sve uredno , da ne traze vise nista vise I kad ih nazove kazu vi ste u procesu za datum intervjua , za rasporedivanje.kad vam dodjele datum bicete obavjesteni putem emaila.skroz su bezobrazni I inhuman.zvala sam ambasadu u sarajevu kazu cekajte datum od nvc .stvarno neznam ni ja ko je lud.od samog procesa nemamo srece ja I moj muz. Ja sam tzko deprimirana.vidm da drugi narod nije dugo cekao da im zakazu u sarajevu al moguce zbog praznika da su nas pomjerili .

Hvala za korake,pomaze puno,jel mozes mi reci samo spisak dokumenata koje si slala iz bosne,jel svi moraju biti prevedeni sa apostile pecatom,i to si slala prvo do muza jel tako,a on njima?Postom preporucenom ili brzom,da li moze mail vas ako imam jos nekih upita da ne smaram ovde lakse je tamo?

Ovako sve dokumente moj je muz ponio prije nego je krenuo, ja sam potpisala formu G-325a I form sa dvije slike za putovnicu 5×5 format.treba vam vjencani list, rodni list tvoj I njezin, potvrda o sudskom nekaznjavam I policijskom nekaznjavanju , znaci iz mjesta rodjenja, trebaju te dvije potvrde.moraju biti sa apostil pecatom, ja sam slala bez prijevoda, nisam prevodila nista.a slaa sam to muzu fedexom a on njima proslijedio, neznam mozda sam nesto zaboravila ako se sjetim javicu ti.

Timeline

Sto se prijevoda za USCIS i I-130 tice, moze prevesti tko god samo da se na kraju stavi statement da je prevoditelj kompetentan za provodjenje. Nemora biti apostile..

Ali...na kraju za USCIS ni ne treba nekih tvojih dokumenata.Ako je brak bio u BIH onda je potrebno prevesti taj dokument. Saljes iskljucivo kopije!

NVC je druga prica i ovisi od zahtjeva ambasade gdje ce biti intervju.

Prvo posaljite I-130. U medjuvremenu mozes u miru prikupiti sve potrebne dokumente za NVC stage.

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.