Jump to content

360 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
1 minute ago, MilicaTroy said:

Zdravo,

moj verenik i ja smo trenutno u procesu za moju K1 vizu, dobili smo NOA2 pre dve nedelje, tako da mi relativno uskoro sleduje intervju. :)

Neka me neko ispravi ako grešim, izučavajući objave naših ljudi na forumima sam došla do sledećih infromacija:

Kada ambasada primi paket, poštom ti šalje spisak koji sadrži listu svega što ti je potrebno za intervju tj.svih dokumenata.

Koliko sam shvatila spisak je uglavnom isti za sve.

Ta pošiljka se naziva ,,Paket 3", ti štikliraš sve što imaš na tom spisku i šalješ im nazad. Nakon toga ti stiže pozivno pismo za intervju, tj. ,,Paket 4".

Jedna od najvažnijih stavki za intervju jeste medicinski pregled koji treba da obaviš pre nego što odeš na intervju. Pregled se obavlja u ovlašćenoj ordinaciji u Beogradu, tj.može da se bira između dve ordinacije. Pregled se plaća, a ukoliko ti fali neka vakcina, moraš da je primiš i platiš.

Ako sam nešto propustila, slobodno pitaj i ukoliko sam negde pogrešila, molim da me ispravi neko ko bolje zna. :D

Podrav za sve i srećno!:rolleyes:

Hvala ti punoooo,ja sam tako nesto i mislila ali nisam bila sigurna,mi jos cekamo za NOA-2 valjda ce stici za par meseci :D

Timeline
15 minutes ago, Kat123 said:

Hvala ti punoooo,ja sam tako nesto i mislila ali nisam bila sigurna,mi jos cekamo za NOA-2 valjda ce stici za par meseci :D

Nema na čemu! :D

Samo budi strpljiva, mnogo se čeka na NOA2 u poslednjih pola godine.

Kada smo mi poslali, svi su do tada dobijali NOA2 posle 4 meseca u proseku, a mi smo čekali punih 7 meseci.

Ranije je NVC slao paket ambasadi nakon dve nedelje, a sada se čeka i do dva meseca, tako da su katastrofalno spori.

Sve u svemu, samo pozitivne misli i brzo ćemo biti u USA! :D

Ovde možeš pronaći sve potrebne informacije za dalji proces- 

Timeline
10 minutes ago, MilicaTroy said:

Nema na čemu! :D

Samo budi strpljiva, mnogo se čeka na NOA2 u poslednjih pola godine.

Kada smo mi poslali, svi su do tada dobijali NOA2 posle 4 meseca u proseku, a mi smo čekali punih 7 meseci.

Ranije je NVC slao paket ambasadi nakon dve nedelje, a sada se čeka i do dva meseca, tako da su katastrofalno spori.

Sve u svemu, samo pozitivne misli i brzo ćemo biti u USA! :D

Ovde možeš pronaći sve potrebne informacije za dalji proces- 

Znam videla sam pre su dobijali i za mesec i po,sad su oduzili bas,inace ja sam u USA a dragi treba da dodje,nego ovo cekanje dali ce sve biti u redu dali ce da approve i dali ce da dobije vizu dovodi me do ludila,hvala bas cu da pogledam sta pise u tom postu :)

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Cestitam Tejts na progresu u celom procesu, jos malo pa gotovo :D.

Sto se tice lekarskog pregleda i cene, kad vam bude stigao koverat od ambasade sa spiskom neophodnih dokumenata, poslace vam i adrese akreditovanih klinika gde mozete da uradite pregled. Slobodno pozovite kliniku i pitajte sta koliko kosta. Ja sam bila na pregledu 2015. tako da sam sigurna de se cena od onda promenila. Na zalost proces sada traje dugo, zaglavili su se ovde sa papirologijom najstrasnije, jazbog greske koju je USCIS napravio jos uvek nsiam dobila nazad moju GC. Kako stvari stoje necu je ni dobiti a proces za skidanje "Uslova" ce poceti :wacko:<_<

Srecno!

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Timeline
1 hour ago, Dzuliana said:

Cestitam Tejts na progresu u celom procesu, jos malo pa gotovo :D.

Sto se tice lekarskog pregleda i cene, kad vam bude stigao koverat od ambasade sa spiskom neophodnih dokumenata, poslace vam i adrese akreditovanih klinika gde mozete da uradite pregled. Slobodno pozovite kliniku i pitajte sta koliko kosta. Ja sam bila na pregledu 2015. tako da sam sigurna de se cena od onda promenila. Na zalost proces sada traje dugo, zaglavili su se ovde sa papirologijom najstrasnije, jazbog greske koju je USCIS napravio jos uvek nsiam dobila nazad moju GC. Kako stvari stoje necu je ni dobiti a proces za skidanje "Uslova" ce poceti :wacko:<_<

Srecno!

Zaista ne mogu da verujem da su toliko neodgovorni, mislila sam da se bar u tome razlikuju od Srbije, da su ažurniji, a po iskustvima pojedinih ljudi sam shvatila da umeju da ti zagorčaju život kroz ceo proces.

Držim ti fige, da se sve sredi što pre!:(

Je l' si makar u međuvremenu mogla da ideš u Srbiju na osnovu one putne dozvole, što može da se pošalje uz dokumentaciju za AOS?

I da li se kojim slučajem sećaš koliko si platila osnovni pregled? Pretpostavljam da su podigli cenu od tada, ali makar otprilike da znam? Po forumu su ljudi pisali da je 150 dolara, ali su to objave od pre četiri ili više godina.

Hvala ti! :)

• 3 weeks later...
Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Pozdrav svima!
Moja supruga je americki drzavljanin i vencali smo se u Srbiji, poslali paket 15.07.2017, NOA1 primili 25.07.2017 , NOA2 Approved je stigao danas 15.02.2018 , dakle 7 meseci od slanja. Ona jos uvek nije promenila dokumenta, i dalje joj stoji devojacko prezime, pa nismo sigurni da li je pametno promeniti sada ili cekati da sve bude gotovo?

Unapred hvala na pomoci!

14 hours ago, brankodiver said:

Pozdrav svima!
Moja supruga je americki drzavljanin i vencali smo se u Srbiji, poslali paket 15.07.2017, NOA1 primili 25.07.2017 , NOA2 Approved je stigao danas 15.02.2018 , dakle 7 meseci od slanja. Ona jos uvek nije promenila dokumenta, i dalje joj stoji devojacko prezime, pa nismo sigurni da li je pametno promeniti sada ili cekati da sve bude gotovo?

Unapred hvala na pomoci!

Pozdrav,

Imam istu situaciju i moja supruga je imala samo ID (licnu kartu) i social security card sa promenjenim imenom, njen pasos je jos uvek sa njenim devojackim prezimenom tako da mi cemo cekati posle procesa da ona promeni i pasos. Mozes pozvati USCIS da proveris zasigurno.

Timeline

Hvala na brzom odgovoru!
NOA2 je stigao na njeno ime sa mojim prezimenom, a ne sa devojackim. Mislim da ne bi trebalo biti problema, ali svakako cemo nazvati kako bi bili sigurni, pa cu pisati sta su rekli. Koliko se otprilike ceka od NOA2 do intervjua?

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
On 1/31/2018 at 12:34 PM, MilicaTroy said:

Zaista ne mogu da verujem da su toliko neodgovorni, mislila sam da se bar u tome razlikuju od Srbije, da su ažurniji, a po iskustvima pojedinih ljudi sam shvatila da umeju da ti zagorčaju život kroz ceo proces.

Držim ti fige, da se sve sredi što pre!:(

Je l' si makar u međuvremenu mogla da ideš u Srbiju na osnovu one putne dozvole, što može da se pošalje uz dokumentaciju za AOS?

I da li se kojim slučajem sećaš koliko si platila osnovni pregled? Pretpostavljam da su podigli cenu od tada, ali makar otprilike da znam? Po forumu su ljudi pisali da je 150 dolara, ali su to objave od pre četiri ili više godina.

Hvala ti! :)

Jesam uspela da putujem za Srbiju ali ne na AOS karticu vec na I-551 pecat koji ti lupe u pasos, on u principu menja GC. Sto se tice cene lekarskog pregleda, cena jeste bila tu negde oko $150-$160. Cena tizavisi i od broja vakcina koje moras da primis.  Kad ti bude stigao koverat od ambasade sa spiskom dokumenata koje moras da imas sa sobom poslace ti informacije o lekarskim ordinacijama pa kad budes zvala da zakazes pregled moci ces i da ih pitas za okvirnu cenu.

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

1 hour ago, brankodiver said:

Hvala na brzom odgovoru!
NOA2 je stigao na njeno ime sa mojim prezimenom, a ne sa devojackim. Mislim da ne bi trebalo biti problema, ali svakako cemo nazvati kako bi bili sigurni, pa cu pisati sta su rekli. Koliko se otprilike ceka od NOA2 do intervjua?

Nema na cemu :D

Kad posaljete paket za NVC ceka se 11 nedelja maksimalno, moze biti manje naravno ali stvarno ne znam od cega zavisi to. Posle toga dobijete datum intervjua koji bude 30 ili vise dana od dana kada je NVC zavrsio sa procesuiranjem. Tako da otprilike oko 3 meseca od NOA2.

Timeline

Juce smo slucajno proveravali status na sajtu i promenio se u "Case Was Sent To The Department of State", ne znam sto nije napisano "case was approved"

NOA1 21.06.2017.

NOA2 14.02.2018.

Nebraska, CR1 viza

• 3 weeks later...
Filed: K-1 Visa Country: Montenegro
Timeline

Pozdrav svima.Slucajno sam naisla na ovaj forum.Noa2 nam je odobrena pocetkom marta.Da li neko zna koliko vremena prodje do dobijanje vize I vidjeh u nekim postovima od prije da se pominje odbrojavanje na sta se odnosi? Posto ds 160 jos nisam popunjavala da li postoji neki rok? Koja dokumenta sve trebaju , da li mogu kopije ili moraju originali?  Da li g325 I intent to marry trebaju biti sa novim datumima ako su ponovo potrebni? 

Hvala unaprijed!

pozdrav

On 1/30/2018 at 1:10 PM, Tejts said:

Ljudiiiiii. Stigao mi mejl od NVC-a danas sa datumom za intervju. Biće 22.marta. Daće Bog da se sve lepo završi i onda će biti oko godinu ipo dana od početka pa do kraja. Dug proces, čini mi se kao večnost , i meni i mom mužu 😂😂🙈🙈

Srećno svima sa procesom❣️ Ja ću vas i dalje obaveštavati za sve 😉❤️

Drago mi je da ste to već priveli kraju ! Ja imam par pitanja pa ako mi možda možeš pomoći sa odgovorima 😀. Mi smo tek dobili da pošaljemo dokumente i payment za nvc . Dali mi možeš reći koliko je kod vas trajalo od prilike od tada do Interview kad ste dobili ? Hvala ti na pomoći 😊

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.