Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Nevene, ako ti ista znaci tačno znam kako se oseća.

I mi smo slično, sve do pre nedelju dana.

Život se dogadja, stvari odvijaju, problemi i stres a onaj ko nam je najvise potreban - suprug - nije tu, već se bori sa jo tezim problemima tamo. A ovom postupku nikad kraja i jedino ta osecam je da je neko pritisnuo pauzu nad naim zivotima već 2.5 meseca.

Najteze bi mi palo kad dobronamerno čujem izreku ' posle kise dođe sunce', a sve sto bih sad volela je kisobran.

Ja se iskreno nadam da će te i vi vrlo brzo za nama

Kako stvari stoje, mi bi smo stigli na intervju tamo negde Sep-Okt.

Zelim svima nama da se sto pre ovaj proces zavri.

Violeta, kaže neće da kaže da ide kad trazis posao.

Vidi, nisi duzna da kaže i činjenica je da ni ti ne znas koliko će da traje. Možda 2 meseca možda preko godine.

Frips je zavrio relativno brzo, Al evo Ina jo nije

A da se zaposli bez da razmisljas dokle, možda ti se ne svidi posao sve jedno i das otkaz posle dva meseca.

Treba biti iskren, Al nista ne menja to sto tebi iskreno treba posao.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

Uff znam taj osjecaj. Meni je recimo problem sto mi za neke stvari koje sam htjela napraviti dok sam tu nedostaje vremena. A druge koje bih mogla, i bile bi izrazito korisne za buduci zivot, jednostavno nemam volje, a mogla bi si odvojiti vrijeme.... Npr razmiljanje o ucenju spanjolskog, sto bi definitivno bio benefit i za tamo i općenito za mene... Al me uhvati depra i onda jednostavno odlucim da mi je bolje odspavat i odgledat dvije sezone neke serije ili filmski maraton preko vikenda :D

A zapravo dani lete....jos uvijek me cudi da jos mj dana i ljeto je prakticki gotovo. Kad smo startali sa procesom racunali smo da cemo biti zajedno vjerojatno tek u proljece 2016, a mi smo sad u NVCu... I iako me to ne tjesi stalno, ipak mi povremeno da onu nadu da smo vec presli pola puta :) Kad se zbroje sve godine cekanja do danas, vrijeme je zaista proletilo, pa ce tako i ovih pola godine.... A dotada, idem probati sve sto želim i mogu ovdje da mi kasnije ne bude zao :D

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago
Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

Pa da...al moras svasta probati pa onda vidis jel ti pase ili ne :)

A tu je i ova grupa s kojom se uvijek moze podijeliti misli, ceznje, strahove

@1st, zar Ina nije vec u US?!

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago
Posted

1st slazem se konkretno za posao ,nego kod nas je i momenta malog deteta koje je pitanje da li ce imati ko d ga cuva i da nadjem poaso ,jer moj muz kada ode ja sam sama sa sobom i sa detetom ,i nece uopste biti lako ,a o vrticima da ti ne pricam,u novom sadu mesta za vrtice nema ,a cena privratnih je oko 200 e sto mu dodje kao i jedna plata malo manje .a pri tom imaj u vidu da u serbiji se ne radi 8 sati nego od jutra do sutra ,nema da ustanes u 4ili 5 i kazes cao ja svoje zavrsila nego kada gazda kaze cao .a da ne pricamo o bolestima koje je dete sklono ,tako da nemam bas puno izbora sto se posla tice a i bilo cega dok budem sama sa detetom .

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

@slronill ja mislim da nije. Doduse volela bih da jeste, bilo bi mi jako drago, međutim zadnje sto znam je da smo pricali kad je scan date? A i mislila sam da su oni npr cekali NOA2 skoro godinu dana. Njima se bas odužilo, sa sve i da je već u US

@Violeta - ti znas najbolje ta treba i kako

Samo na taj komentar, da im moras reci... Ne moras. Deava se da se ljudi zaposle 'za ceo zivot' pa posle par meseci im se promeni život i napuste posao. Deava se.

Isto kao sto poslodavci imaju svoje namere i planove koje ne dele sa ostalima ( pričam o sebi takodje) tako i zaposleni imaju pravo da prave planove za svoju budućnost i ta njima odgovara pa tako i ta će i kad podeliti.

Edited by 1stLoveRedo
Posted

MA jasno je Meni Sve to Ali fakat je da nije lako Srbija je specificna zemlja,mogu samo da kazem ko prezivi Srbiju prezivece i Na marsu.ja samo navedoh svoj primer da kazem da svako ima nesto specificno u licnom slucaju ovog procesa I da nikome nije laganica I dok je taj proces mnogi su ni tamo ni vamo.ne zalim se samo navodim cinjenicno stanje stvari Koje je neven zapoceo O osecanju .ne Mozemo nista puno da uradimo Osim da cekamo.

Posted

ja bih pre rekla da gora iskustva imaju africke drzave i indonezija i juzna amerika -ali opet valjda vodjeni iskustvom tako se i rukovode sa predostroznoscu .koliko prmecujem nema bas puno iz ex yu emigranata ,samim tim su i tolerantniji prema nama .

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...