Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

miilki najbolje da pozoves ordinaciju i da ih pitas ,ja ne bih se oslanjala na rekla kazla varijantu ,jer mozda se rade neke analize koje zahtevaju koji dan vise kao sto je mozda ovaj test na sifilis i mislim da rade test na hiv ,na kraju krajeva objasnis da dolazis iz druge drzave i da ti je zato u interesu da obavis to u jednom danu sve.

a ja predpostavljam da se sve radi u ordinaciji da ne mora da se seta po gradu ,kontam da je to i interes ambasade -naime kontam da su oni izabrali ordinacije u koje imaju poverenje i da sve se tamo radi kod njih .

Posted

citam sada na forumima iskustva sa lekarskog za vizu citiram :"

I jedan moj kolega je nadrljao zbog tetovaže.Imao je istetoviran tekst "Srećan uskrs" na testisima.I što je najgore morao je da ga prevede sudski tumač za engleski i da overenu kopiju u sudu priloži uz nalaz lekarskog pregleda!!!!!!! "

p.s.pregledaju tetovaze zbbog opasnosti od hepatitisa

Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Lekarski se zavrsava u jednom danu, ja sam bila gotova u 4 p.m. , a pocela sam u 9.Ako radite pregled u Skenderbegovoj kao sto sam ja radila, poslace vas na rendgen u Resavsku, tamo sacekate rezultat i sa tim se vratite u Skenderbegovu. Radi se test na sifilis, ne na HIV. Mozete zakazati dan pre intervjua, ali da bi bili sigurniji zakazite ipak dva dana pre, jer nikad ne znate da li se moze desiti nesto nepredvidjeno. Npr ja sam na rendgen cekala tri sata neplanirano jer je bila guzva , a rekli su mi bicete gotovi za sat vremena. Ja sam radila lekarski 6 pred intervju. U trenutku zakazivanja ce vam reci sta sve treba da ponesete od dokumenata. Trebace vam overena kopija kartona vakcinacije iz doma zdravlja. Ili bilo sta iz cega se moze videti koje ste vakcine primili. Zdravstvena knjizica nije neophodna, ja je nisam nosila.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Lekarski se zavrsava u jednom danu, ja sam bila gotova u 4 p.m. , a pocela sam u 9.Ako radite pregled u Skenderbegovoj kao sto sam ja radila, poslace vas na rendgen u Resavsku, tamo sacekate rezultat i sa tim se vratite u Skenderbegovu. Radi se test na sifilis, ne na HIV. Mozete zakazati dan pre intervjua, ali da bi bili sigurniji zakazite ipak dva dana pre, jer nikad ne znate da li se moze desiti nesto nepredvidjeno. Npr ja sam na rendgen cekala tri sata neplanirano jer je bila guzva , a rekli su mi bicete gotovi za sat vremena. Ja sam radila lekarski 6 pred intervju. U trenutku zakazivanja ce vam reci sta sve treba da ponesete od dokumenata. Trebace vam overena kopija kartona vakcinacije iz doma zdravlja. Ili bilo sta iz cega se moze videti koje ste vakcine primili. Zdravstvena knjizica nije neophodna, ja je nisam nosila.

Hvala puno!

Mi planiramo, kad dođje vreme, da obavimo par dana pre.

Da li se seća možda koja je cena rendgena?

Posted

koliko sam shvatila ove na forumumima sve je 150 dolara (krv,pregled ,tezina visina -kazu da rade izracunavanje baznog metabolizma ) i dodatno se samo vakcine placaju i ako postoji potreba za nekim dodtnim specijalistickim pregledom u slucaju da se boluje od neke bolesti (srce npr .)

Timeline
Posted (edited)

http://travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/BLG%20-%20Belgrade.pdf

Pa svugde pie $150, i dodatno ako trebaju vakcinacije su $45-50

Ali, na oba mesta ne rade snimanje pluca već se ide na drugo mesto

Ne znam da li je Resavska jedino gde se snimaju pluca?

I koliko staje rendgen ?

Edited by 1stLoveRedo
Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

1stLoveRedo, ne placas dodatno rendgen, vec je uracunato u cenu, odes tamo sa papirom koji ti daju u Skenderbegovoj( ako tamo odaberes da radis pregled) i ne placas dodatno, oni veravtno imaju dogovor. 160 sam cini mi se platila celokupan pregled, plus 1200 za jednu vakcinu koja mi je nedostajala. Ista je cena i u Smiljanicevoj, osim sto su vakcine bile 2000.

Posted

da vakcine jesu u nekoj 2200 u nekoj 3000 ( ne znam u kojoj ) mmr i 1200 je tetanus .ali ako zelite da ustedite tetanus moze da se dobije u domu zdravlja besplatno i traizte potvrdu da ste primili sa datumom primanja) jer tetanus spada u redovno revakcinisanje koej se vrsi svakih 10 godina .a u krajnjem slucaju se plati vakcinisanje u domu zdravlja od 500-700 dinara.

u zavodu za javno zdravlje batut u beogradu tetanus je 800 din,

mmr 1500

potvrda 500

Timeline
Posted

Trebace nam izgleda vrlo skoro

Sad cekam da se jave u NVC

Da potvrde pismo sto sam upravo dobila

The U.S. Embassy/Consulate General has accepted this case for expedited processing. This file will be immediately forwarded to the U.S. Embassy/Consulate General. Any further questions concerning processing or the interview appointment date should be directed to the U.S. Embassy or Consulate General.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...