Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Slovenia
Timeline

U tom slucaju napise objasnjenje za NVC , da ne radi i nema primanja i potpise! ( honorarno ne spominjite ako nije posao prijavljen,ne odvodi se porez) prema tome nije potrebno bilo da ulozi taxu. Na formularu i864 pod pitanje 13a-c upisete da "not required to file tax". Pitanje 10 upisete 0$.

Ali to tek kad dodjete do NVC.

Ako cete upotrijebit assets, moraju biti 3x poverty guideline (za dvoje cca 59.000$, za troje 75.000$). Potrebno poslati ispis iz banke ako je u pitanju kes, preporucujem ispise za zadnjih godinu dana.

Ps. Nadam se da kuzis:) pisem sa mobitela pa mi malo nezgodno. Mogu kasnije objasnit djetaljnije

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/02/19 N-400 Submitted online
04/22/19 Biometrics
11/05/19 Interview (Approved)

ROC Timeline

Service Center: California

08/11/17 I-751 Packet delivered to USCIS

09/18/17 Biometrics Appointment

08/17/18 2nd extension letter (additional 6 months)

11/02/18 New card is being  produced (Approved)

NVC
11-04-2014 NVC case receive

05-20-2015 Visa received

10-06-2015 Time to kick back and let it fly

hvala puno ,nadam se da kuzim ,ali kada budete bili u prilici slobodno napisite detaljnije (infomacija nikada nije previse).konkretno ,mi od assets imamo samo novac ,dakle nemamo nikakvu nepokretnost.

dalje interesuje ,imamo od deteta americki sertifikat koji se zove report of birth abroad i detetov usa pasos i detetov izvod iz maticne knjige rodjenih (srpski i prevod ) sta od toga je validno ?ili da im pripremim oba ?

i koliko sam realizovala nigde ne traze moju indetifikaciju (izvod,id ,pasos)?mislim neki dokaz da sam to ja da postojim .osim slike i podataka u formularu .

imam jos neka pitanja 1.da li se formulari stampaju dvostrano ili jednostrano ?

2.na koju adresu saljemo dokumenta ,posto je moj muz iz North Carolina vidim da to spada pod Cikago ,ali tamo stoje neke tri adrese .

3.u formularu I-130 posto moj muz zivi u srbiji koju adrsu stavlja ,da li americku ili ovde u srbiji (mada us srbiji ima samo prijavu boravka ,nema vizu )

izvunjavam se ako spamujem sada forum sa mozda glupim pitanjima .

Timeline

Na kratko:

- dijete je vec usa drzavljanin! Peticija se radi samo za tebe!

- formulari se stampaju jednostrano

- ako muz ima prijavljeno biraviste u srbiji, stabite tu adresu( bit ce brzi apruval;) )

- u tom slucaju slajete u Chicago Lockbox

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

joj setih se jos necega,izjave nasih prijatelja da zivimo zajedno koje budemo pisali na srpskom ,da li za svaku izjavu koja se prevede treba da stoji onaj mali formular ko je uradio prevod ili je dovoljan jedan formular za sve prevode ?i kako to treba da izgleda ?na prm. "ja taj i taj izjavljujem da ti i ti zive u bracnoj zajednici od tada i tada ... potpis i njihov id broj ?

Timeline

Te izjave nemaju nekakvu tezinu kao dokazi.

Salji kopiju svoje osobne i muzeve prijave boravista kao dokaz da zivite zajedno. A dijete vam je makveci dokaz veze:) salji onaj report o rodjenju i rodni list gdje su imena oca i majke

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Frips molim za jos jedno objasnjenje ako ste radi mi dati ,dakle sada me interesuje slucaj kod dve situacije 1.ako muz na racunu nema odgovarajuci novac za sponozrisanje ,a ima kucu na svom imenu ,ko dolazi u obzir da bude moj sponzor ? u opciji imamo (step mom ,babu i dedu koji su roditelji od step mom ,i sestru od strica ) ,druga situacija je kada suprug nema ni novac na racunu niti kucu u vlasnistvu .

i kada podnesemo zahtev za peticiju koliko cenite da ce proci vremena dok ne budu trazili od nas dokaze o sponzorisanju ?

(p.s.mi smo trenutno u nekim advokatskim ostavinskim pricama,i sada kombinujem svu mogucu opciju koja moze da bude) .hvala unapred .

Timeline

Vrijednost kuce u kojoj zivi najvjerovatnije nece prihvatiti. Ako je druga kuca, moguce ali mora biti napravljena procjena licenciranig procjenitelja.

Sponzor moze biti bilo koja osoba koja ima US drzavljanstvo (nemora biti u rodu) i ispunjuje zahtjeve.

Sto se ustedjevine tice na kraju odlicuje consul na ambasadi. Mi smo na istom putu, imamo cash i real estate dodatno.

E sada, koliko ce trebati da odobre I-130 nitko nezna. Od par dana do 5-8 mjeseci. Ako zivite zajedno van USA moguce, da cete imati srecu ko neki (i mi smo ju imali) i odobrit ce vam u roku cca mjesec dana.

Kada je petition approved ide na NVC gdje dodjele case #, platite sve pristojbe i saljete dokumente ( cca dodatni mjesec dana od approvala)

I sto je najbitnije. Ovdje smo na TI:)

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Timeline

1. Mora biti USC

2. Mora imati dovoljan godisnji prihod,koji ovisi od broja uzdrzavanih clanova. Tabela: http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-864p.pdf Gledas kolonu 125%

Recimo, ako te sponzorira muz onda je muz+ti=2. Ako recimo step mom i ima vec nekog na IRS taxi (recimo djete) onda je njih dvoje+ti=3.

Ako ce muz upotrijebiti assets onda je 3x iznos, ako step mom upotrijebi assets onda je 5x iznos

Vise ovdje: http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-864instr.pdf

Malo sam zakomplicirao ali nadam se da kuzis:)

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

razumela sam samo deo oko izdrzavanja clanova ako step mom ce biti nas sponzor to je onda 4 clana i godisnji prihod treba da joj je preko 30 hiljada,ali nisam razumela oko nekretnine,ispada ako ima nekretnine da ce morati da ima veca primanja?priznajem nisam jos procitala link o sponzoru (skroz sam u stresu ,pa ono pokusavam da dobijem instant informacije -ne zameri )

i da predpostavimo da nam odobre peticiju ,onda oni traze od nas dokaze o izdrazavanju ,kako se ti dokazi dostavljaju ?da li moze online ili opet mora pesaka?

Timeline

Ne ne... Nekretnina je assets...ili primanje ili assets. ( i nekim slucajevima ako kod primanja sfali koja tisucica, nadoknadite to sa assets..al je vec "komolicirano")

NVCju saljete I864 formular, tax transcripte itd

Dobro preuci sledec:

1. I-130 petition: http://www.visajourney.com/content/i130guide1

2. NVC: http://www.visajourney.com/wiki/index.php/NVC_Process

+

3. http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/immigrant-process/documents/Step_4_Collect_Financial_Documents.html

Idi korak po korak. Prvo sredite i posaljite I130 peticiju pa se onda bavite ostalim.

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

hvala.ma svakako cu ja to sve detaljno prouciti ,nego po svojoj prirodi volim da imam instant sliku u glavi pre nego sto se bacim na posao ,a i uvek imam u glavi gomilu pitanja koje pocinju sa AKO ,te moram da napadnem sva te potencijalne situacije koje pocinju sa AKO sa odgovorima.pitam kako se salju dokumenta za nvc zato sto nekada transfer pisma do srbije bude za neverovatna 2 dana nekada za 30 dana ,pa onda jos dok mi posaljemo njima u usa ...ili mam ce biti zauzeta ili bolesna da povadi sva ta cuda i posalje i tako to :) .

Timeline

Bit ce jos puno AKO, ne brini:)

Salje se sve obicnom postom. Recimo mi smo I130 slali preporuceno postom (doslo u 7 dana). A u NVC smo slali sa UPS (skupo ko sam vrag), doslo za 3 dana iz SLO u USA.

E da! Ako vam netko u UsA sredjuje dokumente, neka jih skenira i posalje emailom vama. na USCIS i NVC(trenutno) mozete slati sve kopije. Originali se nose na interview

Edited by Frips

N-400 Timeline
04/22/19 Biometrics

ROC Timeline

NVC

05-20-2015 Visa received

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...