Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

Pitanje (jo nemamo glasa iz NSC) ??

Iz Srbije imamo uverenje iz suda o nekaznjavanju. Ne vidim da može da se poruci iz policije? Jel to ok? Ili znate kako da zadovoljimo zahtev iz 'police certificate', i da li treba iz vojske neka potvrda?

sud izdaje uvjerenje da se ne vodi sudski spor protiv trazioca zahtjeva,policija izdaje setrfitikat o nekaznjavanju,dobija se odmah dodjes za 2min ti napisu i daju,tak je kod nas,tak je i u Bosni pa vjerojatno i u Srbiji isto je vise manje,

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

1stLoveRedo ja sam skoro vadila obe potvrde,to iz suda da nisi osudjivana izdaju ti odmah,a potvrda o nekaznjavanju mora da stoji kod njih tri dana posto ullatis taksu,posle tri dana odes i podignes.Obe takse sam platila oko 1000 din.?

Timeline

trebao bi skinuti uskoro g325 a,ali Expires date nije promijenjen jos stoji 02/28/2015 ,kada to mijenjaju,sto ako ne promijene a meni treba???

Timeline

Hvala Ina i Yugo

Ovu iz suda smo imali, al je vadjena u septembru pa me plasi da ne dobijemo checklist kad konacno dodje na nas red da predjemo u NVC.

Trazimo nacin da izvadimo sve tri potvrde, sup, sud i vojni odsek

Yugonostalgicar, nemoj da gledas sto pise expires. To je forma koja je okacena kod njih direkt na USCIS website, tako da samo napred. Druga stvar da je nadjes negde na netu, al to je jedna i jedina forma koja je dostupna na http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/g-325a.pdfTako da to je ta.

Ina, sta ima novo kod vas, jel se zna sta?

Timeline

Ne mi smo tek predali papire u NVC,tako da nam sada predstoji cekanje.?Kako je kod vas?

Mi cekamo i nadamo se da cemo uskoro doci do NOA2, po proceni bi sad trebalo od danas do 1. Aprila

pa onda sa vama u NVC.

Jestel zvali, dobili case# i sl?

Jos nisam otisla do muza, sezona mi u poslu pa ne mogu jos, al planiramo da idem u neko skorije vreme.

Nema nam Begy, ja se nadam da joj je muz tu da uzivaju i da cekaju intervju.

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Hvala Ina i Yugo

Ovu iz suda smo imali, al je vadjena u septembru pa me plasi da ne dobijemo checklist kad konacno dodje na nas red da predjemo u NVC.

Trazimo nacin da izvadimo sve tri potvrde, sup, sud i vojni odsek

Yugonostalgicar, nemoj da gledas sto pise expires. To je forma koja je okacena kod njih direkt na USCIS website, tako da samo napred. Druga stvar da je nadjes negde na netu, al to je jedna i jedina forma koja je dostupna na http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/g-325a.pdfTako da to je ta.

Ina, sta ima novo kod vas, jel se zna sta?

Jesi sigurna da ti to iz suda uopšte i treba? Inače, ne znam da li to i dalje važi ali je to uverenje da se ne vodi krivični postupak bar ranije imalo "rok trajanja" od 6 meseci.

Što se tiče vojnog odseka, tu ne verujem da ti šta treba pošto im na sajtu za nas piše da su nam military records unavailable te ne verujem da uopšte možeš nešto dobiti.

http://travel.state.gov/content/visas/english/fees/reciprocity-by-country/RI.html#militaryrecord-4

Edited by rutabaga

Timeline

Jesi sigurna da ti to iz suda uopšte i treba? Inače, ne znam da li to i dalje važi ali je to uverenje da se ne vodi krivični postupak bar ranije imalo "rok trajanja" od 6 meseci.

Što se tiče vojnog odseka, tu ne verujem da ti šta treba pošto im na sajtu za nas piše da su nam military records unavailable te ne verujem da uopšte možeš nešto dobiti.

http://travel.state.gov/content/visas/english/fees/reciprocity-by-country/RI.html#militaryrecord-4

Nista vise nisam sigurna :)

nisam znala za ovaj link, sad vidim

pa to onda olaksava posao..

Hvala!!

Timeline

Ajde sada ces i ti sa nama u NVC uskoro,bice to sada za koji Dan.?Nismo zvali,nisam ni znala da treba,ja sam mislila da treba da cekamo sada tih 60 Dana da pregledaju papire pa ako je sve ok,da salju u ambasadu.Begi uziva sada to je sigurno,nigde je nema.?

Timeline

Ajde sada ces i ti sa nama u NVC uskoro,bice to sada za koji Dan.?Nismo zvali,nisam ni znala da treba,ja sam mislila da treba da cekamo sada tih 60 Dana da pregledaju papire pa ako je sve ok,da salju u ambasadu.Begi uziva sada to je sigurno,nigde je nema.

gde ste vi sad u NVC? AOS i IV gotovi, pa sad cekate?

nadam se :)

Timeline

ahh sretno 1st a i vama Ina :)

jeste vi za prijavu poreza slali kao single ili married but filing separately

:angry: moj je posla single :ranting::protest: nadam se da nam to nece stvarati probleme kasnije..npr u NVC fazi

jos uvijek nam nije vidljiv broj na case status, zvali jucer i poslali service request.. nadma se da nisu izgubili negdje file -_-

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

Timeline

javila mi se jedna zena ovde, isti dan imamo kao PD, i rece mi da je gledala 50 brojeva oko njenog broja i da je ostala samo ona i jos dvoje koji cekaju.

Ja pogledah nase, kod nas u okolini svi vec uveliko ili odobreni ili poslati za NVC, mi jos cekamo

Slonhill, sto se tice taxe, ja sam file extension, pa cu na osnovu zadnje 3 godine i bankovnih racuna ove godine da podnosim, Za sad smo mislili da posaljem extension i da sacekam da dodje. Meni je situacija malo nezgodna jer sam samozaposlena, i imam firmu. Godinama pravdam sve sto moze pa mi je pihod bio manji, ali sam prosle godine prijavila 'dovoljno'

Ne znam da li ce stici muz a i SSN do 10/15 kad je rok

Jos se razmisljamo

Tax su tema koja vidim da je se sve plase, jer smo u tom periodu

Doduse, ja iskreno nisam cula da je neko odbijen a da je stavio single a u braku je

i jako bih preporucila da kad jednom dodjes, da se napravi amandman, jer ce te dobiti povracaj novca garant zato sto su taxe za single vece nego za married

evo i koja je razlika:

http://www.bankrate.com/finance/taxes/tax-brackets.aspx

hm, nisam bas pametna tu

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...