Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline

То је већ приступачније :) хвала пуно на одговорима људи!

Ево само још нешто да питам кад сте већ расположени, и нећу више... за сад :)

Ми који смо на К-1, када аплицирамо за AOS касније видим да траже:

7. A copy of the intending immigrant's birth certificate along with English translation. (If in any language other than English)

Јел је то значи преведен извод из МК рођених? И да ли је то једино што морамо да преводимо? Видим да је неко на форуму користио и неки интернационални извод који се добије на неколико језика?

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

da to je prevod MKR.. sto se tice internacionalnog izvoda ja ga nisam koristila iz razloga sto mislim da moze da zbuni

ja sam CR1 tako da ne znam sta ti treba za AOS..

sto se tice prevoda ja sa prevodila i diplomu iz skole zbog posla (jer ponekad zahtevaju na uvid)

Filed: Country: Serbia
Timeline

Dobar dan svima. Devojka i ja planiramo da se vencamo u Srbiji u skorije vreme, ona je americki drzavljanin. Zadnjih 2 puta sam bio odbijen za turisticku tako da mislim da je pametnije da ona dodje ovde i vencamo se. Pa da podnese tamo kod advokata sta vec treba.

Moje pitanje je na sta da obratim paznju kada ona dodje, i sta ce joj trebati sve od papira da ponese odavde? Imacu milion pitanja verovatno, ovo je samo pocetak. HVALA !

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

ne znam tacno sta ti treba od papira da bi ste se vencali ali mislim da njen pasos verovatno i birth certificate i neka izjava da je slobodna i moze da se uda (Violeta sigurno zna tacno sta treba ) slobodno pitaj sta te interesuje

Dobar dan svima. Devojka i ja planiramo da se vencamo u Srbiji u skorije vreme, ona je americki drzavljanin. Zadnjih 2 puta sam bio odbijen za turisticku tako da mislim da je pametnije da ona dodje ovde i vencamo se. Pa da podnese tamo kod advokata sta vec treba.

Moje pitanje je na sta da obratim paznju kada ona dodje, i sta ce joj trebati sve od papira da ponese odavde? Imacu milion pitanja verovatno, ovo je samo pocetak. HVALA !

dobrodosao zeljko ,

evo ovako ona kao americki drzavljanin treba da ponese

1.njen izvod iz maticne knjige rodjenih overen pecatom APOSTILA - mora da pronadje u zavisnosti gde zivi u kom gradu se za nju izdaje taj pecat ,procedura ej takva da ona skine sa sajta formular popuni ,i zajendo sa svojim izvodom salje na adresu gde ce joj uraditi apotile pecat ,plati ,i potom oni salju postom nazad njoj .zza to treba najmanje 3-9 nedelja ....

2.ako je imala brak iza sebe takodje razvod braka overen pecatom apostila ,i dokument koji je iz suda ne od advokata .

3.kada dodje u srbiju onda ide u ambasadu (mislim da utorkom i cetvrtkom od 9-14 i od 14-16 ) rade sa americkim gradjanima ne mora ni da se zakazuje samo ode i trazi izjavu o slobodnom bracnom stanju to se placa 50$.

potom njen izvod i ako ima razvod braka mora da se prevede kod sudskog tumaca (to ej oko 900 din po stranici )

zatim sa svim tim dokuemtima idete kod maticara i zakazujete vencanje .na evncanju morate imati sudskog tumaca ,za zakazivanje vencanja vecina maticara tolerise i ne zahtevaju sudskog tumaca sto ej ok jer tumac uzima od 50-70 e po satu )

savet plus,ceo proces vize mozete raditi i sami i ustedeti para i para i zivaca,jer advokati nisu u toku i neamju pojma i boi ih briga za vas i cesto grese ,a i veruj mi slucaj nije u prednosti ako se ide preko advokata .slobodno sta god treba -pitaj -tu smo .

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Ако немаш туристичку, ја бих размислио о вереничкој, а не брачној визи за коју бисте аплицирали ако се венчате у Србији. Ствар је у томе да процес за вереничку траје око 6 месеци (мени чак доста краће), а за брачну годину и по дана. Ја сам имао туристичку и током чекања на вереничку ишао сам два пута за САД, а виђали смо се и по Европи, па је опет тешко, а могу мислити како би било годину и по дана тако, само без мојих одлазака у Америку.

i za bracnu ne traje duze od 6 meseci ako ej sve ok sa finansijskim dokumentima i ako imaju sve spremno .verenicka viza moze da bude skroz ok opcija i da im bude gotova i za 4 m ,ali u slucaju da imaju jake dokaze njihove veze ,vise fizicke nego virtualne .ali ako oimaju jake dokaze oko veze onda i ja mislim da je bolje verencika jer za bracnu ce izgubiti dosta vremean oko birokratije samo taj pecat apostila je nesto sto ce uzeti metar dana sigurno .

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Моје комшије, доста имућни људи, венчали се, аплицирали за брачну и чекали 18 месеци да их позову из амбасаде. Нисам чуо да је неко добио тако брзо (шест месеци), али није баш ни да сам нешто претерано истраживао, па и нисам меродаван. Овде на сајту исто пише 18 месеци.

evo moj slucaj

1,uscis je uzeo 25 dana do noa2

2.od uscisa do nvc-a do case number 30 dana

3.2 nedelje da se otljucaju provizije

4.pismo za intervju 30 dana

5.od pisma do intervjua 50 dana

suma sumare nekih 160 dana je proces uzeo

slucaj sa istog ovog naseg foruma -alisa -njima je trebalo 6 meseci

zeljko zaboravih ti reci da nije svaka drzava amerike potpisnica tog sporazuma gde je potreban pecat apostila ,u sustini vecina jeste ,e sada ne znam proveri to bi trebalo da bude na netu ,ako ne onda kod maticara (mada nasi maticari su nepouzdani) u krajnjem slucaju pitaj ambasadu jer oni prvi nece da izdaju izjavu o slobodnom bracno stanju ako nema pecat apostila njena dokuemnta .

rapid -ne moze covek biti pametan ,mislim da postoji sve i nista ,odnosno da je svaki slucaj poseban slucaj i da ne moze da se primeni na druge ,jer oni gledaju sve ,gledaju da li je supruznik americki drzavljanin rodjeni ili steceni (znam znam da kao ne gledaju ali vrlo gledaju ) gledaju da li ste imali brakova i kakvi su to brakovi ,cime se bavite ,da li imate rodbinu u americi (to im posebno smeta zbog ugovorenih brakova zarad vize ) koliko fizicki ste proveli zajedno ,cime se bavite da li ste prekrsili neki americki zakon ....

dosta vremena se uzem na glupost obicno na greske koje su banalne tipa ne potpise se formular ili se ne ispuni sve pa se vracaju dokumenta opet pa to moze da oduzme samo po 3 meseca takva jedna glupost ,onda ako napravis jos jednu onda je to jos 3-6 meseci p aako napravis jos jednu opet isto -pa jos ako im nesto smrdi onda je to jos 6 m ....

najbolje je sagledati kakav je realna situacija odnosno sa cime konkretno raspolazete kao primenjivim dokazima o vezi pa tako i krenuti .

znam za verenecke vize koje su dobijene za 3 meseca 4 plafon ,znam za supruznicke gde su ljudi u braku po 5 godina pa ih njakaju ne 18 meseci nego nekoliko godina .a znam i za laznjake koji prodju za 6 meseci .i znam za vereneicke koje su odbijene a veze su im jake nisu laznjaci .

Filed: Country: Serbia
Timeline

hvala vam svima na odgovorima, pomazete nam dosta! mogli bismo onda samo peske sve kao sto kazete, bolje nego da placam. advokat mi trazi 3600 za sve, mada bice to i vise.

nego da prvo odlucim za sta da apliciram. mislio sam da devojka dodje u srbiju pa ovde da se vencamo, ali mozda bi mi bila bolja i verenicka viza. samo je problem sto ja ne mogu da odem tamo turisticki. odbijen sam zadnja 2 puta. imao sam overstay od nepunih 5 neseci 2011 godine. ne mojom greskom, no nije ni bitno, overstay je.

uglavnom sta mi je bolja varijanta, nisam pametan ni iskusan. sutra cu na poslu citati detaljno celu temu, al uglavnom ko ima iskustva neka javi. hvala vam jos jednom mnogo!

hvala vam svima na odgovorima, pomazete nam dosta! mogli bismo onda samo peske sve kao sto kazete, bolje nego da placam. advokat mi trazi 3600 za sve, mada bice to i vise.

nego da prvo odlucim za sta da apliciram. mislio sam da devojka dodje u srbiju pa ovde da se vencamo, ali mozda bi mi bila bolja i verenicka viza. samo je problem sto ja ne mogu da odem tamo turisticki. odbijen sam zadnja 2 puta. imao sam overstay od nepunih 5 neseci 2011 godine. ne mojom greskom, no nije ni bitno, overstay je.

uglavnom sta mi je bolja varijanta, nisam pametan ni iskusan. sutra cu na poslu citati detaljno celu temu, al uglavnom ko ima iskustva neka javi. hvala vam jos jednom mnogo!

advokat vam ej apsolutno nepotreban -bolje taj novac potrosite na neko putovanje .a to je samo za dobar dan 3600 ,svaki novi papir cebiti bar jos 100 i gresaka koliko hoces .oni ne mare za greske a to tebi oduzima vreme .

proces kao proces nije kompikovan samo izgleda tako.

uz nasu pomoc mozete to vi na svoje misice bez brigice sve da sredite.

e sada tip vize razmisli dobro ,bojim se da ce te zezati ako si ostao preko vremena i da ces izgubiti samo 6 meseci na k1 pa da onda pokrecete cr1 iz pocetka .

k1 mogu da vas odbiju dok ipak cr1 mogu samo da vas zajebavaju a moze da bude i sve super .

a moze i k1 da vam bude super .radi po svom nekom osecaju .nema veze sto su te odbijali za turisticku .citala sam isto su curu iz srbiej dva puta odbili za turisticku ali za k1 je prosla bez problema .

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...