Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

e bas sam htela da pitam to za putovanja da li imamo ista prava i bez plastike .

samo mi reci ko bi bio TSA ?

hahahhaha ma i ja sam mislila poslat upit jer se meni adresa mijenjala. ali mi smo promjenu adrese prijavili i USCIS i na POE sam odmah prijavila i promijenili su. Vidjela sam i ja to za 120 dana al jbg vrag mi nije dao mira....

Inace, mala info za CR1...ako ce netko od vas putovati prije nego mu stigne GC imate ista prava, mozete s tim putovati do 1 god. Kad se vratite na POE ne dajte da vas one glupacice sto govore kam da se stanete strpaju u red za ostale vize. Idete gdje idu i US citizens. Ako se buni, trazite review od TSA .

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

hvala dzuliana!! :)

stvarno bms, tako brzo?
ali ustvari nama je verovatno drugacije i sporije ako je K1 u pitanju, zar ne?

mi se nadamo da ce moj dragi doci oko 20. jula, a voleli bi da ide sa nama na svadbu (mog brata) u srbiji 24. septembra....poslacemo zahtev za advance parole ali bas sumnjam da ce nam na vreme odobriti (ako uopste odobre)...

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

ja sam USCISu promjenu adresu prijavila 2 mjeseca prije intervjua. GC je placen mjesec dana prije POE. Promjenu adrese smo jos provjerili i potvrdili na POE. I svejedno sam cekala 3 mjeseca, al nema veze. Bitno da je sitglo :)

Za K1 je drukcije da.

Prava su ti jednaka jer ti je prilikom POE udaren pecat od kojeg datuma ti viza (iako na njoj pise da je istekla) vrijedi jos 1god (i to ti pise malim sitnim slovima na CR1 vizi). TSA oni sto te tamo kontroliraju, gledaju prtljagu i provjeravaju (imaju ti oznaku TSA pa ces vidjeti) . U svakom slucaju samo zato jer nemas "plaatiku" ne znaci da te smiju tretirati ko govno. Imas prava ko citizen sto se tice redova.... ja sam zbog toga zakasnila i propustila let jer sam stajala u krivom redu koji je naravno bio ogroman, a za koji su mi rekli da moram tamo ici dok nisam popi******

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

hvala dzuliana!! :)

stvarno bms, tako brzo?

ali ustvari nama je verovatno drugacije i sporije ako je K1 u pitanju, zar ne?

mi se nadamo da ce moj dragi doci oko 20. jula, a voleli bi da ide sa nama na svadbu (mog brata) u srbiji 24. septembra....poslacemo zahtev za advance parole ali bas sumnjam da ce nam na vreme odobriti (ako uopste odobre)...

i ja sam bila iznenadjena jer sam SSN dobila samo 2 dana ranije :D

Timeline

ja sam USCISu promjenu adresu prijavila 2 mjeseca prije intervjua. GC je placen mjesec dana prije POE. Promjenu adrese smo jos provjerili i potvrdili na POE. I svejedno sam cekala 3 mjeseca, al nema veze. Bitno da je sitglo :)

Za K1 je drukcije da.

Prava su ti jednaka jer ti je prilikom POE udaren pecat od kojeg datuma ti viza (iako na njoj pise da je istekla) vrijedi jos 1god (i to ti pise malim sitnim slovima na CR1 vizi). TSA oni sto te tamo kontroliraju, gledaju prtljagu i provjeravaju (imaju ti oznaku TSA pa ces vidjeti) . U svakom slucaju samo zato jer nemas "plaatiku" ne znaci da te smiju tretirati ko govno. Imas prava ko citizen sto se tice redova.... ja sam zbog toga zakasnila i propustila let jer sam stajala u krivom redu koji je naravno bio ogroman, a za koji su mi rekli da moram tamo ici dok nisam popi******

mi smo promenu adrese odradili tek kad sam dobila GC,

ja mislim da su meni poslali ranije zbog toga sto su napravili gresku sa mojim SSN (USCIS nije narucio da mi se dodeli broj)

pa sam morala da predam zahtev za SSN u njihovom office.

jer vidim da je dan kad su poslali isti....

Cao svima,

Trenutno gledam na NVC steps sta bi svekrvu i svekrvi trebalo za razgovor kada budu isli, i vidim da ce im trazit na ljekarskom onaj immunizations record, potvrde od vakcina. Svekrva to trenutno nema, a ni svekar ipak je to bilo 1966 godine ..nemaju tih kartona.. Sta mogu da urade da to dobiju prije nego sto krenu na razgovor???. Ako neko moze da mi pomogne ili zna nekog ko je prosao kroz istu situaciju. Hvala unapred!!!

Cao svima,

Trenutno gledam na NVC steps sta bi svekrvu i svekrvi trebalo za razgovor kada budu isli, i vidim da ce im trazit na ljekarskom onaj immunizations record, potvrde od vakcina. Svekrva to trenutno nema, a ni svekar ipak je to bilo 1966 godine ..nemaju tih kartona.. Sta mogu da urade da to dobiju prije nego sto krenu na razgovor???. Ako neko moze da mi pomogne ili zna nekog ko je prosao kroz istu situaciju. Hvala unapred!!!

e ovako ,oni svakako moraju da urade medicinski pregled ali to se radi samo u dve klinike pregled kosta 150 $ ,na pregled kada odu ako nemaju dokaze o vakcinama primice ih na pregledu ,konkretno im treba tetanus i mmr ,ali svakako imali kartone ili nemali oni ce u klinici na pregledu primiti te vakcine jer svaka vakcina ima rok trajanja samo 10 godina .vi jedino mozete ako zelite da prodjete jeftinije da se oni vakcinisu u domu zdravlja jer onda je besplatno u domu zdravlja,a u klinici je tetanus mislim 1500 din .

a evo ih ove dve klinike jednu od njih izaberite i zakazite ali tek kada dobijete datum intervjua -nema potrebe ranije da to zakazujete .

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/BLG%20-%20Belgrade.pdf

Filed: Timeline

Oce li nam trebat vaccination record za k1 aos ? Ja to nisam dobio , mislim na kopiju. Trebalo je samo jednu vakcinu da primim i to sam uradio jer sam morao kad sam isao na medicinski pa pretpostavljam da ovi u USA znaju da ne mozemo dobiti k1 vizu ako nemamo sve vakcine.

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

ti svakako ne mozes da dobijes vizu bez medicinskog -tako da kontam da si ok ,ali svakako mislim da bi trebao da imas onaj papir koji si dobio kada si bio u klinici ,meni je doktorka rekla da taj papir treba da nam bude u pasosu jer to traze na svakog granici ...e sada mene niko nije ni pitao za to .ali ti svakako obezbedi sebi dokaz o vakcinaciji a to bi trebalo da je to u tom medcinskom mapiru koji si dobio posle pregleda.

Timeline

ti svakako ne mozes da dobijes vizu bez medicinskog -tako da kontam da si ok

Da, ali mislim da njima na K1 tehnički ne treba dokaz o vakcinaciji za vizu već samo za AOS, čak sam i čitao tamo negde u J. Americi kako taj doktor na medicinskom nije uopšte hteo da da vakcine jer nisu obavezne tada.

asls, vidi da središ to ovde jer će ti to tamo biti mnogo skuplje.

ja ljudi vec drugi put imam nocne more sa snovima o dokumentaciji za vizu .ali zaista .znaci ovo sve za mene je bila uzasna trauma,a realno boli me uvo za drzavljasntvo osim sto mi je samo bitno da budemo zajedno .

Timeline

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/family/fiance-k-1.html#7

K visa applicants are encouraged to get the vaccinations required under U.S. immigration law for immigrant visa applicants. Although such vaccinations are not required for K visa issuance, they will be required when adjusting status to that of legal permanent resident following your marriage.

cek pa zar kada zavrsi pregled medicinski ne dobije dokaz o vakcinaciji ? ja sam dobila iz klinike posle pregleda doktorka je na om papiru prepisala sve vakcine koje sam joj donela i ov nove koej sam primila kod nje .

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...