Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline

Sve Sto nije tehnika I tecnost I hrana ne Mozes da uneses Ali to svakako ostaje kod Cuvara, Tako da mozes I ceo ranac da ostavis kod Cuvara a unutra unesi dokumentaciju

Znaci mogu da ostavim kindle u ranac i da ga ostavim kod cuvara, super.

Hvala na odg i tebi rutabaga.

Ako ima ko da je bio za k1 neka nam napise koja pitanja da ocekujemo, mada mislim da nemam sto da se pripremim za to, ali stvarno ponekad zaboravljam neke datume pa moram da se prisjetim dobro.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

Ma Naravno Oni ce ti dati broj PA ces ranac pokupiti Kada izujes pitaj ih da GA celog ostavis, a svakako Ono Sto ti kazem nece ti cuvar dati Meni nisu ni hemijsku olovku dali da unesem.a za pitanja kako Ste se upoznali koliko se cesto cujete sta radi Kada Ste se poslednji put videli I ostalo.ma samo iskreno I onako kako jeste kazi I to je to.

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Lol, meni su dali da unesem olovku al su je pre toga propisno rastavili pa ponovo sastavili, a ranac sam uneo u ambasadu (nisam imao elektronike, to sam ostavio u hotelu) i nije bio problem, samo su ga ispred testirali s onim testerom za eksploziv mislim ili štagođ. :D

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

asls, meni je drug koji je isao na intervju prosle godine u Sarajevu rekao da su mu najvise gledali zajednicke slike i pitali o njihovoj vezi, cak i kojim nadimkom zove verenicu haha :) ali sve u svemu, rekao je da nije strasno, i dok sve odgovaras iskreno i poklapa se sa pricom koju ste poslali sa aplikacijom, bice ok :)

nadam se da ces i ti imati isti utisak!

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

@violetA ...da caregivers imaju trecu smjenu i vikende; onda imas npr recepcije hotela koje uvijek trebaju nekoga po noci, mcDonalds i sl fast food lanci... uglavnom na tim mjestima UVIJEK mozes naci posao jer stalno traze

zakaj ne probas nesto u struci traziti?

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

@violetA ...da caregivers imaju trecu smjenu i vikende; onda imas npr recepcije hotela koje uvijek trebaju nekoga po noci, mcDonalds i sl fast food lanci... uglavnom na tim mjestima UVIJEK mozes naci posao jer stalno traze

zakaj ne probas nesto u struci traziti?

draga moja mozda si u pravu ,ja juce pricam sa drugaricom o planovima u americi i kazem joj kako planiram da ootvorim servis za ciscenje (kancelarije i kuce ) ince i volim da cistim znam zvuci cudno ali ta mi mudrost dosla od duska dugouska :" ako ne mozes da ga pobedis pridruzi mu se " tako i ja od silne borbe sa svakodnevnim ciscenjem na kraju zavoleh da cistim :D .

i drugarica stala ucutala cuti cuti cuti cuti cuti cuti i tako cuti valjda dok procesuira i poveruje sta joj rekoh .i kaze :"da li si ti normalnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?! pored svega sta znas da radis i umes da radis i to sto jesi ti hoces da cistis ! "

:D nemam pojam ja sam nekako vrlo skromna ,pa bih rado da odmah da pocnem da radim da ne gubim vreme ,a realno nisam savrsena u jeziku -a to ne volim ,mislim znam da mi nece trebati puno vremena da ga savladam sasvim ,ali opet ne volim da ne bude savrsen - i onda to mi je nekako jedan od razloga .a i nisam nesto u niakkavoj karijernoj ambiciji pogotovo ne jos jer malo dete zahteva rad sa njim i vreme,za sada mi je da radim smene kada se muz vrati s posla -pa sta god -ne bezim ni od jednog posla .

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

vidi, ne poznamo se osobono pa niti ne znam kakva vam je situacija gore kad dodes....ali, moje misljenje da recimo ako znas da ti engleski nije savrsen strpi se 3 mjeseca. Jer cak i da mislis da je savrsen, nije :) oni imaju pun kuki slenga i naravno sve ovisi gdje zivis, trebat ce ti vremena da se prilagodis. drugo ti moras izvaditi ssn prije nego pocnes raditi; za vozacku ne znam kako je u NY, ja godinu dana mogu voziti sa EU pa nisam zurila, ali recimo IL dopusta samo 60 ili 90 dana pa se moras raspitati kako je u NY sto se toga tice i poloziti vozacki

znam da se sve cini da su sitnici i da je najvaznije da budes sa svoijm muzem, ali kada dodes tamo trebat ce ti vrijeme prilagodbe. ja sam bila nebrojeno puta ovdje (dodsue legao mi je malo vise jug al ajd) pa mi je bilo cudno kad sam sad tu za stalno (iako se vracam doma sad na jletni GO :)

dok se usemis di su ti trgovine, benzinske, otvoriti racune u banci, registracije kojekakve (meni je trebalo za psa) parkici za klinca i slicno proleti ti mjesec dana :)

i definitivno nema potrebe da radis bilo sto, osim nesto sto zelis i volis jer se mi znamo snaci pa cak i ako nemas diplomu, a imas iskustva u odredenoj bransi (ovo vise spada pod ono kako se znas "prodati") mozes naci bolje placene poslove

ako planiras otvoriti firmu onda prvo trebas znati sto ti sve treba za to, koja osiguranja moras imati da sebe zastitis itd

to je samo moje misljenje.....

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...