Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

hvala stanko !!! takodje svako dobro tebi i tvojoj familiji !

#ja mislim da ostala samo anci i ti alsis,i danas je bilo preko 100 aplikanata ,forumi su zaista od pomoci .

#e interesuje me za lekove -racun od lekova jel se nosi sa sobom ili da racun ostavim sa lekovima ?

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Ja sam imala gomilu lekova sa sobom, nisam nosila nikakav racun, niko me nista nijepitao (doduse izgubili su mi bili prtljag :rofl: ). Mislim da ti nece trebati racun.Povedi samo racuna oko svezeg voca ako ga budes imala uz sebe, to mi je neko rekao da su mu oduzeli. Osim toga ja sam imala sa sobom razne grickalice, to mi nista nisu dirali.

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Violeta, moji roditelji i ja stalno donosimo lekove iz srbije i bas nas nikad nisu smarali oko toga tako da nema razloga za brigu :)

asls, i ja mislim da smo mi jedin! tako da drugari, sad svi uperite te dobre vibracije i srecu ka nama :goofy:

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Lekovi uglavnom nisu problematični ako su neke normalne količine u pitanju (mislim da je zaliha do 3 meseca za lekove na recept granica) i ako nije nešto što je ilegalno u SAD, a lično bih preskočio i te neke škakljive stvari kao što su lekovi na bazi npr. pseudoefedrina bez recepta (npr. rinasek).

Što se tiče hrane: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/82/~/travelers-bringing-food-into-the-u.s.-for-personal-use

Edited by rutabaga

ne znam ja ko je gospodin pseudofredin ni koji su to lekovi mada priznajem ima prefinjeno ime .

ma mi nismo pod lekovima hvala bogu zdravi smo ko dren :)

nego znam da oni smaraju sa antibioticima,nisam ni ja ko ih uzima bez kontrole nego nekada je to tako evidentno da ti trebaju ,pa prosto da se ne mlatim s njima.kao i antibiotske kremice -jer jel moje dete je mali zvrk koji padne ili ga uejde komarac ili vec neka druga zver i tako to -to su sitnice koje bi me samo nervirale.

kako sam razumela mi imigranti idemo na neki drugi ulaz kontrolu kada sletimo tamo ?

kako to sve izgleda ?

Timeline

Pseudoefedrin se najčešće nalazi u lekovima protiv curenja nosa (najpoznatiji kod nas je mislim Rinasek), a škakljiv je jer mogu da se prave neke teže droge od njega pa je u nekim (saveznim) državama samo na recept, a u nekima moraš da pokažeš ID da bi ga kupio.

Što se tiče antibiotskih krema, u Americi imaš Neosporin na primer, ne znam da l bi to bilo to što ti treba.

Jok, idemo s ostalim vizitorima jer smo to dok prvi put ne uđemo, tek posle toga u drugi red :D. Ti bi možda i mogla s državljanima pošto ti je dete državljanin, mada ovde u IADu to baš i ne bi funkcionisalo pošto je ceo taj red s onim aparatima a tebe mora čovek da procesuira. Kako ide tačno možda zavisi i od aerodroma (čitao sam da su nekima uzimali otiske na staromodni način), ali je meni bilo maltene isto ko i svaki put do sada kad sam ulazio, samo što je ovaj iz CBP-a otvorio onu kovertu i gledao nešto tamo, da nisam video da je krenuo da mi piše CR1 umesto IR1 ne bismo prozborili ni dve reči :D Elem, sam taj deo mi je bio gotov za par minuta iako sam očekivao da ću ići na sekundarnu al eto nisam, samo sam nastavio dalje.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

mozes nositi sve lijekove. nitko ne provjerava. mogu se nositi i one koji su "problematicni" u USA ako su na recept iz zemlje koje dolazis ( ja imam 6 kutija efedrina sa otpusnim pismom i preporukom lijecnika, prevedeni na engleski)

Neosporin je lokalni antibiotik (mast) koji pokriva blage i lagane infekcije, ogrebotine i sl

mozes nositi nase masti koje su sireg spektra npr geokorton, dexic i chloramphenicol ako imas.

ja sam isla na onaj gdje idu drzavljani jer sam isla s muzem i nije trajalo ni 5 min

sretan put ti zelim, uzivaj u USA

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

Timeline

i ja sam na aerodromu zavrsila za 5 min a za prtljag me niko nije ni pitao ni otvarao ni pitao sta je unutra.. moj muz je bio jako iznenadjen kako brzo sam zavrsila jos bar pola sata me nije ocekivao da cu izaci..

Timeline

Na jednom od ona tri papira što smo dobili od ambasade piše da se kontaktira SSA ako ne stigne u roku od tri nedelje (pretpotavljam od ulaska u zemlju).

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline

meni su rekli na POE da odem u SSN office i to smo napravili 4 dana kasnije, a SSN je stigao postom za 6 dana

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago

Drugari treba mi savet desila se cudna situacija, postar je doneo koverat adresiran na mojoj adresi Ali sa imenom Aleksandar stojanovic, koverat dolazi od department of state iz Washington-a!!!mi smo Kupili kucu 84 godine I niko sem Nas nije ziveo ovde od Tada niti Znamo ko je to.sve mi to nesto cudno jer su me I u ambasadi Pitali za neko Ime koje ne poznaje.sta da radim da li da zovem ambasadu Ili muz Washington I da pita?Ili da iskuliram?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...