Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Super, hvala! :)
Drzim ti fige, ti javi kad ti zakazu!!

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: Timeline
Posted

Hvala. Javljam sta bude. Ja sam inace optimista pa mislim da nece biti problema ni za mene ni za vas, a ni za Violetu, iako joj stvaraju nepotrebne probleme i zadaju stres.

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

Timeline
Posted

ma i ja sam optimista, ne sekiram se ja za njegov intervju, nego samo hocu da ima sve sa sobom kad bude isao pa me ova medju-faza ubija :clock: ...mada je njegov tata sve vec skupio, samo jos dragi da se vrati u srbiju i da ode na lekarski pa u ambasadu i da svi predahnemo :)

Posted

Meni je sponzor ona samo. I zaradjuje godisnje tek par stotina preko 125% poverty guidelines. :D Za intervju kao traze minimum 100%(u ovoj fazi, tako pise i na njihovom sajtu), ali sam citao i vecina na ovom forumu i drugima kaze da treba to da bude 125%. Nadam se da ovo nece biti problem.

A za CD, ja cu ponijeti i odstampano nesto i na CD pa sta bude.

Nego, moze li mi neko reci da li te oni primaju kad ti zakazu ili cekas tamo sa drugima ? Kad mogu ocekivati da zavrsim sve, da li ima veze kad dodjem tj sto ranije to bolje ?

California

NOA1 - 19/01/2016

Timeline
Posted

asls, procitaj malo u nazad na forumu, objasnili su svi kako ide otprilike...ali uglavnom ceka se, ne ulazis odmah. koliko sam ja skontala, par puta te prozivaju, prvo da das dokumenta, pa posle nesto drugo, itd., i onda zadnji put pricas sa njima. mislim to je to u principu ali ako hoces detaljnije, pogledaj stare postove ovih koji su prosli taj deo :)

a za intervju javljaju postom!

Posted

Ok. Evo gledam istoriju. :) Znam da je nekima trajalo dosta dugo, a neki su zavrsavali za 2sata.

Bi li mogao npr da odlozim intervju za recimo nedelju dana ili 10 dana ako mi bude malo prerano(imam neke obaveze pa bi mi odgovaralo da mi intervju bude za jedno 4+ nedelje) ? Negdje sam citao da NVC zakazuje intervju sa njima, pa ako neko ima iskustva sa ovim da mi objasni.

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

asls nvc zakazauje drugim kategorijama a vaam ambasada zakaze ,ali svakako ti kada dobijes datum intervjua ako ti en odgovara ti mozes pozvati ambasadu i videti sa njima za neki drugi termin .

datum intervjua nije bozije slovo ,da je ne promenjivo .stavri se desavaju u zivotu tako da tako da moze da se i uskladi neki optimalan datum kada je ok i tebi i njima .

Posted (edited)

E ja sam mislio da zakazuje NVC jer sam na njihov sajt procitao tako(ambasadin) .

Meni se online status promjenio na updated onog dana kad sam im dostavio dokumenta, pa ocekujem sljedece nedelje pismo sa datumom za intervju.

P.S izdaju li nase zemlje Certificate of no Marriage Record ? Ja nisam checkirao onaj dio za Marriage u dokumentu koji su mi slali jer se nisam ikad zenio.

Ima li novosti u vezi vas, jesu vam javljali sto ?

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

i ja se nadam !

za slobodno bracno stanje -ne znam ,to bi bilo najbolje da tvoja verenica proveri sta je potrebno kod njih za vencanje .a ako treba ti taj dokument ne znam ni gde bi ga mogao izvaditi -tamo u nasoj ambasadi ,a ovde -negde logicno mi ej jedino kod maticara ,ali onda ti treba i prevod i mozda pecat apostila .ali to moras da vidis tacno tamo gde ces se vencavati sta je potrebno .

Posted

i ja se nadam !

za slobodno bracno stanje -ne znam ,to bi bilo najbolje da tvoja verenica proveri sta je potrebno kod njih za vencanje .a ako treba ti taj dokument ne znam ni gde bi ga mogao izvaditi -tamo u nasoj ambasadi ,a ovde -negde logicno mi ej jedino kod maticara ,ali onda ti treba i prevod i mozda pecat apostila .ali to moras da vidis tacno tamo gde ces se vencavati sta je potrebno .

Mislio sam vise za intervju, je li to potrebno uopste. A za Texas koliko znam ne treba.

California

NOA1 - 19/01/2016

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...