Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

baba srecnooooooooooooo! <3

bgd _proveri na tajmlajnu kod stanka vezano za intervju ,ali svako nemoj da zuris sa medicinskim dok ne dobijes pismo -imaces vremena bez brige .

Bgd 45, uh Znas sta ja mislim Kamo srece da oni zaista prosecuju forume Onda bi lako I uvideli I namirisali prevaree,oni to Rade vrlo povrsno a kriterijumi su glupavi.ja konkretno sam na ivici nervnog sloma,Ali ne zbog sebe koliko zbog delete,mi kao prodica smo Jako bliski,name dete od rodjenja spava sa nama u krevetu mi se stalno grlimo volimo I delimo. Drugaciji smo nego vecina familija.I za nase dete koje je pri Tom emotivno intelligentno ova situacija je Ravna paklu.svakodnevno GA posmatram koliko pati da to vise stvarno nije humano.

Ali zaista sada se vec Otvara pitanje ljudskog Prava I humanosti.moj muz Ima legitimno pravo da Zivi u svojoj zemlji kao I moje dete koje je njihov drzavljanin.

Meni ne treba njihovo drzavljanstvo ja Sam stanovnik Planete zemlje kosmopolita ne ogranicavam se granicama,ja samo zelim da Budem sa svojom prodicom.Te eto barem cu ti dati ovakvu podrsku da izguramo zajedno do kraja Mada I ta podrska je bezkorisna jbga

Filed: Timeline

amerika je jedina zemlja gde na POE mogu da te ne puste sasvim legitimno ako se cariniku ne svidjas bez obzira sto imas vizu u pasosu .

a pri tom razlika izmedju srbije i sirije je samo u jednom slovu...tako da sa njima se zaista nikada ne zna .

a pri tom asis ako vec pricamo o legitimnosti verenicka viza je mnogo slabija po kategoriji sigurnosti nego supruznicka .jer za vencanje ipak postoji zakon koji se razlikuje nego u srbiji ili crnoj gori -a to znaci da amerikanac nece tek tako da stupa u brak reda radi jer brak nosi i obaveze ,tako da tesko da ce se neko upustiti tek tako u problem i rizik .te molim te batali me legitimnosti i decijih prica .pogotovo ne o prici sa legitimnoscu s situacijom gde postoji supruznicka istorija zivota zajednickog plus dete .

a kao sto iz prilozenog vidimo moje i ime i prezime je sasvim transparentno da bih nesto imala da krijem.

Ne znam zasto si se uopste nasla u mojem postu. Ja sam izrazio kako se ja osjecam. Meni je iskreno zao sto vama stvaraju problem, ali je to ipak moje misljenje, ako je sve legitimno i uredno, pretpostavljam da u 90% slucajeva nece praviti problema, a i zasto bi ?

Sto se tice imena, to necu komentarisati jer stvarno ne vidim kakve uopste veze to ima, mi smo ovdje da se informisemo kako ide proces, ne da time sto stavljamo nasa prava imena dokazemo da je nasa veza transparentna i legitimna.

Kao sto rekoh, ko god se nasao u mojem postu to je njihova stvar i problem.

Nikoga nisam prozivao samo sam stavio do znanja moje misljenje i ipak mislim da je tako u 90% slucajeva. Ne volim da vjerujem da cu biti u te 10% kojima zadaju probleme.

E da, samo da dodam da su me dva puta odbili za turisticku kako bi ja moju sada vjerenicu posjetio, da bi na kraju morao sebi da obezbjedim vizu preko stipendije koji su mi oni dali i ipak mi pravili probleme zbog recimo sestre koja je tad bila u administrative processing, pa sam morao da im dostavim dokaz za to. Posao, vidjeo je tamo i vratio se, da sam htio da je ozenim i prekrsim zakon, mogao sam, ali nisam. Sta ce mi reci na intervju, ko zna, ali ce znati da sam itekako mogao da se ozenim sa njom kad sam tamo bio,ali nisam i ispostovao sam ja njih , i nadam se da ce mi isto uzvratiti. A moja veza vise lici na nesto sto nije transparentno zbog nekih drugih okolnosti, ali se ipak ne stresiram, bice sta ce biti.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

Ni brak nije toliko siguran kolio vi mislite, zbog cinjenice da se mnogi vjencaju zbog vize, mozda vi ne znate koga, ne znam ni ja licno, ali sam cuo price o tim osobama. Narocito o osobama koje su isle u USA na turisticku vizu i ovo uradile.Vi ipak imate dijete, a kako Amerikanci izaberu nekoga kome ce zadati problem mi nije jasno, svakako nema potrebe da se iko nadje uvrijedjen.

Evo i ja sam htio da podjem tamo i da je samo posjetim pa mi nisu dali vizu, zelje su bile iskrene, sto sam i dokazao kad sam isao na studentsku vizu i vratio se, ali ajde objasni ti to oficiru koji ti daje vizu.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Momak kojeg znam licno je trazio turisticku vizu da prisustvuje jednoj svadbi sa nekim drugima, i njemu dali vizu. On posao tamo, na vrh mjesec dana se vjerio. Kakve li slucajnosti ?

Ja trazim vizu dva puta da moju sada vjerenicu posjetim i dva puta me odbijaju, i treci put preko studentske vize idem jer sam dobio stipendiju i ipak se vratio. Mogao bih reci da ih je bas briga da li smo mi iskreni ili ne, ali mislim da ako svako od nas osjeca da ima dobar slucaj ima pravo da se osjeca pouzdano i da ce sve proci dobro. Na kraju svega, ako je taj oficir bezvoljan, moze vas izmuciti , i oni su ljudi, nekima se mozda ne svidja vjera, boja, ili nesto i odluci da vas maltretira.

Svakako, ja zelim srecu svakome ko aplicira, i uopste ne vidim razlog zasto bi odbili nekoga ko ima dijete Iako sam protivnig toga da se radjaju djeca a supruznici nisu zajedno tamo gdje ce da stanuju staln. Mislim da sam procitao da su vas pasos zapravo uzeli i da ce vam javiti, a u tom slucaju ja znam da jeme to zavrseno i da cete dobiti vizu, sem ako oni znaju nesto sto vi ne znate, onda je to zavrseno, tako da i nisu vas bas odbili. Istu stvar su i meni uradili sa studentskom vizom.

Eto se ja dobro ispricah, i da zavrsim sa ovom temom jer meni niko ovdje ne mora da opravdava njihovu vezu i njen legimitet a ni ja kome, to treba da radimo sa oficirom koji nas intervjuise. Da oni citaju forume, svi bi naleceli i da se registruju sa pravim imenima i da pokusamo da dodamo vise legitimnosti nasoj vezi, ali cisto sumnjam da oni to rade, ono bas cisto sumnjam.

Sto se tice POE, ne znam za jednu osobu koju su tamo odbili a sve je bilo regularno sa vizom i njegovom istorijom zivota. Tako da, ako daju vizu pogotovo za k1 ili ovi sto su vjencani, i niste kriminalac, o tome se niti ne razmislja.

"There are many reasons for a person to be denied entry into the U.S. The most obvious reasons for denied entry include if a person has previously worked illegally in the U.S., is suspected of being an intended immigrant (i.e. planning on staying in the U.S. past the terms of their admission), or of having ties to terrorist or criminal organizations. But there are many more reasons for persons to be excluded from the U.S. Among them are having been found guilty of crimes of moral turpitude (child molestation, rape, fraud, theft, etc.), having been found guilty of a criminal offense (for instance murder or grand theft), having overstayed a previous visit to the U.S., or if the visitor is suspected of having an infectious disease."

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

ja ne bih da se mesam u raspravu, i cini mi se da je sad zavrsena--nadam se da je tako! evo pocetak nove nedelje, koja ce valjda doneti lepe vesti za sve nas! ne zelim da zvucim kao hipik, ali saljem samo pozitivne vibracije za sve nas :goofy: Viki, tebi pogotovo drizm fige!!!

samo jedno pitanjce za vas koji ste radili lekarski--da li se obicno lako zakazuje lekarski pregledi? nisu nesto previse zauzeti da se mora zvati mnogo u napred?

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Timeline

Danas sam imala intervju i odobrena mi je vizaaaa :dancing: :joy: :dancing:

Sve je teklo kao i inace, javite se na ulazu da ste za imigrantsku vizu, unutra predajete papire, pa placate kasu, zatim otisci i na kraju intervju. Moj intervju se sastojao iz 3 pitanja, da li sam nekad zivela u inostranstvu (Da), kako sam se upoznala sa momkom i cime se on bavi. Nakon toga je usledilo congratulations have a safe trip :) Usla sam u 15 do 10 unutra a zavrsila u pola 12 :)

Sve je vrlo razradjeno i efikasno :)

Nadam se da cemo citati ovde jos puno lepih vesti! A sada polako pakovanjeeee, polecem za 3 nedelje :wow:

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Evo i ja da se javim: evo me u DC-ju čekam zadnji let :) Na POE-u me ovaj iz CBP-ja maltene nita nije ni pitao, nisam iao u sekundarnu i nisam umeo da pilotiram onim kolicima za prtljag pa sam naleteo na tand sa gospođom iz CBP-a malo kasnije na carini lol Čujemo se sutra i srećno svima i čestitke Narutu ;)

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Cestitam svima na lepim vestima.

@Rutabaga, dobro dosao kuci :)

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

yeeey cestitkeeee ninetalis !

baba srecnooo dalje javljaj kako stojis dalje sa senfom na koti 44 !

anice -ma jok nema guzve za preglede -bez brige .a i da ima novci su im dragi :) tako da bez brige :)

Timeline

cestitam svimaaaa!!!! i hvala Violeta :)

Timeline

ljudi moji, mislim da postajem paranoicna :rofl:
moj dragi je hteo da uzvrati pismo ambasadi 6.6. (kad se bude vratio u srbiju) ali primetila sam da nam NOA2 istice 13.7. pa sad razmisljam sta ako ambasada bude blesava ili iz nekog razloga bas zauzeta i zakaze mu intervju posle 13.?! haha mislim valjda nisu toliko ludi, trebali bi i oni da primete to, ali znate vec kako ide, sve je u fazonu "ali sta ako ______________?" kao da cemo svi imati najgori moguci slucaj pa se moramo pripremiti

molim vas recite mi da nisam jedina koja je ovoliko prsla :cry:hahaha

Timeline

Je l ne može to da se produži u ambasadi, taj expiration date za vas? Mensečini da sam tako čitao ovde (al nisam mnogo obraćao pažnju jer je K1 u pitanju).

Inače, evo mene u Zapadnoj mi Virdžiniji, meni lično ko da nisam nikad ni otišao, sve mi nekako isto (čak se i neke iste reklame vrte na teveu) :D I još nam se taman potrefilo da je danas neradni dan u WV jer su im primaries tako da nam je bilo baš lepo :) Jedino što sam otkrio je da mi 064 ovde ne radi jer imaju roming ugovor s T-Mobileom koji nema baznih stanica u široj okolini tako da mrka kapa :D Inače, ako ste kod Telenora ne berite brigu jer su oni napravili mnogo bolji dil tj. dil s AT&T-om kojeg ima ama baš svuda.

P.S. Ako ste na SBB-u -- njihova D3GO aplikacija radi i u Amerikama tako da smo žena i ja gledali prvo polufinale Evrovizije ko ljudi lol takođe, ako imate telefon preko SBB-a možete instalirati njihovu Unifon aplikaciju i zvati preko nje kući a tarifira vam se kao da zovete s fiksnog koji vam je u SBB-u (i da, možete zvati i svoj fiksni preko aplikacije).

Edited by rutabaga

Baba svu srecu I uspeh vam zelim Dalje!

A za POzive Ako vam trebaju Kada sletite Koristite besplatno aplikaciju magic jack treba samo aplikacija I net konekcija I mozete znati I fiksne I mobilne po celoj Americi. Reko Ako vam treba na aerodromu da se javite I to.a aplikaciju mozete I iz bilo kog Dela Planete da Koristite za POzive prema Americi I kannadi.

Anice -ja ne bih racunala na njih u vasoj je obavezi da vodite racuna of tome oni ne verujem da ce upste mariti za istek aplikaciju,Tako da Ili da Vidis Kako se to Moze produziti Ili da on Sto pre reaguje na POziv ambasade I zavrsite to.Mada ja Sam na grupama vidjala da po isteku od aplikacije ponistavaju sve, Ali isto posto je k1 nisam se bavila time,mozda zavrsi od slucaja do slucaja I od ambasade.Ali na tvom mestu ja ne bih Rizikovala.

Timeline

caooo drustvooo!!!! :D

evo i ja da vam se konacno javim iz michigana... konacno sa mojim dragim zajedno :dancing: :joy: :dancing: :joy:

ja sam prvi put u USA tako da mi je sve novo i cudno... totalno sam odusevljena amerikom :D

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...