Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline

Ja ne znam za ostale, ali uopste nisam u stresu. Mislim da ako je sve legitimno, tesko ce napraviti problem.

E pa sad, i kod Violete je sve legitimno pa gle sta joj rade. Ne kazem da trebas da budes pod stresom, nego cisto da se sa njima nikad ne zna :/

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

amerika je jedina zemlja gde na POE mogu da te ne puste sasvim legitimno ako se cariniku ne svidjas bez obzira sto imas vizu u pasosu .

a pri tom razlika izmedju srbije i sirije je samo u jednom slovu...tako da sa njima se zaista nikada ne zna .

a pri tom asis ako vec pricamo o legitimnosti verenicka viza je mnogo slabija po kategoriji sigurnosti nego supruznicka .jer za vencanje ipak postoji zakon koji se razlikuje nego u srbiji ili crnoj gori -a to znaci da amerikanac nece tek tako da stupa u brak reda radi jer brak nosi i obaveze ,tako da tesko da ce se neko upustiti tek tako u problem i rizik .te molim te batali me legitimnosti i decijih prica .pogotovo ne o prici sa legitimnoscu s situacijom gde postoji supruznicka istorija zivota zajednickog plus dete .

a kao sto iz prilozenog vidimo moje i ime i prezime je sasvim transparentno da bih nesto imala da krijem.

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline

Cao Violeta!

Nisam se dugo ukljucivao na forum.

Ovo sto vidim da se desava kod tebe, je upravo ono zbog cega sam pizdeo na postovima ranije i paranoisao u tom smeru. Vidim da su kilavi do krajnjih granica i da im je proces, da se ne ponavljam, potpuno upside down. Vidi, potpuno se saosecam sa tobom, jer sam u slicnoj situaciji. Sta se desava sad? Jel ima vesti?

Timeline

Ja i dalje cekam da priorty date stigne na red. Mislio sam po svoj logici stvari, ali logike nema, da cu doci na red u Aprilu. Medjutim kilavili su septembar, pa oktobar, a evo sad kilave i novembar. Pomerili su se citavih nedelju dana od 22 oktobra do prvog novembra.

Sto se vise priblizava moj PD to oni vise kilave. I sama znas kako je kad cekas. Kako ce proci intervju u ambasadi to samo bog zna. Nervoza, depresija, nezdrz, bes i tako to...

Timeline

Upravo tako! Cinizam, ironija, sarkazam....Nekako mi se cini sto ispravniji, to veca budala. Ne prestana igra sa ljudskim zivotima. MIki maus vize dele i levo i desno. Za one najlogicnije i najprioritetnije odugovlace, kilave i zajebavaju. Vise ne znam ni dal' sam poso', ni dal' sam doso'. Sto bi rekao nas narod. Nema ni smisla ni logike. Nisam bio na intervjuu i ne znam sta me ceka i kako ce da bude. Mozda bude sve u redu, ako Bog da. Mozda bez razloga paranoisem. Mozda sve ispadne super za sve nas s razdvojenim porodicama, ne znam. Dace Bog!

Ali sam proces rada celog emigracionog i non emigracionog sistema je enigma. Kako se tu donose odluke, koja su pravila kod dodeljivanja viza, statusa, papirologije to nikako ne mogu da shvatim. Sve mi izgleda pre komplikovano, proizvoljno, upside down. I to je ono sto unosi nemir i ne poverenje.

Mozda prate i analiziraju ove postove i forume, pa i neka vide frustraciju kod ljudi. Tesko je, cak i ne moguce za nekog ko nije u ovoj poziciji da saoseca i cak priblizno skapira kroz sta prolaze porodice. Cak je i meni koji sam u tome, tesko da sve to objasnim. Znam da je za njih sve to business as usual, ali za nas nije.

Mislim, da ljude koji su na pozicijama gde se odlucuje o tudjim sudbinama i zivotima treba birati na osnovu iskustava. U ovom nasem slucaju, da su kojim slucajem zaposleni u nvc-ju ili ambasadi ljudi koji su prosli kroz ovo sto mi prolazimo, procesuiranje bi trajalo dva dana, sve zajedno sa intervjuem i vizom i putnom kartom.

Timeline

evo sad sam dobio obavestenje. Pomerili su priority date od 1 nov 2014 za maj, na 8 nov 2014 za jun. citavih nedelju dana. Ne postoji emotikon koji bi izrazio kako se osecam sad. Osecam se kao hirosima i nagasaki kombinovano.

Timeline

Dali neko zna: Koliko treba vremena ambasadi da zakaze intervju, kad priority date postane current? Koliko se ceka na intervju? Koliko daju fore da se prikupe dokumenta? Sad moram opet da radim lekarski.

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Cao drustvo, pratim vas dugo pa samo da kazem da imam intervju u ponedeljak za verenicku, hoce neko od vas tada biti tamo :) ? Mnogo sam nervozna a znam da nema razloga ali ipak je velika stvar u pitanju :luv: srecno svima! Jel ima neko preporuku gde kupiti jeftine karte? Trebalo bi da putujem oko prvog juna, ali ne kupujem kartu pre intervjua, nikad se ne zna :D

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline

Srećno na intervjuu :)

Što se tiče karata -- ništa posebno, Expedia, Orbitz, Kayak i vrti pa šta nađeš, uključi obavezno ono +3 dana da vidiš kako se kreću cene. Kad sam ja tražio, za jednosmerne karte su najbolje cene bile preko Aeroflota i Turkisha (za Beograd--Vašington, zavisi i gde tačno ideš).

Btw, ja sutra uveče odo', a vi kako hoćete ;) I i dalje držim fige za Viki da dođu pameti i da ti više daju tu vizu (L)

Edited by rutabaga

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...