Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

RugBaba :rofl: Ajme, umreću :D

1. Da, ako apliciraš na osnovu braka onda moraš da dokazuješ postojanost braka (dok ako apliciraš redovno za pet godina ne moraš). Ovo s bankovnim računom je jednostavno: otvorite zajednički bankovni račun il te on doda na svoj već postojeći. Pored bankovnog računa, može da te doda (ili ti njega! :)) kao authorized usera na kreditnu karticu. Preporučujem neku koja na statementu razdvaja troškove pa se vidi da oboje zaista koristite karticu. Nisam baš tako siguran za režije, tj. možda će vam biti tako ako je privatan stan ali tamo obično sve režije koje plaćaš idu na tvoje ime (npr. mi iznajmljujemo townhouse sad u jednom kompleksu i režije koje mi plaćamo idu na naše ime, isto je bilo i na prošlom mestu gde smo živeli). Elem, USCIS u uputstvima kaže sledeće:

Other Documents. Depending on the circumstances, you should bring certain documents to your interview. You may also submit copies of these documents with your application. For example:

A. Spouse of a U.S. Citizen. Bring the following items to your interview if you are applying for naturalization on the basis of your marriage to a U.S. citizen:

(1)Evidence that your spouse has been a U.S. citizen for at least 3 years at the time you file your Form N-400. Such evidence may include: a birth certificate (if your spouse never lost U.S. citizenship since birth), Certificate of Naturalization, Certificate of Citizenship, or Form FS-240 Report of Birth Abroad of a Citizen of the United States of America;
(2) Evidence of the termination of all your prior marriages; and
(3) Evidence that you and your spouse have lived in marital union for at least 3 years at the time you file your Form N-400. Such evidence may include:
(a) Joint bank and credit card statements;
(b) Leases or mortgages;
© Birth certificates of children;
(d) Insurance policies; and
(e) Internal Revenue Service (IRS)-certified copies of the income tax forms that you and your spouse filed for the past 3 years (or an IRS tax return transcript for the last 3 years).

2. Nisam čuo.

3. Ja sam uvek dobio prilično detaljan booklet koji je opisivao šta je sve i u kojoj meri pokriveno od strane osiguranja. Ne znam da l postoji opcija kod tih planova što daje poslodavac da se apgrejduju, ali mislim da sigurno može da se kupi dodatno osiguranje negde.

4. Pa, račune čuvaš ako ih možeš iskoristiti za neki deduction, osim toga ti u principu ne trebaju. Za ovo pokrivanje troškova do vrtića nisam nikad čuo, al nemam dece pa nisam ni slušao. :) Ne verujem da ima nešto u saveznim porezima za to, ali možda ima neki deduction u državnim. To ćeš morati da iščitaš :D Možeš, ovde da kreneš, na primer.

P.S. rutabaga

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

Bms dobro si mi rekla ja sam onda 28 hahhaha ja znam da sam dan posle tebe a sada sto zaboravih datum who cares ? Vreme je I ovako relativno :D

hehehe mada sam i ja prvo morala da proverim sta pise u IL :D

sta mislis hocemo dobiti pasos do 6.maja? (ne znam tacno koji dani su praznicni) :unsure:

Timeline
Posted (edited)

Praznici su nam od 29. aprila zaključno sa 3. majem ove godine tako da izvesno hoćete do 6. (ja sam ga dobio za dva radna dana i to nisam išao po njega već su mi ga slali do DHLove poslovnice).

P.S. http://serbia.usembassy.gov/holidays.html

good .hvala na razumevanju B(aba) .vidi baba ima I znacenje mudrog coveka te aha eto vis nis nije slucajno.

Što bi rekli mladi: komentara bez :P

Edited by rutabaga
Posted (edited)

znaci polse dva dana si pokupio pasos ?dhl kupi dan ranije predpostavljam .

mada mi cemo propustiti i muzevljev rodjendan 1.maja tako da mi nije ni bitno sada :( da li je 4 ili 6 maj .

sta ste uradili za karte .preko kojeg prevoznika letite ,preko koga kupujete ?kakve su opcije ?

jos jedno pitanje Baba - daj mi sugetiju kako da gledamo za stanove ,jel mogu da se izbegnu agencije ? na sta da obratim paznju ?

Edited by Violeta Womble
Timeline
Posted

znaci polse dva dana si pokupio pasos ?dhl kupi dan ranije predpostavljam .

24. intervju

25. ujutru bio gotov pasoš

25. uveče preuzeo DHL

26 i 27. vikend

28. ujutru spreman za preuzimanje u DHLu u Novom Sadu

hvala rutabaga. ja bi vec da pakujem kofere :D

Ja još nisam krenuo al moraću (jer 8. maja odooooo :D)

Timeline
Posted (edited)

sta ste uradili za karte .preko kojeg prevoznika letite ,preko koga kupujete ?kakve su opcije ?

jos jedno pitanje Baba - daj mi sugetiju kako da gledamo za stanove ,jel mogu da se izbegnu agencije ? na sta da obratim paznju ?

Ja letim, onako kontraintuitivno al jbg, Aeroflotom preko Moskve jer mi je tako ispalo najjeftinije (Beograd-Moskva-D.C. je bila između $430 i $590 u zavisnosti da l se uzima non-refundable ili refundable. Jes malo cimanje, al šta ćeš. Sledeća najjeftinija opcija mi je bila Turkish (Beograd-Istanbul-D.C. je bila između $730 i $900 dolara). S njima sam leteo ranije i mogu da ih preporučim, pogotovo pošto im je baggage allowance dve čekirane torbe umesto jedne. I to su otprilike jedine dve opcije koje sam našao gde nemaju taj nenormalni sistem gde je karta u jednom smeru tipa 2.5x skuplja nego povratna.

Stan, uh pa ne znam nesam nikad živeo u Njujorku pa ne znam ništa o tome osim da je basnoslovno skupo :D Mi smo do sad uvek bili u nekom od onih apartment complexes gde su stanovi svi zapravo townhouses. Ali, ono na šta treba obratiti pažnju je koji su sve troškovi uključeni u stanarinu, a naročito da li je uključeno grejanje i ako nije kakvo je (stuja, nafta, gas) pošto je grejanje misim najskuplja režija tamo i treba svakako imati to u vidu kad se upoređuju cene. Takođe treba pročitati pažljivo lease i videti šta je sve dozvoljeno i da li vam to odgovara itd.... ali znaće to sve već tvoj muž, živi tamo čovek ceo život :D

koje prevoznike gledate i preko kog sajat kupujete ? moj drugar je sada imao probelm sa edreams-om ,ladno su mu skinuli pare sa racuna ali nisu mu rezervisali kartu sva sreca pa je banka odmah vratila novac.

Ja gledam preko Expedia, Orbitz i Kayak pretraživača, a kupujem ili preko njih (prve dve) ili direktno od aviokompanije (zadnji).

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

expedia, orbitz ili axioma travel. ja sam gledala neki let preko amsterdama do detroita traje 15-16 sati i kosta oko 610 dolara (delta ) to je povratna karta. a ista ova karta samo u jednom pravcu kosta oko 1000 dolara....

Posted

e moj muz je leteo za moskvu saada kada ej isao i zadovoljan je i letom i avionom i uslugom i aerodromom .

jedino sto je cekao nekih 10 sati sledeci let ali bilo je jeftino zaista .mislim 375 $ .ma moj muz je iz severne karoline tako da tamo je druga planeta nego ny ,ali zbog posla smo izabrali ny -zato cemo i da iznajmljujemo stan i da budemo tamo neku godinu posle cemo videti jer meni se ne ostaje tamo .

jesu skupi stanovi ,ali gledacemo mesta koja su van ny a opet s prevozom su dobri do menhentna gde radi ,ne vise od jednog sata .

ma on zna ali on nije vestac kao ja ,on je dobrica medic ,tako da taj izbor stana mora da ceka mene dok ja cekiram da li imaju bube u stanu ,glodari ,koji je sprat ,kakve su intalacije ,gde je lift ,gde je vrtic ,gde su stanice ,parkovi ,koliko ej bezbedno naselje ,i naravno da sve to bude sa cenom zadovoljavajuce :D a on nema vremena da se bavi svim tim deetaljima

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...