Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

da, tako je za verenicku, oni su nas slucaj poslali u ambasadu i mi sad u principu samo sa njima komuniciramo do kraja...i oni zakazuju intervju kad njima odgovara

Za vereničke je nešto drugačija procedura koliko se sećam šta sam čitao ovde -- njima kad NVC završi s obradom dokumentata prosleđuje slučaj ambasadi pa ambasada šalje valjda checklist s dokumentacijom koju treba da spreme pa oni treba da odgovore na to pa tek onda zakazuju intervju, dok nama na IR/CR vizama NVC samo zakaže intervju kad završe s obradom svega i u tom pismu nam je checklist u kom piše šta da ponesemo na intervju i tek onda šalje sve ambasadi. Procedura je u principu slična al nije baš ista.

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Posted

da, tako je za verenicku, oni su nas slucaj poslali u ambasadu i mi sad u principu samo sa njima komuniciramo do kraja...i oni zakazuju intervju kad njima odgovara

upravo zbog toga ambasada je vise otvorena prema vama jer sada taj deo posla oni rade dok sa nama nisu tako otvoreni jer ceo proces nam radi nvc od pocetka do kraja ,te iskreno od kako amerika radi ceo proces sem konzula niko nista o detaljima i ne zna koliko sam uspela da procenim .te zato slobodno zovi i informisi se

Timeline
Posted

vec sam tatu pitala da ih zove sutra :) drzim fige da ce reci da nam je poslato!

upravo zbog toga ambasada je vise otvorena prema vama jer sada taj deo posla oni rade dok sa nama nisu tako otvoreni jer ceo proces nam radi nvc od pocetka do kraja ,te iskreno od kako amerika radi ceo proces sem konzula niko nista o detaljima i ne zna koliko sam uspela da procenim .te zato slobodno zovi i informisi se

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Anice, meni su poslali spisak dokumenata koje treba da pripremim, izmedju ostalog i zdrav. pregled, pa kad sve skupim da cekiram spisak i posaljem nazad. Ja sam po tome zakljucila da treba i pregled da bude obavljen pre nego posaljem pismo nazad, te sam tako i uradila.

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Timeline
Posted

pa da, tako je i meni logicno :) samo razmisljam ako se napise da je zakazan pregled za odredjeni datum, da bi ambasada intervju zakazala posle tog datuma...mada, ne bi bas da pretpostavljam njihove postupke toliko....sto kazu ovde, "better safe than sorry" :)

Anice, meni su poslali spisak dokumenata koje treba da pripremim, izmedju ostalog i zdrav. pregled, pa kad sve skupim da cekiram spisak i posaljem nazad. Ja sam po tome zakljucila da treba i pregled da bude obavljen pre nego posaljem pismo nazad, te sam tako i uradila.

Posted

anice savet jedan tek kada dobijete cek listu od ambasade tek onda zakazujte pregled -nemojte nista pre niti negde zuriti .imate vremena za sve -bez brige .

dalje ,ti si ta koaj datira okvirno termin intervjua ,dakle onda kada ti posaljes nazad da imas sva dokumenta -niko te ne zuri kada ti moras da imas svu dokumntaciju -samo obrati paznju ja mislim da K1 aplikacija ima "rok trajanja " ali nisam sigurna za to ,ali svakako tek kada ti posaljes nadas cek listu ambasadi cak i posle dva meseca na primer ,e onda ambasada ce ti zakazati intervju .dakle intervju zavisi od tebe ,a medicinski ti zakazujes.jewste zvali ambasadu ?

Timeline
Posted

da da, znam da ne moramo da zurimo...nego znate svi kako je, nestrpljivo cekamo da opet budemo zajedno....

a nismo nazalost...moj tata je hteo da zove jutros (po nasem vremenu) ali nismo primetili kad se zatvara tako da je vec prosao voz...zvacemo u ponedeljak :)

anice savet jedan tek kada dobijete cek listu od ambasade tek onda zakazujte pregled -nemojte nista pre niti negde zuriti .imate vremena za sve -bez brige .

dalje ,ti si ta koaj datira okvirno termin intervjua ,dakle onda kada ti posaljes nazad da imas sva dokumenta -niko te ne zuri kada ti moras da imas svu dokumntaciju -samo obrati paznju ja mislim da K1 aplikacija ima "rok trajanja " ali nisam sigurna za to ,ali svakako tek kada ti posaljes nadas cek listu ambasadi cak i posle dva meseca na primer ,e onda ambasada ce ti zakazati intervju .dakle intervju zavisi od tebe ,a medicinski ti zakazujes.jewste zvali ambasadu ?

Posted

E super zato I pitam pa jeste tako I misleh hvala ,fedex isporucio dokumenta za tri dana iako je placeno po tarifi da stigne za pet .na koverti fedex napisao :"strogo poverljiva personalna dokumenta " :D citaj :"nemoj ih izbubiti jer ce ti se vlasnica krvi napiti"

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

e jos jedno pitanje ,ja sam menjala boju kose da li treba da se slikam ponovo sa update :D bojom kose ili mogu da ponesem i stare slike sa starom bojom za medicinski i za intervju ?

I jesi našla odgovor na pitanje? (Ženski problemi :D:yes:)

Posted

Haha pa da jesu e nasla sam odgovor po zvanicnom pravilniku nova fotka za vizu treba samo ukoliko je dislo do bitnih izmena ali na licu tipa plasticns operacija neka trauma ili znatan gubitak tezine ali boju kose pa cak I bradu ne uzimaju u obzir (bar mogu sada da ne brinem zbog svojih brkova hahahaha salim se -mada zivit je laksi bez dlaka :D ) elem ali u onom drugom pravilniku kaze da slike nr smeju biti starije no sest meseci tako da sam se ja ipak nas danas slikala za svaki slucaj

Sada sam bas spremila dokuementaciju I bogami origanali plus kopije pozamasno je to

Timeline
Posted

Probao je moj tata jutros da dobije ambasadu ali kaze samo dobija automatski odgovor, nikako da prica sa osobom...tako da sam im poslala mail pa cu videti sta ce reci tako :)

Posted

Probao je moj tata jutros da dobije ambasadu ali kaze samo dobija automatski odgovor, nikako da prica sa osobom...tako da sam im poslala mail pa cu videti sta ce reci tako :)

cudno oni se bas javljaju na telefon ,mislim u krajnjem slucaju dobijes centralu koja te usmeri za dalje .+381 11 706 4000 ste ovaj broj zvali ?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...