Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Ma mene konkretno interesuju putovanja turisticka dakle manje od mesec dana ,i povratak u srbiju sledece godine na nekokiko nedelja ,a znam da za promenu adrese se salje 865 uscis-u .

Za to onda nema šta da te brine. I-865 je za sponzorovu promenu adrese, ako ti menjaš adresu ide AR-11 (onlajn ili poštom).

Meni su pregled naplatili 16916 din. u martu, nazovi kliniku u koju ideš pre pregleda pa ih pitaj (meni su rekli kad sam zakazivao).

Timeline
Posted

cek za ovu promenu adrese posto cemo se mi seliti sigurno dakle ja saljem ar-11 a muz (jer on je moj glavni sponzor ) 865 ?

Da, ne računa vam se taj I-865 za oboje (Štaviše, ako pogledaš uputstva za I-865 ima sekcija gde kaže da ako je sponzor i sam LPR da on mora da prijavi promenu adrese i sa AR-11 i sa I-865 :D birokratija pa to ti je.)

P.S. Proverio sam sad kad sam gledao ovo: za AR-11 jeste rok 10 dana, a za I-865 je 30 dana.

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

eee ljudi moji....ja mislila da je cekanje "NVC-->Ambasada" faze najgore, ali sad mi se cini da se ambasada nikada nece javiti :rofl:

mislim da je ustvari najgore sta god u tom trenutku iscekujes :yes:

a to sto je nasa ambasada jedna od retkih koja i dalje salje postu a ne mejlove mi je totalni hit :rolleyes:

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Timeline
Posted

Stvarno?? U tom slucaju cu proveriti....

Hvala sto ste mi rekli :)

Anice ako znas da su ti dokumenta u konzulatu nazovi ih da pitas oko detalja jer secam se da su jednom decku zagubili postu I on je izgubio mesec dana

Timeline
Posted

Ma znam, gledala sam sve, ali njoj je npr. duze trajalo nego nekim drugim ljudima u Srbiji, tako da ili stvarno nema pravila, ili neki ljudi ne popunjavaju sve kako treba haha :)

Mada mi je verenik sinoc sanjao da je isao na intervju u ambasadu, mozda je to neki znak da ce uskoro :idea:

Pa da mislim za k1 kod vas to ide brzo od dolaska dokumenata u ambasadu pa do intervjua prodje mesec dana najvise .pogledaj DZulijanin timeline

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Ja sam platio kesom kod lekara.

Nadam se da cu doci na red pre nego sto istekne rok medicinskog pregleda, ako ne odradicu ga ponovo. Ambasada zakazuje intervju. Tako bi trebalo.

Rutabaga, jel ambasada zakazuje pregled? Daj reci kako je bilo na tvom intervjuu? Sta pitaju? Koja je procedura?

Sto se tice moje vize, ona nema vazenje 6 meseci. Mislim da mogu da izlazim i ulazim koliko hocu sa njom. Ona je u pasosu dok se ne dobije GC. Tako su mi rekli. Tesko je doci do pouzdanih informacija.

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

eee ljudi moji....ja mislila da je cekanje "NVC-->Ambasada" faze najgore, ali sad mi se cini da se ambasada nikada nece javiti :rofl:

mislim da je ustvari najgore sta god u tom trenutku iscekujes :yes:

a to sto je nasa ambasada jedna od retkih koja i dalje salje postu a ne mejlove mi je totalni hit :rolleyes:

Anicap, upravo tako. Takav osecaj imam i ja. Cekam ih od nove godine. Poslao sam i email i nisu mi odgovorili. Zvao sam ih, kazu javicemo vam.

Timeline
Posted

Ja sam platio kesom kod lekara.

Nadam se da cu doci na red pre nego sto istekne rok medicinskog pregleda, ako ne odradicu ga ponovo. Ambasada zakazuje intervju. Tako bi trebalo.

Rutabaga, jel ambasada zakazuje pregled? Daj reci kako je bilo na tvom intervjuu? Sta pitaju? Koja je procedura?

Sto se tice moje vize, ona nema vazenje 6 meseci. Mislim da mogu da izlazim i ulazim koliko hocu sa njom. Ona je u pasosu dok se ne dobije GC. Tako su mi rekli. Tesko je doci do pouzdanih informacija.

Mislim da nam je možda drugačije što se tiče zakazivanja, nama (na IR vizama) NVC zakazuje intervju. Kreni da motaš unazad po stranicama, napisao sam detaljan opis intervjua, ali u principu: Gde/kad sam upoznao ženu, šta radi trenutno i gde živi, pitala me nešto o J1 vizi na kojoj sam bio pre jedno 8 godina i par pitanja o slikama (obavezno ponesi zajedničke slike).

Nisi dobro razumeo taj deo: viza ima važenje od 6 meseci posle pregleda i to se odnosi na prvi ulazak u zemlju, tek pošto uđeš na nju u Ameriku ti postaje privremena zelena karta i onda važi godinu dana od ulaska u zemlju.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...