Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

Sezona gripe je 11-3 mjesec. Tada su cjepiva raspoloziva...i to obicno bide sredina 11mj

Tetanus primas jednu dozu radi odrzavanja jer si ostale primila tokom zivota (po nasem kalendaru cijepljenje).

Sve 4 doze primas ako nisi primila tetanus do sada. Kad se porezes ako odes kod dr dobit ces jednu dozu ne 4.

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago
Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav svima!

Da se ukljucim u pricu sa pregledom i vakcinacijama. Ja sam pregled i vakcine odradio u januaru, kad sam dobio pismo od NVC-a da su papiri u ambasadi. Mislio sam da ce intervju da mi zakazu brzo, medjutim nisu. Pozurio sam da zavrsim pregled i vakcine. Odradio sam na Slaviji. Doktorka koja me pregledala rekla mi je da su potrebne tri vakcine: tetanus, MMR i protiv gripa. Tetanus sam primio ranije, tako da tu vakcinu nisam ponovo primio, ali sam morao da izvadim i donesem potvrdu da sam je primio negde drugo. To sam i uradio. MMR smo svi primili kad smo bili klinci. I za tu vakcinu sam pokusao da izvadim potvrdu u domu zdravlja, medjutim to je vec bilo komplikovano u mom slucaju, jer nisu mogli da nadju stari karton. Protiv gripa se u principu prima, koja god da je dostupna te sezone. Tetanus se sastoji od cetiri vakcine koje se primaju u intervalima, ali u ovom slucaju daju vam samo jednu. Pregled je jednostavan i brzo se obavi. Nije ni jeftin. Vazi sest meseci. Kovertu koju vam daju, ne smete da otvarate, jer je nece priznati u ambasadi, pa cete proces produziti za ko zna koliko. Isto vazi i za ne primljene vakcine. Najbolje da ih sve primite da vas ne bi vracali, a sami sebi produzavali agoniju cekanja. Meni su ber rekli da je tako. Dobije se i CD snimljenih pluca, koji mora da se ponese na intervju.

Timeline
Posted

Doktorka koja me pregledala kaze da moram i CD da nosim. Pitacu je ponovo. U ostalom, ponecu CD, nista me ne kosta i ne zauzima mnogo mesta. Da mu ne mislim. Ponecu i sto treba i sto ne treba. Nikad se ne zna.

Timeline
Posted

Doktorka koja me pregledala kaze da moram i CD da nosim. Pitacu je ponovo. U ostalom, ponecu CD, nista me ne kosta i ne zauzima mnogo mesta. Da mu ne mislim. Ponecu i sto treba i sto ne treba. Nikad se ne zna.

Nadam se da cu doci na red pre isteka, ako ne uradicu pregled opet. Sta da radim!

Tesko je dobiti info o bilo cemu u vezi procesa. Kad, Kako, zasto? Niko nista da kaze, pa iz toga proizilaze moje ili vase spekulacije, a onda i greske, kao u mom slucaju. Nekako, sve moram(o) sami da saznajemo i istrazujemo u hodu....ili od rutabage :) .

Pozdrav brate!

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Slobodno ga ponesi, al ti kažem da ne treba (imao intervju pre tri nedelje). Možda nisi dobro razumeo doktorku, meni su rekli da je to moj CD i da ga nosim u Ameriku ako zatreba. Mislim, ne košta te ništa da ga poneseš ako hoćeš ali ćeš ga najverovatnije ostaviti s mobilnim na samom ulazu zbog toga što kaže Violeta (u vezi s unošenjem digitalnih medija).

Što se tiče pregleda, nadam se i ja da će ti uskoro zakazati jer će ti viza važiti 6 meseci od dana kad si imao pregled (a ne od dana kad si imao intervju) tako da ako ti zakažu intervju blizu isteka pregleda imaj to svakako na umu.

Edited by rutabaga
Posted

e drugari jedno pitanje ,kada odemo tamo sa cr1 vizom da li mozemo da izlazimo iz amerike ?ako sam dobro negde uz put razumela moze ali da se en ostaje duze od 6 meseci .

ali nisam se bavila tom tematikom ,sada me interesuje .i da li moramo da negde prijavimo nas izlazak iz zemlje (uscis i slicno ) ?kako to uopste ide ?

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Možeš odmah da putuješ jer će ti ta IR1/CR1 viza postati privremena zelena karta kad prvi put uđeš (a kad dobiješ plastičnu onda putuješ s njom). Koliko znam putovanja van zemlje se ne moraju nikom prijavljivati, ali se mora prijavljivati selidba tj. nova adresa (i to u roku od 10 dana ako se dobro sećam) dok god ne postaneš državljanin, a sponzor mora mislim isto da prijavi ako se seli tj. novu adresu dok god je validan ugovor o sponzorstvu (tj. I-864, piše tamo kad sponzorove obaveze prestaju).

Mislim da može da se ostaje duže od 6 meseci, ali svakako mora manje od godinu dana ako se prethodno ne dobije reentry permit od USCIS-a. S tim što ostajanje van Amerike duže od 6 meseci može privući pažnju CBP-a i mogu vas ispitivati detaljnije o tome i možda čak tražiti da dokažete da ste održavali veze sa SAD (kuća, iznajmljivanje stana, računi, itd.) i svaki ostanak preko 6 meseci se može računati kao prekid neprekinutog boravišta za svrhe naturalizacije (tj. moralo bi se krenuti iz početka s računanjem protoka onih 3 tj. 5 godina za naturalizaciju).

tl;dr: Može da se putuje, ne prijavljuju se (privremena) putovanja van zemlje (koliko znam), treba reentry permit za izostanak iz SAD preko godinu dana, izostanak preko 6 meseci je moguć, ali ne i preporučljiv.

Edited by rutabaga

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...