Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

bgd razlika izmedju IR i F je u tome ko aplicira ,za IR apliciraju americki drzavljani koji imaju prioritet a za F green card holder -i koji su drugi po prioritetu .

a logike nema ,stavr je u tome sto i sama amerika zeli da bude zasticena od crpljenja svojih resursa a da se ne lazemo svakakvih nas ima ljudi .i upravo zbog tih svakakvih svi ispastamo .

eto moje dvo i po godisnje dete je juce kod prijatelja se podsetilo kako izgleda porodica ,sa mamom i tatom da da ej plakao ceo dan i juce i danas zbog toga .da je prvo sto ej rekao kada se probudio je :"daddy bye bye ,daddy kiss kiss " to ej samo da istog momenta umrem i to ej to .eto,

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Pozdrav svima!

Odgovor na Violetino pitanje koliko dugo cekam je: dve godine. Dali mora da se ceka toliko, mislim da ne mora. Kad bi promenili sistem rada i bolje se organizovali ne bi bilo toliko zastoja i ocajnih ljudi.

Rutabaga je prava mala enciklopedija. Hvala na linkovima! Veoma korisno i istu ruku deprimirajuce. Na konto cekanja; na linkovima koje sam dobio od rutabage sam video da su izdali samo 9, F2A viza za proslo godinu. Licno ne verujem da ima mnogo ljudi iz Srbije koji cekaju za F2A da bi ta kategorija bila zatrpana. I ne verujem da su od nove godine imali mnogo slucajeva da ne bi mogli sve da ih stave u jedan mesec. Moja dokumenta su u ambasadi od nove godine, bar tako su me obavestili iz NVC-a. Dal su mogli da zakazu intervju ranije, s obzirom da nema mnogo slucajeva F2A, jesu mogli su. Zasto nisu, nije mi jasno. Po mojoj logici, ako nesto moze da se zavrsi pre nekog roka kojim se oni vode, onda treba da se zavrsi i da se tako rastereti sistem. Ova kategorija i nije tako daleko u zastoju, kao mnoge druge. Bar nije do sada.

Ne razume razliku izmedju IR i F viza. Jedna su Imidiate relative a druga Family grupa viza. Po meni, roditelji i deca spadaju u jednu i drugu kategoriju. Recimo, sta meni ima blize od moje dece? Koji je to imidiate relative, blizi od njih? Zar nije tako! Nekako pokusavam da nadjem logiku kako sve funkcionise ili ne funkcionise, ali mi ne ide.

To 9 sa ovog dokumenta se ne odnosi na useljeničke F2 vize već na neuseljeničke F2 vize* (pošto je u pitanju statistika za neuseljeničke vize). Nisam video nigde posebnu statistiku za useljeničke F2 vize po zemlji, samo sam naleteo na ukupan broj imigrantskih viza po zemlji (dakle i immediate relative i family preference) koji je za Srbiju za prošlu godinu bio 711, a za pretprošlu 545, odnosno, ako dobro čitam i ovu tabelu, broj aplikanata iz Srbije je za te dve godine bio 526 prošle godine, a 408 pretprošle (prvi brojevi su za sve imigrantske vize izdate u ambasadi u Srbiji, dakle uključuje i ljude iz CG, na primer, pošto i oni vade imigrantske vize u BG).

U svakom slučaju i da je bilo samo 9 (a verovatno je bilo više), to i nije toliko bitno jer je, opet ponavljam, za family preference vize najveća kočnica godišnja kvota koja se odnosi na sve zemlje a ne na zemlje pojedinačno (s izuzetkom one četiri koje imaju mnogo aplikanata pa su i dodatno limitirane u okviru kvote), tj. nije bitno što vas možda nema mnogo u našoj ambasadi kad vas u globalu ima više nego što godišnja kvota dozvoljava, a redosled vam zavisi od manje-više isključivo od PD-a tj. kad je vaš PD na redu (tj. jedini način na koji bi svi aplikanti za F2A vize iz Srbije zajedno došli na red za intervju bi bio kad bi svi aplicirali otprilike u isto vreme tj. kad bi imali slične datume prioriteta). Drugim rečima, nije bitno što američka ambasada u Beogradu nije "zatrpana" F2 vizama, već je bitno to što je cela kategorija, u globalu, "zatrpana".

Violeta ti je već objasnila ovo za immediate relative: sve IR vize su bliski srodnici američkih državljana (supružnici, deca i roditelji), osim oženjene dece državljana (F3) i braće i sestara državljana (F4), dok su samo F1 i F2 vize za srodnike rezidenata.

*Dakle, koliko je god to možda konfuzno, pored useljeničkih F viza, postoje i neuseljeničke F vize, konkretno, neuseljenička F1 viza je za studente, a F2 za njihove dependents (žene, deca, itd.); mislim, ne znam ko je mislio da je dobra ideja da ima dve vize koje se zovu F1, al eto, tako je, tako da se i na to mora obratiti pažnja kad se gleda statistika.

Edited by rutabaga
Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Ispravka: i (useljenjička) F1 viza je za (neoženjenu) decu državljana (preko 21 godine pretpostavljam pošto su maloletna deca IR-2). Dakle samo F2 vize su za rezidente.

Edited by rutabaga
Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Rutabaga, ti sad kad si stigao tamo i znas sve ovo, lepo da otvoris kancelariju i da unovcis ovo znanje lol. Majke mi, verujem da pola advokata koja se bavi ovim nezna sve ovo (a papreno naplacuje)!

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Posted

jeste ali suma sumare je sledeca fakat je da amerika ima ogroman problem sa migrantima vise sa nelegalcima nego legalcima ,tako da to ti je isto kao kod roditelja ,roditelj koji ima prvo dete delikventa maksimalno je tolerantan prema njemu dok svako sledece dete ce da urnise i za to ako ne namesti krevet .

karikiram sada :) ali to mu dodje to upravo zarad svih tih momenta kada ljudi maximalno iskoriscavaju drzavne beneficije jer vole da su paraziti pa im je lakse da imaju gomilu dece i i primaju socijalu nego da mrdnu dupe ,zato se drzava mudro bori sa kvotama i sranjima .

ali koliko sam videla iskustva drugih f2a jeste proces koji zahteva u proseku dve godine -tako da blizu si .

a i opet da se en lazemo svakako uvek ce prednost dati svojim drzavljanima pa cak i onim rodjenim nego stecenim.

uvek volim da stvari nazovem pravim imenom te ne zamerite ali tako je .

Posted

dzulijana koliko pratim grupe za vizu advokati prave samo problem i pojma nemaju ni ono sto ej osnovno .cak najcesce su im greske da salju stare formulare na primer a pri tom za dobar dan uzmu 100 $ i to i za njihove greske a apikanta ta kosta ne samo novaca nego i vremena

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Hvala na objasnjenju za vize. Razumem i ne razumem! NIsu mogli vise da iskomplikuju, ali to je odlika kod njih. Vole ljudi da seciraju, a sto vole birokratiju tek.

Sto se tice advokata; upravo tako, kao sto rece violeta. Nas, moju porodicu je advokat upravo kostao vremena i maltretiranja. Tesko je naci dobrog emigracionog advokata.

Pa ja sam mislio jos danas da nisam tako daleko, ali pogledah visa bulletin za maj i samo sto me kap nije strefila. Pomerili su se citavih 9 dana. Ocekivao sam da se pomere bar mesec dana, po predikcijama, pa da dodjem na red u maju, ali nista od toga. Sad mogu da ocekujem da se pomere pet dana za sledeci mesec i tako po pet svaki naredni, pa cu mozda stici na red u oktobru.

Ljudi ne mogu da vam docaram kako se osecam ovog momenta. Sve mi je crveno pred ocima. Imao bih svasta nesto lepo da im kazem.

Vidi Violeta, potpuno te razume, ali ti si bar tu sa detetom. Moji klinci su tamo.

Posted

i moj muz je tamo sam bez igde ikoga .a lud je za detetom ...ja ti drzim fige da sto pre se sve to zavrsi .ali pokusaj da uradis sledece ,pokusaj da vidis da li za vasu kategoriju vize prihvataju EXPEDITE -doduse za expedite postoje uslovi tipa medicinski razlog,nemiri u drzavi,...ne znam sta sve tacno imaju nekoliko razloga koej prihvataju za expedite .ali iskustva su razlicita ,nekome prihvate jer samo napisu da ne mogu vise da izdrze emotivno bez porodice,nekome jer navedu razlog finansijske prirode jer vecina mora da izdrzava drugog supruznika sto su dodatni troskovi .

da posaljes pismo za expedite nece te kostati nista ,a mozda moze da se ubrza proces ...mada mislim da za tvoj slucaj moras da sacekas svoj PD pa onda da saljes expedite.ali molim te izguglaj pronadji .evo dacu ti neke linkove sa fejsa gde su grupe ,tamo ces naci sigurno odgovore

1.https://www.facebook.com/groups/visajourney/?fref=nf

2.https://www.facebook.com/groups/332749100243009/

3.https://www.facebook.com/groups/952034308221416/

sve ove grupe su vrlo aktivne tako da sve sto te interesuje pitaj slobodno .a probaj i na pretrazivascu grupe da vidis da li je neko pisao o tome sta tebe interesuje.

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Ambasadu sam kontaktirao kad su mi javili iz NVC-a da su poslali dokumente, i rekli su mi da cekam, obavestice me. Poslao sam email, ali niko nije odgovorio. Ni obavestenja, ni email-a, Odradio sam i pregled i vakcine i sve sto treba, jer sam ocekiva da ce sve to da bude ubrzo, ali evo nije i nece.

Nisam znao da postoji F kategorija ne iseljenickih viza. Sto vise nisam znao da postoji ceo alfabet kategorija.

Vidi, rutabaga, odlicno ti ide info sa vizama i trebao bi da se angazujes po tom pitanju. Od advokata tamo, te informacije ne mogu da se dobiju. A informacije zlata vrede.

Ovo sto Violeta kaze da prednost daju svojim drzavljanima. Moja deca jesu njihovi drzavljani, a supruga ima green card.

Posted

Proci ce I to jos malo nems nam druge nego da budemo pozitivni.inace ima neki sajt na kojem su aktivni imigracioni advokati ,napise pitanje I onda gomilu advokata se jave sa odgovorom ,kasnije cu naci ime sajta,sve u svemu ja sam imala jedno pitanje a to je da li postoji negde zvanican pisani dokument koliko dugo sponzor mora da bude zaposleno lice da bi nvc prihvatio sponzorstvo.postoji samo info koliko sponzor mora da ima zaradu na osnovu broja clanova domacinstva,ali ja nigde ali nigde nisam nasla info da li postoji uslov koliko dugo?sve u svemu od advokata sam dobila odgovor da sve pise u instrukcijama 864 ,naravno da da sam mu morala odgovoriti da on kao jedan advokat je trebao da procita prvi instrukcije I da ih je citao video bi da taj podatak ne pise tamo.hocu da kazem da su advokati beskorisni uglavnom jer sve rade po mehanizmu a svaki slucaj je vrlo poseban I zahteva aktivan rad I informisanje na slucaju

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...