Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

ZAAA BEOGRAD, za Beograd...firmom Krstic, firmom Krstic...ide nasa aplikacijaaaaaaa, iz NVC-aaaaaa!!!! hahahaha :dancing::dancing::dancing:

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! Pise da treba da stigne tamo do ponedeljka...samo me podsetite, koliko je otprilike trebalo da vas ambasada kontaktira nakon sto su dobili paket?

Inace meni je danas rodjendan, nisam mogla da dobijem bolji poklon od ovoga! :D:D:D:luv:

Nama je stiglo obavestenje da su poslali paket za Bgd ambasadu datirano sa danom 10. februar, a ja sam dobila pismo od ambasade 10. marta. Nadam se da ce tvoje ici jos brze :D

Umalo da zaboravim, cestitam i Srecan rodjus anicap :goofy:

Edited by Dzuliana

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Hvalaaaaaaaaaaa Dzuliana :goofy::goofy::goofy:

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: AOS (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav svima!

Tek sam se sad registrovao. Imam pitanje za Dzulianu:

Odobren mi je AOS F2A, papiri iz NVC-a poslati u ambasadu u BG oko nove godine (par dana pre ili posle, vise se i ne secam tacno kad), dobio pismo da su poslati, cekam od tad pa evo jos uvek da me ambasada kontaktira. Priority date Novembar 17. 2014. Po kalkulacijama, mada cekam update za april, novembar priority date bi trebao da bude zakazivan u Maju.

Kako je moguce da si (izvini sto ti ne persiram) dobila poziv od ambasade u roku od mesec dana? Tvoje papire ambasada je dobila u Februaru, a moje oko nove godine. Cak i da ti je priority date pre mog?

Nista mi nije jasno, na kom principu funkcionisu?

Pozdrav!

Posted

bgd dzulijanina viza je k1 tvoja je f2 to je sasvim drugi tip vize ,na tvoje pitanje najbolji odgovor ce ti dati STANKO .

ako se ne varam stankova dokumenta su u oktobru 2015 bila u ambasadi a intervju je imao pre neki dan .kod f2 je vazan taj PD .

Posted

svaki tip vize je drugaciji ,zato drugacije i funkcionisu .k1 -verenicka viza je najbrza i njih ambasada kontaktira ,cr1/ir je supruznicka i nama nvc zakazuje intervju i mi nemamo PD ,F2A je spajanje porodice i vi imate PD koji morate da cekate dok dodje na red

Timeline
Posted

Ej cao!

Razumem da su vize razlicite, ali princip po kojem sortiraju prioritete je kompletno pogresan. Prvo, moja supruga ima green card, deca su mi tamo rodjena i US citizen su. Kako moze bilo koja druga opcija da ima prioritet? Pogotovu ne verenicka, j1 i tako dalje. Emigracioni sistem im je kompletno u haosu. Kolko sam uspeo da vidim pojedine AOS kasne godinama. Back logged su upravo zbog lose organizacije i prioretisanja.

Ej cao!

Razumem da su vize razlicite, ali princip po kojem sortiraju prioritete je kompletno pogresan. Prvo, moja supruga ima green card, deca su mi tamo rodjena i US citizen su. Kako moze bilo koja druga opcija da ima prioritet? Pogotovu ne verenicka, j1 i tako dalje. Emigracioni sistem im je kompletno u haosu. Kolko sam uspeo da vidim pojedine AOS kasne godinama. Back logged su upravo zbog lose organizacije i prioretisanja.

Posted

Znam sve ali novac je ono sto je u materijalnom svetu vaznije nego porodica tako da sa k1 vizom veca su ulaganja u kasicu prasicu jer k1 je samo prvi korak ka necemu posle vencanja njih opet cekaju dodatni troskovi ,a potom tu je I prioritet da li je supruga njihov drzavljanin ili nije jasno je da je tu razlika za njih I uvek ce prioritet dati njihovom drzavljaninu nego stecenom .ali sta da radimo tako je kako je ,i ja cekam pola godine sa malim detetom ovde I svo troje uzasno patimo sto smo odvojeni ali jel vlast je vlast...proces je proces ...

Timeline
Posted

Hvala na odgovoru, Violeta.

Porodica mi je u NY, a ja ovde. Sutra je starijem sinu rodjendan. Puni 10 godina. Jos jedan moram da propustim. Up tight sam prilicno, sto bi rekli. Prosistao sam i na usi i na nos i na......od kilavljenja.

Sto se tice kasice prasice, punimo im je i te kako: income taxes, property taxes, mortgage, cars, medical plans, dental plans, ....itd.

Posted

svi smo u istom brodu ,mi smo propustili zajednicki bozic i novu godinu i dan zahvalnosti i moj rodjendan i mozda cemo i muzevljev rodjendan ,za nas su to sve veliki datumi jer volimo ih ali sta da radimo osim da se strpimo jos malo .brzo ce to ne brini .i moj muz je u ny

Timeline
Posted

Cao Stanko!

Tek sam se registrovao na forumu, pa rekose da mogu da dobijem neki onfo u vezi F2A od tebe, ako nisi vec otiso. Interesuje me interview u ambasadi. Kako, sta? Moj priority date je Novembar 17. Nadam se da cu doci na red uskoro.

Pozdrav!

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Zdravo BGD45,
Meni je zao svih nas sto smo razdvojeni od nasih voljenih, al' sta da se radi sta je tu je :( . Ovo sto ti je Violeta rekla je tako, ona bolje zna kako stvari stoje nego ja (nazalost duze je u celoj ovoj prici od mene).
Ja ti zelim svi srecu i da te kontaktiraju sto pre!

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...