Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Pa da tako je sa svim javnim dokumentima jer kod njih javna dokumenta ima original samo sud I svako moze da trazi taj dokument razvod I vencanje od bilo koga jer je to nesto sgk oni smatraju da treba da bude dostupno javnosti dok za recimo birth c samo ti imas original I niko drugi ne moze bez tebe da ga podigne .rugtaba jesi ti nosio zenin original iz maticne knjige rodjenih?

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

MKR mi nije trebao za nju uopšte. Ako ga pominješ zato što ste ga slali da dokažete da ti je muž državljanin, onda sam gotovo siguran da ne treba (mislim, ako to do 28. aprila nisu već utvrdili onda... :D), a mi smo za to slali kopiju njenog pasoša (samo one strane sa slikom i podacima, ne ceo ko što neki insistiraju ovde po forumu).

Posted

Pa da I ja mislim da od njih ne treba nista jer oni su njima lako na proveri mi smo im sumnjivi ,mada realno lako imaju pristup I do nasih legitimnih dokumenata,ali da dobro ste spomeniuli da kazem muU da mi salje ja fokus stavila na moja dokumenta I na poreska

Timeline
Posted (edited)

dada ovde pise a true copy i potpis ispod.. znaci to je isto kao original?

violeta, ja za svaki slucaj hocu da imam kod sebe svaki original koji smo slali u USCIS i NVC. a sad dali treba ne znam

Da, ako je true/certified copy onda bi to trebalo biti to. Inače, ja sam gledao ovu našu deputy town clerkinju kako to pravi, mislim, smešno je -- uzela žena taj marriage certificate (a i to je smešno kako izgleda, očekivao sam nešto mnogo fensije), uzela papirče gde ima taj tekst i stavila zajedno na kopir aparat i napravila nam tri kopije (trebalo nam) i onda samo potpisala svaku, stavila datum i udarila (ugnječila? :D) onaj suvi žig i to je to.

Pa da I ja mislim da od njih ne treba nista jer oni su njima lako na proveri mi smo im sumnjivi ,mada realno lako imaju pristup I do nasih legitimnih dokumenata,ali da dobro ste spomeniuli da kazem muU da mi salje ja fokus stavila na moja dokumenta I na poreska

Igzekli. Jedini originali koje sam imao iz Amerike na intervjuu i koje su mi uzeli su marriage certificate i doneo sam njen employment letter (uzgred, taj employment letter izgleda ozbiljnije od CT marriage certificata :D) s tim što su mi na kraju svega vratili original (tj. certified copy) marriage certificate, a zadržali su običnu kopiju. (Nismo se razvodili pa nemamo divorce decree/certificate u celoj priči mada pretpostavljam da bi toga hteli original tj. true/certified copy.)

Edited by rutabaga
Posted

da ali mene interesuje da li originali od obe strane ili samo od jedne strane .

evo sta kaze nvc .koliko ja shvatih samo od onih koji apliciraju za vizu trebaju originali .ok vas vencani list je nesto sto je zajednicko i vi ste se tamo vencali :"

• Original and Supporting Documents Original documents (or certified copies) and a photocopy of each document (with the exception of your passport and photographs) are required for you and each family member applying for a visa. As explained in the Interview Preparation webpage, the NVC will forward your application and any other documents you sent to the NVC to the U.S. Embassy or Consulate prior to your interview.

You must bring all your original forms and documents with you."

Timeline
Posted

Da, iz toga se čini da originali trebaju samo za tebe. Ali (uvek ima ali, jelda :D) ima bar par mesta gde neko kaže da je trebao original, e sad, da l to možda zavisi i od konkretne ambasade, ne znam. Najbolje ti je da ili zoveš njih da to utvrdiš ili da imaš za svaki slučaj.

Divorce Decree & Beneficiary Interview

USEM u Vijetnamu npr. traži originale za oboje

Posted

hahah sada pricam sa suprugom sta sve da mi posalje kaze mi on :

you are asking more than nvc"

jer mu kazah da mi posalje i sve pay stubs sto ima od momenta koje nismo slali za nvc .mislim relano im ne treba ali ono nece da se baci :D

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

ZAAA BEOGRAD, za Beograd...firmom Krstic, firmom Krstic...ide nasa aplikacijaaaaaaa, iz NVC-aaaaaa!!!! hahahaha :dancing::dancing::dancing:

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!! Pise da treba da stigne tamo do ponedeljka...samo me podsetite, koliko je otprilike trebalo da vas ambasada kontaktira nakon sto su dobili paket?

Inace meni je danas rodjendan, nisam mogla da dobijem bolji poklon od ovoga! :D:D:D:luv:

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

hvala svima!!! :)))

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...