Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Hahahaha jao bre, što bih voleo da vidim te vaše albume XD

P.S. Moja žena je recimo fascinirana time kako chips pišemo čips i onda ima brat bratu jedno deset slika samo različitih čipseva, mislim... :D

Caption slike "I don't know why, but to me the word "čips" just looks cute. There was a "šop" as well but I didn't get a picture of it."

post-203957-0-58970000-1459355400_thumb.jpg

Edited by rutabaga
Posted

Hahahaha jao bre, što bih voleo da vidim te vaše albume XD

P.S. Moja žena je recimo fascinirana time kako chips pišemo čips i onda ima brat bratu jedno deset slika samo različitih čipseva, mislim... :D

hahahah moj muz se fascinira time sto spagete zovemo Shpageti (nemam latinicnu tastaturu ) i Svajcarsku Svajcarsku

Filed: K-3 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav svima...
Imam jednu nedoumicu u vezi bracne vize..

Moja devojka je Amerikanka i planiramo da se uzmemo sl.godine u Srbiji i nakon toga da apliciramo za K3 vizu...
Ono sto me zanima je sledece:

Ako ona uzme moje prezime,da li mora da menja sva dokumenta(pasos,ID..) na moje prezime ili moze da aplicira sa devojackim prezimenom ??

Timeline
Posted (edited)

Ne mora da menja prezime ako neće, a i ako promeni ne mora u principu da vadi nova dokumenta bar što se tiče pasoša mislim, ne znam kako je u njenoj državi za vozačku i sl.

Ne bih sad da mračim, ali ja ne bih računao na K3 vizu pošto kako čitam nju gotovo nikad ne odobre u poslednje vreme jer tu ima neka fora s tajmingom odobravanja I130 pa se obično uvek ipak završi s CR1 vizom. Mislim, ne košta vas ništa da probate ali računajte da je vrlo verovatno da ćete završiti sa CR1 i ukupnim čekanjem od oko godinu dana za ceo proces (mada tu sve najviše zavisi od toga koji u kojem service centru završite da l će vam I130 biti odobren za 2 meseca ili 5+ meseci).

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

Kažem i ja da je beskorisno, al mislim da nije neko bacanje para pošto se ne plaća filing fee za 129f ako se šalje u ovoj situaciji, ne znam da l ima neki drugi fee doduše. A taj CR1 kako kome, nama je trebalo 13 meseci od slanja I130 do intervjua jer smo proveli pet meseci u Vermontu pa su nas prebacili u Kaliforniju i tu smo bilo još oko dva meseca (dakle oko 7-8 meseci smo bili samo u USCIS delu).

Posted

pa ono forma je 420 $ za mene je sve sto nije sa smislom bacanje para :D i smisla :D

nama je ovako bilo za noa 2- 25 dana ,za case number 27 dana ,dve nedelje da pootljucavaju ceac opcije ,35 dana u nvc-u i 60 dana do intervjua suma sumare 160 dana za ceo proces je bilo potrebno vremena .

ali mi smo bili na stend baju nekoliko meseci jer smo cekali da muz ode za ameriku nadje posao i spremimo finansijsku podlogu .

ali sto se njih tice eto 5 meseci

Timeline
Posted

Koliko sam ja shvatio ti kad ideš na K3 prvi deo je svakako isti -- pošalješ I130 i platiš tih $420, pa onda kad ti stigne NOA1, umesto što ne radiš ništa povodom toga, ti podneseš I129F koji je u ovom slučaju (kad ide uz I130 NOA1) besplatan. (Zaista ne znam da l ide još nešto i ima još koje plaćanje). S tim što ako zbog tajminga ne odobro I129F pre nego što ti stigne NOA2 jednostavno se ne desi ništa posebno već samo nastavljaš sa CR1. U prinicpu, dok to sve ne dođe do NVC-a tebi i nije određeno koja ćeš kategorije vize biti tako da nema uopšte razlike u CR1 procesu ako K3 ne prođe.

Inače, ja sam tefterio naš tajmlajn i evo kako je nama sve išlo, detaljno sa sve cenama :D

Immigration Process
===================

27 FEB 2015: I-130 Filed @USCIS Chicago Lockbox ($420)
03 MAR 2015: I-130 Delivered @USCIS Chicago Lockbox
04 MAR 2015: I-130 Received by USCIS
06 MAR 2015: NOA1 Sent (Case Accepted @ VSC)
21 AUG 2015: Case Transferred (VSC to CSC)
28 OCT 2015: NOA2 Sent (Case Approved @ CSC)
30 NOV 2015: Case Received by NVC
03 DEC 2015: NVC Welcome Letter Received; AOS Fee Invoiced
03 DEC 2015: DS-261 Submitted
03 DEC 2015: AOS Fee ($120) Paid
10 DEC 2015: DS-261 Processed; IV Fee Invoiced
11 DEC 2015: IV Fee ($325) Paid
16 DEC 2015: NVC Packet Submitted
18 DEC 2015: DS-260 Submitted
21 DEC 2015: NVC Packet Delivered
11 JAN 2016: Case received confirmation letter
27 JAN 2016: Case complete at NVC
02 FEB 2016: Interview (P4) letter received
08 FEB 2016: Case arrived @ US Embassy Belgrade
10 MAR 2016: Medical @ International Organization for Migration (21,216 RSD)
24 MAR 2016: Interview @ US Embassy Belgrade: Approved
25 MAR 2016: Visa issued
28 MAR 2016: Passport and documents delivered @ DHL Novi Sad
28 MAR 2016: Green Card Fee ($165) Paid

Posted

vezano za njenu dokumentaciju ona moze bez problema odmah da aplicira sa starim prezimenom ,ali svakako po njihovom zakonu ona mora da promeni dokumentaciju .

ali opet zarad manje sanse za konfuzijom njihovih sluzbenika najpametnije je da sva dokuemnta budu besprekorna odnosno cista ,ako je promenila legitimno prezime legitnim dokumentima se treba i sama predstaviti ,ako ce za to vreme biti u srbiji ,sve to moze da obavi preko ambasade i dobice pasos za najkasnije 4 nedelje -a optimalno za dve sto ej i najverovatnije .

jer svakako vi ako se danas vencate a sutra podnesete zahtev budi siguran da ce vas staviti na cekanje .tako da dajte sebi vremena da sredite dokumenta p ana posao -moja sugestija koaj en znaci da je ispravna-samo ej savet

Timeline
Posted

To sam i ja kontao,da sve sredimo pa onda da apliciramo...Ali to ce nam biti malo zeznuto...
Ona ide od avgusta u Kazahstan da radi(nastavnik engleskog),i ja idem sa njom,pa smo mislili da dodjemo za zimski raspust ovde i obavimo vencanje i odmah pocnemo sa aplikacijom...Ali ne bih ni da radim jedan posao dva puta...Da pocne sa starim prezimenom,pa da mora da prebacuje sve na moje..

Posted

Vidi I dokumenta sa starim prezimenom ce proci zato I salje izvod iz maticne knjihe rodjenih mislim povezace oni to sve nije to problem ali svakako ona posle promena prezimena po zakonu najduze 30 dana da promeni dokumentaciju a gde god bude vam usa tu je ambasada sto ujedno I olaksava vam proces nema cekanja,jedino sto vozacku mislim da ne moze to mora tamo ali putne isprave ambasada.ti ako budes 6 meseci u kazahstanu dok si tamo uzmi iz njihove policije uverrnje iz kaznene ecidencije to imaj u vidu a svakako se cekirajte I u policiji da ste na istoj adresi to vam je dodarni dokaz da s te zajedno ili vec neki drugi dokument koji potvrdjuje da obitavate zajedno na jednom mestu

Timeline
Posted

Vidi I dokumenta sa starim prezimenom ce proci zato I salje izvod iz maticne knjihe rodjenih mislim povezace oni to sve nije to problem ali svakako ona posle promena prezimena po zakonu najduze 30 dana da promeni dokumentaciju a gde god bude vam usa tu je ambasada sto ujedno I olaksava vam proces nema cekanja,jedino sto vozacku mislim da ne moze to mora tamo ali putne isprave ambasada.ti ako budes 6 meseci u kazahstanu dok si tamo uzmi iz njihove policije uverrnje iz kaznene ecidencije to imaj u vidu a svakako se cekirajte I u policiji da ste na istoj adresi to vam je dodarni dokaz da s te zajedno ili vec neki drugi dokument koji potvrdjuje da obitavate zajedno na jednom mestu

Aha...Hvala puno na odgovorima...Sad vec imam malo jasniju sliku.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...