Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

e pa da zavisi od potreba,ja sam sa malim detetom pa je meni zgodnije da budem blizu ambasade da mogu pesaka sa njim da odem ako treba da se opet vracam popodne da se vratim u stan odmorim popijem kafu .stan ej namesten kao ceo apartman sa svim potrebstinama tako da je meni zgodno to najvise ,ne placam kafu u kaficu -popicu je u stanu ,ako zbuckam nam neku klopicu i to isto cu u stanu .ali imaju radnje odmah tu kod raskrsnice na pocetku tog bulevara kada se penjes ka ambasadi .tako da moze da se pazari po normalnim ne fensi smensi cenama.a tu je i bus stanica tako da si do grada ako zelis.ali da ,ako bi da vidis grad i setas se onda bolje negde u centru grada da se usidris .

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Drugovi i drugarice forumaši, meni je danas stigao pasoš i ostala dokumentacija (takođe poznata kao žuta koverta) i bili su fini i stavili u annotation na vizi "IR1 as of 28APR2016" kao što su i obećali. Put putujem 8. maja -- sad još samo da se spakujem! A u međuvremenu iščekujem i dobre vesti od svih vas :)

Edited by rutabaga
Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Drugovi i drugarice forumaši, meni je danas stigao pasoš i ostala dokumentacija (takođe poznata kao žuta koverta) i bili su fini i stavili u annotation na vizi "IR1 as of 28APR2016" kao što su i obećali. Put putujem 8. maja -- sad još samo da se spakujem! A u međuvremenu iščekujem i dobre vesti od svih vas :)

That's what I am talking about!!!!!

Bravo rutabaga!!!

Bravo Bravo Bravo!

E nek je sa srecom

Prelepo i cestitam jos jednom! :)

Timeline
Posted

Drugovi i drugarice forumai, meni je danas stigao paso i ostala dokumentacija (takođe poznata kao žuta koverta) i bili su fini i stavili u annotation na vizi "IR1 as of 28APR2016" kao to su i obećali. Put putujem 8. maja -- sad jo samo da se spakujem! A u međuvremenu ičekujem i dobre vesti od svih vas :)

God Speed and Good Luck!!! Samo cepaj!! Sve Naj!!

Posted

5 dana do intervjua....nokte sam izgrickao do lakata :)

heheheh ajde ajde raduj se da si na kraju puta .meni ej svaki dan kao godina ,nikada kraja .svaki deo mi ono ajde da prodje uscis onda smo na konju kada je prosao uscis kao e samo da prodje nvc onda sve je lako ,kada je prosao nvc onda e samo da prodje ovo cekanje ,kada prodje cekanje onda e samo jos intervju kada prodje intervju onda cu da strepim samo da prodjem poe .tako bezveze covek zivi u strahu bez potrebe.

Timeline
Posted

heheheh ajde ajde raduj se da si na kraju puta .meni ej svaki dan kao godina ,nikada kraja .svaki deo mi ono ajde da prodje uscis onda smo na konju kada je prosao uscis kao e samo da prodje nvc onda sve je lako ,kada je prosao nvc onda e samo da prodje ovo cekanje ,kada prodje cekanje onda e samo jos intervju kada prodje intervju onda cu da strepim samo da prodjem poe .tako bezveze covek zivi u strahu bez potrebe.

Ma upravo, dakle kroz šta smo sve prošli do tog momenta, intervju je najmanji problem :) ne treba čak ni hrpa dokumentacije :rofl: (A kad se prođe sve to i intervju tek onda ni POE nije problem. :))

Posted

pa da al aj ti dokazi to nama :D .pa da i oko dokumentacije komplikujemo eto samo taj primer iz suda,recimo taj dokument treba samo u slucaju da smo imali neke zakonske sankcije a redovno svi mi ga saljemo kao obavezni -koji nije uopste.u mom pismu intervjua stoji 5 stavki a ja cu poneti 50 ,i 260 confirm page i opet cu poneti i taj iz suda koji ne traze i slicno .

e rutabaga koliko su bili tvoji stari originali ?moji su svi iz 2014(vencani rodjeni) ne znam da li da to vadim novo ,sem iz policije to mi je iz oktobar 2015

Timeline
Posted (edited)

Vidi, poneo sam i ja tipa sto dodatnih papira al to je više što nisam hteo da se vrćem nazad u NS pa opet u BG s njima da mi je nešto zapravo zafalilo. Dakle, slobodno ti ponesi koliko god hoćeš stavki, samo izdvoj ono što traže poimence i to predaš kad ti traže dokumentaciju, a sve ostalo držiš u šteku ako zatreba (iako verovatno neće :)). Ovo uverenje iz suda o tome da se ne vodi istraga, šta ja znam i ja sam mislio da ne treba i možda zaista ni ne treba, ali je to jedan od dva originala koja su zadržali (uz uverenje iz policije) dok mi recimo ovo iz vojske (da nisam služio) ne da nisu ni pogledali već nisu ni uzeli (odmah mi je vraćeno).

Što se tiče starosti, mislim da si okej dok god ti je uverenje iz policije u okviru godine, ja sam od tih uslovno rečeno starijih dokumenata imao samo američki izvod iz MKV koji je bio iz 2014. a sve ostalo sam vadio sveže kad su nas prebacili u NVC jer nisam ništa od toga imao tako da su mi svi ostali dokumenti bili ispod šest meseci.

P.S. Zajedničke slike poneti obavezno iako ne piše, kod mene se maltene najviše na njima zadržala, a za onaj J1 što sam paničio je samo preletela i bilo je tipa "Bili ste na J1 vizi? ... Kad i gde? ... OK" :) A ja poneo pola kile dokumentacije da dokažem da sam bio dve godine u Srbiji :D

Edited by rutabaga
Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Ok drugari, jedno pitanjce.

Pre neki dan smo moj dragi i ja prolazili kroz chat log-ove, skype, viber, fb etc. I samo VIber chat-log ima 360 stranica, jbt pa ne mogu sve to da stampam. Sta ste vi radili? Da li da samo odstampam par stranica sa pocetka, sredine i kraja? Ili da odstampam sve pa da im odnesem tamo bibliju, evo vam pa citajte :rofl:

Šalu na stranu, al sto rece Stanko, kako se ovo priblizava tako pocinjem da sizim. Svesna sam da imamo sve sto je neophodno, al opet nije ti sve jedno kad procitas da je tamo neki par odbijen :(

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Timeline
Posted (edited)

Uf, to zaista ne znam za te čet logove, ja na kraju nisam nosio ništa, delimično i zbog toga što bi tek to bilo par stotina strana, ali i zbog toga što sam ja sa svojom ženom već živeo zajedno, imali smo zajedničke leasove, kupili smo zajedno kola, imamo zajedničke račune u banci, ona je na mojoj kreditnoj kartici (američkoj) i na mom računu za mobilni, itd. tako da sam ono, računao da meni čet logovi ništa posebno ne bi dodatno značili pa nisam trošio papir na njih jer sam do tad već odštampao par stabala.

Edited by rutabaga
Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Logicno je to sto govoris rutabaga. Drugacije je za vas koje ste bili ili ste jos uvek u procesu za bracnu vizu. Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju. Iskreno, ja bih najradije volela da sve te logove stavim na flash drive i ponesem (radije nego da unistim jos neko drvo stampajuci sve to)

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Posted

evo poslal sam jel ambasadi da pitam za civilna dokumenta i rekli su mi da u snovi ne moraju da budu novijeg datuma ali da konzul svakako ima pravo da zatrazi iako nigde se to ne navodi .

tako da kanda cu ipak izvaditi nova dokumenta

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...