Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Da, ne treba ti police cert. iz SAD, oni taj deo sami provere i ne, ne možeš nikako da koristiš rezultate tog pregleda mislim najviše zbog toga što ti pregledi za njih važe samo šest meseci (kad sam bio na pregledu bila je i jedna devojka koja je upravo ponavljala pregled jer joj je prethodni bio pre više od šest meseci). Nijedna od dve klinike u BG nema svoj rentgen, ali su obe blizu mesta gde te šalju da snimiš pluća tako da to nije problem.

Što se tiče plaćanja, za medicinski pregled ovi u Skenderbegovoj primaju i dinare i evre, za ove u Smiljanićevoj ne znam. U Ambasadi je par ljudi nešto plaćalo i primaju bar dinare i dolare, a koliko sam primetio primaju i kartice.

Posted

da primaju kartice mi smo nekoliko puta placali karticom kada smo zavrsavali za dete pasos i uzimali izjavu o slobodnom bracnom stanju .

a drugar iz crne gore A (ne pamtim nik ) mislim da mozes ti sam sve to da organizujes da ti ne treba prevoz ,jer i za najmanju destinaciju ce ti uxzeti 5 e (tipa za nesto mozes da prepesacis za 10 min ).ja nekako mislim mozda najbolje da uzmes neki hostel oni su oko 10 e ,stignes prespavas,odradis medicinksi pa na avion .ajde bunaricu ja neke hostele u blizini klinika pa ti postujem ovde link

Filed: Timeline
Posted (edited)

Tako sam mislio, neko je postavio link hotel royal i cijena je 22e za jednu sobu, plus na nekih 800 metara od neke od tih bolnica je bilo, mada ako ima nesto jos blize to bolje. A vjerovatno cu, ako bude to ok sa ambasadom da dodjem dan ranije i da radim medicinski pa sjutradan u ambasadu i isto navece let kuci.

A ovi taksisti iz Pink taksija, da li primaju dinare samo ili moze se placati i eurima ?

P.S juce nam je stigao i noa2 preko mail-a. :) Sad da vidimo sta ce reci NVC poslije dvije nedelje.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

Timeline
Posted (edited)

Čestitam na NOA2 :)

Ja sam bio u Royalu, on ti je bukvalno na 10 min. peske od klinike u Skenderbegovoj (i bukvalno ima jednom da se skrene od hotela do klinike).

Nikad nisam imao potrebe da im plaćam u evrima, ali mi se taksisti ne čine kao ljudi gadljivi na evre :) Mada ti ne bi bilo lose ta razmenis nesto evra u dinare možda ti zatreba, osim za taksi, ako treba da kupi nesto na nekoj trafici i sl. (mada skoro sve prodavnice i kafići/restorani primaju kartice pa možda i možes proći bez razmene s tim sto računaj da bi i za evre kusur gotovo sigurno dobio u dinarima i da retko ko prima metalne evre iz mog iskustva).

Edited by rutabaga
Posted (edited)

Hvala puno :)

Moze li neko da mi da neki websajt da izracunam koliko ce me otprilike taksi kostati do hotela sa aerodroma i od hotela do ambasade kako bi znao koliko eura da zamijenim, a do bolnice cu pjeske posto je tako jedostavan put.

Samo da potvrdim ovo:

1. Da li placam medicinski u dolare ili eure u Skenderbegovoj bolnici ?

2. Da li placam fee za k1 vizu online ili kad mi bude intervju kod njih licno ili se to mora placati u neku posebnu banku(i da li se placa u dolare ili eur ako se placa kod ambasade ? Npr, kod nas u CG mogli smo to placati samo u NLB banku do skoro.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

cestitke za noa 2 ,da metalne evre ti nece uzeti jer nase menajcnice iz nekog razloga nece da menjaju metalne .nisam sigurna koliko ej pametno da koristis karticu jer ne znam koliko ce ti uzimati za transfer novca po transakciji .sigurno oko 2-3 e za transakciju .tako da bolje ponesi ti evre u kesu ,i izvesnu kolicinu koju mislis da ce ti trebati zameni u dinarima .

do ambasade ide bus 42 i 78 .cena karte u busu je 150 din -ima ta opcija i bus plus karte gde se kupuje kartica i onda se ona dopunjuje .ali ne znam to oko bus blus karte to su menjali nesto ,sve u svemu nisu mi ni oni jeftini :/ .sto kaze moj muz :"mi i da smo miioneri ti ces reci :"skupo " tako da ne znam ja sam barem dosta ekonomicna

Timeline
Posted (edited)

Na google maps vidis kolika je otprilike kilometraza pa izracunaj -- start je 170 din. + 65 din. po kilometru i to ti je otprilike to (i na sve to dodas jedno 100-200 din za svaki slucaj).

1. Ja sam platio u din. ali je jedan covek koji je bio tamo u isto vreme platio u evrima. Njih ces svakako morati zvati da zakazes pregled pa ih tada mozes pitati za tacnu cenu i da li mozes platiti u eur.

Edited by rutabaga
Posted (edited)

Hvala. Ja bi radije taksijem, ako je npr i 300 dinara, bolje da platim nego da trazim bus i da se cimam sa time, jer ionako cu vjerovatno biti malo pod stresom , pa da se ne nerviram jos vise i oko toga. Bas mi je cudno sto ne primate metalne eure, malo cudna politika. Ne znam koliko naplacuje moja banka za transakcije, znam samo ako podignem pare kosta 5e, plus neka provizija na iznos cini mi se.

Evo izracunah nesto do aerodroma, po tvojoj procjeni ispada oko nekh 15e maximum sto i nije toliko lose.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

medicinski placas kako hoces .u ambasadi placas isto kako hoces.ali najbolje je da kada budes zvao ambasadu napravis spisak pitanja i vidis sa njima .

mi za cr1 vizu placamo online ne znam kako ide kod vas za k1 .

iskalkulisi nekoliko opcija pa vidi kako ti je najzgodnije i najekonomicnije .

ovaj gazda sto izdaje stan pored ambasade znam da od aerodroma do stana uzima 14e .

a taksi od recimo hotela ako budes bio u skender begovoj do ambasade cenim da taksi bi te kostao oko 800 din -8e

Posted

Ok. Taman cu da vidim sa ambasadom jer sam se bio vec cuo sa njima preko email-a i recimo za intervju sam im bio rekao da zakazemo negdje poslije maja ako sve bude doslo ranije i rekli su nije problem. Nadam se da ce ispostovati to sto se tice medicinskog da sve zavrsim za dva dana.

Hvala vam puno, da nije ovog forum-a ne pitaj.

California

NOA1 - 19/01/2016

Timeline
Posted

Obrni-okreni ako sve obavljas jedno za drugim negde ces da spucas 15-16e na taksi bilo od hotela kod SBegove do ambasade i nazad, bilo od tog stana do klinike i nazad :)

P.S. Sad kad sam isao na intervju bio sam u hotelu blizu ambasade i isao sam taksijem do Trga republike i to me je izaslo oko 700 din. tako da je Vikina procena tu sasvim na mestu s tim sto bi mozda bilo i malo vise od 800 din. od Royala do ambasade.

Posted

Ma samo da se zavrsi, i to sto kazes obrni okreni , ista stvar mozda razlika 5e na kraju.

Steta sto nemaju ovamo K1 (jer se ona smatra neuseljenickom)

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

drugar,moj ti je iskren predlog da kada saznas kako ces organizovati svoje dane da li odjednom obaviti medicinski i intervju ili u dva puta ,da napises mejl coveku koji ima stan kod ambasade i da mu kazes koji su tvoji zahtevi i da cujes koja je njegova ponuda.

jer mozda sa njim mozes da se dogovoris oko svega i da te pokupi na aerodromu i dovede do stana do klinike ,mislim kontam mozda bi tako sve u paketu bi te izaslo jeftinije a stan ti je tu na koji minut od ambasade .

ja licno cenim da je covek skroz ok za saradnju i vidim na sajtu da ima pozitivne kritike .ja sam ga nasla preko airbnb-a-ali da bi izbegli proviziju placanja sajtu za uslugu mi smo nasli nacin da direktno se cujemo i napravimo saradnju :D (kakav sam jesa odnosno pirocanac ,a ?:D )

tako da recimo on je za boravak mene i mog deteta od 27.4 od 13h do 29.4 do 11h trazio 45e .znaci to su dve noci .i bio je skroz korektan i nije recimo naplatio za dete . tako da ne znam ,ne mogu da garantujem ,imas mejl -napisi mu tvoje potrebe i cuj njegovu ponudu i to ej to ,gubis najvise 5 minuta za pisanje mejla u najgorem slucaju ako ti nesto ne odgovara.

a inace kada sam gledala boravak u beogradu ceo mart i april su PUNI ! da ne verujem .ja sam jedva izbunarila ovu ponudu .

Timeline
Posted (edited)

Slažem se. Samo bih dodao da, iako sam bio za intervju u hotelu blizu ambasade, da bih da moram ponovo ipak pre bio negde bliže centru (ne znam gde je tačno taj stan na Dedinju, ali ja sam bio baš tu odmah do ambasade maltene) jer ima mnogo više sadržaja (ako će se već biti tamo par dana) u smislu za prošetati, popiti kafu, pojesti nešto i taj deo priče je čini mi se dosta jeftiniji oko Trga republike na primer nego na Dedinju (opet rekoh tamo kod tog stana možda i ima nečega, ovde je bio tipa jedan restoran i to sa solidnim cenama :D).

Edited by rutabaga

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...