Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

minkili je iz cg i radila je medicinski u beogradu ,mislim da moras u beogradu kako ej naznaceno .u tom slucaju ti je najbolje da organizujes mecicinski dan pred intervju ,sutradan da imas intervju i ostanes jos jedan dan jer ce ti tada dati vizu odmah sutradan jer i iz cg .

Filed: Timeline
Posted

Aha, mislio sam da prvo radimo medicinski pa im saljemo ta dokumenta ili potvrdu postom prvo. Dakle oni zakazu intervju , a onda mi u medjuvremenu radimo medicinski ? A da li mogu da salju pasos postom i koliko to kosta ili se vise isplati da odspavam jos jednu noc.

California

NOA1 - 19/01/2016

NOA2 approved - 22/03/2016

NVC status - READY - 20/04, 2016

Posted

nema na cemu ,ovaj gazda ce prevesti te od aerodroma do njegovog stana u kojem si sam,kao sto vidis stan je prostran i lep i prijatan i pri tom je blizu ambasade .mislim da bit i bilo najpametnije da se ne setas puno nego da ostanes u beogradu nekoliko dana i sve zavrsis tada u ta tri dana .

Violeta, hvala puno. Eto, ako jos neko zna nekoga ko radi prevoz da se dogovorimo unaprijed oko svega bio bih zahvalan ako biste stavili ovdje kontakt informacije, jos bolje ako imaju email.

Posted

Aha, mislio sam da prvo radimo medicinski pa im saljemo ta dokumenta ili potvrdu postom prvo. Dakle oni zakazu intervju , a onda mi u medjuvremenu radimo medicinski ? A da li mogu da salju pasos postom i koliko to kosta ili se vise isplati da odspavam jos jednu noc.

pa iskuustvo sa crnom gorom je da oni ti vec sutra dan printaju vizu -mada ako ces da ti salju dhl-om onda ne placas nista to je vec uracunato u sve te takse koje si platio mislim .

a da ti si k1 da onda bi ti prvo uradio medicinski pa zakazao intervju .hm ...nesto mislim posto si iz cg i oni su svesni da je to malo komplikovano da bi bilo najbolje da pozoves ambasadu i pokusas da vidis sa njima ,mozda ce ti izaci u susret i zakazati intervju bez da imas medicinski ,koji ces vakako uraditi pred intervju .

moja sugestija je da ih nazoves kazes tvoj slucaj das predlog i pitas da li ej to izvodljivo .negde mislim da bi bilo izvodljivo .

Posted (edited)

nema na cemu ,ovaj gazda ce prevesti te od aerodroma do njegovog stana u kojem si sam,kao sto vidis stan je prostran i lep i prijatan i pri tom je blizu ambasade .mislim da bit i bilo najpametnije da se ne setas puno nego da ostanes u beogradu nekoliko dana i sve zavrsis tada u ta tri dana .

On ne vozi npr do ambasade ili ove bolnice gdje se radi medicinski ?

U tom slucaju moze li mi neko dati kontakt osobe koja radi ovo i koja me nece odrati sa cijenama.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted (edited)

pa iskuustvo sa crnom gorom je da oni ti vec sutra dan printaju vizu -mada ako ces da ti salju dhl-om onda ne placas nista to je vec uracunato u sve te takse koje si platio mislim .

a da ti si k1 da onda bi ti prvo uradio medicinski pa zakazao intervju .hm ...nesto mislim posto si iz cg i oni su svesni da je to malo komplikovano da bi bilo najbolje da pozoves ambasadu i pokusas da vidis sa njima ,mozda ce ti izaci u susret i zakazati intervju bez da imas medicinski ,koji ces vakako uraditi pred intervju .

moja sugestija je da ih nazoves kazes tvoj slucaj das predlog i pitas da li ej to izvodljivo .negde mislim da bi bilo izvodljivo .

Radije bih da spavam tamo jednu noc samo, a ne dvije, a pasos neka salju preko dhl-a. Rezultati za medicinski se preuzimaju istog dana ? Steta sto ne mogu iskoristiti ovaj stari medicinski za ambasadu u PG.

Sto se tice medicinskog i intervjua, kontaktiracu ih prvo pa da vidim sta oni kazu.

Sad mi je jedino bitno da nadjem nekog prevoznika dok sam tamo.

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Posted

ja koliko znam ovaj covek ce te prevesti po dogovoru ukoliko boravis u njegovom stanu od aerodroma do po dogovoru kako zelis .ali kazu da je pink taxy ok sa cenama.

On ne vozi npr do aerodroma ili ove bolnice gdje se radi medicinski ?

U tom slucaju moze li mi neko dati kontakt osobe koja radi ovo i koja me nece odrati sa cijenama.

Posted

Ok hvala. Bolje da se malo pripremim unaprijed, iako ima jos dosta do intervjua, tek smo primili noa2.

Ima li neko neki savjet za intervju ? Mislio sam da uzmem potvrdu iz banke u mojoj ustedjeveni, sto drugo ? Ili ce sve ovo pisati u onom paketu koji oni posalju ?

California

NOA1 - 19/01/2016

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

@asls Ukoliko ti je tvoja verenica sponzor i ima dovoljna primanja koja govore da je u stanju da izdrzava oboje, nije ti potreban izvod iz banke (ne moze da skodi i ako ga imas). Ostala dokumenta su ista ona koja si morao da prikupis kad je predavala zahtev za tvoju vizu. U pismu iz amabsade se nalazi spisak svih neophodnih dokumenata (sa prevodima), koji ces ti cekirati i poslati im nazad, nakon cega ce ti biti zakazan intervju.

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Posted

Hvala. Da, ona je sponzor, mada cemo imati jos jedan affidavit of support, za svaki slucaj ako budu trazili jer su njena primanja malo preko granice za dvoje ukljucujuci 125% na taj iznos.

Moze li neko da mi samo odgovori na ova pitanja.

1. Da li se medicinski zavrsava u isti dan i da li sve zavrsavam u tu jednu bolnicu ? Citam ovdje da je neko morao da ide do nekog instituta da bi snimao grudi posebno.

2. Koliko obicno traje intervju ? Minkili je sve u ambasadu trajalo od 8 do 5, sto mi je malo cudno. Mozda u srbiji imaju vise aplikanta, tj sigurno.

3. Gdje se placa aplikacija za ds160 (ne znam je li pravi naziv) kod nas u PG sad se placa u ambasadu, kako je u BG ?

I da naravno, da li placam sve u dolare ili eur ?

California

NOA1 - 19/01/2016

Timeline
Posted

Vidis i meni nije jsano to za placanje takse za vizu ($265).

Sto se tice pregleda, ja sam to obavila u ordinaciji u Smiljanicevoj. I da, nakon vadjenja krvi te posalju u krug klinickog centra da slikas pluca. Nije tesko da se nadje i tamo odes peske (nekoh 10-15 min laganog hoda). U ordinaciji ce ti dati plan ulica tako da ne mozes da zalutas, lako je da se nadje. Kad to obavis imaces jedno 3-4 sata praznog prostora do zakazanog termina ponovo u Smiljanicevoj. Sve zavrsis u tom istom danu, primis vakcine koje ti nedostaju. Neophodno je da imas dokaze o primljenim vakcinama Tetanus, MMR i Grip vakcina (grip vakcina je sezonska, a za prve dve ukoiliko ih nisi primio u poslednjih 10 godina moraces sad da ih primis i to se dodatno placa). Kad budes zvao ordinaciju da zakazes termin za pregled videces s njima koiiko ce to dodatno da kosta. Ja sam primila MMR i Grip sto me je kostalo dodatnih 4500 dinara.

CITIZENSHIP TIMELINE

07/30/2020 Oath Ceremony

Posted (edited)

Grip vakcine cini mi se da nikad nisam primao barem ne otkad sam zavrsio srednju.

Ja sam vec imao sve injekcije za J1 visa u onaj zuti karton i nije mi trebala grip vakcina tada, pa znaci treba za k1 grip vakcina ?

Taksa za vizu je 265$, a ja mislio 150$ kao ova turisticka, skroz zaboravio....ispade me sve ovo ovdje skoro 600-700e. Boga mi posteno, jos karta isto toliko ako ne i vise, plus i tamo kad se podje, jedno 1000$ za aos, mozda sam trebao da radim ovu imigrantsku pa bi nas jeftinije ispalo pff.

Ima da me oderu ovdje i prije nego sto podjem tamo...

Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Timeline
Posted

Tako ti to ide. K1 viza se brze zavrsava ali je ceo proces skuplji. Proces za bracnu vizu je jeftiniji ali duze traje. Sve u svemu treba to gomila para i za jedno i za drugo.

CITIZENSHIP TIMELINE

07/30/2020 Oath Ceremony

Posted (edited)

Negdje sam procitao da nam treba potvrda iz pbolicije ako smo bili u nekoj drugoj zemlji preko 6 mjeseci. Ja sam bio u USA, ali mislim da mi ne treba to za k1 jer oni ako hoce mogu to pogledati? \

Never mind, evo su promijenili

Country of previous residence At least 16 years of age At least 1 year Edited by asls

California

NOA1 - 19/01/2016

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...