Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline
Posted

Evo ljudi zvao sam danas da mi razjasne oko onog formulara G-325A, međutim kažu da se ne bave oni tim, nego me upućuju na advokata da mi pomogne i te gluposti. Tako da ću ja da navedem sve živo što sam radio, kontam bolje da ima više nego manje. Sa obzirom da ću najverovarnije sutra, prekosutra to poslati, evo još samo nešto da vas upitam.

Prvo, ja sam bio na Aljasci do septembra meseca pa sam posle putovao još mesec i po dana (odsedao u hostelima, airbnb, itd) i krajem oktobra se vratio u Srbiju. E sad, šta ja da stavim gde sam živeo u tom periodu, pošto su ta putovanja faktički bila odmor? Jel da ostavim Aljasku? Malo me buni jer sam u onoj dopuni na pitanje 34. u formularu I-129F rekao da sam devojku upoznao baš na tom putovanju pa da mi ne prave problem oko toga? Kao kako si bio na Aljasci i u Njujorku u isto vreme.

Drugo, dobro ovo je već glupost ali čisto vodim računa o svakoj sitnici :) Na pitanje Street number and name, jel ste stavljali ono normalno kao kod nas npr. Kneza Miloša 123, ili mora kao što sam video na nekim examplovima na netu prvo broj pa ime ulice tj. u ovom slučaju 123 Kneza Miloša? Milsim jel obraćaju uopšte oni pažnju na te sitnice? :) HVALA!

Posted

rekoh ti da ti nece reci ,uglavnom vise ni kada dokumenta stignu do samog intervjua nece vise da daju informacije ,a realno i ne znaju jer ceo proces oni ne rade i en bave se time .ja imam utisak da jedino konzul ima siru sliku o celom procesu .

svakako moras da vodis racuna o svakoj sitnici .

sto se tice onih kolona gde stoje zanimanja to stavi kako jeste u poslednjih 5 godina da ne preskaces .a odmor nije zanimanje tako da ja mislim da u tim kolonama gde su ti zanimanja da to en treba da stavljas nista .ako si od nekog vremena pa do sada ne zaposlen -stavi student ili sta li si vec ili nezaposlen .

savet plus -cesto komplikujemo sami nego sto jeste ,procitaj pitanje i tako ga ispuni ,dakle ako je pitanje :"koja su vasa zanimanaj u poslednjih pet gosina " stavi zanimanaj .ako je pitanje gde ste ziveli u poslednjih pet godina stavi gde si ziveo -neces stavljati putovanja .dakle ako nisi negde duze boravavio duze od 6 meseci to se podrazumeva kao turisticki put a ne obitavanje.

prosto procitaj pitanja i odgovori :D

pricam iz iskustva i ja sam komplikovaal bezveze ,sada kada se sve zavrsilo vidim da ej sve vrlo prosto i nema tu puno filosofije .pitaju odgovoris i cao c

Evo ljudi zvao sam danas da mi razjasne oko onog formulara G-325A, međutim kažu da se ne bave oni tim, nego me upućuju na advokata da mi pomogne i te gluposti. Tako da ću ja da navedem sve živo što sam radio, kontam bolje da ima više nego manje. Sa obzirom da ću najverovarnije sutra, prekosutra to poslati, evo još samo nešto da vas upitam.

Prvo, ja sam bio na Aljasci do septembra meseca pa sam posle putovao još mesec i po dana (odsedao u hostelima, airbnb, itd) i krajem oktobra se vratio u Srbiju. E sad, šta ja da stavim gde sam živeo u tom periodu, pošto su ta putovanja faktički bila odmor? Jel da ostavim Aljasku? Malo me buni jer sam u onoj dopuni na pitanje 34. u formularu I-129F rekao da sam devojku upoznao baš na tom putovanju pa da mi ne prave problem oko toga? Kao kako si bio na Aljasci i u Njujorku u isto vreme.

Drugo, dobro ovo je već glupost ali čisto vodim računa o svakoj sitnici :) Na pitanje Street number and name, jel ste stavljali ono normalno kao kod nas npr. Kneza Miloša 123, ili mora kao što sam video na nekim examplovima na netu prvo broj pa ime ulice tj. u ovom slučaju 123 Kneza Miloša? Milsim jel obraćaju uopšte oni pažnju na te sitnice? :) HVALA!

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Što se mene tiče (ticalo): njihove adrese u njihovom formatu (123 Random Street), naše adrese u našem formatu (Nekoga Tamo 123).

P.S. Intervju mi je prekosutra i sedim sad i pitam se šta ću zaboraviti da ponesem lol

P.S. 2: Već sam bio potpuno zaboravio na rezultate pregleda na primer iako sam već sve bio spremio u fasciklu za poneti XD

Edited by rutabaga
Posted

Srecnooooo I javljaj kako stojimo sa senfom na koti 44 .

Napravi cek listu uz kafu I precesljaj dokumentaciju .

Ja napisem ujutru :"ne zaboraviti poneti dokumenta telefon nivcanik pasos lk glavu "a pre toga popiti kafu :D joj divnoca da je I tome blizu kraj .

Ja imam jos metar dana I svaki dan mi je kao godina

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Croatia
Timeline
Posted

hvala Violeta

sretno rutabaga.... :D

pripremi si sve unaprijed i stavi pored ulaznih vrata a na ulazna vrata post it - ponesi xy

@IvanPA navedi onako kako je....radio si xy

ne sjecam se sad u kojem formularu, mislim ds 260 ce pitati kada si bio u Americi i u kojem periodu (kad si sletio, i kad si otisao) pa ces moci tamo napisati od kada do kada si zapravo bio

USCIS

01/23/2015 I-130 Sent

01/26/2015 NOA1

05/28/2015 NOA2

NVC

06/10/2015 NVC Received
06/25/2015 Received DS-261 / AOS Bill
07/06/2015 Submitted DS-261
07/08/2015 Paid AOS Bill
07/26/2015 Submitted IV Bill
07/27/2015 Paid IV Bill
09/15/2015 Send AOS/IV Package
10/21/2015 NVC CC
12/01/2015 Interview - Approved (12/03/2015 Visa in hand)
03/11/2016 POE Chicago
Posted

Jeeeej ceatitam I srecno!!! E znam da si nesto spomenuo da bi putovao kada ne ostvari godisnjica zbog promene statusa na ir 1,ali uz put citala sam neke slucajeve u svakom slucaju imaj u vidu da ti brinea o tome te kod sebe imaj izvod iz maticne knjige vencanih I spomeni to na ulazu u poe jer po iskustvima oni to cesto ne obrate paznju ali ako im spomenes onda oni sta e napomenu za uscis I to bude ok .e I pricaj detalje koliko dugo si bio koliko cekao sta radio sta te pitali I sve ostalo :)

Jeeeej ceatitam I srecno!!! E znam da si nesto spomenuo da bi putovao kada ne ostvari godisnjica zbog promene statusa na ir 1,ali uz put citala sam neke slucajeve u svakom slucaju imaj u vidu da ti brinea o tome te kod sebe imaj izvod iz maticne knjige vencanih I spomeni to na ulazu u poe jer po iskustvima oni to cesto ne obrate paznju ali ako im spomenes onda oni sta e napomenu za uscis I to bude ok .e I pricaj detalje koliko dugo si bio koliko cekao sta radio sta te pitali I sve ostalo :)

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Hvala :)

Da, pomenuo mi je to i čovek koji je skupljao dokumenta dakle mogao sam u principu da mi pomere intervju/viziranje za posle godišnjice da odmah dobijem IR1 ili da to obavimo sada pa da dobijem CR1 ali da, pošto ću putovati posle godišnjice, obavezno napomenem ovima na granici da me procesuiraju kao IR1 da ne bih dobio taj conditional green card.

Elem, bilo je opušteno i ceo proces se danas, kao i proces uopšte, uglavnom sastojao od čekanja :D Došao sam tamo oko 8:45 -- nisam siguran kako je za vereničke ali za ove bračne i ostale porodične, kad dođu da prozivaju sa spiska obavezno se javite da ste za useljeničku vizu pošto vas inače neće prozvati jer gledaju taj NIV spisak a mi smo na posebnom spisku i imamo prednost (odmah su me poslali na početak reda). Kad se uđe, prvo je neka prostorija gde je procedura kao na aerodromu -- metal detektor, rentgen za stvari, the usual; ako imate nešto od elektronike (telefon, usb...) to ostaje kod njih dok ne završite. Potom sam došao i dobio broj, bilo nas je troje tada za useljeničke vize.

Pet pet puta, sa razmicama, sam išao na šalter kad mi je izašao broj: prvo sam predao pasoš, drugi put sam predao dokumenta -- uzeli su mi izvode iz MKR i MKV, uverenja iz policije i suda, ženin W2 za 2015. koji sam poneo jer još nismo podneli poresku prijavu i kovertu s rezultatima pregleda (uzeli bi mi i one slike pasoškog formata al smo ih mi već bili poslali u NVC pa su im ih oni prosledili, a ja sam poneo -- za svaki slučaj -- druge dve slike iz istog seta, ako imate novije slike uzeće vam te novije; uverenje iz vojske mi nisu uzimali, s tim što ja nisam služio vojsku jer su već bili ukinuli služenje vojnog roka dok sam ja završio sa školovanjem).

Treći put sam otišao da dam otiske i četvrti put sam pričao sa konzulkom, a ona me je pitala o prethodnim putovanjima u Ameriku, kako sam upoznao suprugu, gde ona trenutno radi, da li sam živeo negde van Srbije i tražila je da joj pokažem zajedničke slike ako ih imam pa je onda pregledala slike i pitala me za par slika gde je slikano, koji je bio povod i sl. Onda je pogledala još malo po papirima i rekla mi da mi je odobrena viza i poželela srećan put i život u Americi :) Onda sam sačekao još malo i otišao poslednji put na šalter gde su me pitali da li hoću da dođem u Ambasadu po pasoš kad bude viziran ili da mi ga pošalju u neku od DHL-ovih kancelarija, ja sam odabrao ovo drugo pa sam dobio papir sa uputstvom kako da odaberem u koju kancelariju da mi dođe pasoš i to je bilo to (i vratili su mi originale izvoda iz MKR i MKV, originale uverenja iz policije i suda su zadržali).

Sve ukupno sam dakle bio tamo od oko 8:45 do oko 11:30 i sledeće nedelje bi trebao da mi stigne pasoš u DHL-ovu kancelariju koju sam odabrao preko interneta.

Edited by rutabaga

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...