Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Timeline
Posted

Hvala ljudi puno :) Doduse i dalje mi nije najjasnije za G-325A posto je malo specificna situacija, ali videcu da ih nazovem sutra pa da proverim. Tek sam usao u ovo pa hocu da sve bude savrseno da mi ne bi slali taj RFE, tako da gledam svaku sitnicu, mislim da me razumete :)

A jel imate mozda preporuku kako da joj saljem papire tamo? Preko poste, DHL ili nesto trece? I jos nesto, znam da je jos rano, ali nadam se da cemo i to docekati, kad bude bilo vreme za intervju, jel mora i ona da dolazi ovde u Beograd da idemo zajedno ili samo mene intervjuisu?

Toliko od mene za veceras, obecavam! :)

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Ja sam slao sve poštom -- preporučeno, avionom. Nije skupo, a stigne tamo za 2-3 nedelje. DHL je cenim znatno brži, ali i znatno skuplji, sve zavisi od toga koliko je hitno. Za intervju mislim da nije neophodno da i ona bude tu ali da možete i zajedno da idete.

@Violeta: Hvala :)

Edited by rutabaga
Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Cao ljudiiiiii!!! Ja ne znam kako do sad nisam pronasla ovaj topic za Srbiju, ali bolje ikad nego nikad :)

Radi se o K1 vizi...

Zanima me koliko ste vi otprilike cekali da dobijete notifikacije iz NVC-a i ambasade posle NOA2?

Nama je stigla NOA2 notifikacija 14., a zvanicno pismo u posti sinoc...

I jos jedna stvar--jel ambasada zakazuje datum razgovora ili vi njih zovete i zakazete?

Moj verenik je sad van Srbije pa pokusavamo da izracunamo kad ce otprilike morati da ide u BG za pregled, intervju, itd.

Hvala puno na pomoci!! :luv:

Zdravo anicap :)

Izvini sto tek sad odgovaram, znam kako je meni bilo kad imam neko pitanje, ne mozes da docekas odgovor :D

Meni je stiglo pismo iz ambasade sa spiskom potrebnih dokumenata za nekih 2 nedelje ili 20 dana. Kad rpikupis sva potreban dokumenta, cekiras tu listu, upises svoje podatke na dnu spiska, dodas "Confirmation page" da si popunila online zahtev za vizu i to posaljes nazad u ambasadu. Nakon toga oni tebi jave kada ti je zakazan intervju. Danas kad sam bila na zdravstvenom pregledu, devojka koja je u istom procesu za K1 vizu mi rece da od momenta kad im vratis kovertu da si prikupio sva dokumenta, najdalje u roku od 3 nedelje bi trebalo da imas zakazan intervju.

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Timeline
Posted

Evo i ja danas zavrsih taj zdravstveni pregled, iskreno prosla sam identicno kao Stanko. U Smiljanicevoj su veoma ljubazni, u principu u celoj prici najteze ti pada gde da ubijes vreme, zato moja preporuka je da se naoruzate strpljenjem, ponesete nelu knjigu ili ako imate prijatelja koji hoce da provede dan sa vama, jos bolje. Mozda sam mogla i da se vratim kuci, al iskreno ujutru sam nasla parking mesto na Slaviji, te mi se nije mrdao auto odande ;)
Sve u svemu ceo postupak traje od ujutru u 9 do 3 po podne.

CITIZENSHIP TIMELINE

07/30/2020 Oath Ceremony

Timeline
Posted

Hvala ljudi puno :) Doduse i dalje mi nije najjasnije za G-325A posto je malo specificna situacija, ali videcu da ih nazovem sutra pa da proverim. Tek sam usao u ovo pa hocu da sve bude savrseno da mi ne bi slali taj RFE, tako da gledam svaku sitnicu, mislim da me razumete :)

A jel imate mozda preporuku kako da joj saljem papire tamo? Preko poste, DHL ili nesto trece? I jos nesto, znam da je jos rano, ali nadam se da cemo i to docekati, kad bude bilo vreme za intervju, jel mora i ona da dolazi ovde u Beograd da idemo zajedno ili samo mene intervjuisu?

Zdravo Ivane,

Ja sam sva dokumenta slala nasom postom, avionom, trebalo je negde oko 2 nedelje da dokumenta stignu. Tvoja devojka ne mora da dolazi na intervju, nisam cak sigurna da i ako bi dosla da bi mogla da bude pristuna.

Sto se tice popunjavanja podataka, ja sam moje podatke popunila na cirilici, tamo gde su trazili i sve je proslo u redu. Tako da uradi tako i nece biti problema. Mi koristimo ovde i latinicu ali koliko znam zvanicno pismo je cirilica. Kao sto ti nasi drugari ovde rekose, napisi sve kako jeste, sto manje zongliranja sa podacima, bolje po tebe. Ako sam slucajno preskocila neko tvoje pitanje, slobodno pitaj. Svi smo miu istoj ili slicnoj situaciji, ova neizvesnost i cekanje UBI!

CITIZENSHIP TIMELINE

07/30/2020 Oath Ceremony

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Nema problema :)

Hvala puno na svim informacijama!

Samo jedno da razjasnim--kada im vratis kovertu, da li oni nakon 3 nedelje zakazu intervju ili je za 3 nedelje datum intervjua?

Zdravo anicap :)
Izvini sto tek sad odgovaram, znam kako je meni bilo kad imam neko pitanje, ne mozes da docekas odgovor :D
Meni je stiglo pismo iz ambasade sa spiskom potrebnih dokumenata za nekih 2 nedelje ili 20 dana. Kad rpikupis sva potreban dokumenta, cekiras tu listu, upises svoje podatke na dnu spiska, dodas "Confirmation page" da si popunila online zahtev za vizu i to posaljes nazad u ambasadu. Nakon toga oni tebi jave kada ti je zakazan intervju. Danas kad sam bila na zdravstvenom pregledu, devojka koja je u istom procesu za K1 vizu mi rece da od momenta kad im vratis kovertu da si prikupio sva dokumenta, najdalje u roku od 3 nedelje bi trebalo da imas zakazan intervju.

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Timeline
Posted

Nema problema :)

Hvala puno na svim informacijama!

Samo jedno da razjasnim--kada im vratis kovertu, da li oni nakon 3 nedelje zakazu intervju ili je za 3 nedelje datum intervjua?

Najdalje za 3 nedelje je datum intervjua. Tako da recimo, ja cu sutra da posaljem koverat nazad u ambasadu i trebalo bi da u roku od nedelju dana mi stigne obavestenje da mi je najdalje za 2 nedelje zakazan intervju, znaci sve zajedno 3 nedelje. Ali ovo je samo rekla-kazala od cure koja je u istom procesu kao i mi, odakle njoj ova informacija ne znam, al' ajde da se nadamo da je tako :)

CITIZENSHIP TIMELINE

07/30/2020 Oath Ceremony

Timeline
Posted

Ahaaa e pa super :)

Sad mi pade na pamet jos jedno pitanje....jel on mora imati zavrsen medicinski pregled pre nego sto sve posalje nazad ambasadi?

Malo je komplikovanije kad on nije trenutno u Srbiji pa zato pitam, kako vremenski sve da isplaniramo... :sleepy:

Najdalje za 3 nedelje je datum intervjua. Tako da recimo, ja cu sutra da posaljem koverat nazad u ambasadu i trebalo bi da u roku od nedelju dana mi stigne obavestenje da mi je najdalje za 2 nedelje zakazan intervju, znaci sve zajedno 3 nedelje. Ali ovo je samo rekla-kazala od cure koja je u istom procesu kao i mi, odakle njoj ova informacija ne znam, al' ajde da se nadamo da je tako :)

Posted

sumnjam da ce ti reci kako da popunis 325 ,mozda budu dobre volje i kazu ti samo vezano za police certificate da li ti ti treba da ti potvrde -

tek kada budes sasvim siguran oko formulara salji .a ja sam slala obicnom postom preporuceno cc treba nekih 10 dana da stigne .takodje nije skupo ,mi smo slali prvi paket koji je bio tezak 800 gr i sa preporucenom posaljikom je kostao 800 dinara dok dhl mislim da uzima oko 50 e .

a ti slobodno pitaj sta godd te interesuje -valjda je svrha ovog foruma to .

a nju kao us gradjanina ambasada mora pustiti unutra ,ali s obzirom da je k1 viza -to je klimavo da li ce ili ne,mada mislim da nasa ambasada en pravi problem -dok po pravilniku zvanicnom ne dozvoljavaju nikome ko nije u direktnom procesu za imigraciju .

Posted

Ahaaa e pa super :)

Sad mi pade na pamet jos jedno pitanje....jel on mora imati zavrsen medicinski pregled pre nego sto sve posalje nazad ambasadi?

Malo je komplikovanije kad on nije trenutno u Srbiji pa zato pitam, kako vremenski sve da isplaniramo... :sleepy:

anice da ,pre nego sto posaljes ambasadi listu koja dokuemnta imate svakako mora da ima i medicinski zavrsen ,teoretski ti mozes da stavis da ima a da ga uradi nedelju dana kasnije -ali to bi bilo laganje njih tako da ne preporucujem .

prikupite sve -cekirajte pa saljite u ambasadu

takodje ako je boravio negde duze van srbije od 6 meseci imajte u vidu za tu potvrdu iz policije iz te zemlje (osim ako nije USA)

Timeline
Posted

Da da, to za potvrdu znam.

Nego, moj drug je prosle godine ovo sve radio i on nije morao nista da salje ambasadi...kaze da je samo popunio confirmation page na netu i to odstampao, i onda poneo to sa svim ostalim dokumentima sa sobom na intervju i to je to.

E sad, on je to radio u BiH pa da li je zbog toga razlika, ne znam...ali ja sam kontala da bi bila ista procedura u Srbiji. :huh2:

anice da ,pre nego sto posaljes ambasadi listu koja dokuemnta imate svakako mora da ima i medicinski zavrsen ,teoretski ti mozes da stavis da ima a da ga uradi nedelju dana kasnije -ali to bi bilo laganje njih tako da ne preporucujem .

prikupite sve -cekirajte pa saljite u ambasadu

takodje ako je boravio negde duze van srbije od 6 meseci imajte u vidu za tu potvrdu iz policije iz te zemlje (osim ako nije USA)

Posted

p.s.anice vi niste uslovljeni da zuritite da obavite intervju odmah cim dobijete pismo od ambasade -u susutini vi ste ti koji ce odrediti kada vam odgovara da imate intervju plus nedelju do dve koji ce oni dodati do datuma.

imaj samo u vidu ali to nisam sasvim sigurna ali mislim da 129 ima rok trajanja -trebalo bi na noa 2 da vam pise datum isteka petice -ali to mi je nesto ostalo krzo maglu citajucu tudje postove -ali nisam sasvim sigurna.ali svakako vi kada dobijete pismo od ambasade mislim da mozes onda njih da zoves i pitas sve sta ti nije jasno -u tom slucaju ce reci -jer od datuma intervjua oni su na toj poslovnoj relaciji sa vama i onda hoce da kazu i pomognu .

Timeline
Posted

Aha, super, hvala!

p.s.anice vi niste uslovljeni da zuritite da obavite intervju odmah cim dobijete pismo od ambasade -u susutini vi ste ti koji ce odrediti kada vam odgovara da imate intervju plus nedelju do dve koji ce oni dodati do datuma.

imaj samo u vidu ali to nisam sasvim sigurna ali mislim da 129 ima rok trajanja -trebalo bi na noa 2 da vam pise datum isteka petice -ali to mi je nesto ostalo krzo maglu citajucu tudje postove -ali nisam sasvim sigurna.ali svakako vi kada dobijete pismo od ambasade mislim da mozes onda njih da zoves i pitas sve sta ti nije jasno -u tom slucaju ce reci -jer od datuma intervjua oni su na toj poslovnoj relaciji sa vama i onda hoce da kazu i pomognu .

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...