Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

aha da to da ,razumela sam te da po svaku cenu imala ili nemala karton vakcinacije da moras da primis vakcinu .

imam pitanje za ove koji su prosli intervju ,

rendgen pluca je na cd disku ? zar po pravilima ambasade zarad nek esigurnosti ni jedan digitalni mediji ne moze da se unese u konzulat ,kako je onda taj problem resen ?

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Da, s tim što CD treba poneti u Ameriku. Evo šta kaže CDC:

http://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/exams/ti/panel/updates/digital-radiography-requirements.html

For panel physicians:

• Each applicant who has had a chest radiograph overseas, even an applicant with no TB classification, must bring the image into the United States on a CD-R.
  • The CD-R envelope should not be stapled to the applicant’s DS Forms or other paperwork.
  • The CD-R envelope or jewel case should be given to the applicant, with instructions to bring it into the United States and keep it secure for any follow-up medical evaluation. Instruct the applicant that the CD-R should not be given to Customs and Border Protection (CBP) at the U.S. port of entry.
Edited by rutabaga
Posted

samo uzmu izvjestaj za snimanje pluca. cd ide sa vama u Ameriku. niti mE je ko pitao, niti su mi sto trazili ZA CD. samo sam dobila od klinike dje sam radila ljekarski papir koji nosim u Ameriku, da sam komplet vakcinisana. i to sam zajedno sa zutom kovertom predala na ulazak u USA.

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav drustvo! Uradjen lekarski prekjuce u Smiljanicevoj 22. Troje odraslih - cerka se racuna kao odrasla sa 15 godina (3x150 usd) i 1 dete (100 usd) = 550 usd - 62050 dinara + 2 MMR vakcine za mene i suprugu 6000 dinara = Total: 68050dinara. Kola smo parkirali na parkingu Slavija, ima mesta ujutru koliko hoces. Od 08.10h do 15.10h uzeli nam 580 dinara, sto je ok cena za 7 sati ne misljenja o kolima. Zakazani smo bili za 09.15h. Izvadili krv meni, suprugi i cerki, malom (9 godina) - ne. Pokupise pasose i slike (4 za svakog) i imuno kartone za decu (primljene vakcine), a meni i suprugi zdravstvene knjizice gde su na poledjini upisane primljene vakcine tetanusa i gripa, naravno sa pecatom i potpisom doktora iz doma zdravlja, a moze i potrvde na papiru iz DZ da ste primili te ite vakcine, priznaju sve.

Oko 09.50 izadjosmo sa fasciklama koje nam dadose i uputise nas u Klinika Novu u Resavskoj i rekose dodjite sa rengen rezultatima i CD-ovima u 13.45 ponovo u Smiljanicevu 22. Klinika Nova se nalazi na kraju Resavske, bukvalno udjete u Klinicki centar, objekat je preko puta "Laze". Dodjosmo peske za 15-20 minuta. Usli na sprat, odradili rengen za 15-20 minuta sa cekanjem. Rekli - dodjite oko 13.00 po rezultat i CD. Ok, ponovo peske do Slavije - gde smo bili oko 10.45. Sta da radimo do 13.00? Ajmo na klopu. Restoran Mala Slavija u Mekenzijevoj. Ubismo se od klope i ubismo vreme do 12.40. Pozvali Taxi. Od Mekenzijeve do Klinika Nove - za nas 4-ro - 280 dinara. Malo pre 13.00 pokupili smo rezultate (sve OK) i diskove i nazad u taxi do Smiljaniceve. Isto 270-280 dinara. Dosli oko 13.05 u Smiljanicevu, gde da ubijemo 40 minuta? Lep kafic na uglu Mekenzijeve i Smiljaniceve. 2 nesa, 1 nesquick i cedjena pomorandza 770 dinara. Dosli u ordinaciju u 13.40. Malo sacekali doktorku. Primili - ja i supruga MMR. Rutinski pregled - da li ste imali operacije, teske bolesti, visina i tezina, etc..Dobili 4 koverte za intervju koje se ne otvaraju i diskove i papire na engleskom o primljenim vakcinama koje predajemo na aerodromu (zajedno sa CD-ovima) na koji sletimo u USA. Obavezno iskopirajte te papire u nekoliko primeraka (trebace za zaposlenje, deci za skolu, itd.). Medecinski za sve 4-ro uspesan. Izasli u 15.00 iz ordinacije. U 15.10 sa parkinga. Total - 7 sati. Nadam se da ce pomoci ove informacije. Javljam o iskustvu posle intervjua. Pozz..

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Opsiran izvestaj, hvala Stanko, ovo ce zaista pomoci mnogima!

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Cao ljudiiiiii!!! Ja ne znam kako do sad nisam pronasla ovaj topic za Srbiju, ali bolje ikad nego nikad :)

Radi se o K1 vizi...
Zanima me koliko ste vi otprilike cekali da dobijete notifikacije iz NVC-a i ambasade posle NOA2?

Nama je stigla NOA2 notifikacija 14., a zvanicno pismo u posti sinoc...

I jos jedna stvar--jel ambasada zakazuje datum razgovora ili vi njih zovete i zakazete?

Moj verenik je sad van Srbije pa pokusavamo da izracunamo kad ce otprilike morati da ide u BG za pregled, intervju, itd.

Hvala puno na pomoci!! :luv:

Edited by anicap

NOA1 Recieved Date: 1/25/16

NOA2 Notification (via app): 3/14/16

NOA2 Hard Copy: 3/17/16
NVC Received: 4/6/16
NVC Case # & Invoice #: 4/7/16
Left NVC: 4/7/16
Consulate Received: 4/11/16
Packet 3 Received: 5/4/16
DS-160 Completed: 5/10/16
Medical: 6/6/16
Packet 4 Received: 6/20/16
Interview: 7/14/16 - APPROVED

Posted

dobrodosla anice ,

sacekaj dad zulijana vidi post pa ce ti odgovoriti ,jer ste isti tip vize ,ali u svakom slucaju ambasada ce vam se javiti ,a vi tek kada prikupite potrebnu dokumentaciju onda se cujete sa ambasadom ponovo pa dogovare intervju koliko shvatih od predhodnih sa k1 vizom :)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...