Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Hvala Minkili!!!

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Posted

minkili jesi ti k1 viza ili cr1 ?

koliko se secam jednog forumasa sa k1 on je to pismo koje je dobio od ambasade cekirao sta sve od dokumenata ima,poslao ambasdi nazad da ima potrebnu dokumentaciju i onda je ambasda mu zakazala termin .

s tim sto moj ti je savet da ako ti nije jasno sta da radis u ovom koraku zovi ambasadu -reci ce ti .

a ako ocekujes pismo od ambasade odprilike porceni kada cenis da bi trebala dobiti ali nemoj cekati vise od 2 nedelje ,jer takodje isti taj forumas je bio strpljiv pa se ispostavilo da je posta zagubila njegovo pismo i da su se u ambasadi pitali gde je on .

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Neće Džuli imati veze s NVC-jem, ona će taj deo direktno s USCIS-om kad se venča (NVC prikuplja dokumenta za ambasade, ona kad završi s K1 i ode u Ameriku neće više imati posla s ambasadom). Džuli, pogledaj K1 guide ovde na sajtu i uostalom pročitaj opet pažljivo pismo šta ti kaže (i na kraju krajeva pozovi ambasadu ako nešto nije jasno), ali mislim da ti prvo treba da skupiš dokumenta (možda čak i odradiš lekarski) pa ti tek onda zakazuju intervju.

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Hvala ljudi, pogledacu K1 guide a i zvacu ambasadu u ponedeljak pa cemo da vidimo :)

CITIZENSHIP TIMELINE

Field office: San Antonio, TX

01/14/2020: Submitted N400 (3 years rule)

02/04/2020: Biometrics

04/23/2020: Interview

Interview de-scheduled (notice received on April 2.)

07/30/2020: Interview Re-scheduled

07/30/2020 Naturalization Application Approved

07/30/2020 Oath Ceremony

I am done! God bless Texas!

Posted

Inace juce sam dobila SSN :)

Kad sam usla u USA na aerodrom predala sam zutu kovertu - ispitivali su me tamo, slikali, dala otiske prstiju - i pita me sluzbenik : Izvinite gospodjo, negdje zurite ?

Ja kazem: " da zurim, nisam vidjela muza godinu i po dana, ne mogu vise pustite me sa svim papirima i procedurama, samo se nasmijao, vratio mi pasos, i ono srecno ?

Kaze mi muz posle, ti nisi normalna ???

Posted

Pojma nemam kako ide za green card, uglavnom platili smo 165 $ kad sam dosla ovdje online, totalno sam bila zaboravila na to. Onda smo posli prije 8 dana u Social Security Administration - predali to, i juce je stiglo.

Zutu kovertu dobijete zajedno sa vizom, ali ne smijete da je dirate.

Na aerodrom u Pariz sam je pokazala, samo su je vidjeli, niko je nije dirao.

Pitali su me odakle dolazim, kod koga, 50 puta me pitao za adresu, i to gdje zurim :)

Timeline
Posted

I u vezi police certificate - da li smo OK?

He or she is more than 16 years old - cerka puni 16 godina u oktobru, tako da njoj police cert. ne treba

He or she obtained a police certificate more than one year ago - za mene i suprugu polic. cert, su stari 9 meseci

He or she still lives in country that issued the police certificate - i dalje zivimo u zemlji gde je polic. cert. izdat ??

Ovo poslednje malo zbunjuje?

Hvala.

Timeline
Posted

Cerka puni 16 godina - 6 meseci posle intervjua... Da li joj treba police certificate (more than 16 years old) - sad malo paranoje - da li racunaju od datuma kad napuni 16 ili kad je napunila 15, pa "usla" u 16-tu?

Posted

e pa vidi nvc kada pise pismo pise ga da vise izgleda kao test inteligencije a ne administrativna procedura sa egzaktnim stavkama,te po mojoj logici stvari njihova pocetna rece4nica je presudna a glasi :AKO su SVE TRI stavke ISTINITE onda MORA novo uverenje .

daklem ako je jedno od stavki neistinito onda ne mora .

ali neka i drugi iznesu svoje misljenje narocito oni s iskustvom - a tu trecu stavku ne znam sta je pisac hteo reci ,ali opet mislim da je kljucan ovaj prvi gornji uslov AKO su sve tri stavke pod DA onda da ako je jedna pod ne

za cerku uzmi uverenje

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...