Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Ja bi jos dodala:

1. od beneficiary- orginal izvod iz mk vencanih,

2. od petitioner- I-864 (kopija), letter of explanation (muz nije radio taxe), I-864 (original novi), tax return 2015, W2 2015, Amendment ( za tax return zato sto je racunovodja stavio single na tax return :ranting: )

2.ja nemam tu kopiju od 864 :/ ,ali sta ce ti novi 864 ?original je samo jedan zato se i zove original i on je u ambasadi sada .

ovi w2 i tax return jel to kopija ?

a racunovodja nikako niej smeo da stavi single ,mada to se ambasadu ne tice .racunovodja je trebao ili da popuni za produzetak ili tvoj w9 da od irs dobije tvoj neki broj gde ce da te zavedu ,ili da na tvoj ssn stavi NRA oznaku.

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

mi smo stampali odmah 2 primerka 864 jedan za NVC a jedan za nas. A novi 864 zbog toga sto je most recent tax return iz 2015. a na starom 864 nije bio upisan tj nisu bile odradjene takse.

W2 smo dobili elektronski i u firmi gde radi moj muz ne moze drugacije tako da cu samo da odstampam. i tax return smo radili elektronski.. pretpostavljam da su to onda kopije.

za racunovodju nemam reci

Posted

mi smo stampali odmah 2 primerka 864 jedan za NVC a jedan za nas. A novi 864 zbog toga sto je most recent tax return iz 2015. a na starom 864 nije bio upisan tj nisu bile odradjene takse.

W2 smo dobili elektronski i u firmi gde radi moj muz ne moze drugacije tako da cu samo da odstampam. i tax return smo radili elektronski.. pretpostavljam da su to onda kopije.

za racunovodju nemam reci

ne ne moras da menjas 864 osim ako ti oni pismom nisu naznacili da menjas ,ali ako ti pise samo da poneses poslednju taxu onda se 864 ne menja samo dopunis sa taxom od 2015.

ali ti svakako ponesi ali nemoj da im nudis ako sami en pitaju jer ces ih zbuniti .jer nvc je vec odradio proracun i pregled 864 da en bi dosla u situaciju ,aha ok imas novi 864 dodjite sledece nedelje kada ga pregledamo.

da ja ne razumem taj njihov sistem advokati radcunovodje naprave sranje i opet ne snose odgovornost nego ono moras jos da ih platis da bi popravili svoju gresku .

inace u velikoj vecini slucajeva angazovani advokati na imigraciji su stalno pravili greske i to banalne tipa posalju stari format 864 i slicno.

Timeline
Posted

i to sto kazes bolje da imam kod sebe ali ako ne traze nikom nista...

i ja sam primetila bas ovde na VJ da advokati prave vece greske nego ljudi koji sami rade papire...

mi smo dobili samo checklistu za letter of explanation iako sam sigurna da je bio deo aos paketa. dobro je sto nismo morali da saljemo opet za NVC nego samo u ambasadu da ponesem..

Timeline
Posted

pa da izjavu zasto nije odradio takse...

kao sto rekoh dobro je da moze da se ponese na intervju...

nama ce biti 27.04 (interviju) tacno godinu dana kako su primili papire u chicago.. a mislili smo da ceo proces traje oko 4-5 mes..

Posted

pa u sustini tako proces i traje do 6 meseci ,mi smo noa 2 dobili za 25 dana ,za 27 dana posle toga smo dobili case u nvc-u ,u roku od dve nedelje su se otkljucali aos i iv i 260 ,i za nekih mesec dana smo dobili cc i intervju posle 2 ,nama je zakazan dan posle vas .nego mi smo cekali od juna prosle godine do januara ove godine da se nas joint sponzor smiluje da nam posalje svoja dokumenta tako da samo tek u januaru 19.poslali dokumenta u nvc .ali eto da nismo toliko cekali an njega bilo bi gotovo sve za 5 i po meseci .nismo imali ni jedan rfe niti chek listu osim to sto su nam napsiali da ponesemo za intervju a pri tom kazem ti to smo vec poslali nvc-u .

Posted

kod nas nvc je dobio 20.janura dokumenta a cc smo dobili 24.februara .da vi ste imali taj period neradnih dana od bozica pa do 10 januara uglavnom je mrtvo iako rade ali nista posebno jer im je mozak pun holesterola zbog praznicenja zato ste cekali malo duze .sada ove gpdine poceli su bas brzo da obradjuju zavrsavaju slucajeve u proseku od 2-4 nedelje .jedino sto se za intervju ceka po 2 meseca .mi smo imali srece da smo poslati u californijski centar gde se zaista brzo obradjuju dkumenta ,texaS JE smrt po sporini

Posted

Viki meni kad je stiglo P4 letter tacno tamo pise sta treba.

Ja sam stavila sve sta treba sta oni traze. A na drugi stranu i sto treba, i sto ne treba, i na trecu stranu slike. 3 velike farscikle :) od toga 2 dokumenta su mi uzeli i ljekarski i slike ?

Timeline
Posted

Upravo tako :D

Kad smo kod FT1P: prošlog leta sam TRI puta išao u socijalno da overim sestri i zetu knjižice -- prva dva puta mi je falio (svaki put drugačiji) papir (jer eto baš su u petak odlučili da im treba i taj papir) da bi mi treći put treća gospođa sa šaltera samo uzela samo ono što sam poneo prvi put... Pa ti ne budi paranoičan da će nešto da ti fali :rofl: Da ironija bude veća ne treba im zapravo ni taj jedan papir jer sve što je na njemu mogu da pogledaju na kompjuteru. :rolleyes:

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...