Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted (edited)

Što se tiče letenja može odmah čim postane validna, a na osnovu ranijeg iskustva s J i F vizama (i ako se dobro sećam pošto me malo mrzi sad da gledam u pasoš :D) kao datum valid from obično stave datum intervjua tj. moći ćeš verovatno odmah da letiš. Ne znam kad se dobija, tj. šta sad rade, Minkili su je verovatno dali sutradan pošto je iz CG, ne znam da l tako rade i nama što smo van BG uopšte ili je šalju DHLom što bi značilo da bismo je dobili za 3-5 dana (ukoliko je odobre, jelda :D).

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

Ne, bio sam na jednom odličnom programu razmene na četvrtoj godini faksa gde sam dva semestra studirao na jednom američkom univerzitetu :)

I sad paranoišem oko toga koliko i da li će me cimati oko utvrđivanja ispunjavanja te nesrećne klauzule gde sam trebao biti u Srbiji dve godine posle toga (mislim, ispunio sam ja to, al nemam sve pečate u pasošu, najviše zbog Mađara :D).

Posted

opet ne znam ,ali po logici stvari zar nije primarno da posle toga nisi u americi a nema veze gde si ti bio samo da nisi bio u americi ?meni ej to nekako najlogicnije .mislim ko ti brani da budes gde hoces ako imas uslove za to legitimne ?njih zanima da ti nisi prekrsio americki zakon boravka na njihovoj teritoriji .

a opet nesto kontam da bi ti bio mozda siguran jel mozes da nabavis neke potvrde da si za to vreme radio u srbiji ,ili neku drugu aktivnost vec koju si imao ,ili prijavu boravka iz policije ?takodje znam da moze da se izvadi ali en znam odakle izvestaj tvojih putovanja .to znam jer drugar englez je zavrsio kod sudije jer je ostao duze od 3 meseca u srbiji bez vize pa je sudija ima celu listu svih njegovih ulazaka i izlazaka iz srbije bez obzira da li kopno ili avion i uopste en gledaju pecate u pasosu jer znas da kada das pasos carinik ga skenira te tako valjda se tako registruje u neku zajednicku bazu .

Timeline
Posted (edited)

Pa sve to radi u teoriji, a u praksi: evo sad zadnji put kad sam bio van zemlje nit su mi Mađari pečatirali pasoš, nit su mi naši skenirali pasoš (dopisivao sam se s upravom granične policije, nema mog ulaska u bazi), nit sam se ja setio da nekom tražim da mi pečatira pasoš (kad nisam razmišljao tad o tome uopšte).

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

Ne, ovo nema veze s nelegalnim boravkom već s tim da je razmenu finansirao USAID i sve se odvilo na J1 vizi te da onda postoji uslov da moraš provesti dve godine u zemlji iz koje si došao pre nego što možeš da imigriraš ili uradiš AOS (npr. ja sam posle toga bio oko četiri godine ponovo u Americi na F vizi pošto neimigracione vize nisu problem).

Posted (edited)

pa gde je onda problem ?ti si posle 4 godine otisao u usa neimigraciono sto onda tu nsii prekrsio uslov jel da? a druga kauzola je da ne mozes posle dve godine da oept udjes u USA a en da ne mozes da putujes ?nemoguce mi je da ti ne sovoljavaju da putujes i da dve godine striktno ostanes u srbiji .mislim da se to odnosi da NE ULAZIS u usa a ne u druge zemlje.

cek ti si odmah posle J otisao na f ? ili koliko si cekao polse j da odes opet tamo ,tu sam te pogubila

Edited by Violeta Womble
Timeline
Posted (edited)

Nismo se razumeli, ja sam četiri godine bio u Americi posle J1 vize, a nisam čekao četiri godine između :)

Elem, nisu ta putovanja van zemlje neki poseban problem u principu pošto i po najstriktnijem čitanju pravila ja jesam proveo dve godine u Srbiji, problem je samo što ako neko želi mnogo striktno da ga čita ja recimo nemam dokaz u pasošu ili bazi MUP-a da sam se npr. 4. januara vratio u Srbiju (iako se očigledno jesam vratio jer ću doći na intervju u Beogradu :D) a treba mi i to vreme (do sada) jer bi mi bez toga falio koji mesec do dve godine. Mislim problem nije veliki ali ako neko želi da ga napravi može, o tome se radi.

Edit: vratio se sa J, ostao u Srbiji oko godinu i kusur dana, otišao nazad na F (ostao tamo oko četiri godine uz naravno posete nazad Srbiji), vratio se sada, i u Srbiji sam skoro sve vreme dok traje ova imigraciona priča (isto oko godinu i kusur dana).

Edited by rutabaga
Timeline
Posted (edited)

Ma ne paranoišem ja mnogo, al ono... ne paranoišem ni oko čega drugoga pa moram i ja malo pošto sam završio s paranojom oko toga da l će doktor da misli da sam se drogirao ili tako nešto pošto još imam tragove na rukama od dobrovoljnog davanja krvi al sam dobio potvrdu od Zavoda za transfuziju pa sam morao naći neku novu temu :D Elem imam ja neke posredne dokaze da sam vaistinu došao kući pa ću ih svakako poneti ako zatreba.

Edited by rutabaga
Timeline
Posted

Vauuu, bice sve ok rutabaga, ne brini..ja imam u pasosu b1/b2 (turisticka) koja vazi od 2010-2020, bio sam 3 puta kod oca u poseti od 2010.. nikad overstayed...to ne utice na interview approval? Moje posete ocu.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...