Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

Je, popunjavao sam na kompjuteru.one stvari koje nisam mogao na kompjuteru, napisao sam crnom kemijskom olovkom.

PS.: pogledaj dali imas update-an acrobat reader.

Skontala sam hvala. De mi jos reci jesi li ti potpisao sa crnom hemijskom isto ili plavom? I da li si sve pisao velikim slovima?

Edited by avulic
Filed: Citizen (pnd) Country: Slovenia
Timeline
Posted

Sve velika slova uvijek i crna kemijska uvijek:)

N-400 Timeline
04/02/19 N-400 Submitted online
04/22/19 Biometrics
11/05/19 Interview (Approved)

ROC Timeline

Service Center: California

08/11/17 I-751 Packet delivered to USCIS

09/18/17 Biometrics Appointment

08/17/18 2nd extension letter (additional 6 months)

11/02/18 New card is being  produced (Approved)

NVC
11-04-2014 NVC case receive

05-20-2015 Visa received

10-06-2015 Time to kick back and let it fly

Filed: Country: Serbia
Timeline
Posted

Pozdrav za sve sa foruma.trenutno se nalazim USA ,dosao sam kod devojke pre nekih 15-ak dana na turisticku vizu.

mi planiramo da se vencamo ovde...ne bih da se vracam nazad u srbiju i da apliciram za verenicku ne mozemo vise da podnesemo da budemo razdvojeni...

e sada nas zanima sta sledece raditi,da li da sacekamo 4-5 meseci pa tek onda da se vencamo ili mozemo odmah da se vencamo?

koliko traje procedura od trenutka vencanja pa do dobijanja moje green card?

Svaki savet nam je dobro dosao. Inace devojka ima americko drzavljanstvo.

Posted

Raja,

je li iko od vas koristio joint sponsor koji je file joint taxes sa svojim spouse, ali samo jedno od njih je joint sponsor?

Interesuje me sta treba staviti u polja o prijasnjoj zaradi (zadnje 3 godine) citala sam da tu mora pisati zajednicka zarada koja je napisana na form 1040? Da li je to tacno?

Posted

Pozdrav za sve sa foruma.trenutno se nalazim USA ,dosao sam kod devojke pre nekih 15-ak dana na turisticku vizu.

mi planiramo da se vencamo ovde...ne bih da se vracam nazad u srbiju i da apliciram za verenicku ne mozemo vise da podnesemo da budemo razdvojeni...

e sada nas zanima sta sledece raditi,da li da sacekamo 4-5 meseci pa tek onda da se vencamo ili mozemo odmah da se vencamo?

koliko traje procedura od trenutka vencanja pa do dobijanja moje green card?

Svaki savet nam je dobro dosao. Inace devojka ima americko drzavljanstvo.

Cao Milose,

evo ovako da ti odgovorim moje licno misljenje. Ako ste vec odlucili da idete tim putem, mislim da je bolje da cekate tih 4-5 mjeseci da se vjencate, zato sto ako se vi vjencate i ti ostanes tu vi morate da predate papire za tvoj adjustment of status. E sad posto si ti dosao na turisticku vizu vi morate da dokazete da vi niste imali namjeru da se vjencate i da ti ostanes u Americi kada si predavao za tu turisticku vizu. To moze da bude jako komplikovan proces i naravno uvijek ima mogucnosti da vas odbiju i da dobijes zabranu ulaska u Ameriku na nekoliko godina.

Znaci sve zavisi od toga koliko ste spremni da rizikujete.

Vjeruj mi svi mi mrzimo to sto smo razdvojeni od nasih supruznika, ima nas cak i sa djecom koja su trenutno razdvojena od svojih oceva zbog ovog razloga, tesko je ali je ovo sto radimo najsigurniji nacin da se dobije stalni boravak tj green card.

Neka me neko ispravi ako grijesim

Sta god odlucite, zelim vam svu srecu

Posted

znam da ste rekli da prevode moze i fizicko lice samo da potpise onaj formular ,a mene interesuje da li je neko to tako dostavljao ??ja sam do sada sve prevode radila kod sudskog tumaca ,imam jos neke dokumente tipa iz policije i iz suda ,posto cu ulzoiti expedite imam i iz medicinskog rekorda jedan dokument mozda i prevod nekih racuna izvode iz banke i slicno ,te da li to moze fizicko lice da prevede ?interesuje me dakel samo praksa ako ej neko to tako dostavljao ne teorija :)

Miilose dobro dosao ,ja ti ne mogu dati savet iz iskustva ali ti mogu dati misljenje,svaki nelegalan ostanak je samo gore po tebe ,i moze da se oduzi i da u americi si i da cekas do legalnih papira op dve godine ,tacniej mogu da te driblaju koliko hoce ako hoce ,a za to vreme znas i sam mnoge stavri su ti teze i da radis i da planiras zivot i sve ostalo sto ej potrebno za jedan sistemski nacin zivota .ali ako ispostujes vizu koju imas i vencate se recimo odmah i ti se vratis za srbiju da sredjuejte odatel papire i ako su vam dokazi vaze veze jaki ,tvoja viza je gotova za 6 meseci .znam da gomila ljudi nelegalno tako resavaju problem ,ali prosto stavi na vagu sta dobijas jednim nacinom a sta drugim .uvek ej pametniej planirati na duge i sigurne staze nego an kratke i klimave.ameri su umorni od ilegalaca,ali isto tako umece da postuju da ako ti njih ispostujes ,i bice ti od koriti fer plej .u jednom formularu imas pitanje da li si nelegalno ostao u americi koji moras da popunis ,a oni i mogu da ti ne daju zbog toga boravak cak i ako si vencan .mislim u tom slucaju svakako ce te odugovlaciti i odugovalciti.budi pametan -moj savet ti je.posteno uvek ima jacu osnovu nego na kvarno.ali izbor je tvoj.mislim da nije amerika kao sto ej pre bila pre 30 godina da samo dodjes i ostanes nelegalno i dobijes papire jer su i oni umorni od tebe i ti od njih .sada je to mislim mnogo vise problem .

Posted

Zvali I pricali Sa supervisor - Kaze da Nije do njih, do ambasade Je. Da Ako prodje 2 mjeseca a ne dobijemo Nista da opet zovemo NVC tada bi oni zvali BG Valjda.

Sta da radim sada ? Zvala Sam ambasadu u Bg- nisam dobila nikog.

Violeta proslijedi mi Mail ambasade u Beograd.

Posted

e draga evo For Immigrant Visa Applications, Immigrant Visa Petitions, Diversity Visa Program and Diversity Visa Applications, K / Fiancé(e) Visas, Returning Resident Status, Transportation Letters for Lawful Permanent Residents and Immigrant Visa Waivers, please contact the Immigrant Visa unit by calling +381 11 706 4000 or sending an email to BelgradeIV@state.gov

ali mozda ej najbolje da ih pozoves ,mada ce ti oni odmah odgovoriti na mejl .ali ono opet mi ej nekako sigurnije kada razgovaras sa njima onda im odmah das informacije koje im trebaju.ajde pa javi sta se desava.naadm se najboljem vam !

kada si zvala ?kako je moguce da nisi dobila nikoga ? od 9-16 h mislim da rade .ali najbolje u 9 h ih pozvati

Posted

Zvala Sam Danas. Bas Na taj broj . Ali mi se Niko ne javlja. Od kad da Zovem ? U koje vrijeme ?

sada nesto mislim mozda je najbolje recimo tamo pred kraj radnog vremena vidim da rade do 16.30 h mozda 16 h .jer kontam da pre podne pa do 14 su im udarni termini .pa taman dok se stisa malo guzva.mada bas mi cudno da se ne jave ,obicno su jako azurni .

Posted

Ja sam vec pisala kako je moj intervju prosao pa se nadam da ce se jos neko javiti. Mislim da je bitno da znas detalje o zarucnici, tipa gdje radi i cime se bavi, ima li djece (imena ako ima, godine...), gdje zivi, sa kim, sta najvise volis kod nje i tako neka najobicnija pitanja. Pitace te isto kad ste se upoznali i kako, otkad se zabavljate, kad ste se zarucili, koliko puta ste se vidjeli i koliko su te posjete trajale. Ako imas kopiju i-129f formulara koji ste poslali, pregledaj njene odgovore i zapamti ih (ako ima nesto sto vec ne znas). Bitno je da ne das odgovore koji su drugaciji od onih u i-129f formularu i u tvom ds-160. I kako kazu, do not volunteer any information, odgovaraj precizno na pitanja.

Mislim da su sanse jaaaaaaako male da ne dobijes vizu, ako ste u iskrenoj vezi i ako tu iskrenu vezu konzulu dokazes svojim odgovorima.

Pozz svima .zanima me.kakva su pitanja na razgovoru sa konzulom,koliko.otprilike traje razgovor,ima.li.sanse da ne.dobijem vizu,na.sta bih trebao.posebno.obratiti pazbju,hvala svima :))
Pozz svima .zanima me.kakva su pitanja na razgovoru sa konzulom,koliko.otprilike traje razgovor,ima.li.sanse da ne.dobijem vizu,na.sta bih trebao.posebno.obratiti pazbju,hvala svima :))

Spoiler

My AOS journey

Date Filed : 2014-11-26

NOA Date : 2014-12-06

RFE: 2014-12-26 (Translation of my international BC)

Bio. Appt. : 2014-12-31

RFE response received by USCIS: 2015-01-06

EAD/AP approved: 2015-02-18

NPIW letter: 2015-03-17

Service request: 2015-09-17

Response to service request: None

Service request 2: 2015-10-23

Service request 2 response: 2015-11-03 - USCIS anticipates a delay

EAD/AP renewal forms sent: 2015-11-04

Letter to Congressman sent: 2015-11-06

EAD/AP renewal electronic NOA1: 2015-11-10 (saying USCIS received and accepted my applications on 2015-11-06)

Email from Congressman's office - reviewing my case, will contact me with info: 2015-11-13

Received No Biometrics Required letter: 2015-11-20

Received letter of continuance asking for another translation of my BC (long story): 2015-11-20 (online status never changed)

Responded to letter of continuance: 2015-11-30

USCIS/DHS in Sacramento received my response (delivery confirmation): 2015-12.01

Received interview letter from Chatsworth office, CA: 2016-01-30

Received response from my congressman: 2016-02.02

AOS interview: 2016-02-10 Result:: RFE for medical

Medical done: 02/20/2016 - 03/03/2016

Medical Received By USCIS (UPS delivery confirmation): 2016-03-08

AOS approval date/Resident since: 2016-03-12

Card received: 2016-03-18

AOS took 15 months, 2 weeks and one day.

ROC:

Petition sent: 2018 - 02 - 22

Petition received by USCIS Laguna Niguel: 2018 - 02 - 23

Posted

Ja sam za AOS u Americi dobila RFE za prevod medjunarodne verzije mog rodnog lista (ima na njemu prevod na engleski, ali im je valjda bilo mrsko citati) pa mi je prijateljica prevela i stavila ovo:

Certification by Translator

I, XY, certify that I am fluent (conversant) in the English and Bosnian languages and that that the above document is an accurate translation of the original document entitled FORMULE A (Extract from birth registration).

Takodjer, ja sam njen rodni list prevela i stavila isti ovaj certification i nije dobila RFE i odobren joj je green card.

znam da ste rekli da prevode moze i fizicko lice samo da potpise onaj formular ,a mene interesuje da li je neko to tako dostavljao ??ja sam do sada sve prevode radila kod sudskog tumaca ,imam jos neke dokumente tipa iz policije i iz suda ,posto cu ulzoiti expedite imam i iz medicinskog rekorda jedan dokument mozda i prevod nekih racuna izvode iz banke i slicno ,te da li to moze fizicko lice da prevede ?interesuje me dakel samo praksa ako ej neko to tako dostavljao ne teorija :)

Evo i jedan link:

http://www.visajourney.com/forums/topic/254896-translating-documents-for-the-nvc/

Sretno!

Spoiler

My AOS journey

Date Filed : 2014-11-26

NOA Date : 2014-12-06

RFE: 2014-12-26 (Translation of my international BC)

Bio. Appt. : 2014-12-31

RFE response received by USCIS: 2015-01-06

EAD/AP approved: 2015-02-18

NPIW letter: 2015-03-17

Service request: 2015-09-17

Response to service request: None

Service request 2: 2015-10-23

Service request 2 response: 2015-11-03 - USCIS anticipates a delay

EAD/AP renewal forms sent: 2015-11-04

Letter to Congressman sent: 2015-11-06

EAD/AP renewal electronic NOA1: 2015-11-10 (saying USCIS received and accepted my applications on 2015-11-06)

Email from Congressman's office - reviewing my case, will contact me with info: 2015-11-13

Received No Biometrics Required letter: 2015-11-20

Received letter of continuance asking for another translation of my BC (long story): 2015-11-20 (online status never changed)

Responded to letter of continuance: 2015-11-30

USCIS/DHS in Sacramento received my response (delivery confirmation): 2015-12.01

Received interview letter from Chatsworth office, CA: 2016-01-30

Received response from my congressman: 2016-02.02

AOS interview: 2016-02-10 Result:: RFE for medical

Medical done: 02/20/2016 - 03/03/2016

Medical Received By USCIS (UPS delivery confirmation): 2016-03-08

AOS approval date/Resident since: 2016-03-12

Card received: 2016-03-18

AOS took 15 months, 2 weeks and one day.

ROC:

Petition sent: 2018 - 02 - 22

Petition received by USCIS Laguna Niguel: 2018 - 02 - 23

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...