Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

da tako cu i uraditi,zaglavili smo u texasu 8 mjeseci za prvu fazu,sad sam optimista,nadam se da ce sve biti brze nego na pocetku,iznaci svaki dokumenat moram prevesti na engleski

Ja sam imala intervju u Novembru prosle godine i nisam nista prevodila. U mailu koji sam dobila od njih pise da dokumenti moraju biti ili na engleskom ili maternjem jeziku, ako nisu onda treba prevod.

Posted

Pisalo je negdje, mada sad ne mogu naci, da konzulati prihvataju dokumente na engleskom i na jeziku koji se govori u drzavi gdje se konzulat nalazi. Ja apsolutno nista nisam prevodila i nisam imala nikakvih problema. Kada dodjes ovamo i budes predavao za adjustment of status, tada ti sve mora biti na engleskom (ja sam imala medjunarodni rodni list i mada mnogi nemaju problema oko toga, ja sam dobila RFE da im posaljem prevod medjunarodnog rodnog lista, iako na njemu ima iverzija na engleskom jeziku - kad smo kod toga, prije dolaska ovamo otidji u opstinu i izvadi nekoliko primjeraka ovog medjunarodnog rodnog lista, trebace ti :) )

Ako imas podatke o vakcinama, nadji to i pripremi da poneses na ljekarski. Bitne vakcine su ti varicella, MMR, tetanus i flu. Ako ih nemas, moraces ih sve ovamo ganjati, ako imas, super, obavezno otidji i primi flu shot jer je sad sezona gripe da ne moras radi jedne vakcine ovdje ganjati civil surgeons koji uzimaju kamaru para da popune najobicniji formular. Tetanus je prije vazio 10 godina, ja mislim da mi je doktorica rekla da sad vazi 7, obavezno to provjeri prije ljekarskog, puno ce ti pomoci ako budes tamo sve to kompletirao, a ne ovdje u USA.

Hocu hvala ti,slijedece sedmice cu poceti prikupljati polako papire,a zarucnica je zvala danas NVC ,jos uvijek nisu dobili nas slucaj,kazu do 35 dana je rok da prime slucaj,koliko otprilike NVC provjerava nas slucaj prije ga posalju u ambasau??

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

CASE COMPLETED!!! Danas sam zvao NVC i rep. kaze: "Your case is completed two days ago (13.10.)"....Wow!! Napokon...e-mail rece da ce doci za 1-2 weeks...pozdrav svima!!! What a lovely day!!!

Posted

CASE COMPLETED!!! Danas sam zvao NVC i rep. kaze: "Your case is completed two days ago (13.10.)"....Wow!! Napokon...e-mail rece da ce doci za 1-2 weeks...pozdrav svima!!! What a lovely day!!!

jej bas lepa vest stanko! srecno dalje i javljaj novosti i iskustva

Posted

Ti rekoh da ce to brzo I da novembar je vas :) hvala jeste i hoce biti sve dobro :) elem na 864 me interesuje polja koja nemam odgovor pored n/a da li da olivkom precrtam crticama kao kose linije ili da ih ostavim prazne kod pitanja o A ili uscis broju ili pitanja o famiLy member jer niko sem mene nije ukljucen u aplikaciji a tamo ima pitanja za nekoliko clanova porodice ako su u procesu

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Minkili meni samo traze da nisam osudjivana od mojih dokumenata.Ajde drzim ti pesnice da dobijes datum intrevjua.?Izvini sto nisam ranije odgovorila u frci sam oko menjanja dokumenata.

Minkili meni samo traze da nisam osudjivana od mojih dokumenata.Ajde drzim ti pesnice da dobijes datum intrevjua.?Izvini sto nisam ranije odgovorila u frci sam oko menjanja dokumenata.

Posted

Moj case je u NVC-u bio 3 sedmice. Mislim da je kod nasih koje znam na VJ to trajalo od jedne do tri sedmice. Kojeg datuma ste vi dobili NOA2?

Hocu hvala ti,slijedece sedmice cu poceti prikupljati polako papire,a zarucnica je zvala danas NVC ,jos uvijek nisu dobili nas slucaj,kazu do 35 dana je rok da prime slucaj,koliko otprilike NVC provjerava nas slucaj prije ga posalju u ambasau??

Spoiler

My AOS journey

Date Filed : 2014-11-26

NOA Date : 2014-12-06

RFE: 2014-12-26 (Translation of my international BC)

Bio. Appt. : 2014-12-31

RFE response received by USCIS: 2015-01-06

EAD/AP approved: 2015-02-18

NPIW letter: 2015-03-17

Service request: 2015-09-17

Response to service request: None

Service request 2: 2015-10-23

Service request 2 response: 2015-11-03 - USCIS anticipates a delay

EAD/AP renewal forms sent: 2015-11-04

Letter to Congressman sent: 2015-11-06

EAD/AP renewal electronic NOA1: 2015-11-10 (saying USCIS received and accepted my applications on 2015-11-06)

Email from Congressman's office - reviewing my case, will contact me with info: 2015-11-13

Received No Biometrics Required letter: 2015-11-20

Received letter of continuance asking for another translation of my BC (long story): 2015-11-20 (online status never changed)

Responded to letter of continuance: 2015-11-30

USCIS/DHS in Sacramento received my response (delivery confirmation): 2015-12.01

Received interview letter from Chatsworth office, CA: 2016-01-30

Received response from my congressman: 2016-02.02

AOS interview: 2016-02-10 Result:: RFE for medical

Medical done: 02/20/2016 - 03/03/2016

Medical Received By USCIS (UPS delivery confirmation): 2016-03-08

AOS approval date/Resident since: 2016-03-12

Card received: 2016-03-18

AOS took 15 months, 2 weeks and one day.

ROC:

Petition sent: 2018 - 02 - 22

Petition received by USCIS Laguna Niguel: 2018 - 02 - 23

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Stanko!! PRELEPE VESTI!

vi ste se bas nacekali!

Minkili, ocekujem da ces dobiti datum danas sutra

Svima koje nisam stigla da odpozdravim... saljemo pozdrave iz sad vec malko podnosljivo hladnijeg LA

Danas je tacno mesec kako smo stigli, SSN i greenka jos nisu stigli

Drzim fige svima!!!

Posted

ljudi znate sta me interesuje ,da li kada se dobije viza moze da se u ambasadi aplicira za ssn ? jer cini mi se da je tako brze nego u americi mada na njihovom sajtu pise da u roku od 10 dana se dobija snn .mi smo za muza dobili posle 2 nedelje ,a za dete za nedelju dana kada smo aplicirali u ambasadi u beogradu .

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...