Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Cao :)

ja sam uvjerenja vadila prije oko godinu ipo i ne znam je li se ista promijenilo od tada. Uglavnom, ako je sve i sada isto, trebaju ti dva uvjerenja, jedno od MUP-a i jedno od suda. Ovo od MUP-aa se vadi u MUP-u iza BBI centra (blizu Kornera), kad sam ja vadila, kostalo je 35KM i cekalo se 7 dana. Uvjerenje o nevodjenju sudskog postupka se vadi u sudu u Senoinoj, ceka se oko 2 dana i kosta 15-20KM (ne placa se sudu direktno nego se na trafici iza BBI kupi potvrda i taksene marke), ceka se 2-3 dana. Eh sad, sto se tice uvjerenja o nekaznjavanju, koliko ja znam, moras imati uvjerenja iz svih drzava u kojima si zivio duze od 6 mjeseci nakon navrsenih 16 godina zivota.

Sto se tice prekrsaja, mislim da ne bi trebao utjecati na vizu jer ne spada u grupu prekrsaja koji su bitni za ovaj proces i vizu (IMBRA i Adam Walsh Act). Nadam se da ce se javiti neko ko zna vise o ovome. A obavezno ponesi na intervju sve papire koje imas vezano za ovaj prekrsaj, vjerujem da ce ti to traziti isto.

Nema te cega biti strah, Texas Service Centar je jako spor i dugo cekanje nema nikakve veze sa konkretno vasim slucajem. Mi smo imali srecu pa smo isli preko California Service Centra i peticija i-129f nam je odobrena za 40 dana :)

Sretno, drzim fige!

Pozdrav svim Balkancima,tek juce sam pronasao ovu stranicu i vec imam tonu pitanja.Naime zanima me slijedece ako mozete da mi pomognete,dolazim iz Sarajeva,pa me zanima da li ima neko na forumu da je vadio policijski certifikat dole i gdje da izvadim,posto sam bio u Abu Dhabiju vise od godinu dana da li trebam potvrdu da nisam tamo kaznjavan,i kako da je izvadim,hoce li mi dati vise info ako nazovem ambasadu u sarajevu,i drugo pitanje je,imam prekrsaj koji se desio prije 4 godine narusavanje javnog reda i mira,da li to bitno utjece na dobijanje vize ili ne.malo me strah jer evo zarucnica i ja cekamo vise od 8 mjeseci .Ako moze pomoc .Hvala moji lijepi balkanci pozz

Spoiler

My AOS journey

Date Filed : 2014-11-26

NOA Date : 2014-12-06

RFE: 2014-12-26 (Translation of my international BC)

Bio. Appt. : 2014-12-31

RFE response received by USCIS: 2015-01-06

EAD/AP approved: 2015-02-18

NPIW letter: 2015-03-17

Service request: 2015-09-17

Response to service request: None

Service request 2: 2015-10-23

Service request 2 response: 2015-11-03 - USCIS anticipates a delay

EAD/AP renewal forms sent: 2015-11-04

Letter to Congressman sent: 2015-11-06

EAD/AP renewal electronic NOA1: 2015-11-10 (saying USCIS received and accepted my applications on 2015-11-06)

Email from Congressman's office - reviewing my case, will contact me with info: 2015-11-13

Received No Biometrics Required letter: 2015-11-20

Received letter of continuance asking for another translation of my BC (long story): 2015-11-20 (online status never changed)

Responded to letter of continuance: 2015-11-30

USCIS/DHS in Sacramento received my response (delivery confirmation): 2015-12.01

Received interview letter from Chatsworth office, CA: 2016-01-30

Received response from my congressman: 2016-02.02

AOS interview: 2016-02-10 Result:: RFE for medical

Medical done: 02/20/2016 - 03/03/2016

Medical Received By USCIS (UPS delivery confirmation): 2016-03-08

AOS approval date/Resident since: 2016-03-12

Card received: 2016-03-18

AOS took 15 months, 2 weeks and one day.

ROC:

Petition sent: 2018 - 02 - 22

Petition received by USCIS Laguna Niguel: 2018 - 02 - 23

Hej raja ovi koji su vec vadili ove potvrde o krivicnom postupku itd. Recite mi jel mom muzu treba potvrda da se ne vodi krivicni postupak protiv njega i da se ne vodi prekrsajni postupak ili samo ovaj krivicni?

I sto se tice ove potvrde iz vojske sta treba na nioj da pise? Moj muz je izgubio svoju vojnu knjizicu a vojni odsjek gdje zivi je bio poplavljen i oni nemaju nikave rekorde, neznam sta da radimo u vezi toga?

Filed: Citizen (pnd) Country: Slovenia
Timeline

Sto se zakazivanja intervjuja tice...NVC zakazuje obicno krajem i pocetkom mjeseca. Ako ambasada tada ima "open slot" za intervju, zakaze se datum...e sada ako nema, sve se pomalo pomakne i moze brzo da prodje 3 nedelje. Sve ovisi od sreceni na zalost se tu nemoze nista da se uradi.

Nama je stigao mail relativno brzo ali datum intervjuja je bio mjesec i pol unaprijed (koliko se sjecam)... Slovenska ambasada nije busy ali opet je potrajali (valjda samo jedan CO to radi hahaha)

Izdrzite jos malo......proci ce to brzo:)

Pozdrav iz Kalifornije

N-400 Timeline
04/02/19 N-400 Submitted online
04/22/19 Biometrics
11/05/19 Interview (Approved)

ROC Timeline

Service Center: California

08/11/17 I-751 Packet delivered to USCIS

09/18/17 Biometrics Appointment

08/17/18 2nd extension letter (additional 6 months)

11/02/18 New card is being  produced (Approved)

NVC
11-04-2014 NVC case receive

05-20-2015 Visa received

10-06-2015 Time to kick back and let it fly

Cao :)

ja sam uvjerenja vadila prije oko godinu ipo i ne znam je li se ista promijenilo od tada. Uglavnom, ako je sve i sada isto, trebaju ti dva uvjerenja, jedno od MUP-a i jedno od suda. Ovo od MUP-aa se vadi u MUP-u iza BBI centra (blizu Kornera), kad sam ja vadila, kostalo je 35KM i cekalo se 7 dana. Uvjerenje o nevodjenju sudskog postupka se vadi u sudu u Senoinoj, ceka se oko 2 dana i kosta 15-20KM (ne placa se sudu direktno nego se na trafici iza BBI kupi potvrda i taksene marke), ceka se 2-3 dana. Eh sad, sto se tice uvjerenja o nekaznjavanju, koliko ja znam, moras imati uvjerenja iz svih drzava u kojima si zivio duze od 6 mjeseci nakon navrsenih 16 godina zivota.

Sto se tice prekrsaja, mislim da ne bi trebao utjecati na vizu jer ne spada u grupu prekrsaja koji su bitni za ovaj proces i vizu (IMBRA i Adam Walsh Act). Nadam se da ce se javiti neko ko zna vise o ovome. A obavezno ponesi na intervju sve papire koje imas vezano za ovaj prekrsaj, vjerujem da ce ti to traziti isto.

Nema te cega biti strah, Texas Service Centar je jako spor i dugo cekanje nema nikakve veze sa konkretno vasim slucajem. Mi smo imali srecu pa smo isli preko California Service Centra i peticija i-129f nam je odobrena za 40 dana :)

Sretno, drzim fige!

Hvala ti na informacijama.Sto se tice MUP-a juce sam bio,ali ni gospodin u pisarnici nije moao da mi da adekvatan odgovor na pitanje o vadjenju potvrde o nekaznjavanju iz strane zemlje.Mogu li kontaktirati US Ambasadu,da li oni mogu odgovoriti,??!!Ako neko ima iskustva o potvrdama o nekaznjavanju (police clearance certificate)iz stranih zemalja,molim da podijeli svoje iskustvo na forumu .Hvala,chaos

sedine pogledaj ovde

travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/immigrant-process/documents/Supporting_documents.html

a ako si ziveo posle 16 .godine u nekoj zemlji drugoj i tamo si bio registrovan onda moras uzeti potvrdu iz njihove policije ,najlogicnije mi je da ako imas nekoga tamo da napises zahtev na njihovom jeziku i das ovlascenje da ta i ta osoba podigne izvestaj za tebe. a konkretnu informaciju ne verujem da ces dobiti iz ambasade jer oni ne znaju bas puno o civilnim dokumentima,to je najbolje da pozoves policijsku upravu u mestu gde si bio registrovan i da pitas njih i da kazes za sta ti treba i koji je nacin da to dobijes.

sedine pogledaj ovde

travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/immigrant-process/documents/Supporting_documents.html

a ako si ziveo posle 16 .godine u nekoj zemlji drugoj i tamo si bio registrovan onda moras uzeti potvrdu iz njihove policije ,najlogicnije mi je da ako imas nekoga tamo da napises zahtev na njihovom jeziku i das ovlascenje da ta i ta osoba podigne izvestaj za tebe. a konkretnu informaciju ne verujem da ces dobiti iz ambasade jer oni ne znaju bas puno o civilnim dokumentima,to je najbolje da pozoves policijsku upravu u mestu gde si bio registrovan i da pitas njih i da kazes za sta ti treba i koji je nacin da to dobijes.

sedine pogledaj ovde

Hvala ti Violeta,evo pogledao sam.Smo je problem sto mi nemamo Ambasadu Ujedinjenih Arapskih Emirata U Sarajevu tako da ce biti proces vadjenja ovog papira,hoce li mi praviti probleme ako ne donesem ovaj dokumenat na intervjuu.Hvala

Ako ima neko iskustva sa vadjenjem police clearance certificate iz UAE (Abu Dhabi) neka podijeli ovdje na forumu,I da li ima ambasada UAE u Sarajevu ako neko zna.Hvala ,chaos

mislila sam da pozoves uae direktno njihovu policijsku upravu gde si bio registrovan ,ako ne govoris arapski ,verujem da mozes na engleskom da se sporazumes .,a ako ne mozes-javi mi imam nekoliko drugara koji govore arapski mozda bi mogli da ti pomognu ,mogu ih pitati.

ako si u nekom formularu naveo da si ziveo tamo onda ti treba i trazice ti sigurno ,tako da bolje da ga imas.

p.s vidim da ambasada postoji u beogradu -mogu ih uja u ponedeljak pozvati i pitati za savet-nije mi problem

mislila sam da pozoves uae direktno njihovu policijsku upravu gde si bio registrovan ,ako ne govoris arapski ,verujem da mozes na engleskom da se sporazumes .,a ako ne mozes-javi mi imam nekoliko drugara koji govore arapski mozda bi mogli da ti pomognu ,mogu ih pitati.

ako si u nekom formularu naveo da si ziveo tamo onda ti treba i trazice ti sigurno ,tako da bolje da ga imas.

p.s vidim da ambasada postoji u beogradu -mogu ih uja u ponedeljak pozvati i pitati za savet-nije mi problem

Sutra cu zvati svoju ambasadu u uae,da vidim sta mi oni mogu reci ,nadam se da ce biti nekog pomaka,hvala javim sutra sve .Ma da ne zelim da idem na blef u ambasadu i da se preznojavam :D

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Hvala ti punoo.??Dokle ste vi stigli jeste li zavrsili vec?

Mi smo uspeli da dobijemo expedite u julu, krajem jula, prebacili su nam case u Beograd, imali intervju 19. Avgusta i 15. Septembra stigli ovde zajedno.

Bas mi je drago zbog vas! Konačno! :)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...