Jump to content
TBoneTX

SERBIA (Part II)

Share

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Pozdrav za sve,nov sam na ovom forumu.

Opisao bih vam ukratko svoju situaciju,pa ako neko moze da mi pomogne.

Pre 3 godine kod prijatelja na proslavi upoznao sam devojku ,koja je tada zivela u americi.

ona je 2 meseca bila u srbiji i svo to vreme smo bili zajedno.Pricali smo da se vencamo i da ja se preselim kod nje ali zbog privatnih problema tada nisam mogao da napustim Srbiju.

Ona u novembru dolazi opet u Srbiju,mi smo vec 2 meseca u kontaktu,cujemo se preko skype i odlucili smo da ovog puta zapocnemo zajednicki zivot u Americi...

e sada,ono sto nas zanima da li moramo da imamo zajednicko prebivaliste 3 meseca ovde u Srbiji da bih ja mogao da apliciram za bracnu vizu?

ili ona moze doci ovde na 20 dana ,vencamo se ,i ja apliciram za bracnu vizu?

Jedini dokaz koji mozemo dati da smo zajedno je razgovor preko skype po 6-7 sati svakog dana i svakodnevna dopisivanja.

Zaista bih bio zahvalan ako neko moze pomoci.

Imas i vise nego dovoljno za podnosenje zahteva.

Srecno, i nadam se da te nece zajebavati kao sto rade meni i mojoj verenici.

20 i kusur dana nisu bili u stanju da isporuce pismo paket 3.

Intervju su zakazali za mesec dana, jos su prema mojoj verenici kada ih je danas zvala iz US bili veoma drski.

Nasi ljudi koji rade u ambasadi ocigledno se ponasaju kao da rade u nekoj od nasih ustanova i iskreno se nadam da nemaju uticaja na nas slucaj.

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

I dalje se drze price da je greska sa nase strane, da je data pogresna adresa, iako na prijavi koju je moja verenica popunjavala u decembru, podaci su 100% ispravni.
Ponovo smo ih cekali da se smiluju da posalju pismo sa zakazanim datumom intervjua, kao sto je bio slucaj i sa paket 3 instrukcijama. Na njen mejl nisu odgovorili, kada ih je pozvala, i trazila objasnjenje, javio se nas covek, koji je u jednom trenutku postao drzak
i ponovo poceo sa pricom o pogresnoj adresi.
Ovo je frustrirajuce. Em sto me hvata trema od nepoznatog, ne znam ni kako izgleda intervju, hoce li sluzbenik se normalno ponasati ili biti drzak i namcorast, em jos mesec dana cekanja.

Edited by LulucandyD

prosto mi je nevervano da to cujem .sto se tice greske -greske se desavaju ,trebala je pitait na koju su oni adresu poslali pa da uporedite pa onda da pozovete supervizora .jer mi smo recimo aplicirali za dete ssn i cekala sam mesec dana na kraju sam pozvala ambasadu i rekli su mi iskreno :"jao mi zaboravili da posaljemo zahtev u atinu (jer tamo se rade svi konzularni poslovi za usa gradjane ) izvinuli se ,potvrdili adresu preko telefona i stiglo nam za 7 dana ekspresno " mislim vidim da im nije bio problem da prihvate da su pogresili .potom su nas licno zvali recimo za pasos .a na mejlove mi odgovaraju zaista brzo i to cak na pitanja koja nisu u potpunosti u njihovom domenu .a ti ces pricati sa konzulom ne sa nasim covekom tako da bez brige .cek a sta bi za datum inervjua?

Danas smo opet zvali. Opet kazu da sacekamo da nam stigne Mail. Kazu da cemo kad dobijemo Mail da dobijemo sve instrukcije sa datumom intervju a. Proslo je 2 nedelje.

Ima li ko iskustva ?

Sta da radimo? Je li Ovo moguce da se desava ?

Kad da ocekujem Mail ?

minkili znam par iz beograda oni su imali case complete jos pocetkom avgusta i jos cekaju taj mejl ,kada ih zovu govore da cekaju ,i kao da cekaju da ambasada u beogradu im odgovori za intevju ...ljudi su izludeli isto .

Pa ti Ljudi cekaju 2 mjeseca ?

Zbog cega se sve to desava ?

Nije valjda ambasada pretrpana ?

Vjeruj mi da Stvarno vise Nemam zivaca.

Stvarno je pretesko Ovo mi palo...

Mogu misliti :( ne znaju zasto ali uvek dobiju isti odgovor cekajte ...e sada ja sam mislila ds kada je cc gotov da u roku od 10 dana je slucaj u ambasadi,potom ambasada salje mejl sa potrebnom dokumentacijom ti skupljas dokumenta saljes im povratnu informaciju da si gotova sa dokumentim I onda ti oni zakazuju intervju,ako je tako zasto onda nvc mora da ceka info od ambasade za intervju?a inace kada bejah nedavno u ambasadi bila je prepuna.

Edited by Violeta Womble

Ne znam... Do petka cu sledeceg cekati, onda cemo opet zvati. Nadam se da cemo dobiti do tada. Vratila Sam se unazad, I vidjela da je frips dobio od kad my je CC posle 12 Dana kad my je intervju Koliko Sam shvatila.

Sad kad najvise Treba da se radujem, ostadoh bez zivaca ?

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Minki nama je CC 22.09 a email nam je stigao 29.09 sa zakazanim intervjuom za 18 novembar.Ne znam koliko ti je informacija od koristi,ali mi smo se nacekali bas dosta jer je moj muz predao papire u novembru 2013 i to bas 18.Tako da drugari napokon lepe vesti i kod mene.Pozdrav veliki svima.?

Mnogo mi je drago Ina!

Ja Sam Mislila da si ti vec otisla :)

Reci mi da li ste zvali, pa ste saznali da je CC Ili kad je stigao mail?

Frips mi rece da taj mail Stize od jedne do 3 nedelje pa Eto da sacekam.

Na koju adresu da udjem da vidim, da ukucam onaj broj Blg da vidim Sta se desava .

Srecno Ina puno!

cestitke ina! minkili ajde javljaj nam uskoro lepe vesti

Pozdrav svim Balkancima,tek juce sam pronasao ovu stranicu i vec imam tonu pitanja.Naime zanima me slijedece ako mozete da mi pomognete,dolazim iz Sarajeva,pa me zanima da li ima neko na forumu da je vadio policijski certifikat dole i gdje da izvadim,posto sam bio u Abu Dhabiju vise od godinu dana da li trebam potvrdu da nisam tamo kaznjavan,i kako da je izvadim,hoce li mi dati vise info ako nazovem ambasadu u sarajevu,i drugo pitanje je,imam prekrsaj koji se desio prije 4 godine narusavanje javnog reda i mira,da li to bitno utjece na dobijanje vize ili ne.malo me strah jer evo zarucnica i ja cekamo vise od 8 mjeseci .Ako moze pomoc .Hvala moji lijepi balkanci pozz

Timeline

Intervju se zakazaju iz amerike ovi u NVC to rade i onda vam posalju instrukcije na vas email.Nama je javio advokat jer je ona videla pre nas na svom email.Hvala puno svima na cestitkama.?

Timeline

Minkili ili ih zovi ili gledajte taj email sto ste im ostavili,jer na nvc case online nama pise da su jos papiri u NVC,rekli su nam kada smo zvali da se ne uzdamo u to.Bolje je da ih zoves.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...