Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Ah ne to si vec poslao im mislim da imas sada samo medicinski I originale na uvid I da sugestija jedna kada budes zavrsavao medicinski pitaj ih da li su sve potpisali I pecatirali jer desave sw da ro ne urade pa te vrate

Posted

Violeta, mozes li mi reci nesto o vakcinama, koje bih trebao primiti i koliko kostaju otprilike? Je li pregled u Smiljanicevoj 22?

evo imas ovde sta im treba od vakcina i gde mozes da odes na preged :

travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/BLG%20-%20Belgrade.pdf

sto se samih vakcina tice na pregledu ako nemas karton vakcinacije oni ti daju vakcinu za MMR i TETANUS i ako putujes u vreme zime onda i za grip .

kod njih se cene vakcine krecu oko 2500-3000 din po vakcini (dakle tamo dobijas MMR i tetanus i mozda za grip).

drugi put za vakcinaciju -odes u dom zdravlja i zamolis da ti prepisu kalendar vakcinacija iz tvog kartona (deciji karton ti je u domu zdravlja gde si isao u skolu do osmog razreda -ako nije tamo onda je u arhivi opstine ali to sestre znaju tacno ,mada saad je sve digitalizovano tako da ce te lako naci ) ako imas zdravstvenu knjizicu onda mozes da trazis da dobijes tetanus vakcinu -to ej besplatno i po zakonu je tako (ja sam primila nedavno u svom domu zdravlja za tetanus ) a ako nemas zdravstvenu knjizicu onda

ovde :batut.org.rs/index.php?content=86 ali vidim da su menjali cene i to drasticno su se povecale od pre dva meseca teatnus ej bio 700 dinara sada je duplo .moj savet ti je da kada budes zvao da zakazujes za pregled da ih pitas koja je cena vakcina ,pa onda uporedi sa institutom za javno zdravlje.u svakom slucaju ako budes primao vakcine sa strane treba ti knjizica vakcinacije sa datumima kada si primio vakcine :)

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

nije valjda da cu morati da idem u prokleti dom zdravlja iz osnovne zbog kartona vakcinacije? :o
nemam zaista zivaca i vremena, ako kod njih mogu primiti sva neophodne vakcine kod njih, i ako mora, to cu i uraditi
sto se tice zdravstvene, jedan sam od mnogih koji su radili neprijavljeno godinama, jer je poslodavcima dozvoljeno sve, pa i neplacanje zdravstvenog
nadam se da to nece biti preveliki problem.
I sama sve znas kako ovde ide. poslednja vakcina koju sam primio bila je u vojsci

U svakom slucaju hvala ti za ove informacije :)

Obzirom da je 18 dana otislo tek tako, kada ih obavestim da sam prikupio dokumenta, nadam se da se zakazani za intervju termin biti veoma brzo
A onda zna se, najnapetiji dan u zivotu :)

Posted

dada,mozes primiti sve vakcine na pregledu kada budes bio ,a mozda ti nece ni dati ,pitace te verovatno -te ti reci sta i kako se secas da si primao u vojsci i to ...oni znaju sta se prima u vojsci (ali mislim sve -bar u US vojsci) ,

a za pregled na klinici ne treba ti zdravstvena knjizica uopste tako da bez brige (mada i kao zvanicno "nezaposleni" imas pravo na knjizicu samo treba da se prijavis na biro )

mislim da nema potrebe da se bojis intervjua ako ej sve cisto ,oni su meni zaista vrlo profi i prijatni tako da bez brige samo budi to sto jesi i reci onako kako jeste .i srecno! i javi iskustva sta i kako ej bilo .

Timeline
Posted

Pokusao sam to za knjizicu , ali igrali ping pong sa mnom vezano za to :D, ali nije ni vazno

Ne bojim se, jer je sve cisto kao suza, samo ne zelim nekog namcorastog sluzbenika da me saceka kao da sam mu pobio sve zivo, kakvi nasi znaju da budu
Ali, ti kazes da su strasno profesionalni, tako da onda nema ni najmanje razloga za brigu :)

Hvala ti :)

Posted

ma kakvi videces vec sutra kako je ,znam da si istraumiran od srpske birokratije i sluzbenika ,ali ovo je druga planeta ,prvo od cuvara ces dobiti kulturno dobar dan -osmeh i ljubazne instrukcije ,a drugo konzul njihov ce voditi razgovor sa tobom ,mislim da ce biti konzulka -divna zena ,prijatna srednjih godina koja voli pedantnost u dokumentaciji .ne znam da li si iz beograda ,ali da znas da barem poslednji put bus 42 je stajao kod zeleznicke stanice (menjao ej trasu )

Posted

vidi to proveri ! barem pre nekoliko meseci je bio na zelsznickoj stanici i niko nije ni znao ,osim jednog policajca koji je stajao na stanici i onda mi ej i on rekao da je promenio trasu e sada na koliko dugo da li za stalno ili privremeno ne znam ,ali da pocetna mu ej tamo valjda u bircanovoj kao sto si rekao ulica desno od bulevara kad ides prema vracaru ,valjda posle onog kruznog toka pa desno (nisam najbolja u prostoru :/) ali imas i sa zeleznicke isto 78 samo 78 staje pre ambasade i onda ides peske nekih 5 minuta ,a 42 staje odmah ispred ambasade .

Timeline
Posted

Trebao bi mi jedan savet u vezi sa popunjavanjem paket 3 obrasca.
Postoje dva polja planirani datum odlaska i planirani datum vencanja. Obzirom da cekam na intervju i proces oko vize zavrsi, zasto bih kupovao kartu, kada ne znam tacan datum kada ce biti.
A ovo drugo, moja verenica ceka da dodjem da bismo zajedno otisli da zakazemo sve, za sada znamo samo okvirno sta zelim i kako da bude.
Zanima me, oni koji su popunjavali i slali pismo, da li je bolje ostaviti ta dva polja prazna ili napisati nesto orijentaciono?

Hvala na odgovoru :)

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline
Posted

Violeta, mozes li mi reci nesto o vakcinama, koje bih trebao primiti i koliko kostaju otprilike? Je li pregled u Smiljanicevoj 22?

Mozda je kasno za informaciju al ovako smo mi prosli

MI smo isli u Skenderbegovu

Stigli tamo u 9 cini mi se ( cim su otvorili)

Prozvali su nas, pitace te za u koju zemlju ides

Popune se formulari, saceka se i prozovu da das krv, pa se opet ceka da doktor prozove

Nakon pregleda te posaju u Resavsku 69, tamo se napravi rendgen pluca i sve je gotovo za 10tak minuta. Jako su efikasni i ovaj deo je uracunat u cenu koja je placena u Seknderbegovoj.

Donese se snimak nazad u Skendergebovu, i slodosni ste do 15:45

U 15:45 izdaju potvrde i sve je gotovo

Pregled je 150$, u protivrednosti u Din i primaju samo Din. Menjacnica je odmah na uglu Cara Dusana i Dubrovackoj

Suprug nije imao dokaz o vakcinama, tako da je dobio neophodne vakcije, MMR i tetanus za 5000din

i to je to

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...