Jump to content

3,513 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (pnd) Country: Serbia
Timeline
Posted

Da li neko zna, ako se iselimo sa klincima u toku skolske godine, da li se deci priznaje ta 2-3 meseca ili vise skolovanja iz Srbije ili gube godinu. Sin krece u 3. razred osnovne, a cerka u 1. godinu srednje medicinske..To nam je najveci problem, ne ceka nam se jun i kraj skolske, a pak sa druge strane, ne bi voleli da izgube godinu.. Hvala..

Posted

Vezano za skolu po iskustvima prijatelja klincI nastsvljaju normal no tamo gde su stali,e sada znam da mogu da rade testove u toku skolske godine I da budu prebaceni u razrex vise bar kada je osnovno obrazovanje u pitanju.ali ja na vasem mestu bih poslala mejlove skolama I priupitala ili ih pozvala.svakako nece pauzirati godinu.

Timeline
Posted

Vezano za skolu po iskustvima prijatelja klincI nastsvljaju normal no tamo gde su stali,e sada znam da mogu da rade testove u toku skolske godine I da budu prebaceni u razrex vise bar kada je osnovno obrazovanje u pitanju.ali ja na vasem mestu bih poslala mejlove skolama I priupitala ili ih pozvala.svakako nece pauzirati godinu.

Wow, Hvala..

Posted

Stanko na vasem mestu ja bih uradila dve stvari prvo napisali mejl americkoj ambasadi u bgu I pitala ih oko detalja I saveta imaju mejl za immigration odgovaraju u roku odmah zaista su azurni I profi,a potom possljite mejl skolama ,u sustini problem bi nastao da vam cerka zavrsava skolu jer oni imaju sasvim drugaciji sistem viseg I srednjeg obrazovanja odnosno ne priznaju bas kompletno nasu diplomu ali s obzirom da je na pocetku nece biti mislim problema jer ce u hodu korigovati po njihovom standardu

Timeline
Posted

Total - vreme cekanja do danas - 10 godina, 9 meseci i 11 dana :)

Ok, moj I130 - F3 timeline:

27.10.2004. Otac - US citizen, aplicirao za mene, suprugu i dvoje dece (I130 - kategorija F3)

08.11.2004. PD

23.12.2009. USCIS (California Service Center) odobrio nasu peticiju i forwardowao je ka NVC

31.12.2009. NVC assigned new number (BLG..........)

29.06.2015. Welcome Letter

09.07.2015. DS261 popunjen online

10.07.2015. AOS (120$) paid online

26.07.2015. IV (4x325$) paid online

02.08.2015. DS260 x4 popunjeni online

09.08.2015. Poslata finansijska i civilna dokumenta

13.08.2015. Po tracking broju - NVC prima posiljku

??.08.2015. Cekamo na Scan date

Zakljucak - malo smo osedeli za sve ovo vreme, ali Amerika ce SVE pozlatiti..:)

Eto, ako je neko F3 - this is how it is..long, painfull wait.. dreamless nights...uncertain future...zivot ni na nebu, ni na zemlji..sve do Welcome Letter, onda, odjednom - Svice, ali jos nije Dan (vize u soski)...

Timeline
Posted

mislim da cete vi u oku od 3 meseca imati vize u rukama!svaka cast na strpljenju i volji,ja mislim da vredi !

Ja bih voleo za 3 meseca, ali po latest VB nas PD (08.11.2004.) je tek za 6 meseci (ako NVC obradjuje peticije po current speed za F3 - 1 month per 1 VB) - current F3 VB datum je - 08.05.2004....mozda i ubrzaju...

Posted

ne panici ,jer operater vidi samo ono sto je u sitemu a ne trazi fizicki paket ,a da udje u sistem treba nekoliko dana ,realno jos je rano oni su imali petak i ponedeljak da rade i milion paketa da unesu u sistem.sacekaj kraj nedelje pa opet pozovi .

Timeline
Posted

ne panici ,jer operater vidi samo ono sto je u sitemu a ne trazi fizicki paket ,a da udje u sistem treba nekoliko dana ,realno jos je rano oni su imali petak i ponedeljak da rade i milion paketa da unesu u sistem.sacekaj kraj nedelje pa opet pozovi .

Ok, hvala...

Posted

nema na cemu ,to je samo moje logicno misljenje a en i iskustvo,volela bih da se jave forumasi koji su vec u nvc-u da samo potvrde opcionalno koliko vremena treba od stizanja paketa u nvc do registrovanja da ej tamo .hajde drugari gde ste ?1st se sprema za intervju ,ostali su mozda na odmoru ,ali ,miniiliki gde ste?

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...