Jump to content
Arle

Hello Romania!!!

Share

672 posts in this topic

Recommended Posts

Buuun, vin si eu cu intrebari. Cu toate ca am postat asta si pe K-1 Process & Procedures. E vorba despre formularele I-129F si G-325A. Pentru intrebarile care nu se aplica pentru noi, unde punem "None" si unde punem "N/A"?

Am emotii, am inceput sa completam formulare si sa strangem dovezile pentru petitie. :P Vrem sa fie totul in ordine, asa ca daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!!

Eu si logodnicul meu am pus "none" unde s-a cerut middle name, spre exemplu, dar in restul cazurilor am folosit "n/a" (de ex unde se cere SSN sau alien number pt tine sau la intrebari unde anterior ai raspuns cu "none"). De exemplu: intrebarea 11 din I-129F: numele sotului (tau): NONE; date of marriage: N/A (pt ca deja s-a raspuns ca nu ai fost maritata anterior, deci pt data casatoriei, "not applicable").

La fel si la G-325A...am pus "none" pt middle name, alte nume folosite sau numele sotului, dar N/A pentru restul...

Hope it helps :innocent:

Our Love Story's 1st page: June 15, 2008

K 1: 98 days!
May 11 - August 17, 2010 APPROVED!!!
POE: September 14, 2010 Chicago, IL
Wedding Day: September 22, 2010

AOS from K1: 96 days!
November 19, 2010 - February 24, 2011 APPROVED!!!
November 19, 2010: AOS, EAD & AP applications mailed
December 20, 2010: Biometrics (day 31)
January 18, 2011: case transfered to CSC (day 60)
February 10, 2011: EAD & AP approved! (day 83)
February 24, 2011: GC production ordered! (day 96)

Removing conditions: 5 months and 30 days!
December 6, 2012: package mailed
December 10, 2012: NOA 1 (day 4)

June, 5, 2013: APPROVED!!!

June, 10 2013: 10 yr GC received

event.png

an1cHsW0g410610MjAwMTU1bHwyNTY0MzkxbGF8d

Filed: Country: Romania
Timeline

Eu si logodnicul meu am pus "none" unde s-a cerut middle name, spre exemplu, dar in restul cazurilor am folosit "n/a" (de ex unde se cere SSN sau alien number pt tine sau la intrebari unde anterior ai raspuns cu "none"). De exemplu: intrebarea 11 din I-129F: numele sotului (tau): NONE; date of marriage: N/A (pt ca deja s-a raspuns ca nu ai fost maritata anterior, deci pt data casatoriei, "not applicable").

La fel si la G-325A...am pus "none" pt middle name, alte nume folosite sau numele sotului, dar N/A pentru restul...

Hope it helps :innocent:

Sunshine13, cand am completat actele pentru mama, am folosit acelasi tipar.

si noi di ro asteptam NOA2

bine ai venit! mult succes si tine-ne la curent cu vesti bune :thumbs:

event.png

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Romania
Timeline

Ok,

Revin aici, nu prea am stat pe net in ultima perioada, dar unele dintre voi stiti deja ce minune s-a intamplat azi :dance::lol: Am primit viza!!!! Finally, parca nu pot sa cred inca. Dupa atata asteptare, iata visul s-a implinit.In octombrie anul asta facem 4 ani de la casatorie, I will be there to celebrate with hubby for sure ;)

Va tin pumnii la toti si stiu ca va fi bine si credeti asta si se va intampla!!

In cateva cuvinte vroiam sa va spun despre experienta mea la ambasada.Am ajuns acolo la 12, la 1 am fost strigati.Eram vreo 10 oameni,toata lumea verde la fata, emotii,ganduri, eu parca eram pe alta planeta. Am intrat acolo si am fost prima strigata la amprente :)) Zic ei, poftim trebuie sa sparg gheata. Totul a mers repede, cel putin la mine, consula romanca mi s-a parut CEA MAI DRAGUTA FEMEIE DE ACOLO( if you can believe it). Interviul l-am avut cu o americanca frumusica, tanara si foarte draguta.Intrebari uzuale, cum v-ati cunoscut, ce aveti in comun si cateva comentarii despre poze.Mentionez ca noi suntem impreuna de 6 ani, deci la ''sacul'' de dovezi s-au uitat la ei in birou si cam asta a fost tot.O faza funny a fost ca la un moment dat tipa imi arata o poza fff straina, cred ca era o nunta din India, si ma intreaba este a ta? Am facut ochii mari si am zis nu, nu este a mea...si am zambit amandoua, mi-a explicat ca NVC a trimis acea poza in dosarul meu, deci se pare ca au cam incurcat pozele pe acolo.

Oricum a fost totul bine, au fost profesionisti si comportamentul lor m-a degajat si pe mine.Ma voi ruga sa fie si ptr voi un interviu cu succes, si multe zambete.Va pup si astept sa va ajut cu orice nelamuriri sau intrebari aveti.Bless you.

N-400 sent on 4/28/2014

Check cashed on 5/3/2014

Text msg & email received 5/5/2014

Biometric appointment letter mailed out on 5/15/2014

Biometric appointment letter received on 5/19/2014 for May 30th,2014

Biometrics done (walk-in) on 5/23/2014

Inline for interview 5/28/2014

Received yellow letter indicating to bring to the interview ID/State DL and all passports on 7/5/2014

USCIS website status changed to ''scheduled for interview" on 7/24/2014

Received letter :interview date will be on 9/2/2014

Interview result : approved :joy:

Oath Ceremony appointment date letter mailed out on 9/5/2014

Online status changed and received letter with Oath Ceremony date for 9/12/2014

09/12/2014 - I AM A United States Citizen!

Ok,

Revin aici, nu prea am stat pe net in ultima perioada, dar unele dintre voi stiti deja ce minune s-a intamplat azi :dance::lol: Am primit viza!!!! Finally, parca nu pot sa cred inca. Dupa atata asteptare, iata visul s-a implinit.In octombrie anul asta facem 4 ani de la casatorie, I will be there to celebrate with hubby for sure ;)

In cateva cuvinte vroiam sa va spun despre experienta mea la ambasada.Am ajuns acolo la 12, la 1 am fost strigati.Eram vreo 10 oameni,toata lumea verde la fata, emotii,ganduri, eu parca eram pe alta planeta. Am intrat acolo si am fost prima strigata la amprente :)) Zic ei, poftim trebuie sa sparg gheata. Totul a mers repede, cel putin la mine, consula romanca mi s-a parut CEA MAI DRAGUTA FEMEIE DE ACOLO( if you can believe it). Interviul l-am avut cu o americanca frumusica, tanara si foarte draguta.Intrebari uzuale, cum v-ati cunoscut, ce aveti in comun si cateva comentarii despre poze.Mentionez ca noi suntem impreuna de 6 ani, deci la ''sacul'' de dovezi s-au uitat la ei in birou si cam asta a fost tot.O faza funny a fost ca la un moment dat tipa imi arata o poza fff straina, cred ca era o nunta din India, si ma intreaba este a ta? Am facut ochii mari si am zis nu, nu este a mea...si am zambit amandoua, mi-a explicat ca NVC a trimis acea poza in dosarul meu, deci se pare ca au cam incurcat pozele pe acolo.

Oricum a fost totul bine, au fost profesionisti si comportamentul lor m-a degajat si pe mine.Ma voi ruga sa fie si ptr voi un interviu cu succes, si multe zambete.Va pup si astept sa va ajut cu orice nelamuriri sau intrebari aveti.Bless you.

Felicitari inca o data! am vazut ca ai primit viza in 3 saptamani de la interviu...As avea 3 intrebari micute :blush: :

1)Dupa problema cu decizia de divort in original, a durat asa mult pana sa iti iei viza pentru ca nu s-au mobilizat repede cei de la ambasada sau a durat pana sa obtina sotul tau actele?

2)Ti-au trimis pasaportul cu viza prin posta sau ai fost tu sa le ridici de la ambasada?

3)OK, si nu in ultimul rand...a durat mai mult de 3 ore "vizita" la ambasada? :innocent:

Edited by Aleksa & Nico

event.png

Filed: K-1 Visa Country: Romania
Timeline

buna din nou.... va multumesc din suflet pentru tot .... nu am mai intrat pentru ca am pierdut vremea prin iasi , sa ma informez ce si cum despre actele care imi trebuiesc ...Despre avocat , ce sa zic , prea tarziu , avem unul de la inceputul actelor ..... si na acuma imi zice in felul urmator ... ca trebuie sa completez niste intrebari si sa ii dau raspunsul prin mail ca sa imi faca pachetul pentru K1 . dar asta nu trebuie eu sa il fac ?

nu stiu exact ce o sa se intample de acuma incolo.... eu trebuie sa mai trimit ceva , undeva ? sau cum ? formularul ds-230 imi vine in plicul galben am inteles , nu?

iar din cate am inteles trebuie semnat acolo,la ambasada ...

inca ceva ... avocatii ne-au spus ca eu trebuie sa mai vin doar cu medical exam si cu police record .... ca in rest fac ei.....adica ce fac ei ca nu stiu ce e in plicul galben.......

va pupacesc pe toate si saru'mana pentru tot ...nici nu stiu cum sa va multumesc !!!!!sunshine 13 , da , vine si el sa ma ia acasa :) a zis ca mergem impreuna la interviu , deci trebuie sa il anunt la ambasada si pe urma ne intoarcem in iasi sa luam bagajele si ramas -bun de la lume si plecam !!! nunta o sa fie la o saptamana dupa veniream mea ! :) yuhuuu !!!littlecrazyangel... crede-ma ca nu sunt inconstienta si realizez ce inseamna o casnicie ... am mai avut o relatie de 6 ani inainte si totul a mers prost.....dar cand dragostea te loveste.... nu pot sa explic in cuvinte ce simt eu pentru omul asta .... el este jumatatea mea , o simt....... si da !!! vreau sa fiu sotia lui !!! :) nu mai am rabdare chiar....:)

inca ceva ....cum fac sa postez timelineul??

Filed: K-1 Visa Country: Romania
Timeline

mai am o intrebare , defapt mai multe.....printre intrebarile vocatilor care mi le-a trimis , trebuie sa raspund la unde am lucrat in ultimii 10 ani , cred ca astea sunt intrebari din ds-230 , nu? si daca nu mai tii minte chiar tot si nu stii vre-un nr de contact ce faci? trebuie sa scrii neaparat tot? sau la scoli? adica eu am inceput 2 facultati dar nu am terminat nici una , trebuie mentionate? astept cu nerabdare raspunsurile vostre !!! va pup!!!

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Romania
Timeline

Felicitari inca o data! am vazut ca ai primit viza in 3 saptamani de la interviu...As avea 3 intrebari micute :blush: :

1)Dupa problema cu decizia de divort in original, a durat asa mult pana sa iti iei viza pentru ca nu s-au mobilizat repede cei de la ambasada sau a durat pana sa obtina sotul tau actele?

2)Ti-au trimis pasaportul cu viza prin posta sau ai fost tu sa le ridici de la ambasada?

3)OK, si nu in ultimul rand...a durat mai mult de 3 ore "vizita" la ambasada? :innocent:

1) timeline ptr problema asta: interviu pe 15 iulie aflu ca imi cer actul in original, sun pe sot,sotul suna in alt stat,acolo cere sa fie cautat in arhiva documentul.Sotul trimite in aceeasi zi un money order, in 2 zile ajunge la ei, ei trimit overnight documentul original.Sotul il primeste si are proasta inspiratie sa il trimita priority mail cu usps care dureaza intre 6-10 business days.Actul ajunge la ambasada aici pe 3 august, in aceeasi zi este revizuit si se imprima viza,a doua zi adica azi primesc viza deci ambasada m-a socat cu cata rapiditate s-au miscat,au primit actul ,mi-au trimis viza in aceeasi zi si chiar mi au returnat documentul original(banuiesc ca au pastrat o copie).

2)Curierul a venit direct la mine la usa dupa ce m-a sunat in prealabil, ei lucreaza cu Sameday curier

3)Am stat in ambasada fix 2 ore care sincer nu stiu cum au trecut, iar eu am fost a doua persoana care iesea din ambasada cu case complete,dupa mine mai erau vreo 8 cazuri

N-400 sent on 4/28/2014

Check cashed on 5/3/2014

Text msg & email received 5/5/2014

Biometric appointment letter mailed out on 5/15/2014

Biometric appointment letter received on 5/19/2014 for May 30th,2014

Biometrics done (walk-in) on 5/23/2014

Inline for interview 5/28/2014

Received yellow letter indicating to bring to the interview ID/State DL and all passports on 7/5/2014

USCIS website status changed to ''scheduled for interview" on 7/24/2014

Received letter :interview date will be on 9/2/2014

Interview result : approved :joy:

Oath Ceremony appointment date letter mailed out on 9/5/2014

Online status changed and received letter with Oath Ceremony date for 9/12/2014

09/12/2014 - I AM A United States Citizen!

Filed: Citizen (pnd) Country: Romania
Timeline

Ok,

Felicitari!!!!!!!!

Timeline

Ok,

Raluca, ma bucur mult ca veti putea sarbatori impreuna, aici!! Felicitari inca o data!!

Timeline

buna din nou.... va multumesc din suflet pentru tot .... nu am mai intrat pentru ca am pierdut vremea prin iasi , sa ma informez ce si cum despre actele care imi trebuiesc ...Despre avocat , ce sa zic , prea tarziu , avem unul de la inceputul actelor ..... si na acuma imi zice in felul urmator ... ca trebuie sa completez niste intrebari si sa ii dau raspunsul prin mail ca sa imi faca pachetul pentru K1 . dar asta nu trebuie eu sa il fac ?

nu stiu exact ce o sa se intample de acuma incolo.... eu trebuie sa mai trimit ceva , undeva ? sau cum ? formularul ds-230

Cred ca avocatii vor ca tu sa le trimiti raspunsul la intrebari, ei le transcriu pe formulare, si ti le trimit tie sa le semnezi. Ai putea economisi timpul si ai putea sa le completezi singura. Dar desigur, alege ce e mai bine pentru tine. Formularul DS-230 il iei cu tine la interviu.

mai am o intrebare , defapt mai multe.....printre intrebarile vocatilor care mi le-a trimis , trebuie sa raspund la unde am lucrat in ultimii 10 ani , cred ca astea sunt intrebari din ds-230 , nu? si daca nu mai tii minte chiar tot si nu stii vre-un nr de contact ce faci? trebuie sa scrii neaparat tot? sau la scoli? adica eu am inceput 2 facultati dar nu am terminat nici una , trebuie mentionate? astept cu nerabdare raspunsurile vostre !!! va pup!!!

Da, din DS-230. Daca nu iti amintesti, atunci nu poti scrie, dar incearca sa scrii absolut toate locurile de munca. Nu ai nevoie de nr de contact. Da, trebuie mentionate scolile. Si unde scrie, degree completed, poti pune NONE.

Filed: K-1 Visa Country: Italy
Timeline

nu stiu exact ce o sa se intample de acuma incolo.... eu trebuie sa mai trimit ceva , undeva ? sau cum ? formularul ds-230 imi vine in plicul galben am inteles , nu?

iar din cate am inteles trebuie semnat acolo,la ambasada ...

inca ceva ... avocatii ne-au spus ca eu trebuie sa mai vin doar cu medical exam si cu police record .... ca in rest fac ei.....adica ce fac ei ca nu stiu ce e in plicul galben.......

va pupacesc pe toate si saru'mana pentru tot ...nici nu stiu cum sa va multumesc !!!!!sunshine 13 , da , vine si el sa ma ia acasa :) a zis ca mergem impreuna la interviu , deci trebuie sa il anunt la ambasada si pe urma ne intoarcem in iasi sa luam bagajele si ramas -bun de la lume si plecam !!! nunta o sa fie la o saptamana dupa veniream mea ! :) yuhuuu !!!littlecrazyangel... crede-ma ca nu sunt inconstienta si realizez ce inseamna o casnicie ... am mai avut o relatie de 6 ani inainte si totul a mers prost.....dar cand dragostea te loveste.... nu pot sa explic in cuvinte ce simt eu pentru omul asta .... el este jumatatea mea , o simt....... si da !!! vreau sa fiu sotia lui !!! :) nu mai am rabdare chiar....:)

inca ceva ....cum fac sa postez timelineul??

Buna!

Si la mine la fel va fi, vine, mergem amandoi la interviu, apoi la mine acasa sa-mi iau lucrurile si plecam. Hi hi :P:thumbs: In ce oras, stat o sa fiti?

Timeline poti sa adaugi mergand la profilul tau in dreapta sus a paginii. Si acolo vei gasi undeva in stanga "Timeline", iar de acolo vei avea instructiuni.

Poti sa-ti adaugi si la semnatura. Mergi la profilul tau si undeva in dreapta sus, sub username, scrie "Edit my profile". Apoi o sa-ti apara diverse link-uri pe o coloana in stanga. Dai la change signature si adaugi un timeline. Eu mi-am facut doar la semnatura, inca n-am apucat sa adaug si un timeline in toata regula. :P

27 NOV 2019 - I-129F mailed to Dallas, TX Lockbox

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Filed: K-1 Visa Country: Italy
Timeline

O intrebare... nu prea rapida. :P

Vrem sa adaugam la petitie cateva mailuri pe langa alte chestii la categoria ongoing relationship.

Pe USCIS zice ca trebuie sa traduci orice document in alta limba decat engleza. Logodnicul meu ar putea sa traduca niste mailuri(ca doar nu-s acte sau alte chestii pentru care ar trebui sa fie autorizat), e mult mai fluent la engleza ca mine, bineinteles, si ar putea sa completeze el certificatul, sa-si asume responsabilitatea ca traducerea e fidela si ca e competent sa traduca.

Please submit certified translations for all foreign language documents. The translator must certify that s/he is competent to translate and that the translation is accurate.

The certification format should include the certifier's name, signature, address, and date of certification. A suggested format is:

Certification by Translator

I [typed name], certify that I am fluent (conversant) in the English and ________ languages, and that the above/attached document is an accurate translation of the document attached entitled ______________________________.

Signature_________________________________

Date Typed Name

Address

USCIS no longer routinely requires submission of original documents or "certified copies." Instead, ordinary legible photocopies of such documents (including naturalization certificates and alien registration cards) will be acceptable for initial filing and approval of petitions and applications.

Asta scrie pe USCIS. Intrebarea mea e: poate face el asta sau trebuie sa fie un translator autorizat, care eventual sa si legalizeze traducerea.

Cineva pe K-1 Visa Process & Procedures a zis ca e de ajuns sa declari ca traducerea e fidela si ca esti in masura sa faci asta, fiind cunoscator al limbii engleze.

:help: Thanks in advance!

Regards,

Sunshine

Edited by Sunshine13

27 NOV 2019 - I-129F mailed to Dallas, TX Lockbox

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Timeline

Cineva pe K-1 Visa Process & Procedures a zis ca e de ajuns sa declari ca traducerea e fidela si ca esti in masura sa faci asta, fiind cunoscator al limbii engleze.

:help: Thanks in advance!

Am citit si eu pe visajourney.com ca vor accepta traducerea de la el. Oricum, emailurile nu fac parte dintre documentele oficiale (gen certificat de nastere, de casatorie, etc), asa ca nu cred ca va intampina probleme daca le traduce el. oricum, le Bucuresti le vor citi in romaneste.

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.