Jump to content
Arle

Hello Romania!!!

Share

672 posts in this topic

Recommended Posts

:dance: Hugs si mult succes la interviu!! Ne tii tu la curent :P

:lol: yep, will keep you posted :lol: Merci si multa bafta si tie in curand. Asteptati pana in septembrie sa aplicati? Cand depune juramantul logodnicul tau?

Our Love Story's 1st page: June 15, 2008

K 1: 98 days!
May 11 - August 17, 2010 APPROVED!!!
POE: September 14, 2010 Chicago, IL
Wedding Day: September 22, 2010

AOS from K1: 96 days!
November 19, 2010 - February 24, 2011 APPROVED!!!
November 19, 2010: AOS, EAD & AP applications mailed
December 20, 2010: Biometrics (day 31)
January 18, 2011: case transfered to CSC (day 60)
February 10, 2011: EAD & AP approved! (day 83)
February 24, 2011: GC production ordered! (day 96)

Removing conditions: 5 months and 30 days!
December 6, 2012: package mailed
December 10, 2012: NOA 1 (day 4)

June, 5, 2013: APPROVED!!!

June, 10 2013: 10 yr GC received

event.png

an1cHsW0g410610MjAwMTU1bHwyNTY0MzkxbGF8d

:dance: Hugs si mult succes la interviu!! Ne tii tu la curent :P

:lol: yep, will keep you posted :lol: Merci si multa bafta si tie in curand. Asteptati pana in septembrie sa aplicati? Cand depune juramantul logodnicul tau?

Our Love Story's 1st page: June 15, 2008

K 1: 98 days!
May 11 - August 17, 2010 APPROVED!!!
POE: September 14, 2010 Chicago, IL
Wedding Day: September 22, 2010

AOS from K1: 96 days!
November 19, 2010 - February 24, 2011 APPROVED!!!
November 19, 2010: AOS, EAD & AP applications mailed
December 20, 2010: Biometrics (day 31)
January 18, 2011: case transfered to CSC (day 60)
February 10, 2011: EAD & AP approved! (day 83)
February 24, 2011: GC production ordered! (day 96)

Removing conditions: 5 months and 30 days!
December 6, 2012: package mailed
December 10, 2012: NOA 1 (day 4)

June, 5, 2013: APPROVED!!!

June, 10 2013: 10 yr GC received

event.png

an1cHsW0g410610MjAwMTU1bHwyNTY0MzkxbGF8d

Filed: K-1 Visa Country: Italy
Timeline

Nu, cred ca acum in august aplicam. Ceremoniile pentru cetatenie in Pennsylvania sunt saptamanale, asa ca se rezolva repede cu asta si cred ca putem trimite. Daca nu suntem gata, atunci la inceputul lui septembrie. Cel tarziu :P Ca suntem disperati :)

Te pup :*

Edited by Sunshine13

27 NOV 2019 - I-129F mailed to Dallas, TX Lockbox

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Am o intrebare legata de cazierul judiciar!! Ne pregatim pt etapa NVC, sotul vine in tara in curand si as vrea sa-i dau si cazierul. A fost emis astazi: 26.07.10... Noi vom fi aprobati cel mai probabil la USCIS la sf lui Sept. Cazierul e valabil 6 luni, dar nu scrie pe el acest lucru... trebuie tradus & legalizat. Credeti ca se merita efortul sau se poate sa ceara altul nou peste 2-3 luni?? SO CONFUSING...

USA:
01/15/11: POE - New York
01/28/11: Welcome Letter & GC

ROC:
10/16/12: Mailed ROC package
10/18/12: Eligibility window opens
10/20/12: Package arrives at VSC
10/22/12: NOA1 date
11/23/12: Biometrics appointment
01/16/13: Conditional GC expires
04/22/13: Notification of card being mailed
05/04/13: 10 year GC received!

Filed: Citizen (pnd) Country: Romania
Timeline

Am o intrebare legata de cazierul judiciar!! Ne pregatim pt etapa NVC, sotul vine in tara in curand si as vrea sa-i dau si cazierul. A fost emis astazi: 26.07.10... Noi vom fi aprobati cel mai probabil la USCIS la sf lui Sept. Cazierul e valabil 6 luni, dar nu scrie pe el acest lucru... trebuie tradus & legalizat. Credeti ca se merita efortul sau se poate sa ceara altul nou peste 2-3 luni?? SO CONFUSING...

Buna!

NU trebuie sa ceri alt cazier judiciar si nu trebuie tradus.Cei de la ambasada numai se uita peste el foarte repede.

Buna!

NU trebuie sa ceri alt cazier judiciar si nu trebuie tradus.Cei de la ambasada numai se uita peste el foarte repede.

Deci nu trebuie tradus pt cei de la NVC? Eu am viza CR1 si cu pachetul care contine ds-230 trebuie trimis si cazierul si il pot trimite doar in ROMANA. Asta este o noutate pt mine... Mi-am schimbat certificatul de nastere in international ca sa nu-l mai traduc si am presupus si mi s-a spus ca acest cazier trebuie tradus si legalizat. Cine mai stie ceva legat de acesta chestiune??

USA:

ROC:

Filed: Country: Romania
Timeline

Deci nu trebuie tradus pt cei de la NVC? Eu am viza CR1 si cu pachetul care contine ds-230 trebuie trimis si cazierul si il pot trimite doar in ROMANA. Asta este o noutate pt mine... Mi-am schimbat certificatul de nastere in international ca sa nu-l mai traduc si am presupus si mi s-a spus ca acest cazier trebuie tradus si legalizat. Cine mai stie ceva legat de acesta chestiune??

Nu vei avea nevoie de un alt cazier pentru interviu. Eu am contactat ambasada din Romania si am intrebat despre situatia mamei; mi-au zis ca in Romania valabilitatea cazierului e de 6 luni in Romania, dar ca ei accepta cazierul pana la un an de la data eliberarii.

Nu trebuie tradus in engleza. Cei de la NVC mi=-au spus ca atata timp cat interviul va avea loc in Romania, documentele nu trebuie traduse in engleza. Eu le-am tradus pe ale mamei pentru ca nu stiam ca nu trebuia.

Foarte important: incearca sa le trimiti documentele originale. Cateodata, NVC-ul accepta copiile, dar ambasada cere numai documentele in original. De multe ori nu afli despre cerinta asta pana la intreviu si te amana pana le duci originalele. Am inteles ca in Romania ti se spune sa nu dai nimanui documentele originale, dar cei de la NVC si ambasada le cer.

Nu vei avea nevoie de un alt cazier pentru interviu. Eu am contactat ambasada din Romania si am intrebat despre situatia mamei; mi-au zis ca in Romania valabilitatea cazierului e de 6 luni in Romania, dar ca ei accepta cazierul pana la un an de la data eliberarii.

Nu trebuie tradus in engleza. Cei de la NVC mi=-au spus ca atata timp cat interviul va avea loc in Romania, documentele nu trebuie traduse in engleza. Eu le-am tradus pe ale mamei pentru ca nu stiam ca nu trebuia.

Foarte important: incearca sa le trimiti documentele originale. Cateodata, NVC-ul accepta copiile, dar ambasada cere numai documentele in original. De multe ori nu afli despre cerinta asta pana la intreviu si te amana pana le duci originalele. Am inteles ca in Romania ti se spune sa nu dai nimanui documentele originale, dar cei de la NVC si ambasada le cer.

Merci din suflet pentre explicatia mai detaliata!! Deja incep sa cred ca e adevarat pt ca mi-ati spus voi 2 + a mai spus cineva pe un forum in alta parte decat VJ. Yuppi nu ma mai stresez cu traduceri si legalizari. Stiu ca trebuie trimise documente originale... Sper sa fie totul bine cand va veni momentul!! Bafta la toti si toate!

USA:

ROC:

Timeline

Love, noi avem viza K1 si o sa traduc si cazierul. O prietena foarte buna de-a mea mi-a spus ca as putea sa-l traduc si ca ea asa a facut, pentru interviul la ambasada. Just in case... Nu stiu insa cum e cu vizele CR-1 si cu NVC-ul. Noi nu trebuie sa facem nimic la etapa de NVC, e doar un popas intre USCIS si ambasada. :)

Poate ar putea sa ajute aici cineva mai experimentat. Stiu cine... Revin si cu raspunsul! Te pup.

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Timeline

Si pentru Gina si ceilalti/celelalte interesate... Logodnicul meu are ceremonia pe 6 august! Which is... wonderful. Nu ne asteptam sa se intample asa repede. Practic, in situatia de fata toate ni se aliniaza foarte bine. Poate merge si la ceremonie, ii dau si certificatul, isi ia si pasaportul, vine si in tara. Cand vine, pregatesc si eu tot ce trebuie pt petitie si le ia cu el, ca sa nu mai trimit prin posta. Merge bine, foarte bine as putea spune. :P

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Love, noi avem viza K1 si o sa traduc si cazierul. O prietena foarte buna de-a mea mi-a spus ca as putea sa-l traduc si ca ea asa a facut, pentru interviul la ambasada. Just in case... Nu stiu insa cum e cu vizele CR-1 si cu NVC-ul. Noi nu trebuie sa facem nimic la etapa de NVC, e doar un popas intre USCIS si ambasada. :)

Poate ar putea sa ajute aici cineva mai experimentat. Stiu cine... Revin si cu raspunsul! Te pup.

CINE? CINE? :D MERCI DE INPUTUL TUTUROR. INCERC SI EU SA MA MAI DOCUMENTEZ INTRE TIMP... NUMAI NU PREA AI DE UNDE.

WOW IN CURAND VEI INCEPI K1 VISA... GOOD LUCK DE PE ACUM. POATE NE VEDEM LA AMBASADA IN CURAND!

USA:

ROC:

CRED CA FETELE AU DREPTATE. ASTA E PACHETUL 4, ULTIMUL TRIMIS LA NVC CARE ZBOARA LA AMBASADA LA SCURT TIMP...

Send your IV Package (USPS Express mail gives tracking and essentially insures delivery)

Below are the package contents:

* BARCODED Cover Sheet (to be printed from web when your status is PAID online for IV bill)

* You OWN cover sheet listing what documents are in the package, so they're easy for the reviewer to locate

* Completed DS-230 part I & II and ONLY part I signed by beneficiary.

* Photocopy of the beneficiary's passport biographic data page.

* Original/certified copy of beneficiary’s birth certificate.

* Original/certified copy of beneficiary’s and petitioner’s marriage certificate.

* Original police certificates of the beneficiary.

* Original/certified copy of military record, if applicable.

* Original/certified copy of divorce decree, death certificate, etc. of previous marriage, if applicable.

Edited by Love is patient

USA:

ROC:

Timeline

CINE? CINE? :D MERCI DE INPUTUL TUTUROR. INCERC SI EU SA MA MAI DOCUMENTEZ INTRE TIMP... NUMAI NU PREA AI DE UNDE.

WOW IN CURAND VEI INCEPI K1 VISA... GOOD LUCK DE PE ACUM. POATE NE VEDEM LA AMBASADA IN CURAND!

Tocmai am intrebat. Da, nu trebuie tradus neaparat, dar mai bine e s-o faci. Sa-l traduci si sa-l legalizezi.

Da, de asa mult timp astept momentul asta!! Abia astept sa fiu si eu langa honey-bunny. :P

Iti tin pumnii si tie! Te pup.

02 DEC 2019 - NOA1

23 MAR 2020 - NOA2

Timeline

Nu trebuie tradus mai ales in Romania unde trimiti documentele la ambasada. Cred ca prietena a ales sa le traduca si sa le legalizeze for her peace of mind, dar chiar ca nu trebuie :)

Nici la NVC nu trebuie. Dar eu nu am citit instructiunile bine si am tradus din documente. Mama a locuit si in Italia un timp, si daca ii trebuia cazierul, acesta trebuia tradus in engleza, pentru ca nu i s-a eliberat in engleza sau romana, limbile acceptate la ambasada.

Si pentru Gina si ceilalti/celelalte interesate... Logodnicul meu are ceremonia pe 6 august! Which is... wonderful. Nu ne asteptam sa se intample asa repede. Practic, in situatia de fata toate ni se aliniaza foarte bine. Poate merge si la ceremonie, ii dau si certificatul, isi ia si pasaportul, vine si in tara. Cand vine, pregatesc si eu tot ce trebuie pt petitie si le ia cu el, ca sa nu mai trimit prin posta. Merge bine, foarte bine as putea spune. :P

Felicitari!! Saptamana viitoare. Merge foarte repede la ei. E chiar super!!!

Timeline

Am uitat sa scriu.. sunt asistenti consulari romani (la ambasada) care se uita peste toate documentele inainte ca persoana sa ajunga la interviul propriu-zis. De-asta nu e nevoie ca documentele sa fie traduse in engleza. Si asistentii astia-s chiar rigizi cand vine vorba de verificatul actelor.

Edited by gina_raluca

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.