Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Nakon sto su platili $70 za Affidavit of support, njegova supruga je poslala e-mail sa ispunjenom formom DS-3202 ili kako se vec forma zove (za change of agent) i onda su i njoj i njemu na e-mail poslali invoice da uplati jos $404 za processing fee. To su odmah platili i poslije toga nista. Zato smo kontali da je to to i da je sve "proslo," ali od njih ni traga ni glasa. Poslali smo e-mail prije 2 dana, posto je nemoguce ih dobiti na telefon, da jave kakav je status ovog njihovog slucaja. Jos nema nikakvog odgovora. Glavno je da su bili brzi dici pare za sve fees koje su pitali da se uplate, a sad kad ce sve procesuirati, to moze polahko, nidze im se ne zuri, ha ja. Ne znam, ali su zakomplikovali samo tako, a prava je lutrija da se s njima stupi u kontakt. Sto je najgore, ne mozes provjeriti status ni online sa onim SAR case #. Proces za Fiance vizu je sto puta laksi, barem kad su u pitanju ove zavrzlame. Jest' da uzme vremena, kad dodje ovamo oko AOS, ali barem onda to zajedno rijesavamo, a ne ovako, on ovdje, ona dole, a papiri got stuck somewhere in the middle. Pogledacu taj link, a nadam se da ce uskoro i nesto odgovoriti na poslani e-mail.

U svakom slucaju, hvala za info.

evo da se i ja javim iz usa.uspjela sam da pomaknem intervju na 6 dana ranije od datuma koji sam dobila od nvc.u sa mi doslovno nista nije trebalo osim pasosa jer sve ono sto smo slali od uscisa do nvc je doslo u sa a mi smo u startu poslali i slike i dokaze o vezi ,tako da sam ja samo imala kratki intervju.imala sam liniju preko amsterdama do minneapolisa.u amsterdamu sam imala vecu kontrolu nego u usa ambasadi u sa,gdje idem,kome,sta nosim,kako sam upoznala muza,odakle mi pare za kartu,zasto letim iz zagreba a ne sa i slicno,jedno 1o minuta je trajao razgovor.kada sam dosla u minneapolis stala sam u red za usa drzavljanine i one koje imaju green cartu i policajac mi je prisao i pitao sta imam u ruci ( bila je koverta iz ambasade) onda mi je rekao da podem za njim,odveo me do saltera koji je bio za nove imigrante,posadu i diplomatsko osoblje,tu su mi uzeli otiske prstiju,uslikali me ,udarili vizu i onda na kontrolu kofera.pitali su me sta nosim od hrane,kad sam rekla sta nosim,pitali su me nosim li argete,ja sam rekla da ne i onda su me pustili.ovdje u usa sve novo,obicaji,novi ljudi,jezik bas sve.ljudi tesko je bez svog grada,svoje familije ali konacno sam uz onoga koga volim i to je najvaznije. rekli su mi da cu do 3 sedmice dobiti ssn a predala sam zahtjev za medicinskim osiguranjem.nista ne mozete izvaditi od dokumenata bez ssn,ja sam isla da pokusam da izvadim ID ali ne moze ,samo se moze predati zahtjev za medicinskim osiguranjem.ljudi sretno svima.ako nekoga nesto zanima,neka pita.

aie, cestitam i dobro nam dosla u MN. :)

Badgerella i ja smo ti u susjedstvu. :))

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Dobrodosla!

Jesi li bas u Minneapolisu, ili negdje drugdje?

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Pozdrav svim forumasima,

konacno sam i ja sakupila sve dokumente koje su naveli da trebaju za intervju. Ostaje mi jos da zakazem datum intervijua i nadam se da je makar sto se ovog dijela tice, gotovo.

Imam pitanje za ove koji su vec prosli intervju. Sta sluzbenica na salteru koja radi na prijemu dokumentacije,tacno uzima od dokumenata?Da li se uzima sva ili samo nesto od pratece dokumentacije? Znam da traze, dokaze o vezi u vidu fotografija, racuna ali me zanima, da li uzimaju nesto drugo osim toga?!

Ovo pitam, jer znam da kada sam prosle godine isla u USA i aplicirala za turisticku vizu odavde, da su uzeli samo garantno pismo mog vjerenika (Affdavit Of Support) a ostalu (i moju i njegovu) dokumentaciju samo pregledali i vratili nazad.

Naime, ukoliko uzimaju bilos ta od ovih dokumenata koje sam mukotrpno skupljala 2.mjeseca, ne bi bilo lose da se onda napravi makar fotokopija svega...

Svako dobro i pozdrav.

Evo mene vratio se s intervjua dobio sam vizu.

Intervju klasika, lakse od turisticke sam dobio, konzulica je fenomenalna u prau sa onom zenom na prethodnom salteru.

traze sve dokumente koje dobijete u pismu od ambasade da treba i sve to ide glatko.

konzulica gleda slike i smije se i pita bezveze pitanja, bilo je tako opustajuce da je to nevjerovatno, doista je najlakse dobiti USA vizu.

samnom je bila i moja zaručnica i to je vjerovatnbo samo napravilo to da i bude formalan intervju mada je osa smao sjedila u onom predvorju i smijala se a i njih dvije njoj.

pitali su kako sma je zaprosio, kako joj se zove mama, zasto sam s njom, kako smo se upoznali, ma klasika ziva cista formanost ja mislim sa cistim dokumentima.

osim slika nije mi nista drugo od dokaza uzela imala je sve ono sto je ona slala cak mi nesto i vratila.

putujem 21og septembra, i pitam se ima li veze gdje ulazim u USA ili moze bilo gdje npr Atlanta preko Amsterdama mi je najvjerovatnije.

i nek mi neko kaze sta mi sad treba da ne bi sta zaboravio :D

:thumbs:

@zazivotcijeli...cestitam, neka vam je hairli i sa srecom...sretan put i da ti prodje glatko sve sto ide poslije POA...

;)

Pardon-greska u kucanju skracenice...post reply je kucan jutros rano po CE vremenu, ne zamjerite...treba da stoji...POE

Edited by aginica

Evo mene vratio se s intervjua dobio sam vizu.

Intervju klasika, lakse od turisticke sam dobio, konzulica je fenomenalna u prau sa onom zenom na prethodnom salteru.

traze sve dokumente koje dobijete u pismu od ambasade da treba i sve to ide glatko.

konzulica gleda slike i smije se i pita bezveze pitanja, bilo je tako opustajuce da je to nevjerovatno, doista je najlakse dobiti USA vizu.

samnom je bila i moja zaručnica i to je vjerovatnbo samo napravilo to da i bude formalan intervju mada je osa smao sjedila u onom predvorju i smijala se a i njih dvije njoj.

pitali su kako sma je zaprosio, kako joj se zove mama, zasto sam s njom, kako smo se upoznali, ma klasika ziva cista formanost ja mislim sa cistim dokumentima.

osim slika nije mi nista drugo od dokaza uzela imala je sve ono sto je ona slala cak mi nesto i vratila.

putujem 21og septembra, i pitam se ima li veze gdje ulazim u USA ili moze bilo gdje npr Atlanta preko Amsterdama mi je najvjerovatnije.

i nek mi neko kaze sta mi sad treba da ne bi sta zaboravio :D

Konzulica ja super, samo se smije i smije... :)

Nema veze gdje ulazis i gdje presjedas.

Ponesi papire sa sobom koji ce ti trebati za promjenu statusa, rodni list itd...

pozz iz ATL :)

AOS

11/22/2010 Package delivered

12/02/2010 Ckeck cashed :)

Vozdra raja, sta ima kako ste?!

Imal' vrucine kod vas?! :devil:

Eh da vam se i ja pohvalim, od danas u pasosu imam vizu K1 i da vam prenesem neko svoje iskustvo. Jucer poslijepodne sam nazvala da zakazem intervju a isti je dogovoren za danas u 13.30.

Pored toga, a znate i iz mojih prethodnih postova, sto sam ulozila mjesece u skupljanje neophodne dokumentacije u vezi sa vizom, kad sam predavala dokumente na salteru, shvatih da nisam ispunila 2. formulara, koja su trebala da se predaju zajedno sa ostalom dokumentacijom i preostalim formularima.

Na svu srecu, plavokosa gospodja na salteru, mi je dozvolila da jedan formular ispunim na licu mjesta, rucno, a drugi se ona sama ponudila da ispuni za mene.

:thumbs:

Nakon preuzimanja otisaka,ista gospodja me je upitala da li govorim engleski jezik i receno mi je da sacekam poziv za intervju.

Konzulica je kako je mnogi opisase u svojim postovima, dobrocudna, debeljuca koja se samo smjeska.

:innocent:

Pitanja koja mi je postavila u toku intervjua su sljedeca:

1. Kako smo se upoznali moj vjerenik i ja?

2. Kada i kako me je zaprosio?

3. Da li nam se roditelji poznaju medjusobno?

(U medjuvremenu se nasmijala i dala komentare na par nasih fotografija, koje su iz USA i nastavila sa ispitivanjem)

4. Sta moj vjerenik radi u USA?

5. Gdje zivi?

6. Sta ja planiram raditi po dolasku u USA?

Sve je mozda ukupno trajalo nekih desetak minuta i nakon toga mi se obratila sa pitanjem: Could you come today at 4 pm?

Na sta sam je ja zbunjeno pogledala i odgovorila OK, I could but does it mean I passed? Gdje je na moje pitanje, konzulica smjeskom samo klimnula glavom u znak odobravanja.

:wow:

Po vizu sam otisla u dogovoreno vrijeme, morala malo cekati, s obzirom da jos uvijek nije bila zavrsena ali mi nije bilo mrsko cekati, s obzirom da sam imala drustvo, covjeka koji radi u security-u i sa kojim sam imala veoma kontruktivan dijalog (o trenutnom stanju u drzavi).

:D

Uglavnom, danas su razbili neke od mojih ranijih predrasuda (s obzirom na iskustvo koje imam sa ambasadom od prije) da su sve osobe koje rade u US konzulatu namrgodjene i ljute...

:P

I ma koliko stresan sveukupan ovaj proces bio, na kraju kad se svede svom kraju, insan shvati da citav ovaj proces ustvari nije nikakav 'bauk' nego sasvim normalna stvar.

Svim forumasima, koji su u procesu dobivanja americkih viza, zelim puno srece i strpljenja.

S obzirom da ce moje putovanje u Ameriku sacekati aBd novembar (POE - Boston), rado cu citati vasa iskustva jer ne sumnjam da ce biti nekoliko vas koji ce otici prije mene.

Ovim putem se isto tako zelim zahvaliti svim ucesnicima foruma i pokretacima jedne ovakve teme, s obzirom da je ovaj virtualni dio veoma vazna karika u shvatanju procesa koji nikome nije jasan na samom pocetku. Meni su iskreno koristila sva vasa pisana iskustva koje ste razmjenjivali bas ovdje.

:goofy:

Toliko od mene, za sada, srdacan pozdrav za sve vas.

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Da li moze neko da mi pomogne??? Ako su mi dali spisak sta su sve primili od papira,da li ce mi za ne daj boze trebati nesto jos da ponesem u ambasadu? Malo cas sam zvala konzulat i fin gospodin mi je objasnio da oni na dan intervjua otvaraju dokumentaciju i tad znaju da li nesto fali od papira. Mada napomenuo mi je da se desava da stave na spisak da imaju ,ali da ne bude.

Po mom spisku ne bi trebalo da im nesto fali,sve imaju...kakva su vasa iskustva bila??? I da pozivno pismo misli se na ono od NVC koje salju u vezi intervjua???

Hvala

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

ma ne sikiraj se intervju je cista formalnost i ako nesto fali ko da ne fali, ponesi sve sto su ti napisali da poneses u onom pismu ;)

Hej ,hvala ti!! Pa po pismu ne treba nista,sve imaju!!! Mada ponecu ono osnovno da imam sa sobom!!! Hvala jos jednom!! :)

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...