Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Et, svi dobili kopiju vakcina, samo ja peh..Uh.. Bem ti Kosevo.. Kud odoh gore.. Morat cu sad moljakat tamo doktore da mi to pisu.. :bonk:

Fahro??? Jel' ti stigla zena? :)

Jesa i zazivotcijeli- sto se tice posla.. Svakako cete se, kao i ja, nacekati dok ne pocnete da radite. Za to vrijeme cekanja bolje diplomu poslati na nostrificiranje i kopati za poslom malo boljim nego sto je u BK.. Barem ja tako mislim. Pa makar to bilo u skoli, mada sanse su male.. Ne znam opet.. Licno- najsretnija bih bila na polju zdravlja i nutricionizma, ali otom potom.. Ma bilo gdje, samo da nema dreke i galame i stvorenja mladjih od 25 godina i nizih od 1,6 m :P

Hehhehehhehhehhehhe, znaci ni ja ne bih mogla sa tobom raditi, jos sam mlada :lol: ,hehehe! Ma i ja cu odmah ganjati tu nostrifikaciju, kazu da i to zna potrajati! Sumnjam da cemo moci raditi u njihovim skolama, a da nista ne zavrsimo tamo,ali znam da mnogi nasi koji su ovdje zavrsili engleski, tamo ga mogu predavati onima kojima je engleski drugi jezik, kao i nama, a takvih je tamo punoooooooooooooo! Ili ovaj nas jezik,srpski,bosnjacki,hrvatski, mada je na UIC fakultetu u Cikagu od prosle godine ugasen Odsjek za srpski jezik, bas sam stupila u kontakt sa nekom profesoricom,bila je glavna za taj odsjek, ona je bila rada da mi pomogne ali eto, otisla je u penzuju,i sve pade u vodu!Ma bice posla ako smo voljni da radimo! :thumbs:

ma u Bosni posla ima ko hoće da radi ;)

može mi neko reći kad se uplaćuje za vizu

može li se u bilo kojoj raiffeisen poslovnici

ili

to mora biti u Sarajevu negdje ?

Ima u Bosni posla u kafanama uvijek.. Kak' ne..

Mozes to u bilo kojoj poslovnici Raiffeisen banke, samo im kazes da je za vjerenicku vizu. Meni su uzeli 560 KM. Uplatis dan-dva prije intervjua..

Izvinjavam se ako sam sa ovim gore predispozicijama nekoga uvrijedila :P nije mi to bila namjera.. Mogu se ja druziti sa svima, godine mi nisu bitne, to je vise bila sala :)

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Ima u Bosni posla u kafanama uvijek.. Kak' ne..

Mozes to u bilo kojoj poslovnici Raiffeisen banke, samo im kazes da je za vjerenicku vizu. Meni su uzeli 560 KM. Uplatis dan-dva prije intervjua..

Izvinjavam se ako sam sa ovim gore predispozicijama nekoga uvrijedila :P nije mi to bila namjera.. Mogu se ja druziti sa svima, godine mi nisu bitne, to je vise bila sala :)

hehehehhehhehhehe i ja sam se salila! :D jel ti ovo ides za tri dana?

pozzzzzzzzzzzzz

ma u Bosni posla ima ko hoće da radi ;)

može mi neko reći kad se uplaćuje za vizu

može li se u bilo kojoj raiffeisen poslovnici

ili

to mora biti u Sarajevu negdje ?

ma mozes u bilo kojoj i bilo gdje,samo da je raiffaisen!

nemoj zaboraviti uplatnicu uzeti,meni su dali samo jednu, a kasnije mi je trebala druga da ostavim nekom ko ce mi podici pasos naredni dan, mislim mozes ostaviti i licnu kartu, ali na srecu vizu su mi udarili u pasos odmah!

Srecno

hehehehhehhehhehe i ja sam se salila! :D jel ti ovo ides za tri dana?

pozzzzzzzzzzzzz

E, dok sam ja stigla da procitam.. Idem za 2 dana.. U ponedjeljak ujutro u pola 7.. Imam tremu katastrofa. Ne od leta, to mi je najmanja briga, nego od svega ostalog sto me tamo ceka.

Edited by Coleen

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

E, dok sam ja stigla da procitam.. Idem za 2 dana.. U ponedjeljak ujutro u pola 7.. Imam tremu katastrofa. Ne od leta, to mi je najmanja briga, nego od svega ostalog sto me tamo ceka.

Neka ti je sa srecom, ja idem krajem avgusta, isla sam vec tri puta, i uvijek sam se bojala leta,a sad mi to ni na kraj pameti! I ja imam bas tremu, ali najvise od pozdravljanja i rastanka sa mojima! Ufffffffffffffff! Bas te ja utjesi :bonk: !

Hajde samo pomisli koliko se cekalo na sve ovo, i na one papire i da je gotovo,i bice ti bolje! A i tamo ce biti dobro, u stvari bice nam kako se mi postavimo, budemo li kukale tako ce nam i biti, zato osmijeh na lice i pomisli kako im je sminka i garderoba jeftina,i sva ona nezdrava ,ali ukusna hrana...... :lol:

Saljem ti veliiiiikiiiiiiiii pozdrav i da sve bude kako treba! Javi kako je proslo kod Amera na aerodromu!

P.S. Zaboravih ti reci da pomislis i na vjerenika,ono najvaznije izostavih :wacko: !

Neka ti je sa srecom, ja idem krajem avgusta, isla sam vec tri puta, i uvijek sam se bojala leta,a sad mi to ni na kraj pameti! I ja imam bas tremu, ali najvise od pozdravljanja i rastanka sa mojima! Ufffffffffffffff! Bas te ja utjesi :bonk: !

Hajde samo pomisli koliko se cekalo na sve ovo, i na one papire i da je gotovo,i bice ti bolje! A i tamo ce biti dobro, u stvari bice nam kako se mi postavimo, budemo li kukale tako ce nam i biti, zato osmijeh na lice i pomisli kako im je sminka i garderoba jeftina,i sva ona nezdrava ,ali ukusna hrana...... :lol:

Saljem ti veliiiiikiiiiiiiii pozdrav i da sve bude kako treba! Javi kako je proslo kod Amera na aerodromu!

P.S. Zaboravih ti reci da pomislis i na vjerenika,ono najvaznije izostavih :wacko: !

Ma putovala sam i ja avionom, isla sam tamo, obisla pola USA. Ja uzivam u letu avionom.

Sinoc mi daidza kaze: ''Zaboravi svoje roditelje, sada mora da njegove prihvatis kao svoje..'' a ja pogledam u tatu a on u mene i vidim kako su mu se oci smanjile i zakrvavile k'o da je 20 grama vutre popusio.. Sekund je falio da mu suze krenu pred svima, a ja se nisam mogla suzdrzati i nisam ni htjela. Sta da pricam.. Koliko god se bojim ostaviti svoje toliko se, jos i vise, bojim kako cu sa njegovima (sreca pa necemo biti u istoj kuci, ali ipak..)..

A momku sam rekla da mi napuni frizider do vrha hranom (majko mila- kao da ovdje gladujem ili nesto) jer cu prva dva dana samo da jedem! Tako sam pozelila sve njihovo!

Danas mi je posljednji dan u mojoj kuci.. Ja kofere jos nisam spakovala :) Neda mi se :) Zjape onako otvoreni u hodniku i cekaju, a ja ne mogu da se skontam.. Crnjak..

Hvala na podrsci. Ali ne vjerujem da ce me bilo sta tamo moci dovoljno utjesiti kada mi budu nedostajali mama i tata, kada budem imala problem a ne bude mame da ga s njom podijelim niti tate da me zastiti.. (Pomislit ce neko da sam nezrela, ali sta sad..)

Uhhhhhh...

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

sretan put

mogu misliti kako ti je

u mene stara 2 mjeseca prije zna zaplakati sra ce tek biti kad krenem aah

javi se iz amerike ;)

opet

SRETAN PUT :thumbs:

Hvala ti puno.. Sta da ti kazem.. Ovo se ne moze dovoljno opisati rijecima. Vidjet ces..

Moja se opet koliko toliko trudi da ne place, ali mogu samo misliti kakav ce joj dan sutra biti.

Javicu vam kako sam prosla na POE, izmedju presjedanja imam samo 1h i 50 min, daj boze da stignem na sljedeci let..

Puno pozdrava.

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

Hvala ti puno.. Sta da ti kazem.. Ovo se ne moze dovoljno opisati rijecima. Vidjet ces..

Moja se opet koliko toliko trudi da ne place, ali mogu samo misliti kakav ce joj dan sutra biti.

Javicu vam kako sam prosla na POE, izmedju presjedanja imam samo 1h i 50 min, daj boze da stignem na sljedeci let..

Puno pozdrava.

Nemas frke za presjedanja. Ako slucajno propustis let zbog imigracije bices re-booked na prvi sljedeci let za tvoju destinaciju. Sretan put!

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Timeline

Slucajno vidjeh da ima tema i za nas Bosancerose, bas lijepo, pozz svima :) Da vidim iz prve ruke ima li neko da je u skorije vrijeme prosao kroz proces za I-130. Mi smo se vjencali prije tri sedmice, ja evo nazad u USA i pripremam polako ovu papirologiju da predam. Evo par pitanja, ako je neko imao slicno iskustvo da odgovori.

1. Vjencani list: Ja imam onaj nas bosanski, s prevodom na engleski, i ovjeren Apostile pecatom. Takodjer, imam internacionalni vjencani s Apostile pecatom. Sta mislite koji bi trebao poslati (ili mozda oba)?

2. Dokazi o validnosti braka: Koliko se dokaza salje u ovom "prvom" krugu. Ja cu imati dvije izjave prijatelja, a razmisljam sta bih jos mogao dodati, s obzirom da i nemamo previse onih dokaza koji su navedeni (bankovni racun, zajednicka adresa, i slicno) jer smo se tek vjencali. Ima li kakvih prijedloga? Ponavljam, tek predajem prvi paket za I-130.

Hvala najljepsa svima!

Slucajno vidjeh da ima tema i za nas Bosancerose, bas lijepo, pozz svima :) Da vidim iz prve ruke ima li neko da je u skorije vrijeme prosao kroz proces za I-130. Mi smo se vjencali prije tri sedmice, ja evo nazad u USA i pripremam polako ovu papirologiju da predam. Evo par pitanja, ako je neko imao slicno iskustvo da odgovori.

1. Vjencani list: Ja imam onaj nas bosanski, s prevodom na engleski, i ovjeren Apostile pecatom. Takodjer, imam internacionalni vjencani s Apostile pecatom. Sta mislite koji bi trebao poslati (ili mozda oba)?

2. Dokazi o validnosti braka: Koliko se dokaza salje u ovom "prvom" krugu. Ja cu imati dvije izjave prijatelja, a razmisljam sta bih jos mogao dodati, s obzirom da i nemamo previse onih dokaza koji su navedeni (bankovni racun, zajednicka adresa, i slicno) jer smo se tek vjencali. Ima li kakvih prijedloga? Ponavljam, tek predajem prvi paket za I-130.

Hvala najljepsa svima!

Posalji kopiju medjunarodnog vjencanog lista (sta ce ti apostille? to niko ovdje ne trazi), ne original.

U prvom krugu osim vjencanog lista i mozda par slika sa vjencanja nista vise ne treba. Kasnije mozes skupiti neke dokaze da ste jedno drugo zvali (listing poziva), slali jedno drugom razglednice, pisma, emailove, ili isli na kakvo putovanje. Ako si gospodju jos dodao na svoje zdravstveno osiguranje ili auto osiguranje, i to stavi kao dokaz.

E da, vidi da posaljes i G1145 formu jer dobijes obavijest email i/ili text poruku kada oni bilo sta urade sa tvojom aplikacijom. Korisno za znati sta se desava (kada oni posalju obavijest) a ne kosta nista.

Samo polako i brzo ce proci proces.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline

Pitala i u drugom 'lokalnom' topicu i na jos jednom mjestu na forumu, no za svaki slucaj.. pisem i ovdje:

Zna li netko, onako na brzinu, tocan odgovor na moje prilicno jednostavno pitanje:

Putujem u Hrvatsku sredinom devetog mjeseca. Pasos, hrvatski, a ujedno i jedini koji imam, na moje je djevojacko prezime, kao i svi hrvatski dokumenti. Zelena karta mi je na novo prezime, muzevo.

Na koje ime kupujem avionsku kartu?

U Hrvatskoj cu mijenjati sve dokumente, ukljucujuci i pasos jer namjeravam i tamo registrirati brak i tako to. Znaci na putu natrag prema SAD-u, u pasosu cu imati novo ime.

Sto mi je ciniti? Kako se to, zapravo, radi? Pod kojim imenom se kupuju karte, a da bez problema mogu doci i odavde u Zagreb, pa onda i iz Zagreba natrag za Minnesotu?

Ovo sam trebala odavno pitati, sad mi se cini da smo usrali i da cu morati otkazati karte koje imam...

Hvala svima unaprijed!

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...