Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

HEJ POZDRAV SVIMA,

EVO MENE DA SE MALO POHVALIM :whistle: VIZE SU U RUKAMA ,KONACNO DA I JA ODAHNEM.E OVAKO,JA SAM IMALA TERMIN RAZGOVORA ZAKAZAN ZA 15.7.ALI JUCE OKO DVA SATA GOSPODJA IZ AMBASADE ME ZVALA (JA NISAM BILA KOD KUCE)I OSTAVILA MI PORUKU DA DODJEM DANAS SA DJECOM NA RAZGOVOR ILI 25.7(OPET POMJERANJE).JA VIDJELA PORUKU U 17:00 ,ALI SAM ODMAH JUTROS NAZVALA I POTVRDILA DA DOLAZIM DANAS U 13:30 U AMBASADU SMO USLI OKO 13;45 A RAZGOVOR JE POCEO U 14:25,PRIJE TOGA SAM IMALA BLISKI SUSRET SA PLAVUSOM .JA NEZNAM DA SMO 10 MINUTA RAZGOVARALI,JAKO LJUBAZNA I DRAGA KONZULICA...

PITALA ME SLJEDECE:

Kada smo se upoznali,

Kada me zaprosio i na koji nacin i jesu li djeca bila prisutna

Koliko je puta bio u Bosni i koliko dugo je ostajao

Sta radi u Americi

Kako ga je prihvatila moja porodica

DJECU JE PITALA SAMO DVA PITANJA:

Sta misle o odlasku u Ameriku

Kakav imaju odnos sa mojim muzem

Eto to je bilo tako,a sto se tice kopije medicinskog pregleda plavusa mi je rekla da to oni nesmiju davati ,jedino ja mogu zamoliti one aerodromu gdje ulazim u Ameriku da mi naprave kopije.Pa vidjecemo.

O OOO...UMALO DA ZABORAVIM ,OD DOKAZA MI JE UZELA SLIKE(MALI ALBUMCIC 20 SLIKA),KOPIJU MUZEVOG PASOSA SA DATUMIMA DOLASKA U BOSNU,ZAJEDNICKE RACUNE I JA SAM IMALA NJEGOVO ZIVOTNO OSIGURANJE PREPISANO NA MOJE IME,RAZGLEDNICE.E-mailove i listnge nije ni pogledala.

Eto od mene toliko za sada ,pozdrav ..... :yes:

Cestitam Izeta! :) Sve najbolje.. Nadam se da stres polako prolazi.

I da ne zaboravim.. Zelim dobrodoslicu svim novim clanovima, iako sam i sama relativno nova.. Zelim vam puno srece u procesima.

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Cestitam Izeta! :) Sve najbolje.. Nadam se da stres polako prolazi.

I da ne zaboravim.. Zelim dobrodoslicu svim novim clanovima, iako sam i sama relativno nova.. Zelim vam puno srece u procesima.

Super bas mi je drago cestitke i od mene :thumbs::dance:

Filed: Other Timeline

HVALA SVIMA NA CESTITKAMA.

Danas sam isla da provjerim cijene karti ..SARAJEVO-BEC-VASHINGTON-DALLAS..CIJENA AVIO KARTE ZA ODRASLU OSOBU JE 4264KM,A ZA DIJETE 3421KM.Majko moja jeste skupo,mislim da je pristupacnija cijena ZAGREB-MINHEN-DALLAS...Ja mislim da su mi rekli da je negdje oko 2200.00km po osobi.Jeste da moram putovati od Tuzle do Zagreba ali isplati se.A evo sta mi je danas teta u TRAVEL AGENCY ZMAJ rekla.Prilikom provjere ponuda za avio karte upitala me da li imam apostile za dijete da ga vodim van zemlje,rekla sam da nemam ,a ona mi rece da ga mogu vratiti sa aerodroma ako to nemam.Ja se sada pitam pa kako sam dobila vizu ,doduse imam brakorazvodnu parnicu na kojoj stoji da sam ja skrbnik djece i nikad mi niko nije trazio saglasnot djetetovog oca ....sta vi mislite.HVALA

Danas sam isla da provjerim cijene karti ..SARAJEVO-BEC-VASHINGTON-DALLAS..CIJENA AVIO KARTE ZA ODRASLU OSOBU JE 4264KM,A ZA DIJETE 3421KM.Majko moja jeste skupo,mislim da je pristupacnija cijena ZAGREB-MINHEN-DALLAS...Ja mislim da su mi rekli da je negdje oko 2200.00km po osobi.Jeste da moram putovati od Tuzle do Zagreba ali isplati se.A evo sta mi je danas teta u TRAVEL AGENCY ZMAJ rekla.Prilikom provjere ponuda za avio karte upitala me da li imam apostile za dijete da ga vodim van zemlje,rekla sam da nemam ,a ona mi rece da ga mogu vratiti sa aerodroma ako to nemam.Ja se sada pitam pa kako sam dobila vizu ,doduse imam brakorazvodnu parnicu na kojoj stoji da sam ja skrbnik djece i nikad mi niko nije trazio saglasnot djetetovog oca ....sta vi mislite.HVALA

cestitke i od mene!

e kad sam bila u americi cula sam od par ljudi da tamo kad maloljetna djeca napustaju zemlju sa jednim roditeljem moraju imati i saglasnost drugog roditelja, valjda je prije nekoliko vremena neka zena odvela dijete bez znanja muza i napustila zemlju, pa su zbog takvih slucajeva uveli to pravilo! nisam bas sigurna da li je ovo sto posto tacno, i da li je to pravilo i kad se ulazi u ameriku, ali provjeri sa nekim tamo. A i bolje ti je da uzmes tu saglasnosta ako mozes, da budes sigurna!

Nadam se da je od neke pomoci! :)

pozzzzzzzzzzz

Izeta.. Karte su duplo jeftinije kada ih kupuju oni tamo iz USA preko agencija ili preko interneta.. Ne mogu da vjerujem, cuj 4264 KM, to je klanje.. Bolje da vam suprug posalje karte, to je stvarno previse..

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

Cao Izeta kako si?Slusaj da ti kazem sto se tice tih stvari oko djeteta moram da ti kazem da moras imati saglasnost drugog roditelja nema sanse djete ti nece pustiti bez toga na aerodromu ni u zagrebu niti ce mu dati da udje USA bez tog ako nema.Moji roditelji kad su meni dolazili na turisticku isla je sa njima od moje sestre curica koja je tad imala oko 9 god .Sve je bilo ok i u ambasadi i nije bilo problema za vizu ali kad su dosli na aerodrom to je bila citava frka rekli su joj kad su cekirali karte vi mozete a mala nemoze, to je bio znas koji sok, traze saglasnost roditelja bez toga nema sanse pa da ti kazem da nebi dzaba razmisljala to moras imati.Toliko od mene i sve najbolje.

Cao Izeta kako si?Slusaj da ti kazem sto se tice tih stvari oko djeteta moram da ti kazem da moras imati saglasnost drugog roditelja nema sanse djete ti nece pustiti bez toga na aerodromu ni u zagrebu niti ce mu dati da udje USA bez tog ako nema.Moji roditelji kad su meni dolazili na turisticku isla je sa njima od moje sestre curica koja je tad imala oko 9 god .Sve je bilo ok i u ambasadi i nije bilo problema za vizu ali kad su dosli na aerodrom to je bila citava frka rekli su joj kad su cekirali karte vi mozete a mala nemoze, to je bio znas koji sok, traze saglasnost roditelja bez toga nema sanse pa da ti kazem da nebi dzaba razmisljala to moras imati.Toliko od mene i sve najbolje.

Ma neznam sta da kazem.Zvali smo aerodrom i u Sarajevu i u Zagrebu i oni su nam rekli da ako ja imam puno skrbnistvo nad djetetom i da to imam na papiru onda je to kao i saglasnost drugog roditelja.U svakom slucaju hvala ..pozdrav

Ma neznam sta da kazem.Zvali smo aerodrom i u Sarajevu i u Zagrebu i oni su nam rekli da ako ja imam puno skrbnistvo nad djetetom i da to imam na papiru onda je to kao i saglasnost drugog roditelja.U svakom slucaju hvala ..pozdrav

Opet da ti kazem i moja sestra je razvedena i ima puno starateljstvo nad djetetom naravno to stoji u sudskoj presudi ali nije moglo proci zao mi je sto ti moram ovo reci.

Opet da ti kazem i moja sestra je razvedena i ima puno starateljstvo nad djetetom naravno to stoji u sudskoj presudi ali nije moglo proci zao mi je sto ti moram ovo reci.

Ma pokusacu to dobiti od bivseg muza,a sin je star 15.godina.Nadam se da ce mo to srediti...hvala

Filed: Timeline

Poz raja...

ja i moja draga smo predali za vizu ima mjesec dana tako nesto i znam da trebamo imati ljekarski pregled.. glupo me nesto ovde pitati ali rade li droga test ? i kako?? krv, kosa? zna li neko mozda koliko weed ostaje u krvi???? . pusio sam pre mozda mjesec ne znam koji me djavo natjero ali ja to ne radim cesto !! ne sjecam se zadnji put kad sam prije ovo mjesec.... ali znam da to sve izadje iz metabolizma posle nekog vremena......

Koliko kosta useljenicka viza za USA? Narode zatvoren mi je slucaj pocetkom jula kad bi mi odprilike mogao da bude intervju u Sa?

O kakvoj se formi radi koju nosimo na razgovor sa konzulom, da li ima jos neka osim ds230 koju sam vec poslala zajedno sa mojim dokumentima?

Poz raja...

ja i moja draga smo predali za vizu ima mjesec dana tako nesto i znam da trebamo imati ljekarski pregled.. glupo me nesto ovde pitati ali rade li droga test ? i kako?? krv, kosa? zna li neko mozda koliko weed ostaje u krvi???? . pusio sam pre mozda mjesec ne znam koji me djavo natjero ali ja to ne radim cesto !! ne sjecam se zadnji put kad sam prije ovo mjesec.... ali znam da to sve izadje iz metabolizma posle nekog vremena......

Pa kad te vec djavo natjerao na to jel ti barem bilo :rofl: ?

Hahhaa.. Salim se.. Tragovi pusenja marihuane ostaju u krvi oko mjesec dana, a u kosi onoliko koliko je narasla, obrijes se na nulu i rijesis nedoumicu, osim ako nisi biker pa volis dugu kosu :) Inace, test na to se ne radi na medicinskom pregledu, so no siki-riki :) Sretno ;)

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

Ja zvala pasosku kontrolu na Sarajevskom aerodromu i ispricala za svoj slucaj.Dobila sam informaciju da dijete ako je staro 15 god. i vise ,a BIH je drzavljanin moze da putuje samo.Netreba mu saglasnost ni jednog roditelja pa tako da ni meni netreba saglasnost mog bivseg muza za izvodjenje djeteta van zemlje.Eto od mene toliko za sada,pa cujemo se ...pozdrav svima i hvala jos jednom na cestitkama.

Koliko kosta useljenicka viza za USA? Narode zatvoren mi je slucaj pocetkom jula kad bi mi odprilike mogao da bude intervju u Sa?

O kakvoj se formi radi koju nosimo na razgovor sa konzulom, da li ima jos neka osim ds230 koju sam vec poslala zajedno sa mojim dokumentima?

Useljenicku ti je vec suprug platio - to je onih $400 prilikom procedure u NVC. Dobices poziv na intervju zajedno sa listom dokumenata koje jos moras donijeti. Posto si vecinu sigurno vec poslala u NVC (uvjerenja sa suda, policije, vjencani list) sumnjam da ces imati sta puno da nosis osim dokaza o braku - pisma, emailovi, slike...

ROC 2009
Naturalization 2010

Useljenicku ti je vec suprug platio - to je onih $400 prilikom procedure u NVC. Dobices poziv na intervju zajedno sa listom dokumenata koje jos moras donijeti. Posto si vecinu sigurno vec poslala u NVC (uvjerenja sa suda, policije, vjencani list) sumnjam da ces imati sta puno da nosis osim dokaza o braku - pisma, emailovi, slike...

kad bi mi mogao odprilike biti intervju? slucaj mi je zatvoren pocetkom jula

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...