Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Pozdrav svima,

čestitam svima od srca koji su u medjuvremenu dobili te vize! Ja letim aBd 20. jula pa bih pitao vas koji ste vec otisli sta mi tačno treba od papira ovdje, tamo za daljne procesuiranje, naravno prevedeno od sudskog tumaca, samo mi je jos to ostalo da prikupim i spremno je sve :)

hvala unaprijed!

Pasos sa vizom, misteriozna zuta koverta (sadrzi sve sto ste ikad poslali za peticiju i vizu), kopiju papira sa vakcinacijama - ako ti nisu dali, ponesi ispis primljenih vakcina - prije su to radili u Vrazovoj, zadnji sprat, zavod za javno zdravstvo - sve stave u zutu WHO knjizicu vakcinacija - kostalo 10 KM 2006te - ne znam je li se sta promijenilo. Ili, u zavodu za javno zdravstvo dole na Ilidzi ona narandzasta zgrada - prvo nazovi da pitas i ne gubis vrijeme uzalud. Nema potrebe prevoditi jer je sve na nasem/latinskom tako da ce se doktori snaci :)

Procitaj u medjuvremenu vodic za AOS sa K-1 vize i sve formulare koje traze i imaces detaljnije pojasnjeno sta jos treba: http://www.visajourney.com/content/k1k3aos

G-1145 formular za koji kazu da je opcioni se koristi ako zelis da te sistem obavijesti emailom i/ili text porukom kada nesto rade na tvom slucaju - za svaki formular koji saljes treba ti po jedan G-1145 formular (besplatno je).

ROC 2009
Naturalization 2010

Cao svima!

Imam jedno kratko pitanje, za ove koji su vec prosli kroz proceduru za I-130, za spouse. Interesuje me, da li ista vise treba uplacivati NVC osim onih $70 za Affidavit of support? Moj buraz je dobio to pismo da uplati i uplatio je online, ali nista mu jos nisu poslali, da li je otislo za Sarajevo ili ne. Sad nadjoh u prvom pismu sto su poslali ovaj "Choice of address and agent" for immigrant visa applicant," pa me interesuje da li to treba isto poslati nazad sa naznakom "I do not appoint an agent or attorney to receive mail about my application. Mail from the U.S. department of state concerning my immigrant visa application should be sent to me at:" Da li je potrebno ovo vracati i ciju adresu treba napisati, od petitioner(moj buraz koji zivi u US) ili adresu u BiH od njegove supruge? Ovo je bas confusing.

Hvala unaprijed.

Cao svima!

Imam jedno kratko pitanje, za ove koji su vec prosli kroz proceduru za I-130, za spouse. Interesuje me, da li ista vise treba uplacivati NVC osim onih $70 za Affidavit of support? Moj buraz je dobio to pismo da uplati i uplatio je online, ali nista mu jos nisu poslali, da li je otislo za Sarajevo ili ne. Sad nadjoh u prvom pismu sto su poslali ovaj "Choice of address and agent" for immigrant visa applicant," pa me interesuje da li to treba isto poslati nazad sa naznakom "I do not appoint an agent or attorney to receive mail about my application. Mail from the U.S. department of state concerning my immigrant visa application should be sent to me at:" Da li je potrebno ovo vracati i ciju adresu treba napisati, od petitioner(moj buraz koji zivi u US) ili adresu u BiH od njegove supruge? Ovo je bas confusing.

Hvala unaprijed.

Nema sta biti zbunjujuce - sve ove formulare ispunjava Beneficiary, ne petitioner.

DS3032 - potpisuje BENEFICIARY, obicno stavlja supruznika u US kao "choice of agent" da prima dokumente i obavezno stavlja svoju i supruznikovu email adresu - nakon potpisa, SKENIRATI i poslati EMAILOM - email adresa ispod - sve ovo ce ubrzati NVC proces jer se ne gubi vrijeme na cekanje obicne poste - sve ce se primati putem emaila.

E-mail is the NVC’s preferred method of communication.

NVCINQUIRY@state.gov

In order to ensure a prompt response:

• The Subject Line of the e-mail should be the relevant NVC Case Number.
  • Provide the applicant’s name and date of birth and the petitioner’s name and date of birth.
  • Reference only one case per e-mail.

Ima i shortcut za NVC procesuiranje, LingChe: http://www.visajourney.com/wiki/index.php/LingChe_NVC_ShortCut

ROC 2009
Naturalization 2010

Pasos sa vizom, misteriozna zuta koverta (sadrzi sve sto ste ikad poslali za peticiju i vizu), kopiju papira sa vakcinacijama - ako ti nisu dali, ponesi ispis primljenih vakcina - prije su to radili u Vrazovoj, zadnji sprat, zavod za javno zdravstvo - sve stave u zutu WHO knjizicu vakcinacija - kostalo 10 KM 2006te - ne znam je li se sta promijenilo. Ili, u zavodu za javno zdravstvo dole na Ilidzi ona narandzasta zgrada - prvo nazovi da pitas i ne gubis vrijeme uzalud. Nema potrebe prevoditi jer je sve na nasem/latinskom tako da ce se doktori snaci :)

Procitaj u medjuvremenu vodic za AOS sa K-1 vize i sve formulare koje traze i imaces detaljnije pojasnjeno sta jos treba: http://www.visajourney.com/content/k1k3aos

G-1145 formular za koji kazu da je opcioni se koristi ako zelis da te sistem obavijesti emailom i/ili text porukom kada nesto rade na tvom slucaju - za svaki formular koji saljes treba ti po jedan G-1145 formular (besplatno je).

ja na zalost nisam dobio kopiju vakcina, ali imam onaj zuti karton na kojim pisu kao i staru knjizicu? hocel biti problema zbog toga? kako sam skonto odavde treba samo rodni list sa prevodom?

ja na zalost nisam dobio kopiju vakcina, ali imam onaj zuti karton na kojim pisu kao i staru knjizicu? hocel biti problema zbog toga? kako sam skonto odavde treba samo rodni list sa prevodom?

Mozes uzeti medjunarodni rodni list - zuti formular - ima prevod na jedno 15tak jezika - engleski ukljucen - kosta koje 3-4 KM.

ROC 2009
Naturalization 2010

Halo svi nasi,

Evo i mene malo ovde. Tek se spremam da posaljem I-129F packet i to cu zavrsit preko vikenda I cekanje poslije. Pa vidim da nasi ovde ima puno pa mi je odma lakse znati da nas ima i ovde i da svi svakom nekako pomazemo. Pa ka posaljem to recu svima i napravit cu tu time line sto svi imaju. Sta ces kad sam noob na ovome.

Cao.

Halo svi nasi,

Evo i mene malo ovde. Tek se spremam da posaljem I-129F packet i to cu zavrsit preko vikenda I cekanje poslije. Pa vidim da nasi ovde ima puno pa mi je odma lakse znati da nas ima i ovde i da svi svakom nekako pomazemo. Pa ka posaljem to recu svima i napravit cu tu time line sto svi imaju. Sta ces kad sam noob na ovome.

Cao.

DOBRODOSAO Bosanac :D! Sretno sa slanjem!

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

heeeeeeeeej caoooooooooo svima! stvarno sam puno citala ovaj forum i bas ste mi pomogli! evo imam par pitanja pa ko je raspolozen da mi odgovori! moj dragi i ja smo vec sve priveli samom kraju, zakazan razgovor iduce sedmice u ambasadi! e sad garantno pismo ili i-134 forma, odgovor na 11. pitanje, da li on namjerava da me izdrzava ili ne, na instrukcijama za ispunjavanje ove forme pise da se treba staviti N/A ako se radi K1` vizi, ali mi sad gospodja u ambasadi rece da treba stajati da ce me izdrzavati dok ne nadjem posao! sta ste vi tu stavljali? :help:

E i da koliko ste vi nosili telefonskoh listinga? ja imam najvise slika, ova gospodja mi rece da donesem i 100 ako imam, da to nije malo previse B-)??????

uh vec me hvata panika zbog razgovora :wacko: ! ja sam vec isla tamo 3 puta i vracala se na vrijeme, isla sam kod nekih rodjaka ali najvise sam bila sa momkom pa me sad strah da to ne bude problem!

i sto se tice ljekarskog, ja sam isla u eurofarm, super su, dr. eldina je bas ljubazna,a i svi ostali, trazila sam fotokopiju vakcina, a ona mi je napravila original, nije bilo problema, cak mi je izasla u susret da prvo odradim slikanje pluca zato sto mi je bus kasnio, tako da je sve ukupno trajalo sat, sat i po!

pozdraaaaaaaaaaav svimaaaaaaaaaaa

heeeeeeeeej caoooooooooo svima! stvarno sam puno citala ovaj forum i bas ste mi pomogli! evo imam par pitanja pa ko je raspolozen da mi odgovori! moj dragi i ja smo vec sve priveli samom kraju, zakazan razgovor iduce sedmice u ambasadi! e sad garantno pismo ili i-134 forma, odgovor na 11. pitanje, da li on namjerava da me izdrzava ili ne, na instrukcijama za ispunjavanje ove forme pise da se treba staviti N/A ako se radi K1` vizi, ali mi sad gospodja u ambasadi rece da treba stajati da ce me izdrzavati dok ne nadjem posao! sta ste vi tu stavljali? :help:

E i da koliko ste vi nosili telefonskoh listinga? ja imam najvise slika, ova gospodja mi rece da donesem i 100 ako imam, da to nije malo previse B-)??????

uh vec me hvata panika zbog razgovora :wacko: ! ja sam vec isla tamo 3 puta i vracala se na vrijeme, isla sam kod nekih rodjaka ali najvise sam bila sa momkom pa me sad strah da to ne bude problem!

i sto se tice ljekarskog, ja sam isla u eurofarm, super su, dr. eldina je bas ljubazna,a i svi ostali, trazila sam fotokopiju vakcina, a ona mi je napravila original, nije bilo problema, cak mi je izasla u susret da prvo odradim slikanje pluca zato sto mi je bus kasnio, tako da je sve ukupno trajalo sat, sat i po!

pozdraaaaaaaaaaav svimaaaaaaaaaaa

I kod mene je pisalo da ce me izdrzavati dok ne nadjem posao! Na razgovor sam nosio samo slike, nekih 20-ak i to je to...ne traze tamo puno toga!

pozdrav i sretno!

I kod mene je pisalo da ce me izdrzavati dok ne nadjem posao! Na razgovor sam nosio samo slike, nekih 20-ak i to je to...ne traze tamo puno toga!

pozdrav i sretno!

hvala, takodje!

Filed: Other Timeline

HEJ POZDRAV SVIMA,

EVO MENE DA SE MALO POHVALIM :whistle: VIZE SU U RUKAMA ,KONACNO DA I JA ODAHNEM.E OVAKO,JA SAM IMALA TERMIN RAZGOVORA ZAKAZAN ZA 15.7.ALI JUCE OKO DVA SATA GOSPODJA IZ AMBASADE ME ZVALA (JA NISAM BILA KOD KUCE)I OSTAVILA MI PORUKU DA DODJEM DANAS SA DJECOM NA RAZGOVOR ILI 25.7(OPET POMJERANJE).JA VIDJELA PORUKU U 17:00 ,ALI SAM ODMAH JUTROS NAZVALA I POTVRDILA DA DOLAZIM DANAS U 13:30 U AMBASADU SMO USLI OKO 13;45 A RAZGOVOR JE POCEO U 14:25,PRIJE TOGA SAM IMALA BLISKI SUSRET SA PLAVUSOM .JA NEZNAM DA SMO 10 MINUTA RAZGOVARALI,JAKO LJUBAZNA I DRAGA KONZULICA...

PITALA ME SLJEDECE:

Kada smo se upoznali,

Kada me zaprosio i na koji nacin i jesu li djeca bila prisutna

Koliko je puta bio u Bosni i koliko dugo je ostajao

Sta radi u Americi

Kako ga je prihvatila moja porodica

DJECU JE PITALA SAMO DVA PITANJA:

Sta misle o odlasku u Ameriku

Kakav imaju odnos sa mojim muzem

Eto to je bilo tako,a sto se tice kopije medicinskog pregleda plavusa mi je rekla da to oni nesmiju davati ,jedino ja mogu zamoliti one aerodromu gdje ulazim u Ameriku da mi naprave kopije.Pa vidjecemo.

O OOO...UMALO DA ZABORAVIM ,OD DOKAZA MI JE UZELA SLIKE(MALI ALBUMCIC 20 SLIKA),KOPIJU MUZEVOG PASOSA SA DATUMIMA DOLASKA U BOSNU,ZAJEDNICKE RACUNE I JA SAM IMALA NJEGOVO ZIVOTNO OSIGURANJE PREPISANO NA MOJE IME,RAZGLEDNICE.E-mailove i listnge nije ni pogledala.

Eto od mene toliko za sada ,pozdrav ..... :yes:

meni su zatvorili slucaj pocetkom jula ,koliko vremena treba da prode da me obavjeste za datum intervjua i kad bi odprilke trebao biti intervju?

brzo sedmica-dvije, ako sam dobro skontao.

Cestitam, Coleen!

Moj muz, tad zarucnik, je letio direktno iz Evrope za San Francisco, gdje mu je i bila zadnja destinacija, pa ti ne mogu pomoci puno oko tog vremena izmedju letova, jer on nije presjedao po USA. Mogu ti samo reci da je on svu kontrolu zavrsio veoma brzo i bio je odusevljen sluzbenicima koji rade na SFO aerodromu. Kaze, ovaj oficir mu je bar jedno 10x rekao, Welcome to America, hahaha. Inace, licno mislim, da od cijele US (a prilicno sam putovala po njoj), nema ljubaznijih ljudi kao u Kaliforniji. :) U svakom slucaju, bez obzira na sve, mislim da bi trebala imati minimalno bar 2h izmedju letova, da budes sigurna da ces stici na vrijeme, na drugi let. Ne znam u koju drzavu putujes, ali sto manje presjedanja, pogotovo po US, to bolje. Nit' se moras peglati sa prtljagom, prije krajnje destinacije, nit' se moras sekirati hoces li zakasniti na sljedeci let.

Sretno i no sikiriki. :)

Dobro ste to vi uklopili.. Mislim da ja necu tako proci i da cu imati presjedanje u USA, ali snaci cu se vec nekako. Nije mi prvi put uostalom. A to sto se tice Californije- slazem se definitivno. Putovala sam i sama puno po USA, ali nigdje nije kao dole, San Francisco posebno.

Pozz.

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...