Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Hvala fahrudin_fl i malamu.

Evo trenutno prikupljam sve sto mi treba za intervju, ostali su mi jos samo snapshots sa skype-a da isprintam i par e-mailova.. Mada vec iz prica ostalih clanova ovog foruma shvatam da to nije uopce ni potrebno. Ali od viska glava ne boli. Samo I-134 ima 86 papira of supporting evidence. Sa ostalim dokumentima imam otprilike oko 200 stranica raznoraznih dokumenata..

Mislim da ne bi trebalo biti problema.. Ali vidjecemo.. Nikad se ne zna.

Pozdrav svima..

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Evo trenutno prikupljam sve sto mi treba za intervju, ostali su mi jos samo snapshots sa skype-a da isprintam i par e-mailova.. Mada vec iz prica ostalih clanova ovog foruma shvatam da to nije uopce ni potrebno. Ali od viska glava ne boli. Samo I-134 ima 86 papira of supporting evidence. Sa ostalim dokumentima imam otprilike oko 200 stranica raznoraznih dokumenata..

Pozdrav svima..

Imas interviju na moj rodjendan. :) Nek' ti bude sretno! :thumbs:

P.S.

Za I-134 ti samo trebaju tax returns od prosle godine i optional 2 godine poslije, pismo od employer-a, pismo od banke (koliko je para deposited u zadnjoj godini dana, kad je racun otvoren i koliko sad ima para na racunu), mozda cak, zadnjih par pay stabs (mada ja nisam ni to poslala)i to je to. Eh, sad, ne znam kako to fercera, ako moras imati co-sponsora. Nesto mi to previse papira za I-134. :)

Cao svima!

Ja imam pitanje, na koje ce mi, nadam se, neko moci odgovoriti. Moj muz je nedavno dobio appt. za interviju za AOS. Izmedju ostalog, sta je sve nabrojano da treba donijeti na interviju (to vec sve imamo), pise da treba da donese formu I-693 (ako vec nije poslao sa AOS papirima) u sealed envelope. Kad smo poslali papire za AOS, samo smo poslali kopiju i prijevod potvrde o vakcini koju je dobio u Sarajevu, jer je on to jedino donio sa sobom. Nije imao kopiju cijelog ljekarskog, posto mu ni ja nisam rekla da treba, jer su svi ovdje pisali, da samo pita od doktorice potvrdu za vakcine. Sad, kad vidim da Malamu i Musho kazu da se obavezno ponese kopija cijelog ljekarskog, onda sam se tek zbunila. On je cak sinoc zvao od ponoci do 2am, dok je "uganjao" doktoricu u Eurofarm poliklinici, da je pita, jel' postoji mogucnost da on dobije kopiju ljekarskog pregleda od njih, na sto je ona odgovorila da joj to jos nikad niko nije pitao, a da ona to i nema, jer je sve poslije pregleda spremljeno u ambasadu.U instrukcijama za I-485 lijepo pise, pod tackom 8. "If you are K-1 fiancé(e) or K-2 dependent who had a medical examination within the past year required for the nonimmigrant fiancé(e) visa, you only need to submit a vaccination supplement, not the entire medical report. You may include the vaccination supplement with your form I-485." Posto nismo poslali I-693, nego samo potvrdu o vakcini koju je muz donio, a nismo dobili nikakav RFE od USCIS, u vezi ovoga, da li je ovo stvarno potrebno i da li da bi muz sad trebao otici kod civil surgeon sa tom potvrdom za vakcine iz Sarajeva i da mu ovaj samo prepise to u I-693. Da li je iko imalo problem sa civil surgeon, koji nije htio da prizna samo to, bez kopije citavog ljekarskog ili je nesto drugo u pitanju? Mislim da su ovi u USCIS malo previse bezobrazni, jer sve to vec imaju u koverti, koje ste vi, svi koji ste dosli u USA na te vize, donijeli i predali na aerodromu. Ne znam zasto sad "peglaju" da se opet iste stvari ponovo rade? Molim Vas, ako moze neko, da mi objasni da li ste vec bili na razgovoru za AOS i kakav je problem sa ovim cijelim cirkusom oko ljekarskog pregleda?

Hvala unaprijed.

Mahalusha :help:

Ja nisam rekla da se obavezno ponese citav ljekarski. Mada najbolje bi bilo kad bi svako dobio primjerak za sebe da se izbjegnu kasniji problemi.

Ja sam dobila RFE jer nisam uz AOS aplikaciju ukljucila trazeni obrazac. Onda sam morala ici kod ljekara da mi to prepise. Posto nisam dobila nista od naseg doktora ponijela sam samo svoju staru zdravstvenu knjizicu i onu zutu WHO knjizicu (koju sam uzela u BIH, ali i u nju su mi prepisali vakcine iz stare knjizice), te mi je doktor odatle prepisao.

To pismo koje je tvoj muz dobio je sigurno isto pismo koje salju svima, pa zato kazu da poneses ako vec niste. Mislim da su htjeli valjda bi poslali RFE. Ali ako hocete biti sigurni, onda mozda najbolje da odete kod civil surgeon da vam to prepise. Neki doktori nece raditi samo prepis vakcina, ali sigurno mozes naci onog koji ce ti to uraditi. Neki su placali po 20 dolara a neki puno vise (recimo ja :D:P)

21. 06. je bilo 6 mjeseci od NOA1, i vise od 4 mjeseca od kako moja aplikacija prebacna u CSC. Zvali smo USCIS i otvorili Service Request. Juce i danas su kao sto vidim radili na tome. Nadam se da me ovih dana napokon obraduju sa zeljanicom. :D

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Ja nisam rekla da se obavezno ponese citav ljekarski. Mada najbolje bi bilo kad bi svako dobio primjerak za sebe da se izbjegnu kasniji problemi.

Ja sam dobila RFE jer nisam uz AOS aplikaciju ukljucila trazeni obrazac. Onda sam morala ici kod ljekara da mi to prepise. Posto nisam dobila nista od naseg doktora ponijela sam samo svoju staru zdravstvenu knjizicu i onu zutu WHO knjizicu (koju sam uzela u BIH, ali i u nju su mi prepisali vakcine iz stare knjizice), te mi je doktor odatle prepisao.

To pismo koje je tvoj muz dobio je sigurno isto pismo koje salju svima, pa zato kazu da poneses ako vec niste. Mislim da su htjeli valjda bi poslali RFE. Ali ako hocete biti sigurni, onda mozda najbolje da odete kod civil surgeon da vam to prepise. Neki doktori nece raditi samo prepis vakcina, ali sigurno mozes naci onog koji ce ti to uraditi. Neki su placali po 20 dolara a neki puno vise (recimo ja :D:P)

21. 06. je bilo 6 mjeseci od NOA1, i vise od 4 mjeseca od kako moja aplikacija prebacna u CSC. Zvali smo USCIS i otvorili Service Request. Juce i danas su kao sto vidim radili na tome. Nadam se da me ovih dana napokon obraduju sa zeljanicom. :D

Hvala malamu.

Ma, mi smo pricali sa tipom koji je doveo vjerenicu ovdje i on je platio $300 samo za prepis tih vakcina u I-396. Ne mogu da vjerujem da je to tako skupo, za 5 min. posla :wacko: Ma, to me najvise i zbunjuje sto nisu trazili RFE za vakcine, a sad u ovom pismu samo napominju, ako nisi poslao sa AOS aplikacijom, da ponese to na interviju. Meni je samo problem to, sto mi nismo poslali I-693, nego smo samo preveli na engleski, kod certified osobe, onu potvrdu sto je on donio za vakcine, iz Eurofarm poliklinike u Sarajevu, kad je imao ljekarski. Dodje mi da se "napravim luda" i da vise nista ne radim na tome, pa da vidimo sta ce reci na interviju...ne znam :wacko:

E, vala, da te hoce obradovati "zeljanicom," pa da se i nas kutarises...bar na neko vrijeme :)

Sretno! :thumbs:

Filed: Other Timeline

Pozdrav svima..

ZELIM TI PUNO SRECE I STO MANJE NERVOZE,MA NEMA RAZLOGA ZA NERVOZU BICE TO OK......SRETNO ;)

:)

Hvala Mahalusha i IZETA.W

Imam svega, ali mi fali slika... Imam samo 12 komada... Hoce li to biti dovoljno?

(Ne volim se bas slikati s drugim ljudima, sebicno-nema sta.. :) Ne zelim da mi neko kvari sliku :P )

Pozz :)

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

e jedno pitanje ... :) pita me na I-129f za alien number and certificate number .. e sad na onom naturalization certificate imam dva broja ... prvi broj je skroz u desnom cosku crvenim slovima, a drugi broj je ispod tog i pise CIS Registration no. i pocinje sa slova A.....sad koje je od ta dva alien registration number, a koji je certificate number???? ja mislim onaj sto pocinje sa slova A ispod prvog broja trebo bi da bude alien number ..al opet necu da pogresim..citala sam na vj ovde al ljudi me totalno zbunise... jedni ovako drugi onako

e jedno pitanje ... :) pita me na I-129f za alien number and certificate number .. e sad na onom naturalization certificate imam dva broja ... prvi broj je skroz u desnom cosku crvenim slovima, a drugi broj je ispod tog i pise CIS Registration no. i pocinje sa slova A.....sad koje je od ta dva alien registration number, a koji je certificate number???? ja mislim onaj sto pocinje sa slova A ispod prvog broja trebo bi da bude alien number ..al opet necu da pogresim..citala sam na vj ovde al ljudi me totalno zbunise... jedni ovako drugi onako

Alien broj uvijek pocinje sa A.

ROC 2009
Naturalization 2010

da znam da pocinje sa A .. ali pitanje je dal moram da stavim oba broja na I-129f i alien number i certificate number.... jer negdje ovde na VJ pisu da je certificate number onaj drugi broj CIS Registration number..a neki kazu da je to alien number... :/ skroz me zbunili

Filed: Other Timeline

:)

Hvala Mahalusha i IZETA.W

Imam svega, ali mi fali slika... Imam samo 12 komada... Hoce li to biti dovoljno?

(Ne volim se bas slikati s drugim ljudima, sebicno-nema sta.. :) Ne zelim da mi uneko kvari sliku :P )

Pozz :)

Ja imam oko 35 slika,ono vise puta smo se slikali pa ja stavim na kompjuter i eto sada su dobro dosle.Samo ih prenesem na USB odnesem u foto radnju i slike gotove za 5 minuta.PS...nisam ni znala da imam ovoliko slika na kompjuteru.Provjeri imas li jos neke ,a da si zaboravila na njih na kompjuteru,mada mislim da je i 12 komada dosta.SRETNO JOS JEDNOM

Ma nemam vise slika kad bi me naopako neko okrenuo... Barem ne onih zajednickih. Ako me zbog toga odbiju morace mi momak maksuz doci da se slikamo. Majkemi..

Ali tjesim se time da se ne gledaju samo slike, imam telefonske racune, mailove, snaphots, uplatnice od paketa, wester uniona i slicno.. Sve je to dokaz da smo u vezi, nisu samo slike bitne..

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

ZELIM TI PUNO SRECE I STO MANJE NERVOZE,MA NEMA RAZLOGA ZA NERVOZU BICE TO OK......SRETNO ;)

pozdrav Izeta kako idu pripreme dali si sve prikupila,zelim te upitat za onaj spisak sto si dobila od njih za dokumentaciju dali su ti naveli koja dokumenta kao fale , meni su naveli da trebam original dokumenta da ponesem na intervju dve slike pasos i medicinski paket a a u onom spisku da su kao primili ta dokumenta sa onim slovima, pa sam se malo ufrcila dali to moram opet vadit jer je sezona godisnjih odmora pa treba sve pohvatat.

Ma nemam vise slika kad bi me naopako neko okrenuo... Barem ne onih zajednickih. Ako me zbog toga odbiju morace mi momak maksuz doci da se slikamo. Majkemi..

Ali tjesim se time da se ne gledaju samo slike, imam telefonske racune, mailove, snaphots, uplatnice od paketa, wester uniona i slicno.. Sve je to dokaz da smo u vezi, nisu samo slike bitne..

Ne brini radi broja slika, njima je najvaznija dokumentacija + plus ti imas te ostale dokaze. :yes:

Ne brini radi broja slika, njima je najvaznija dokumentacija + plus ti imas te ostale dokaze. :yes:

Thanx :)

K-1 VISA JOURNEY 2010:

AOS JOURNEY 2010/2011:

event.png

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...