Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima...

Mene bas dugo nije bilo ovdje, mada se od zadnjeg javljanja BUKVALNO nista nije promijenilo. I dalje blejim u kuci po cijeli dan, nabacujem salo i ziva se smaram.

Moja I-485 se nije pomakla od januara i ne znam vise ni sta da mislim, ni sta da radim. Vodjena nekim optimisticnim datumima ovdje, nisam predava posebno za EAD i Ap, nego sve zajedno, jer kad sam poslala, vidjela sam da su neki od vas cekali mjesec-dva na green card. Kontala sam da cu biri bar priblizne srece... Evo, jun uveliko, i bukvalno nikakvih vijesti nakon biometrics.

Sve to mozda ne bi ni bilo toliko lose, da ovaj slavni Merilend nema neke izuzetno glupe zakone i regulative, zbog kojih ne mogu da otvorim racun u banci, niti mogu da dobijem njihovu vozacku dozvolu. NOA2 nije dovoljna za bilo kakav dokument (state ID, vozacka dozvola), za svaki dokument traze radnu dozvolu ili zeleni karton. Tri puta smo isli u MVA, isli u CBS na aerodrom, ali nije upalilo. U medjuvremenu sam i auto dobila koje zalosno cuci na parkingu, i ja ga tugaljivo gledam svaki put kad izbacujem smece. :crying: Ponekad ga malkice provozam, ali imamo cika policajce u komsiluku, pa necu da se igram... cujem da nisu ni slicni nasim policajcima :lol: .

Eto, da sumiram... za sve vas koji cete uskoro poslati papire za AOS, nemojte ni razmisljati da ne posaljete EAD i AP sa svim onim papircinama. Za sve vas koji ste u procesu i kontate kako dugo traje, utjesite se kad vidite moj slucaj...skoro pola godine otkako smo predali, na sajtu USCIS-a i dalje stoji "Initial rewiev". :crying:

Srecno svima i veliki pozdrav! :)

Hm, cudno, kako ne mozes ni vozacki polagati. Moj muz je (kad smo se vjencali) odmah predao za SSN i dobio ga za manje od 10 dana i odmah poslije toga je otisao da polaze testove i voznju je polozio mjesec dana poslije, jer je uzelo mjesec dana za appt. Da li ti imas SSN? Bas mi je zao da ti se ovo bas oteglo, a jos je gore sto ne mozes bar vozacki poloziti. Nadam se da ces uskoro dobiti radnu dozvolu i da ce sve krenuti svojim tokom. Sretno. :thumbs:

Posted

Pozdrav vam svima..

Tu sam vec dva mjeseca, procitala sam cijeli ovaj forum i mogu reci svaka vam cast svima sto ste objavili toliko informacija koje svakom novom mogu vrlo dobro doci. :thumbs:

To sto se tice te vozacke.. Najbolje svima koji ce putovati u SAD izvaditi u Bosni jos tu medjunarodnu vozacku dozvolu. Ona kosta 30 KM i moze se nabaviti u BIHAMK centru. Bude gotova za najdalje 2 dana. Vrijedi 2 godine nakon izdavanja osim ako originalna vozacka dozvola (Bosanska) ne istice prije toga, u kojem slucaju vrijedi do isteka originalne vozacke dozvole. Ja sam to vec jednom radila, kada sam isla u USA kao AuPair, i vozila sam s tim bez problema. Po drugim forumima sam citala da se vecina Americkih policajaca ne razumje u ove procese koje mi prolazimo, tako da se lako moze desiti da blenu u tebe k'o u tele kad im das te silne papire uz pasos ako te zaustave. Onda njima treba vremena da to sve provjere kod DHS-a pa tako se lako moze desiti da te i privedu dok tvoje legalno kretanje po USA ne bude potvrdjeno.

Tako svima onima koji treba da putuju uskoro u USA savjetujem medjunarodnu vozacku dozvolu.

Ono sto mene zanima je mozes li raditi bilo sta dok ti ne dodje EAD ili je svako od nas bukvalno primoran da sjedi u kuci i broji zjale..? Ima li neko odgovor na to? I isto da li neko zna koliko vremena je potrebno za nostrifikaciju diplome?

Coleen,

ovo u vezi medjunarodne vozacke, ne moze se uzeti kao pravilo za sve US states. Moj zarucnik, sada muz je uradio isto. Izvadio je medjunarodnu vozacku u BiH i kad je otisao na DMV i polozio testove, pokazao je tu svoju medjunarodnu vozacku i sluzbenica na DMV-u se samo ljubazno nasmijala i rekla da to ne vazi ovdje. Dakle, dzaba je plac'o 30KM za tu medjunarodnu vozacku. Ali, dobra strana je to, sto je uplatio $26 kad je polagao testove i cim je polozio, zakazali smo appt. za voznju, polozio je od prve i odmah dobio temporary permit da moze voziti, dok mu ne dodje prava vozacka. Tacno je bilo proslo 2 mj. od njegovog dolaska ovdje (sa mjesecom cekanja na test voznje) i on je vec imao vozacku u dzepu. Mislim da je puno bolje i jednostavnije, ako zakon u toj drzavi dozvoljava da odmah mozete polagati vozacki, da to obavite, ne oslanjajuci se na medjunarodnu vozacku iz BiH. Dosta je jednostavnije pokazati policajcu (ako te zaustavi) US validan ID dokumenat, nego tonu papira uz medjunarodnu vozacku i jos pod strepnjom da bi mogao biti priveden/a na provjeravanje validnosti tih nasih dokumenata. Sto prije radite na dobivanju US dokumenata, jednostavnije za vas, a i za one koji od vas traze te dokumente za identifikaciju.

Posted

ma onaj retardirani fedex puno kosta da brze stigne..dva papira. cime ste vi slali?. samo me strah da posaljem zbog tog podpisa mozda nece htjet papire primit ... jebiga kad ovi ameri u sitnice gledaju samo mi fali da mi vrate papire il oduze. zbog podpisa..... neznam ni koliko se ceka ako neshto nije uredu sa I-129 da ti vrate onaj rfe...

Jovana,

odgovorila sam ti na privat. Ne trebas se sekirati uopste oko tog potpisa, a uostalom, ne znam zasto sve to saljete Fedex-om ili postom uopste? Sve te papire sto je zarucnik potpisivao, sam ja skenirala i poslala njemu e-mailom, on isprint'o, potpis'o i meni vratio na isti nacin. Kad sam poslala I-129F, poslala kopiju i nikad nisam dobila RFE nizasta. Nemojte se previse opterecivati sitnicama, jer oni to stvarno ne zagledaju. Nigdje ti ni u instrukcijama ne pise da trebas original poslati. Nemoj gubiti vrijeme, a bogami i pare, na takve stvari.

Posted

@Coleen: ma znam ja sta je TOEFL, sam et da vidim treba li, a kontao sam malo 'učiti' dok ne odem tamo ...

@Mahaluša: trajalo je od 26tog marta do 3 juna, ono otkako smo predali pa do ovog... sad valjda šalju paket neki u BiH koliko sam ja upoznat, samo neka požure hehe

Posted

Coleen,

ovo u vezi medjunarodne vozacke, ne moze se uzeti kao pravilo za sve US states. Moj zarucnik, sada muz je uradio isto. Izvadio je medjunarodnu vozacku u BiH i kad je otisao na DMV i polozio testove, pokazao je tu svoju medjunarodnu vozacku i sluzbenica na DMV-u se samo ljubazno nasmijala i rekla da to ne vazi ovdje. Dakle, dzaba je plac'o 30KM za tu medjunarodnu vozacku. Ali, dobra strana je to, sto je uplatio $26 kad je polagao testove i cim je polozio, zakazali smo appt. za voznju, polozio je od prve i odmah dobio temporary permit da moze voziti, dok mu ne dodje prava vozacka. Tacno je bilo proslo 2 mj. od njegovog dolaska ovdje (sa mjesecom cekanja na test voznje) i on je vec imao vozacku u dzepu. Mislim da je puno bolje i jednostavnije, ako zakon u toj drzavi dozvoljava da odmah mozete polagati vozacki, da to obavite, ne oslanjajuci se na medjunarodnu vozacku iz BiH. Dosta je jednostavnije pokazati policajcu (ako te zaustavi) US validan ID dokumenat, nego tonu papira uz medjunarodnu vozacku i jos pod strepnjom da bi mogao biti priveden/a na provjeravanje validnosti tih nasih dokumenata. Sto prije radite na dobivanju US dokumenata, jednostavnije za vas, a i za one koji od vas traze te dokumente za identifikaciju.

Hej Mahalusho :)

Ma ja kada sam isla prije u USA u agenciji su mi rekli da to izvadim i to sam i uradila. Normalno da to nije to, ne moze nikada biti ekvivalentno njihovoj vozackoj, ali dobro dodje za pocetak. Barem sto se tice kontakta (ne daj boze) s policijom. A policajci ko policajci.. Dok on skonta da li to vrijedi ili ne vrijedi prodje pola dana. Uostalom na njoj pise INTERNATIONAL. Znam da tada kada sam ja vadila ta vozacka nije vrijedila samo u Afganistanu i ''haman'' Moldaviji :).. A znam da je Americku jako lako dobiti, ali ipak, neki moraju da duze cekaju na to pa onda ovo dobro dodje. Ne znam eto.. Ja cu je izvaditi.. Ako me tamo policija zaustavi i pocne zezat i kaze da to nije validan dokument ja cu da se posvadjam :rolleyes::whistle:

K-1 VISA JOURNEY 2010:

March 24th: I-129F filed

March 26th: NOA1 date

May 24th: NOA2 date

May 25th- Jun 3rd: Case @ NVC

Jun 7th: Embassy received

Jun 15th: Embassy sent pkt 3

Jun 17th: Pkt 3 received :)

Jun 22nd: Medical @ 7 a.m. (Kosevo)/ Jun 23rd: Passed

Jun 29th: Interview @ 13:30: Approved/ Jun 30th: Visa in hand

AOS JOURNEY 2010/2011:

October 25th: AOS, EAD and AP filed

November 1st: AOS, EAD and AP NOA1 date

November 18th: AOS and EAD biometrics appointment

January 6th: AOS case transferred to CSC

January 15th: AP document received (YAY! One step closer to GC!)

January 18th: EAD card received :)))))

February 17th: GC card production ordered

February 24th: GC arrived in mail :) What a relief..

event.png

Posted

@Coleen: ma znam ja sta je TOEFL, sam et da vidim treba li, a kontao sam malo 'učiti' dok ne odem tamo ...

@Mahaluša: trajalo je od 26tog marta do 3 juna, ono otkako smo predali pa do ovog... sad valjda šalju paket neki u BiH koliko sam ja upoznat, samo neka požure hehe

To je super. Jos brze nego moje :) Sad ce te papire poslati u National visa centar i to ce se tamo zadrzati sedmicu dana, pa ces dobiti od njih pismo da su oni primili i imaces novi case no., ali njih mozes samo zvati, ne mozes provjeriti online. Uglavnom, dok ti dobijes pismo od visa centra, tvoji papiri bi vec trebali biti spremljeni u ambasadu u Sarajevu. Nisam sad nesto upratila jesi li ti u BiH ili tvoj zarucnik/zarucnica, ali ko je god, nek' pocne pripremati potrebnu dokumentaciju koja ce trebati za interviju (rodni list, uvijerenje o nekaznjavanju, uvjerenje od policije, uvjerenje od vojske (ako je muskarac), I-134 Affidavit of support, i ima par formi koje treba ispuniti). Sve to mozes naci na web stranici americke ambasade u Sarajevu, ispod "Visas">>"Immigrants visas">>> "Document check list," tako kad dobijes/dobije pismo iz ambasade, da ne trosite vrijeme na prikupljanje tih papira, pa da prije mozete zakazati razgovor. Ljekarsko zakazi, kad dobijes pismo iz ambasade. Ne znam koliko sad uzme vremena od zvanja ambasade za interviju, ali kad je moj zarucnik zvao, zakazali su mu poslije sedmicu dana.

Sretno ! :thumbs:

Posted

Hej Mahalusho :)

Ma ja kada sam isla prije u USA u agenciji su mi rekli da to izvadim i to sam i uradila. Normalno da to nije to, ne moze nikada biti ekvivalentno njihovoj vozackoj, ali dobro dodje za pocetak. Barem sto se tice kontakta (ne daj boze) s policijom. A policajci ko policajci.. Dok on skonta da li to vrijedi ili ne vrijedi prodje pola dana. Uostalom na njoj pise INTERNATIONAL. Znam da tada kada sam ja vadila ta vozacka nije vrijedila samo u Afganistanu i ''haman'' Moldaviji :).. A znam da je Americku jako lako dobiti, ali ipak, neki moraju da duze cekaju na to pa onda ovo dobro dodje. Ne znam eto.. Ja cu je izvaditi.. Ako me tamo policija zaustavi i pocne zezat i kaze da to nije validan dokument ja cu da se posvadjam :rolleyes::whistle:

Evo ti primjer, kad sam ja dosla u USA, prije 10 god. Imala sam vozacku iz BiH, obicnu, ne medjunarodnu. Odem da uradim testove, prodjem i pokazem im tu "obicnu" B-H vozacku i oni mi daju temporary driver's license na 3 mj., da ne mora niko biti pored mene kad vozim. Inace, ako polozis testove, a nemas drugu vozacku, onda mozes voziti, ali neko ko vec ima US vozacku mora sjediti kao suvozac. Dakle, prije 10 god. je moglo tako, a sad, kad je moj muz polagao i pokazao medjunarodnu vozacku, nisu je uzeli u obzir i dobio je temporary vozacku, ali da ne moze sam voziti, mora imati suvozaca. On je najvise i izvadio tu medjunarodnu, jer sam mu ja rekla da ce moci voziti, kad polozi testove, ali eto kao sto vidis, to nije bio slucaj, tako da je uvijek neko morao sjediti kao suvozac, dok nije polozio voznju. Nek' ti se neko raspita na DMV kako to funkcionise u state gdje ces ti zivjeti, ako bas hoces da "utvrdis" sta i kako moze. A, sto se tice svadjanja, to ti ne bih preporucila ni pod "Razno." Na sarm, MOZDA, prodjes, ali na svadju nema sanse. Samo mozes jos u stanici zavrsiti, hehehe. Ne znam iz iskustva, ali sam cula da policajci ovdje ne vole da im "show the attitude," pogotovo kad su "stranci" u pitanju. Nisu ovi k'o nasi, da ih mozes za cenera kupiti.

Filed: AOS (apr) Country: Croatia
Timeline
Posted

Moram priznati da ne znam kako je u svakoj pojedinoj drzavi, ali privremeno se, koliko znam smije koristiti domicilna vozacka, u tom medjunarodnom obliku. Americku vozacku sam izvadila tek negdje krajem ozujka 2010., a dosla sam ovdje u kolovozu prosle godine. Od listopada do ozujka sam vozila s hrvatskom medjunarodnom vozackom, a cak me i policija zaustavila i sve je bilo ok. Malo su blesavo pogledavali, ali nema frke.

Prije svega toga sam nazvala lokalni DMV i rekli su da normalno mogu koristiti to medjunarodno cudo. Nikakvu privremenu vozacku mi nisu izdavali.

Kad sam odlucila polagati ispit, zbog postojanja te medjunarodne isprave, nisam morala ici ni na kakve pripreme niti voziti probne satove. Prijavila sam pismeni ispit, polozila od prve i odmah drugi dan imala zakazanu voznju s ispitivacem. Prosla sam i to i dobila komad papira s kojim se smije voziti dok ne stigne prava vozacka. Dosla je za 10-ak dana.

I-129F Sent: Aug 20th 2008

Interview Date: April 8th 2009, 10:30 - APPROVED!

K-1 Visa Received: April 9th 2009

POE: Aug 8th 2009, Minneapolis

Wedding: Aug 28th 2009

-------------------------------------------------------------------

Our I-129f was approved in 107 days from our NOA1 date.

Our I-129f was approved in 114 days from our filing date.

Our case spent 52 days being chewed by NVC.

Our interview took 224 days from your I-129F NOA1 date.

AOS, AP, EAD filed: Oct 15th 2009

Biometrics: Nov 24th 2009

AP received: Dec 14th 2009

EAD received: Dec 17th 2009

Green Card received: Dec 18th 2009

http://www.badgerella.com/forum

Posted

To je super. Jos brze nego moje :) Sad ce te papire poslati u National visa centar i to ce se tamo zadrzati sedmicu dana, pa ces dobiti od njih pismo da su oni primili i imaces novi case no., ali njih mozes samo zvati, ne mozes provjeriti online. Uglavnom, dok ti dobijes pismo od visa centra, tvoji papiri bi vec trebali biti spremljeni u ambasadu u Sarajevu. Nisam sad nesto upratila jesi li ti u BiH ili tvoj zarucnik/zarucnica, ali ko je god, nek' pocne pripremati potrebnu dokumentaciju koja ce trebati za interviju (rodni list, uvijerenje o nekaznjavanju, uvjerenje od policije, uvjerenje od vojske (ako je muskarac), I-134 Affidavit of support, i ima par formi koje treba ispuniti). Sve to mozes naci na web stranici americke ambasade u Sarajevu, ispod "Visas">>"Immigrants visas">>> "Document check list," tako kad dobijes/dobije pismo iz ambasade, da ne trosite vrijeme na prikupljanje tih papira, pa da prije mozete zakazati razgovor. Ljekarsko zakazi, kad dobijes pismo iz ambasade. Ne znam koliko sad uzme vremena od zvanja ambasade za interviju, ali kad je moj zarucnik zvao, zakazali su mu poslije sedmicu dana.

Sretno ! :thumbs:

ja sam u BiH ;)

mojoj curi su javili da je to prošlo i da sad to ide za sarajevo embassy..

uglavnom znam šta se od dokumenata trebam izvaditi (ako je ostalo po starom).. samo da se raspitam to za vojsku, pošto više nema služenja vojske :)

pitanje: da li je neko mijenjao adresu u bosni u toku procesa jer pošto sam završio sa faxom odoh malo kući na odmor pa ne znam jel bolje da promijenim adresu na koju da mi šalju tu poštu ili ne .. :whistle:

Posted

imam dobru vijest,

dobio sam pismo od ambasade da skupim dokumente, sad cu ja to...

ali pise da je viza 350$, iznenadenje za mene, mislio sam da je 131$ augh :bonk:

Bila je $131 prije 2-3 mj., ti si, izgleda, po novoj tarifi oglobljen :)

Onaj papir za vojsku, ne znam, moras li to donijeti, ako nisi uopste sluzio vojsku, jer moj zarucnik je sluzio i JNA pred rat, a i Armiju BiH u ratu, pa je morao donijeti papir od kad do kad je bio u vojsci. Ti ako nisi uopste sluzio vojsku, mozda moras donijeti potvrdu da nisi i to je to. Raspitaj se kod nekoga ko je imao isti slucaj kao i ti i on ce ti najbolje reci sta i kako. Uglavnom, znam da moras donijeti potvrdu i od suda i iz policije da nisi kaznjavan, i da se trenutno ne vodi kakav krivicni postupak protiv tebe. Djevojci reci, nek' nadje na internetu sve one forme sto su ti potrebne da popunis i nek' ti ona to lijepo "otkuca" i isprinta, skenira i posalje e-mailom, a ti samo potpisi...Ovo je u slucaju ako nisi bas vjest sa engleskim. :) U svakom slucaju, preporucujem da preko interneta ispunis te forme i isprintas....ljepse izgleda. :) I njoj reci, nek' ti odmah spremi I-134 Affidavit of support, ako vec nije, i popratne dokumente koji idu uz to (pismo od banke, od employera i tax returns).

Sretno i zelim Vam da se sto prije sastanete. :)

Posted

Moram priznati da ne znam kako je u svakoj pojedinoj drzavi, ali privremeno se, koliko znam smije koristiti domicilna vozacka, u tom medjunarodnom obliku. Americku vozacku sam izvadila tek negdje krajem ozujka 2010., a dosla sam ovdje u kolovozu prosle godine. Od listopada do ozujka sam vozila s hrvatskom medjunarodnom vozackom, a cak me i policija zaustavila i sve je bilo ok. Malo su blesavo pogledavali, ali nema frke.

Prije svega toga sam nazvala lokalni DMV i rekli su da normalno mogu koristiti to medjunarodno cudo. Nikakvu privremenu vozacku mi nisu izdavali.

Kad sam odlucila polagati ispit, zbog postojanja te medjunarodne isprave, nisam morala ici ni na kakve pripreme niti voziti probne satove. Prijavila sam pismeni ispit, polozila od prve i odmah drugi dan imala zakazanu voznju s ispitivacem. Prosla sam i to i dobila komad papira s kojim se smije voziti dok ne stigne prava vozacka. Dosla je za 10-ak dana.

Draga Badgerella,

vidjela si, ja sam napisala "frisko" iskustvo mog muza na DMV-u i ovdje stvarno zavisi od state do state, kakav je ciji zakon. Doduse, kad su ove vize u pitanju, mislim da isto zavisi kad se vjencate, poslije dolaska zarucnika/ce. Mi smo se odmah vjencali, tako da je moj muz, sedmicu dana nakon dolaska u USA, aplicirao za SSN, dobio ga za 10-ak dana i poslije sedmicu smo otisli na DMV da radi pismeni test. Polozio je i odmah zakazao test za voznju, ali mu je to uzelo vise od mjesec dana, posto je pretprano. Doduse, dobro mu je doslo da voza okolo, da nauci pravila, da se pripremi za test, ali je imao samo temporary vozacku, da moze voziti sa suvozacem pored sebe (suvozac koji ima legalnu vozacku te drzave). Polozio je voznju iz prve, dobio temporary papir dok ne dodje prava vozacka, koja je dosla za 10-ak dana. Ova sad, mislim da mu vrijedi 2 god. Tacno 2 mj. je bio ovdje, kad je dobio vozacku. Ni on nije trebao voziti neke casove kod instruktora, da bi mogao izaci na test voznje. To je super, ako mozes koristiti medjunarodnu vozacku, ali u njegovom slucaju didn't work out iako je meni i "obicna" B-H vozacka vrijedila 3 mj. kad sam polozila pismeni test, ali to je bilo prije 10 god. Mozda, da je dosao kao turista, ali ako je vec dosao da polaze i da planira da zivi u toj drzavi, onda su mozda drugacija pravila. Ne znam, ovo sad nagadjam :) U svakom slucaju, mislim da je on super prosao i da je dobio vozacku relativno brzo, kad vidim kako se pojedini zale, da ne mogu jos ni polagati.

Posted (edited)

@mahalušah

hvala na odgovorima ;)

raspitao sam se za vojsku, kad dodem kuci sve cu to izganjati i to valjda se dobije neki papir u opcini o ne sluzenju vojske... za sud i mup potvrde o nekaznjavanju za to se ne sikiram...

pa valjda znam dovoljno engleskog da popunim formulare :P hehe

nadam seda će biti u redu to od banke od njenih roditelja, jer ona ne radi ovo ljeto polaze BAR ili kako se to već kaze. necu da je tusim nervozna je kad uci hahahah...

raskucice me ovi amerikanci mogo' bi diplomu prodat da podmirim sve ovo hehe ionako se nista ne pika...

eto kako je krenulo ako bude sve ok proces zavrsen za 3mj :whistle:

Edited by zazivotcijeli
Posted

@mahalušah

hvala na odgovorima ;)

raspitao sam se za vojsku, kad dodem kuci sve cu to izganjati i to valjda se dobije neki papir u opcini o ne sluzenju vojske... za sud i mup potvrde o nekaznjavanju za to se ne sikiram...

pa valjda znam dovoljno engleskog da popunim formulare :P hehe

nadam seda će biti u redu to od banke od njenih roditelja, jer ona ne radi ovo ljeto polaze BAR ili kako se to već kaze. necu da je tusim nervozna je kad uci hahahah...

raskucice me ovi amerikanci mogo' bi diplomu prodat da podmirim sve ovo hehe ionako se nista ne pika...

eto kako je krenulo ako bude sve ok proces zavrsen za 3mj :whistle:

pozdrav,

ja sam isto to sve proso skoro, i mene uhvati ovaj 350 $ taksa :) ja sutra imam intervju zakazan pa cemo vidit sta i kako :) Sto se vojske tice, ja sam morao ici u MUP, odjel za odbranu i vojsku tako nesto i oni ti samo daju potvrdu da nisi sluzio vojsku, ako je nisi sluzio:)

pozdrav

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...