Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

ETO SAD SAM SE ZABRINULA.INACE SVE OVO OKO VIZE JE RADIO MUZEV ADVOKAT,NISMO MI NISTA LICNO SLALI SAMO NJEMU PROSLIJEDIMO DOKUMENTE KOJE TREBAJU.IPAK NEKA MUZ NAZOVE NVC I PROVJERI,JA MISLIM DA MUZ IMA KOPIJU POSLANIH DOKUMENATA PA TAKO I CHEKLIST COVER LATTER,PA NEKA PROVJERI JE LI UPISANA TACNA ADRESA PRIMAOCA.

SVE JE MOGUCE....ALI NADAM SE DA CE SE USKORO SVE ZAVRSITI.HVALA

pozdrav , citajuci tvoje pisanje u vezi tvog procesa za vizu , shvatila sam da smo na istom, i meni je upravo sada doslo do tog poglavlja gde cekam odgovor od njih , NVC da zavrse slucaj ili traze dopunu

, jer vec nekoliko mjeseci samo traze neke dopune tako da je ovo preslo u kidanje zivaca..., pitala bih te dali su tebi trazili da im posaljes svoju finasisku karticu sa nekoliko formi kojih moram skidat sa interneta i ispunjavat

posto sam ja u radnom odnosu

i navela sam da radim , nije mi jasno zasto mi to traze ako se je muz obavezao da mi bude sponzor, ako neko ima iskustvo da mi malo pojasni bila bih zahvalna.

Filed: Country: Montenegro
Timeline

Pozdrav,

Osjecam se kao Alisa u zemlji cuda ( Fata u merkatoru ),pokrenuli smo proces za K1 vizu.

Djevojka je poslala dokumenta u Vermontprije nekih 40 dana,

juce su joj iz Vermonta stigli papiri koje je poslala i obrazac DS-156

( i naravno da uplati nekih 567 $ ) ( ona je vec kupila money order u tom iznosu 567 $ )

pa da im sve to posalje nazad i da ce sva procedura trajati maximum 90 dana.

Zanima me u kojoj smo mi to fazi ( dali smo mi vec presli tu ,, NOA1 fazu ili NOA2 , sta je sljedeci korak ,

jer mi zaista nemamo blage veze .

Dali ce ona u USA imati kakav intervju u skorije vrijeme i koje ce imati obaveze ,,,,

ili kad bude poslala sve to ( sutra ) ona vise nece imati nikakvih obaveza osim

to sto ce mi poslati kopije svih tih papira koje je poslala njima.

Ko je raspolozen da mi malo podrobnije objasni sve to ?

Pozdrav,

Osjecam se kao Alisa u zemlji cuda ( Fata u merkatoru ),pokrenuli smo proces za K1 vizu.

Djevojka je poslala dokumenta u Vermontprije nekih 40 dana,

juce su joj iz Vermonta stigli papiri koje je poslala i obrazac DS-156

( i naravno da uplati nekih 567 $ ) ( ona je vec kupila money order u tom iznosu 567 $ )

pa da im sve to posalje nazad i da ce sva procedura trajati maximum 90 dana.

Zanima me u kojoj smo mi to fazi ( dali smo mi vec presli tu ,, NOA1 fazu ili NOA2 , sta je sljedeci korak ,

jer mi zaista nemamo blage veze .

Dali ce ona u USA imati kakav intervju u skorije vrijeme i koje ce imati obaveze ,,,,

ili kad bude poslala sve to ( sutra ) ona vise nece imati nikakvih obaveza osim

to sto ce mi poslati kopije svih tih papira koje je poslala njima.

Ko je raspolozen da mi malo podrobnije objasni sve to ?

Za vjerenicku peticiju (forma I-129f) se placa $455 bas kao sto i pise na formularu.

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=a10e4154d7b3d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD

Nakon sto se peticija posalje, tvojoj vjerenici na kucnu adresu dolazi forma I-797 ©, Notice of Action - zvana NOA1 ovdje.

Na toj formi imas case number (pocine sa EAC ili WAC pracen sa nekoliko brojeva) koji mozes provjeriti na USCIS check my case status:

https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard.do

Ovdje jos imas dobre Guides - idi na prvi K-1 forum - odlicno objasnjavaju, sta, kako, kada i sta nakon dolaska na zarucnickoj vizi (nadam se da ste vec spremili dodatnih $1010 za AOS proces):

http://www.visajourney.com/forums/topic/300-general-k1-guides-and-info/

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: Other Timeline

pozdrav , citajuci tvoje pisanje u vezi tvog procesa za vizu , shvatila sam da smo na istom, i meni je upravo sada doslo do tog poglavlja gde cekam odgovor od njih , NVC da zavrse slucaj ili traze dopunu

, jer vec nekoliko mjeseci samo traze neke dopune tako da je ovo preslo u kidanje zivaca..., pitala bih te dali su tebi trazili da im posaljes svoju finasisku karticu sa nekoliko formi kojih moram skidat sa interneta i ispunjavat

posto sam ja u radnom odnosu

i navela sam da radim , nije mi jasno zasto mi to traze ako se je muz obavezao da mi bude sponzor, ako neko ima iskustvo da mi malo pojasni bila bih zahvalna.

POZDREV I TEBI,

I JA MISLIM DA SMO NA ISTOM....I NAMA SU ISTO TAKO NEKOLIKO PUTA TRAZILI NEKE DOPUNE.ZADNJI PUT SU TRAZILI RODNI LIST,VJENCANI LIST,POTVRDE OD SUDA I POLICIJE..(O NEKAZNJAVANJU I ONO DA SE NEVODI NIKAKAV SUDSKI POSTUPAK PROTIV TEBE).MI SMO TO POSLALI ZA NVC 15 APRILA ,MUZ JE ZVAO PRIJE DVA DANA DA SE INFORMISE I DOBIO JE ODGOVOR DA SU NASE PAPIRE ZAPRIMILI 6 MAJA(MOZES ZAMISLITI).E SADA VALJA CEKATI I MISLITI ....HOCE LI JOS NESTO TRAZITI ILI SMO DOSLI DO KRAJA.DA JE TO STVARNO KIDANJE ZIVACA SLAZEM SE ,ALI MI MORAMO IGRATI KAKO ONI SVIRAJU....ZATO NAORUZAJ SE STRPLJENJEM I CUVAJ ZIVCE.KADA SMO MOGLI CEKATI OVOLIKO MOZEMO JOS.NE,MENI NISU TRAZILI FINANSIJSKU KARTICU ...JA NE RADIM ALI SVEJEDNO NEMA MI LOGIKE DA TEBI TRAZE TO AKO TI JE MUZ SPONZOR.USPUT DA UPITAM NEKOG KO ZNA ...ZASTO NVC TRAZI OVE DOKUMENTE KOJE SAM NAVELA,MISLILA SAM DA CU TO MORATI SPREMITI ZA AMBASADU ILI CE TO NVC PROSLIJEDITI ZA SARAJEVO.HVALA

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Moze li mi neko odgovoriti ? Da li formular DS 3032 stize na kucnu adresu ili mogu oni iz NVC slati emailom meni? Mogu li im poslati email i pitati ih sta me zanima u vezi procedure? Juce sam ih zvala NVC pricala sam sa operaterom trazio mi je podatke ali se plasim da imaju pogresan moj email,pa bih im poslala taman jedan sa pitanjem!!!

Hvalaaaaaaaaaaa :)

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Moze li mi neko odgovoriti ? Da li formular DS 3032 stize na kucnu adresu ili mogu oni iz NVC slati emailom meni? Mogu li im poslati email i pitati ih sta me zanima u vezi procedure? Juce sam ih zvala NVC pricala sam sa operaterom trazio mi je podatke ali se plasim da imaju pogresan moj email,pa bih im poslala taman jedan sa pitanjem!!!

Hvalaaaaaaaaaaa :)

ja sam poslala email i navela svoju adresu jer imas polje gde popunjavas podatke o sebi a ostavila i muzevu adresu jer sam njega navela ko svog agenta tako da sve sto upute njemu upute i meni , i upoznata sam sa svim sto im fali ili treba. ne stize ti postom vec ga online ispunjavas i isprintas potpises i skeniras i posaljes dali suprugu ili direktno njima to sama odlucujes.

Edited by askapg

Timeline

ja sam poslala email i navela svoju adresu jer imas polje gde popunjavas podatke o sebi a ostavila i muzevu adresu jer sam njega navela ko svog agenta tako da sve sto upute njemu upute i meni , i upoznata sam sa svim sto im fali ili treba. ne stize ti postom vec ga online ispunjavas i isprintas potpises i skeniras i posaljes dali suprugu ili direktno njima to sama odlucujes.

Dobro,ali reci mi kad odem na taj formular online na njihovom site NVC i tamo gde pise da se stavlja barcode i case # ne znam kako to da ubacim?? Ili si ti samo otisla online ,popunila,isprintala,potpisala,skenirala i poslala? Mozes li mi oko toga maloobjasniti posto sam bas plava za te stvari ili mi je vise puna gkava svega! Hvalaaaaaaaaaa tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Edited by ariel2010

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Timeline

http://www.visajourney.com/wiki/index.php/DS-3032_barcode_instructions

instrukcije za bar code su u linku gore. Ako zvuci komplikovano, najbolje je jos malo sacekati da tvoj suprug dobije DS3032 na svoju adresu, skenira i posalje tebi, a ti onda isprintas, popunis, skeniras i posaljes NVC-u(mailom ili regularnom postom, ne znam sta sada brze obradjuju, kao sto rekoh). Ne znam da li mogu tebi direktno da posalju na mail ako im posaljes upit mailom.

@askapg,

koji to formular treba da skines sa interneta, vezano za svoje finansije? Sve nesto mislim da je to za IRS a ne NVC. Daj bar prvo slovo formulara...

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Timeline

@IZETA.W

NVC ce proslediti sve sto si im poslala u Ambasadu u Sarajevu. Kada NVC zavrsi tvoj slucaj, tvoj muz ce dobiti obavestenje o tome, a u njemu ce biti i spisak dokumenata koji su potrebni za intervju. Ako si im poslala vec sve ovo sto si navela, neces morati da to nosis u Ambasadu. A ako nesto bude nedostajalo, onda ces videti u tom obavestenju.

Nemoj da se zbunis - na spisku ce biti sva dokumenta koja su potrebna, a pored njih sifre (tipa A,O,F itd). Imaces i objasnjenje za svaku sifru, pa ces videti ako nesto slucajno treba da poneses.

Ako imate advokata, on bi trebalo da moze da vam pruzi odgovor na svako pitanje koje vas muci...

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

http://www.visajourney.com/wiki/index.php/DS-3032_barcode_instructions

instrukcije za bar code su u linku gore. Ako zvuci komplikovano, najbolje je jos malo sacekati da tvoj suprug dobije DS3032 na svoju adresu, skenira i posalje tebi, a ti onda isprintas, popunis, skeniras i posaljes NVC-u(mailom ili regularnom postom, ne znam sta sada brze obradjuju, kao sto rekoh). Ne znam da li mogu tebi direktno da posalju na mail ako im posaljes upit mailom.

@askapg,

koji to formular treba da skines sa interneta, vezano za svoje finansije? Sve nesto mislim da je to za IRS a ne NVC. Daj bar prvo slovo formulara...

Checklist for I-864A (filed by

NVC has reviewed the financial evidence submitted. However, additional information is required to

complete the financial evidence review. The checklist below indicates missing or incomplete

documents. In order to make corrections you will need to download a new form at

www.ImmigrantVisas.state.gov. You will need to complete and submit a new form with the changes

noted below. Please provide all requested documents and refer to page two for mailing instructions.

Supporting Documents missing or incomplete

[x] You have not attached the proof of ownership and value of each of the following assets:

[x] Savings/checking accounts [] Real Estate [] Stocks, bonds, certificates of deposit and other assets.

[K9N 04/24/2010]ovo su mi trazili da im posaljem pa sam se zabunila sta im znaci moje finansije kad ja se ne predstavljam ko sponzor

Dobro,ali reci mi kad odem na taj formular online na njihovom site NVC i tamo gde pise da se stavlja barcode i case # ne znam kako to da ubacim?? Ili si ti samo otisla online ,popunila,isprintala,potpisala,skenirala i poslala? Mozes li mi oko toga maloobjasniti posto sam bas plava za te stvari ili mi je vise puna gkava svega! Hvalaaaaaaaaaa tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

ja sam bar kod posebno isprintala i i zahektala za ostale papire tako da mi je on na vrhu svih dokumenata i nijesam ga skenirala meni je tako prihvaceno tako da mozes pokusat mada mi je suprug rekao da mozes i rucno ispisat.

Checklist for I-864A (filed by

NVC has reviewed the financial evidence submitted. However, additional information is required to

complete the financial evidence review. The checklist below indicates missing or incomplete

documents. In order to make corrections you will need to download a new form at

www.ImmigrantVisas.state.gov. You will need to complete and submit a new form with the changes

noted below. Please provide all requested documents and refer to page two for mailing instructions.

Supporting Documents missing or incomplete

[x] You have not attached the proof of ownership and value of each of the following assets:

[x] Savings/checking accounts [] Real Estate [] Stocks, bonds, certificates of deposit and other assets.

[K9N 04/24/2010]ovo su mi trazili da im posaljem pa sam se zabunila sta im znaci moje finansije kad ja se ne predstavljam ko sponzor

AKo je muz naveo da ima pare na stednom racunu u banci onda neka od banke uzme izvod sa stanjem na racunu i posalje im.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

AKo je muz naveo da ima pare na stednom racunu u banci onda neka od banke uzme izvod sa stanjem na racunu i posalje im.

Askapg,

Evo sta ja znam - I864A je ugovor izmedju sponzora i kosponzora koji je clan domacinstva. Ako je muz uvrstio tvoja primanja da bi dosegao limit potreban za sponzorstvo, onda bi imalo smisla da traze i tvoje finansijske podatke. S druge strane, da bi to uradio, ti bi morala da dokazes da ces i posle imigracije zadrzati taj izvor primanja. Evo sta pise u instrukcijama za I864:

If you are the intending immigrant and the sponsor isincluding your income on Form I-864 to meet the eligibilityrequirements, you need to complete this form only if you haveaccompanying dependents. If you are the intendingimmigrant and the sponsor is including only your assets onForm I-864, you do not need to complete this form, even ifyou...

Znaci, ako nemate dece, ne vidim zasto bi ti popunjavala ovaj formular...Osim ako tvoja stednja ili nekretnina nije ukljucena u sumu navedenu u I864. U tom slucaju, saljete dokaze o toj stednji ili imovini. Proveri sa suprugom sta je sve naveo u I864 kao primanja ili imovinu i prostudirajte instrukcije za I864A. Evo linka:

http://www.uscis.gov/files/form/i-864a.pdf

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Filed: Other Timeline

EVO MENE OPET .NIKAD KRAJA MOJIM MUKAMA.....EVO OVAKO,DOBILA SAM DATUM INTERVJUA OD NVC ZA JUNI 3....LIJEPO ZAR NE,ALI IMAM PROBLEM.JA SA SOBOM VODIM I SVOJE DVOJE DJECE.NVC MI JE REKAO DA JE OD SINA SVE ZAVRSENO I USKORO DA OCEKUJEM DATUM INTERVJU.MEDJUTIM KCERKINE DOKUMENTE NVC NEMOZE DA PRONADJE...JA NEMOGU DA VJERUJEM DA MOGU BITI TAKO NEODGOVORNI,JER MUZ JE POSLAO ZA ISTI DAN SVE I SVE JE ZAJEDNO PLACENO.STA SADA.DA LI JA MOGU ZOVEM AMBASADU I PITAM DA STAVE MENE I SINA ZAJEDNO NA INTERVJU ,USTVARI DA POMAKNEM INTERVJU I TERBALI DA IM OBJASNIM ZA KCERKU JER JA IMAM ONAJ NJEN BROJ''SAR......''JE LI TO JA SADA MORAM OPET SLATI NOVE DOKUMENTE ZA KCERKU U NVC(POTVRDA OS SUDA I POLICIJE,RODNI LIST I KOPIJU PASOSA).AKO NEKO IMA NESTO DA MI PREDLOZI NEKA SE JAVI ...HVALA.

EVO MENE OPET .NIKAD KRAJA MOJIM MUKAMA.....EVO OVAKO,DOBILA SAM DATUM INTERVJUA OD NVC ZA JUNI 3....LIJEPO ZAR NE,ALI IMAM PROBLEM.JA SA SOBOM VODIM I SVOJE DVOJE DJECE.NVC MI JE REKAO DA JE OD SINA SVE ZAVRSENO I USKORO DA OCEKUJEM DATUM INTERVJU.MEDJUTIM KCERKINE DOKUMENTE NVC NEMOZE DA PRONADJE...JA NEMOGU DA VJERUJEM DA MOGU BITI TAKO NEODGOVORNI,JER MUZ JE POSLAO ZA ISTI DAN SVE I SVE JE ZAJEDNO PLACENO.STA SADA.DA LI JA MOGU ZOVEM AMBASADU I PITAM DA STAVE MENE I SINA ZAJEDNO NA INTERVJU ,USTVARI DA POMAKNEM INTERVJU I TERBALI DA IM OBJASNIM ZA KCERKU JER JA IMAM ONAJ NJEN BROJ''SAR......''JE LI TO JA SADA MORAM OPET SLATI NOVE DOKUMENTE ZA KCERKU U NVC(POTVRDA OS SUDA I POLICIJE,RODNI LIST I KOPIJU PASOSA).AKO NEKO IMA NESTO DA MI PREDLOZI NEKA SE JAVI ...HVALA.

eto tebi se srecom zavrsilo , nadam se da ce djeci stici istog dana to su bar moje zelje, a dali si obavijestena sta trebas nosit sa sobom na intervju , posto si slala sva dokumenta u nvc?nek vam advokat pozove nvc i zanima se za dokumenta od cerke pa zato je i placen pa kad dobijete informacije od njih javi se u ambasadu :yes:

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...