Jump to content
malamu

Bosnia and Herzegovina

Share

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Hello svima :), evo jedan novi kolacic. Sve pohvale forumu i clanovima... Divno je kako pomazete savjetima. Kad bude trebalo, znam gdje cu pitati. Ja sam u fazi cekanja na NOA2, prije 20 dana tek dobili NOA1, i by the way, ja sam beneficiary. Veliki pozz svima!

Napokon, da se i ja malkice javim. Imam toliko dobrih vijesti, da ne znam odakle da pocnem, a nemam puno vremena za pisanje. Uglavnom, najljepsa vijest je, da je moj dragi dosao 17-og marta(srijeda) u USA i mi smo se odmah taj vikend (subota) vjencali, hehe. :) Napravili smo malo vjencanje (bliza familija i prijatelji…oko 50-ak ljudi) i rijesili tacku broj jedan u procesu za AOS. Odmah poslije vikenda, ja sam otisla do city hall (u opstinu) i predala formu za marriage certificate, sa potpisima svjedoka i maticara ( u nasem slucaju je bilo vjersko vjencanje, pa je bio potpis naseg vjerskog sluzbenika, koji ima license da vjencava) i na moje iznenadjenje, odmah sam uplatila i dali su mi dvije kopije originala marriage certificate, tako da nisam morala cekati da mi posalju postom. Sedmicu poslije njegovog dolaska (cetvrtak), otisli smo u Social Security office da on aplicira za SSN, a ja sam predala za promjenu imena. I to smo obavili veoma brzo i rekli su nam, da bi SSN cards trebale stici u roku od 2 sedmice i vec sedmicu poslije(petak) smo dobili SSN# (on novi, a ja sa novim prezimenom). Taj isti petak, moj muzic je poceo raditi, jer sad ima SSN i I-94, i to je dovoljna dokumentacija za rad, trenutno. Vidite, toliko dobrih vijesti u tako malo vremena. :) Sad pripremamo papire za AOS i vjerovatno ce opet biti tonu pitanja sta i kako. :yes: Prilicno smo sve ispunili one forme za AOS, ali ima nekih stvari koje nisam sigurna kako ih ispuniti, pa se nadam da cu dobiti tacan odgovor od ovih, koji su to vec prije nas radili. "Zapeli" smo na pitanju br. 15, forme I-485, pod a. "Served in, been a member of, assisted in, or participated in any military unit, paramilitary unit, police unit, self-defense unit, .....? On je sluzio i JNA, a u vrijeme rata u BiH je bio u regularnoj B-H Armiji, sto znaci da je bio pripadnik vojske. Ja sam tu check "YES," a i na pitanje br.18, ista forma, "Have you ever received any type of military, paramilitary, or weapon training?" smo isto checked "YES," jer po nasem misljenju, ako je vec sluzio vojsku, onda je imao i trening za to, kako da rukuje oruzjem. Znam da su oni jako osjetljivi na ovakva pitanja, ali isto tako, moraju ocekivati, da dosta ljudi s naseg podrucja su bili u vojsci, ako nista, bar JNA prije rata i da su imali trening te vrste. Dali je iko od vas, posebno muskarci, isto ovako odgovorio na pitanje i kakve su bile reakcije? Imam jos jedno pitanje, u vezi forme I-693, da li on mora ici kod civil surgeon, ako je vec ljekarski pregled obavio u Sarajevu, prije intervjua? U instrukcijama pise da ne treba, ali bolje je da provjerim. Jah, i za one vakcine. Muz ima kopiju da je dobio vakcinu DT...something :wacko: , ali je na bosanskom. Da li treba prevesti taj papir na engleski?

Unaprijed hvala i svima koji su u procesu za bilo koju vizu, puno srece. :thumbs:

Napokon, da se i ja malkice javim. Imam toliko dobrih vijesti, da ne znam odakle da pocnem, a nemam puno vremena za pisanje. Uglavnom, najljepsa vijest je, da je moj dragi dosao 17-og marta(srijeda) u USA i mi smo se odmah taj vikend (subota) vjencali, hehe. :) Napravili smo malo vjencanje (bliza familija i prijatelji…oko 50-ak ljudi) i rijesili tacku broj jedan u procesu za AOS. Odmah poslije vikenda, ja sam otisla do city hall (u opstinu) i predala formu za marriage certificate, sa potpisima svjedoka i maticara ( u nasem slucaju je bilo vjersko vjencanje, pa je bio potpis naseg vjerskog sluzbenika, koji ima license da vjencava) i na moje iznenadjenje, odmah sam uplatila i dali su mi dvije kopije originala marriage certificate, tako da nisam morala cekati da mi posalju postom. Sedmicu poslije njegovog dolaska (cetvrtak), otisli smo u Social Security office da on aplicira za SSN, a ja sam predala za promjenu imena. I to smo obavili veoma brzo i rekli su nam, da bi SSN cards trebale stici u roku od 2 sedmice i vec sedmicu poslije(petak) smo dobili SSN# (on novi, a ja sa novim prezimenom). Taj isti petak, moj muzic je poceo raditi, jer sad ima SSN i I-94, i to je dovoljna dokumentacija za rad, trenutno. Vidite, toliko dobrih vijesti u tako malo vremena. :) Sad pripremamo papire za AOS i vjerovatno ce opet biti tonu pitanja sta i kako. :yes: Prilicno smo sve ispunili one forme za AOS, ali ima nekih stvari koje nisam sigurna kako ih ispuniti, pa se nadam da cu dobiti tacan odgovor od ovih, koji su to vec prije nas radili. "Zapeli" smo na pitanju br. 15, forme I-485, pod a. "Served in, been a member of, assisted in, or participated in any military unit, paramilitary unit, police unit, self-defense unit, .....? On je sluzio i JNA, a u vrijeme rata u BiH je bio u regularnoj B-H Armiji, sto znaci da je bio pripadnik vojske. Ja sam tu check "YES," a i na pitanje br.18, ista forma, "Have you ever received any type of military, paramilitary, or weapon training?" smo isto checked "YES," jer po nasem misljenju, ako je vec sluzio vojsku, onda je imao i trening za to, kako da rukuje oruzjem. Znam da su oni jako osjetljivi na ovakva pitanja, ali isto tako, moraju ocekivati, da dosta ljudi s naseg podrucja su bili u vojsci, ako nista, bar JNA prije rata i da su imali trening te vrste. Dali je iko od vas, posebno muskarci, isto ovako odgovorio na pitanje i kakve su bile reakcije? Imam jos jedno pitanje, u vezi forme I-693, da li on mora ici kod civil surgeon, ako je vec ljekarski pregled obavio u Sarajevu, prije intervjua? U instrukcijama pise da ne treba, ali bolje je da provjerim. Jah, i za one vakcine. Muz ima kopiju da je dobio vakcinu DT...something :wacko: , ali je na bosanskom. Da li treba prevesti taj papir na engleski?

Unaprijed hvala i svima koji su u procesu za bilo koju vizu, puno srece. :thumbs:

LOLITA.. DOBRODOSLA :)!

sto se tice vakcina.. prevedi vakcine na engleski.. i odneses civil surgeon da ti ih on prepise na formu.. i to je to.. ne treba mu cijeli medicinski pregled.. posto je k1.. ali ti ipak uz to highlightuj na instrukcijama gdje pise da mu ne treba cijeli ljekarski.. nekada su oni u uscis malo cudni, da ne kazem neuki.. pa nisu upouceni u to.. ja sam samo ponijela iz sarajeva vakcine i oni su mi prepisali.. uz njih sam ponijela i knjizice.. mozda ne moras ni prevoditi.. samo ponesi sve te dokumente gdje pise da je primio vakcine.. ako je kao knjizica.. u obliku tablele sve ispunjeno.. a ako je kao papir s tekstom da je primio vakcine, prevedi to.. i odnesi CS..

ne znam za to military i sl.. mislim da bi mogla zaokruziti yes.. ali da na posebnom papiru objasnite o cemu je rijec.. da ne misle da je neki terorist, ili slicno.. znate da su oni po tom pitanju malo cudni.. pa provjeravaju.. ne znam, i ja lupam :D.. mozda neko da ti da bolji odgovor..

ali sto mene buni je.. dragi moji, kako se on uspio kao k1 viza zaposliti vec??? kada nema radnu vizu???

Service Center : Vermont Service Center

Consulate : Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

I-129F Sent : July 11, 2009

I-129F NOA1 : July 14, 2009

I-129F RFE(s) : None, thank God

I-129F NOA2 : November 04, 2009

Interview: December 15, 2009

Visa received: December 16, 2009

loveshower.gifloveshower.gif

Duso, dok god muz nema EAD (a nema, jer niste poslali AOS i niste dobili EAD) on radi BEZ DOZVOLE! Pravila su se promijenila prosle godine i sad se trazi da se ima ili EAD ili zelena karta prije nego se moze raditi. Dobro pazi da ne upadne muz a bogami i njegov poslodava u velike probleme.

Evo ti top tema pa malo provedi vremena upoznajuci se sa pravilama i procedurama >>

http://www.visajourney.com/forums/topic/180237-is-a-k1-authorized-to-work-without-an-ead/

Sto se tice vojnog roka, to je isto pitanje imao i u aplikaciji za vizu - ako je to prosao bez problema onda ce i AOS - samo stavi YES a onda na dodatni list papira prepisi broj pitanja i stavi njegovo ime i objasni situaciju.

Ima li kopiju svog ljekarskog i kopiju vakcinacija da moze priloziti?

ROC 2009
Naturalization 2010

Duso, dok god muz nema EAD (a nema, jer niste poslali AOS i niste dobili EAD) on radi BEZ DOZVOLE! Pravila su se promijenila prosle godine i sad se trazi da se ima ili EAD ili zelena karta prije nego se moze raditi. Dobro pazi da ne upadne muz a bogami i njegov poslodava u velike probleme.

Evo ti top tema pa malo provedi vremena upoznajuci se sa pravilama i procedurama >>

http://www.visajourney.com/forums/topic/180237-is-a-k1-authorized-to-work-without-an-ead/

Sto se tice vojnog roka, to je isto pitanje imao i u aplikaciji za vizu - ako je to prosao bez problema onda ce i AOS - samo stavi YES a onda na dodatni list papira prepisi broj pitanja i stavi njegovo ime i objasni situaciju.

Ima li kopiju svog ljekarskog i kopiju vakcinacija da moze priloziti?

Evo par primjera gdje kaze da K-1 visa holders are authorized for work, sa samo I-94, ako ti "udare" authorization work stamp na POE, sto je moj muz dobio i odobreno je na tacno 90 dana. Evo i link od SSA:

https://secure.ssa.gov/apps10/poms.nsf/lnx/0100203500

Odes na section C, C. Policy - Employment Authorization by Class of Admission

The following policy applies to employment authorization by class of admission:

1. Aliens Work Authorized Without Specific DHS Authorization

i u tabeli lijepo stoji da su K-1 visa holders included.

The following sections list nonimmigrants, by alien class of admission codes, who are authorized to work in the U.S. without specific authorization from DHS.

K-1

Fiancé(e) of U.S. citizen

Can someone work who is in the United States on a K1 visa?

Yes. A foreign fiancee entering on a K1 visa can obtain permission to work during the 90 day period for which the K 1 visa is valid. If the immigration officer at the port of entry fails to grant work authorization on the I-94, a work permit (EAD) can be applied for on form I-765 (Application for Employment Authorization). However, the processing time for the work permit will likely take longer than the period of validity of the K 1 visa.

Hey everybody!

I am in the US on a K1 visa. I have already married, and filed for AOS. I always thought that I could only work after I received an EAD. But yesterday I went to the Social Security office to apply for a SS# and they told me that for the 90 day validity of my K1 visa, IT is my authorization for work. I would only need the EAD after those 90 days are over. I am somewhat confused here and would be very grateful if someone could tell me what is right. Thanks!

Normally, 'out of status' work is forgiven when married to a USC. This is one of immigration's nice little grey areas.

Ne kazem, bolje je da ima radnu dozvolu I-765(AED), za sto i namjeravamo poslati aplikaciju sa svim ostalim papirima za AOS, ali nismo se ni mi tek tako zaletjeli, a da se najprije nismo malo "prebrali" po netu u vezi ove POE radne dozvole. Apsolutno ne osporavam sve sto si napisala, ali mom muzu se ukazala odlicna poslovna ponuda, cim je dosao ovamo i njegov employer nije imao problem sa I-94, a dobio je i SSN, tako da to nismo zeljeli da propustimo, pogotovo na ovakvoj ekonomskoj situaciji. Zivimo u veoma skupoj drzavi i takve stvari se, trenutno, ne desavaju mnogo. Usput, mislim da Ameri imaju puno vise briga oko svih onih ilegalnih imigranata, koji rade "na crno," da bi se "peglali" sa nekim ko ima K-1 vizu i placa im taksu (sto je the most important thing za njih). U svakom slucaju, nadam se da nismo toliki baksuzi da nam ovo bude problem, a svi oni koji imaju ili ce uskoro imati isti status, provjerite sami za sebe, kako i sta raditi kad dodjete u USA, nemojte se puno oslanjati na informacije koje sam ja napisala o svemu ovome, jer mozda nisu validne. Mi smo uradili ovako, sto ne mora znaciti da je ispravno.

Zelim svima puno srece u daljem procesu i da sto prije budete zajedno sa svojim najdrazima.

P.S.

Milimelo,

hvala puno na update. Sad cu se malo vise raspitati u vezi svega ovoga. A, sto se tice vakcina, muz je samo donio potvrdu da je dobio Di Te vakcinu i snimak pluca, iz Eurofarm Poliklinike, sto cu vjerovatno morati prevesti, jer je na nasem jeziku. Ja sam mislila da ce to biti dovoljno, ali izgleda da ce morati otici kod civilian surgeon da mu on popuni formu I-693 i stavi u zapecacenu kovertu.

Evo par primjera gdje kaze da K-1 visa holders are authorized for work, sa samo I-94, ako ti "udare" authorization work stamp na POE, sto je moj muz dobio i odobreno je na tacno 90 dana. Evo i link od SSA:

https://secure.ssa.g.../lnx/0100203500

Odes na section C, C. Policy - Employment Authorization by Class of Admission

The following policy applies to employment authorization by class of admission:

1. Aliens Work Authorized Without Specific DHS Authorization

i u tabeli lijepo stoji da su K-1 visa holders included.

The following sections list nonimmigrants, by alien class of admission codes, who are authorized to work in the U.S. without specific authorization from DHS.

K-1

Fiancé(e) of U.S. citizen

Can someone work who is in the United States on a K1 visa?

Yes. A foreign fiancee entering on a K1 visa can obtain permission to work during the 90 day period for which the K 1 visa is valid. If the immigration officer at the port of entry fails to grant work authorization on the I-94, a work permit (EAD) can be applied for on form I-765 (Application for Employment Authorization). However, the processing time for the work permit will likely take longer than the period of validity of the K 1 visa.

Hey everybody!

I am in the US on a K1 visa. I have already married, and filed for AOS. I always thought that I could only work after I received an EAD. But yesterday I went to the Social Security office to apply for a SS# and they told me that for the 90 day validity of my K1 visa, IT is my authorization for work. I would only need the EAD after those 90 days are over. I am somewhat confused here and would be very grateful if someone could tell me what is right. Thanks!

Normally, 'out of status' work is forgiven when married to a USC. This is one of immigration's nice little grey areas.

Ne kazem, bolje je da ima radnu dozvolu I-765(AED), za sto i namjeravamo poslati aplikaciju sa svim ostalim papirima za AOS, ali nismo se ni mi tek tako zaletjeli, a da se najprije nismo malo "prebrali" po netu u vezi ove POE radne dozvole. Apsolutno ne osporavam sve sto si napisala, ali mom muzu se ukazala odlicna poslovna ponuda, cim je dosao ovamo i njegov employer nije imao problem sa I-94, a dobio je i SSN, tako da to nismo zeljeli da propustimo, pogotovo na ovakvoj ekonomskoj situaciji. Zivimo u veoma skupoj drzavi i takve stvari se, trenutno, ne desavaju mnogo. Usput, mislim da Ameri imaju puno vise briga oko svih onih ilegalnih imigranata, koji rade "na crno," da bi se "peglali" sa nekim ko ima K-1 vizu i placa im taksu (sto je the most important thing za njih). U svakom slucaju, nadam se da nismo toliki baksuzi da nam ovo bude problem, a svi oni koji imaju ili ce uskoro imati isti status, provjerite sami za sebe, kako i sta raditi kad dodjete u USA, nemojte se puno oslanjati na informacije koje sam ja napisala o svemu ovome, jer mozda nisu validne. Mi smo uradili ovako, sto ne mora znaciti da je ispravno.

Zelim svima puno srece u daljem procesu i da sto prije budete zajedno sa svojim najdrazima.

P.S.

Milimelo,

hvala puno na update. Sad cu se malo vise raspitati u vezi svega ovoga. A, sto se tice vakcina, muz je samo donio potvrdu da je dobio Di Te vakcinu i snimak pluca, iz Eurofarm Poliklinike, sto cu vjerovatno morati prevesti, jer je na nasem jeziku. Ja sam mislila da ce to biti dovoljno, ali izgleda da ce morati otici kod civilian surgeon da mu on popuni formu I-693 i stavi u zapecacenu kovertu.

Hajde malo na link za I-9 form (koji se primjetices nalazi na USCIS stranici a ne na SSA stranici jer USCIS kaze ko je odobren za rad u zemlji a ne SSA - SSA samo sluzi da se dobije SSN a on se izdaje K-1 jer je u nekim drzavama potreban za sklapanje braka) pa onda vidi pod tabeli dokaznih dokumenata u stupcu A - Pod 5 se spominje I-94 ali samo ako ima naznaceno ime poslodavca za kojeg je aplikant odobren da radi. Ima li to tvoj muz?

Evo link > http://www.uscis.gov/files/form/i-9.pdf

Napominjem da je ova promjena od prije godinu dana i da sada niko na K-1 vizi ne moze da radi bez obzira sto neki POE i dalje dijele dzabne pecate za K-1. Nadam se da niste samo zbog pecata isli kroz taj POE jer pecat ne vrijedi.

ROC 2009
Naturalization 2010

Filed: IR-1/CR-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Juhu.....ja pri kraju!!!! Odobrena mi je I 130 !!!! Nista lepse nego kad sa muzem zajedno docekas takvu lepu vest!! :):):)

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

Timeline

Mislim da to nije nikakav problem! Da si ostala duze nego sto ti viza traje, eh tu bi tek mogao biti problem!

Ne znam sta pitaju za K3 vizu.. za K1 su postavljali pitanja tipa.. Kako ste se upoznali? Gdje on zivi? Sta radi? S kim zivi? Gdje radi? STa ti se najvise svidjelo kod njega? Kada se namjeravate vjencati? Kada namjeravas napusitti zemlju? DA li su se upoznale vase porodic.. i sl..

Hej ja tek sad da odgovorim..muzic mi je tu pa nikako da napisem koju:) Nisam prekrsila ,vratila sam se u svoju zemlju cak i pre vremena.Inace odobrena mi je pre tri dana i 130 i niko sretniji od mene!!!!..nadam se jos malo samo......uh

November 2009- I-130 filed

December 2009- NOA1 Received

April 15 2010- NOA2 Received APPROVED

April 26 2010- Got NVC case #

May 2010- DS-3032 Sent and accepted

May 2010- AOS&IV Bills received

May 2010- AOS&IV Bill PAID

Jun 2010- All document sent to NVC

Jun 16 2010- NVC received I-864

Jun 23 2010- NVC received DS-230

Jun 29 2010- NVC began processing documents

July 20 2010- Passed a medical examination

August 10 2010 FINALLY I got a SIF!!!! Yeeeeeeeeee

August 10 2010 CASE COMLPETE !! Yupiiiiii

SEPTEMBER 15 2010 Embassy interview!!! Yeeeeeee :) :)

September 19 2010 Our wedding anniversary :)

September 15 2010 VISA APPROVED

September 19 2010 BOARDING flihgt to LA! :)))

September 19 2010 I`m in my husband hug!!!!

October 1 2010 I Received my GC!

September 15 2011 My baby born :)))))

koliko je vass ukupno kostala viza???? tamo a i ovde u usa....

IV Visa je $400 - bas je muz od moje prijateljice to nedavno platio. PLus jos $70 za procesuiranje Affidavit of Support I-864.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

IV Visa je $400 - bas je muz od moje prijateljice to nedavno platio. PLus jos $70 za procesuiranje Affidavit of Support I-864.

Da, a takodje u startu, u okviru I130 paketa salje se cek ili money order na 355usd.

Znaci, 355+70+400usd za dobijanje vize, a nisam sigurna koliko je posle u Americi AoS.

Skupe cene :)

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/29/2009 NOA - rejected (petitioner's signature in wrong block)

04/30/2009 I-130 resent

05/11/2009 NOA1 (California Service Center)

08/19/2009 NOA2

NVC

09/08/2009 AOS bill&DS-3032 generated

09/15/2009 received in mail

09/20/2009 AOS paid

10/02/2009 AOS package&DS-3032 sent (by mail)

10/14/2009 DS-3032 received

10/16/2009 AVR msg "information missing or incomplete". False RFE!

10/25/2009 IV fee paid

10/27/2009 IV fee shows paid

10/31/2009 IV package sent

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Interview moved to 01/22/2010

Visa received on 01/22/2010

Da, a takodje u startu, u okviru I130 paketa salje se cek ili money order na 355usd.

Znaci, 355+70+400usd za dobijanje vize, a nisam sigurna koliko je posle u Americi AoS.

Skupe cene :)

U Americi nema vise nista nakon dobijanja vize - odmah dobivas zelenu kartu.

Jedino ako je brak mladji od 2 godine obavezno radis Removal of Conditions na 2-godisnju zelenu kartu - to je bilo $545 ako ne promijene cijene.

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Milimelo,

Nesto razmisljam...da li si ti mozda pre par meseci postavila informaciju o nekom novom proposu po kom bi novi imigranti trebalo da se jave u USCIS po dolasku (za biometrics ili tako nesto)? Pokusala sam da nadjem link, ali ne mogu a i ne znam da li sam tu nesto pomesala! Stigla sam u Houston u cetvrtak i previse je novih utisaka...

Hvala u svakom sucaju!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Milimelo,

Nesto razmisljam...da li si ti mozda pre par meseci postavila informaciju o nekom novom proposu po kom bi novi imigranti trebalo da se jave u USCIS po dolasku (za biometrics ili tako nesto)? Pokusala sam da nadjem link, ali ne mogu a i ne znam da li sam tu nesto pomesala! Stigla sam u Houston u cetvrtak i previse je novih utisaka...

Hvala u svakom sucaju!

ET,

To se desavalo prosle godine oko septembra da su neki imigranti dobivali biometrics notice prije nego im je izdata zelena karta. Cekaj da nadjem jos se nekome nedavno desilo. Evo ga, ocu od ovog postera je doslo za biometrics a ima jos link za one sto su dobili prosle godine: http://www.visajourney.com/forums/topic/252642-question-for-anyone-who-came-to-usa-recently-with-an-immigrant-visa/

Kako i zasto biraju zaista ne znam - mozda losi otisci na POE?

ROC 2009
Naturalization 2010

Timeline

Ok. Znaci nije rutinski, to mi je trebalo da znam. Hvala puno!

USCIS

04/20/2009 I-130 sent

04/30/2009 I-130 resent

08/19/2009 NOA2

NVC

09/20/2009 AOS paid

10/25/2009 IV fee paid

11/18/2009 CASE COMPLETE

01/28/2010 IR1 INTERVIEW

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...