Jump to content

2,316 posts in this topic

Recommended Posts

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted
hehe al razvalismo Belgiju bosna_zastava_smiley.gif

Čestitke is komšiluka :yes:

N-400: filled online on May 8th, 2021

Biometric Reuse Notice: May 8th, 2021
Interview: May 10th, 2022 - Interview De-Scheduled

Interview rescheduled on May 11th, 2022

New Interview: Jun 27th, 2022 - Approved 🥳

Oath Ceremony: July 14th, 2022

Posted
hehe al razvalismo Belgiju bosna_zastava_smiley.gif

Čestitke is komšiluka :yes:

Hvala, i vama treba čestitati za pobedu nad Rumunijom! svaka čast! :thumbs:

idemo dalje!! :D

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Posted

Samo da prijavim - zavrsila sa biometrics. Ja ocekivala kakvo mjesto pod teskim obezbjedjenjem kao kad ides na infopass ovdje u Federal building kad neki prostor u nedodjiji van centra. Sve gotovo za 10 minuta.

Cim sam se vratila u ured poslala skeniran bio appt sa pecatom da sam bila - nasoj congressional aide pa nek se ona pozabavi nasim NOA1 (Mislim, ja mogu raditi jer mi je vozacka na 4 godine kao i vojna iskaznica ali ne mogu van zemlje iza 31 maja...).

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Oh, s**t's gonna happen very fast from here :))))

Current Status: Approval notice sent.

On April 3, 2009, we mailed you a notice that we have approved this I130 IMMIGRANT PETITION FOR RELATIVE, FIANCE(E), OR ORPHAN. Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer service.

:dance:

12/05/11.......................Filed I-751

12/06/11.......................NOA

01/03/12......................BIO

09/10/12..................... Approved

09/21/12..................... Received GC

Posted
Oh, s**t's gonna happen very fast from here :) )))

Current Status: Approval notice sent.

On April 3, 2009, we mailed you a notice that we have approved this I130 IMMIGRANT PETITION FOR RELATIVE, FIANCE(E), OR ORPHAN. Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer service.

hejjjjjjjjjjjjj

čestitam!!!!!!!

hehe ne znam šta da ti kažem, baš si me obradovala!

tek sam se probudila i prvo što vidim je ovo :blush:

10z8daa.jpg1267okh.jpg14o8ygx.jpg

NOA date for I-485, AP and EAD 12/21/2009

RFE date 01/06/2010 ...RFE response recieved 01/27/2010

Biometrics date 01/19/2010

Transfer Date (CSC) 02/04/2010

AP/EAD Approved Date 02/05/2010

AP Received Date 02/11/2010

EAD Received Date 02/16/2010

I-485 - Last touch 02/24/2010

Service Request -06/21/2010

06/24/2010 - touch

07/10/10..07/28/10..07/29/10...touch

07/29/2010 - GC approved

Posted

Da se i ja javim nakon duzeg vremena.

Konacno sam 29 marta uspio doci u USA ( bilo je planirano 28 marta ali je let iz Sarajeva za Bec bio otkazan- stvarno me cudi).

Ja sam isao za DC preko Beca. Nakon dolaska na aoerodrom ,prolaska kroz pasosku kontrolu i provjere kompletnosti sadrzaja koverte koju sam dobio u ambasadi uputili su me na drugu provjeru. Tamo je vec bilo nekoliko osoba koje su cekale.

Prostorija je slicna onoj u ambasadi USA u Sarajevu. Znaci samo stolice i pult za razgovor. Ja sam imao "srecu" da je bilo nekoliko posada aviona koje su trebale neku dokumentaciju tako sa dam cekao oko 45 minuta da lik uzme moju kovertu koju sam predao na pult kada sam dosao tamo. Njihove dokumente je uzeo prije iako su oni dosli poslije mene (utvrdivsi da uopste nisu ni trebali doci njemu)

Nakon ponovnog pregleda kompletnosti sadrzaja koverte i ovjere nekih dokumenata sva procedura je bila zavrsena. Nije bilo nikakvih pitanja vezano za svrhu dolaska niti bilo sta. Samo ovjera dokumenata i upisivanje A broja na obrazac I-94 ( alien number).

Jedan savjet. Izgleda da to zavisi od tipusa koji pregleda dokumentaciju. Treba Vam je dati kopiju dokumenta sa vakcinama. Ja sam to trazio ali je on rekao da ce svu dokumentaciju koju sam donijeo poslati u USCIS. Medjutim citajuci komentare o tome sta je potrebno za slanje dokumentacije nakon vjencanja vezano za AOS vidio sam da pored odredjenih dokumenata treba poslati i takozvani vaccination record. Kopiju dokumenta sa upisanim dobijenim vakcinama takodjer moze dat i doktor koji je obavio ljekarski pregled ali to kod mene nije bio slucaj ( valjda se boje da niko nista ne ispravi- mada su originalnu dokumentaciju poslali sluzbenim putem u Ambasadu. Pa valjda niko nije lud da bilo sta ispravlja vezao za vakcine pa da poslije kada dodje vrijeme za slanje dokumentacije ima problema zbog toga).Ukoliko ne dobijete ni jednu od kopija bilo bi ok da da Vi sami imate te dokumente kod sebe na osnovu kojih je doktor popunio taj dokument o vakcinama kako poslije ne biste morali zvati roditelje da ih nose prevodiocu i salju ih vama kada dodjete u USA.

Toliko za sada od mene.Pozdrav svima

Posted

Ja bih da dodam vezano za medicinsku dokumentaciju - moj pregled i intervju su bili u ZG. Tete na salteru tamo su vec imale spremne kopiju kompletne medicinske dokumentacije za mene kada sam dosla na intervju i dale mi je da imam za sebe kopiju.

Vjerujem da bi isto trebala raditi i ambasada u SA. Ako ne daju, trazite jer na to imate pravo koliko sve placamo i vize i pregled!

Znaci, ako vam vjerenik/ca, suprug/a idu na intervju u SA ambasadu neka trazu da im daju kopiju kompletnog medicinskog fajla.

@vareska cestitke na approval notice!

@bosnian68 - dobrodosao!

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted
@vareska cestitke na approval notice!

@bosnian68 - dobrodosao!

Hvala, hvala :)

bosnian68, welcome i hvala na savjetu za vakcine!

Posted

Ja sam zato i napiao prethodni post da ostala raja koja ide na pregled i intervju u SA ne bi dosla u slicnu situaciju kao i ja. Oni samo sluzbeno komuniciraju i uzmu pare za to sto odrade, a od dokumentacije za osobu koje se to najvise tice nista. Valjda su oni ( klinika u kojoj se obavi pregled i sluzbenci u ambasadama) bolje upoznati o tome od raje koja dolazi prvi put da obavi svu tu proceduru. Dok nisam dosao u USA i nisam malo procackao po forumu sta mi treba nakon vjencanja za slanje u USCIS ni ja nisam imao pojma o tome (kopiji vakcina).

Puno srece i sto manje cekanja svinma koji su aplicirali za bilo koji tip vize.

Filed: Citizen (apr) Country: Serbia
Timeline
Posted

Da li ima nekog ko je u skorije vreme bio na intervjuu za Cr1 vizu u bilo kojoj ambasadi na Ex Yu prostorima?

Ja sam poslala dokumenta NVCu,pa uskoro ocekujem pozivno pismo.

Prestravljena sam pa je svaki savet i vise nego dobrodosao!!! :thumbs:

Posted
Da li ima nekog ko je u skorije vreme bio na intervjuu za Cr1 vizu u bilo kojoj ambasadi na Ex Yu prostorima?

Ja sam poslala dokumenta NVCu,pa uskoro ocekujem pozivno pismo.

Prestravljena sam pa je svaki savet i vise nego dobrodosao!!! :thumbs:

Bila ja ali prije dvije godine - ne znam moze li ti pomoci. Info mozes naci i na embassy info u gornjem desnom uglu stranice - moj intervju je bio u Zagrebu jer tada sarajevska ambasada nije radila supruznicke/vjerenicke vize.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Da prijavim: napokon mi je dosao NOA1 (komada dva). Ko god je ubacivao moje podatke u prvi NOA1 nije kopirao sve sto sam stavila na I-751 - trazila sam da se salje kao c/o moje ime i prezime, ime moje firme, adresa.

On/ona je stavila samo moje ime i prezime i adresu. Naravno da pismo nije isporuceno jer u zgradi radi preko 2500 ljudi iz jedno 5 firmi - niko nece traziti inicijal imena i prezime na toj adresi! A imam veoma popularno prezime.

Jos su mi poslali AR-11 da mijenjam adresu na sta ce se nacekati jer nisam preselila nigdje.

ROC 2009
Naturalization 2010

Posted

Got NVC case number! Pripremam papire i papircine za sljedecu fazu...

Kako je lijepo zivjeti with an end in sight, aaaaaaaaahhhh.... :)

Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
  • Create New...